HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 23. 19:27

Aztán ahogy elkezdett játszani a zenekar, sorra áltak fel az idősebbek is és a fiatalok az asztaloktól. Vastag bajszú, kérges tenyerű melósok, sonkákon és kolbászokon hízlalt valagú feleségeikkel kiperdültek a középre. A fekete nadrág az evidens, viszont az öltönyfelsők már annál változatosabb színekben pompáztak. Rikító lila, mélybordó, meggypiros, világoskék, manager zöld és még kitudja. Akár egy lassított felvételen a nyomon követhető mozgás. Egyik lábukról a másikra billennek és a férfi fogja az asszony derekát, a nő meg a férfi vállát és az néha felemeli a jobbkezét és csavarint egyet csuklóból a tenyerén. Döcögnek erre, döcögnek balra és közben a legfontosabb dolguk, hogy végigmérjék a másikat. A zenekar nyomja a négynegyedes kismariska mossa bugyogóját. A dobos nem jön lázba, az énekes nem jön lázba, a zongorista nem jön lázba. Ezerszer eljátszott ütemek és sémák. A tömeg meg középen billeg egyik lábáról a másikra és közben egyik-másik kurjongat. Az asztalnál ülők fogai közül kivillanó csirkeczombok ahogy félkézzel mutogatnak a tömeg felé, hogy ki kicsoda és kivel, mennyiért, honnan, hová, a miérteket is pontosan tudják. A boroskancsók is a levegőbe emelkednek. A menyasszony kézről kézre jár és a vőfély teli torokból kiabál. A kalapban gyűlik a pénz. Van aki szívből ad keveset, olyan is aki sokat, hogy lássák a rokonok. Kimért lassú mozdulattal, hogy kivehető legyen messzebről is a bankjegyköteg vastagsága. A felespoharak és borospoharak össze-össze koccannak. A vőlegény a háttérből figyel és várja a pillanatot, hogy mikor kaphatja fel a menyasszonyt és futhat el vele. Eladó a menyasszony, most vegyenek, ordítja a vőfély és a rokonság meg vidáman adakozik és issza a bort. Akik még nem ismerik egymást a másik családjából azok kissé visszafogottan ámde érdeklődve ismerkednek. Az épület előtt hatalmas feldíszített kocsisereg. A vendégek hajnalig mulatnak, amit meg meghagytak azt a nászok csomagolják el mindenkinek útravaló gyanánt. Mindenki meg van hatódva, hogy micsoda pazar esküvő volt és az a torta az asztalon.A pap is milyen szépen prédikált. Hová utazik a fiatal pár nászútra ? Valami összeköpködöm a szőnyeget ha ki tudom mondani nevű szigetre, két hétre. A lány szülei állták az utazást. Képzeld repülővel. Már lakást is vettek nekik. Mire visszajönnek be is lesz bútorozva nekik, tudod IKEA és egy párás, fülledt mosoly kíséretében kitessékeli az utolsó vendéget is az épület elé.

Néhány évvel később............

Kisírt szemű szülők várakoznak a bejárati ajtó jobb és bal oldalán, nem mindenki ül. Várják, hogy véget érjen az előző tárgyalás. A bíróság épülete előtt feldíszítetlen kocsioszlop és néhány családtag. A bentiek foghegyről sziszegve beszélnek egymáshoz és villanó szemek. Azt nem engedhetik meg, hogy a gyereket is elvigyék. A vagyon már alapjaiban szétosztásra került mert az anyósok gondosan feljegyezték, hogy mit vitt be a házasságba az ő drága szemük fénye. A fiatal pár fáradtan de büszkén ül egymástól távol. Sok mögöttük a kialvatlan és átveszekedett éjszaka, hogy mosni kell és csípi a kezét a mosószer. Már megint büdös a lába és hamarosan megőrülök mert horkol is. jaj ha jöttek a szülei mindíg takarítani és itt altatni meg etetni kellett őket, uramatyám mennyi pénz. A válóperes tárgyalás megkezdődött. Mindenki előadta az ügyvédek álltal az igényeket. Közben egymásra villanó szemek és kikérem magamnak az én fiam rendes. Az én lányom meg nem pórnépnek való hanem tenyeren hordozandó. Aztán véget ért a két évig tartó házasság. Mindegyik megfogadja, hogy hülyék a férfiak és a nők, többet feleségül egy sem kell max. szopatni ha nem fogaz. Magasra tartott fejjel vonultak haza és még napokig ez volt a téma. majd hónapok és évek múltán másik család, új apuka a gyereknek és emitt meg a nyócadik barátnő de még mindíg a hülyét fogta ki.

Eszembe jutott hirtelen a nagymamám aki sírva rohant ki az állomásra amikor megtudta, hogy a férje hazajött két év után az Orosz hadifogságból. Egymás vállára borultak hosszú ideig és szólni sem bírtak. Csak örültek végre, hogy visszakaphatták egymást. Nagyanyám békében és mindent eltűrve élte le az életét nagyapám mellett. Pedig az öregnek tényleg volt méretes lábszaga, de nagyanyám örömmel mosta ki a zoknijait csak, hogy az öreget maga mellett tudja. Gondosan sürgött-forgott körülötte nem törődve semmivel, mit neki egy kis hortyogás vagy ha az öreg a szokásosnál zsémbesebb.
Jelenleg is egymás mellett fekszenek, de már a föld alatt. Megérdemelték és meg is kapták egymást. Nekik még a hűség és a házasság értékkel bírt és tudták mi a nélkülözés.
Nyugodjanak békében.

Az legyen az első, hogy tanuld meg tisztelni a másikat és megalázni önmagad. A fenti sorokat a házasság védelmében írtam.
Nem azért élek ,hogy a példaképed legyek . Én is csak egy teremtett lélek ...............

#42 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 21:10

Régen még sihedernyi koromban volt egy parasztházunk ahol laktunk. Még Gyulán. Egy alkalommal a barátaim látogattak meg engem pusztán szolidaritásból mert lábam törött. Yáró gipszben feküdtem az ágyon és körémültek. Először csak hümm majd velőtrázó röhögés amikor a vertfal egy apró lyukán kitekintett egy egér. Nosza gyorsan betömtük a lyukat fasírttal amit anyám hozott be nekünk enni. Majd mikor már belesulykoltunk egy fél disznót a lyukba, szépen takarosan elfedtük egy vonatjeggyel.Régebben lehetett kapni azt a keménykartonból készült jegyet. Talán még ma is. Az a jegy ott díszelgett még vagy 3 évig. Biztonságos volt.Amíg azt láttam tudtam , hogy az egér nem jön ki. Miután végeztünk egérmissziónkkal , beültettek egy talicskába és eltoltak felváltva a 2km-rel arrébb lévő kocsmába. Persze nagy ováció mert mi voltunk a kocsma sztárjai addig is. Folyt a könnye mindenkinek ha ott voltunk. Az udvaron tüzet raktunk és szalonnát sütöttünk , átloptuk a szomszéd kakasát és beengedtük a kocsmába.A hülye melósok meg berugatták vegyes pálinkával.Egy 10m-res lánccal lezártuk az összes kerékpárt és csak sörért nyitottuk ki egyenként , bentthagytuk a wc-ben a Videoton magnót és üvöltött a munkásmozgalmi ének órákon át, mindezt eltűrték nekünk mert szórakoztatóak voltunk. Mindenki csípte ha ott voltunk.Egyszer végigcsengettük az utcát részegen és megkérdeztük attól aki kijött , hogy mi az élet értelme? Futva kellett a választ hallgatni. Nem minden esetben. Olyan is volt akivel beszéltünk egy fél órát. 80 éves nénike aki egyedül lakott.Főleg a háborúról mesélt ahonnan a férje sem és a fia sem jött haza.Ilyen voltam én amikor serdültem. Nem vagyok magamra büszke de nem is szégyenlem. Ugyanolyan yóól éreztem magam mint mostanában.Most ez és ennyi kívánkozott ki belőlem. A parasztházat azóta lebontották , szegény kisegér.

Gyulán lakott egy kissé zavaros srác akit kecskésnek hívott mindenki mert állandóan mekegett az utcákon.A srácot elküldte az anyja gázpalackot cserélni.A kerékpárja két oldalán volt ilyen palack tartó amibe belerakta őket és elindúlt.A kocsma előtt ácsorgók meg mikor meglátták elkezdtek rajta vihogni,mekegni és bátorították,hogy jöjjön be adnak neki valamit.Adtak neki egy féldeci rozsdást.Ez áll fele-fele arányben vegyespálesz-kevertpálesz-ből.A srác kicsit a népszerűsége láttán megbátorodott és a marasztalásnak engedvén ivott még egyet.Aztán annyira belemelegedett,hogy a gázra kapott pénzből meghívta a többieket.Több mint félliter ilyen rozsdást nyomott le és be is esteledett.A kocsma is zárt be.Akik látták felszálni a kerékpárra és hallották azokat a zajokat amit még utána vagy tíz percig lehetett,azok nem azon csodálkoztak,hogy másnap nem találták a két gázpalackot. Hanem,hogy a srácot meg lehetett találni.

Az ember életében nem az a legfontosabb,hogy a helyesírása tökéletes legyen hanem az,hogy meg tudja magát értetni.
Elnézem itt a topicokon az egymással szemben tanusított hangnemet.Bizony ha valaki tanult paraszt akkor senki nem írja oda,hogy igen paraszt de megbocsátok neki mert tökéletes a helyesírása.Ellenben ha valaki barátságos és megkedveltette magát többekkel akkor a gépelési hibák és a helyesírás tökéletlensége fölött hajlandóak lesznek szemet húnyni.
Ilyen is van.
Most pedig jöjjön egy ciki a régmúlt időkből Gyuláról.
Szobafestő tanoncként tanultam egy brigádban és mikor egyszer nem volt pénzünk sörözni akkor furmányosan utánanéztünk miként lehetne ezt a hiányt pótolni.Ha valaki járt már a gyulai várban akkor az tudja,hogy a múzeum részében középen van egy fahíd alatta egy 5-7méteres árokkal.A brigádunk eme helyen jelent meg pénzszerzés céljából.Lent a híd alatt a látogatók jó szokásának köszönhetően egy valag aprópénz gyűlt össze.Engem oda leengedtek egy előre elkészített kötéllel és egy hátizsákkal.A haditerv az volt,hogy ők figyelnek a híd két oldalán én meg hámozom az aprópénztől a talajt.Dolog végeztével visszahúznak.Igen ám de a portásnéni elment tanácsot kérni az igazgatótól,hogy nem lesz belőle baj ha öt festékes ruhás melós bejött a várba múzeumálni?Erre az igazgató odajött a többiekhez akik éppen színlelték a látogatást,hogy legyenek szívesek kifáradni és visszajönni normál utcai ruhában mert sok a külföldi vendég és elvtársak stb. Mert akkor még az volt a módi.Négyen már megvoltak de hol az ötödik?Vonta kérdőre a többieket az igazgató.Szerencsére a Páfrány mindíg talpraesett volt és közölte elment wc-re.Az egész díszes társaság elvonult és ott maradtam egy hátizsáknyi aprópénzel hét méter mélyen.Csak nagynéha bukkant fel a hídon egy-egy látogató így bátorságot merítettem és elkezdtem felkapaszkodni a téglafalon,a kötelet elvitték a gelebükben a kollégák.Mire egy méterre voltam a híd aljától addigra vagy huszan lesték kíváncsian,hogy mi a szitu.Baj nem lett a dologból simán kisétáltam,csak nagyon koszosan.
A végeredmény 46 üveg sör/kőhányási/+fél liter tripliszek+17 márka+ még egy csomó más valuta amit a helyi dollárboltban vásároltam el az akkoriban földiek számára elérhetetlennek tűnő árucikkre.
Bocs a hibákért de nem vagyok tökéletes.

Ez meg Gyula-Bp közös cikije.Harmad magammal Iron Maiden koncertre indultunk.Előtte való nap megbeszéltük ,hogy Tóncsinál talizunk mert ő lakik a legközelebb az állomáshoz.Az anyja szólt előre,hogy ne hozzon senki kaját mert csomagol szendvicseket annyit ,hogy elég lesz mindenkinek.Reggel össze ott és irány Bp.Fel a vonatra majd kb. egy órás pálinkázgatás után elő a szendvicseket.Igen ám de az nem volt benne,annál több azon a héten összegyűjtött csont és egyéb a kutyának gondosan összegyűjtött kajamaradék./Most jót röhöghetnek azok akik szokták olvasni a mit javasoltok kutyaszar ellen c. topicot/Fiatalok lévén azonban nem törődtünk vele ittunk még egy kis házit aztán a végeredménye az lett,hogy ugyan a koncerten ott voltunk de semmire se emlékszem belőle.
Tóncsi egyébként ott szúrta el,hogy egy másik nylon zacsis cuccot emelt föl és nem azt amelyikben a szendvicsek valának.

Ott helyben meg is köszöntem,lásd ott a ne szavazz senkire!topic-ban.
Egy régebbi ciki Gyuláról.....Egy építkezésen dolgoztam mint szobafestő tanonc.Az épület két szintesre épült.A mi brigádunk a felső szinten végezte az alapmeszelést és az előkészítő munkálatokat.Az alattunk lévő szinten pedig a Valencsik vezette brigád végezte a krémje munkát ami 3X annyit fizetett mint a miénk.Az a brigád a műszaki vezető csókos csapata volt.Páfrányt a mi brigádvezetőnket ez nagyon zavarta és próbált ellene tenni.Úgy alakult,hogy kitűztek egy bemutató napot az átvételi bizottságnak,hogy az esetleges korrigálni valókat még a munka befejezése előtt megbeszéljék.Kiglancolás az ilyenkor szokásos módon mikor fostos koponyák teszik a lábukat a halandók közé./ez is elég ciki tud lenni/Szóval csilivili ahogy kell és Páfrány azt mondta,hogy menjek le az alsó szintre és hintsek a sarkokba pár csepp házipálinkát.Készülhetett a dologra mert a mieinknek meg volt tiltva az napra az ivás.Tudjátok a folytatást?
Fostoskoponyák megérkeztek,előttük haptákba a halandók,mi meg a fölső szinten farkunkat behúzva figyuztunk.Az eredmény:nekünk is megadatott a zsíros meló mert a bandát úgy rugták ki ,hogy a lábuk se érte a földet.Megszondázták az egész csapatot és csomagolhattak a nagyarcok.
A kárörvendés nem erény de mikor folyamatosan lenéztek minket mert volt egy fostoskoponyájuk fentről aki intézte a lóvét nekik aztán meg azzal együtt repültek/ő volt a vezetőjük/.
Jól esett a zúzámnak.
Nem azért élek ,hogy a példaképed legyek . Én is csak egy teremtett lélek ...............

#43 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 11:10

1.

2003 05.01. Tinnye

Kis családommal, kis Suzukinkkal, kisrándulásra adtuk a fejünket. Kicsit nehezen sikerült átvergődnünk a városon mert tombolt a sörömvirslim őrület az utakon. Az első állomás Leányvár volt, kiszálltunk egy pizzéria előtt és bementünk leöblíteni az út porát. Körülbelül 20perce lehettünk úton már. Igaz ebéd nélkül indultunk el, hogy majd valahol bezabálunk alaposan. Megtettük, majd az evés fáradalmait kipihenni beültünk ismét a Suzukiba. Tovább vettük az irányt Dorog-Csolnok-Dág-Tinnye irányába. Fantasztikus környék. Semmi látnivaló sehol, csak simára szántott hegyek, mindenhol termőföld. Végül Tinnye határában felfedeztünk egy ösvényt közvetlenül a sportpálya felett. Amint a képen is jól látható lankás ösvényre leltünk amit elborítottak az orgonabokrok, aminek az illatát elnyomta az égett gumiszag. Valahol a környéken keményen égették a gumislag és még rímelt is. Később rátaláltunk a helyre és még fogok is szót ejteni róla. Ezen a képen három személy látható, közvetlenül a tinnyei sportpálya fölött sétálgattunk és tovább vettük az irányt a második fotóra.

2.

Elhúz mellettünk szélsebesen egy sötéttekintetű trabantos egy sötétpillantású komájával. Sietős nekik a ki tudja hova. A Trabant mögött pótkocsi, megpakolva mindenféle okossággal. Olyanok mint rozzant mosógép, faasztal, autógumik, faketrec, lomok és lomok és lomok. Csak úgy porzik utánuk az út. A porfelhő jótékonyan elrejti előlünk a Trabantot és a szállítmányát meg a benne rejlő két utast, de nem sokáig. A következő képen a következőképpen alakul...

3.

A képen jól látható, hogy szinte alig látható valami, a táj, a maga természetes mivoltában és benne egy mesterséges út ami valahová vezet, a táj megmunkált és rendezett. A fene ez is rímelt, hiába ma ilyen napom van. De a kép közepén a fák között mégis kivillan valami, én hallom is a neszt és ahogy közeledem feléjük már jól kivehetem az utánfutós Trabantot és a két sötétben bújkáló alkonyistát akik igen nagy szorgalmatossággal pakolják le az utánfutóról a becses holmijaikat. A képen csak picikét lehet látni és abból sejteni, hogy a kanyar után milyen látvány fogad bennünket. Elöljáróban annyit, hogy ez a környék a kedves és jóravaló budapesti emberek kedvelt pihenőhelye. Itt vásároltak amúgy ők kedvesen hétvégi pihenő telkeket, hogy egymásnak itt kedveskedjenek és kipihenjék a hétköznapok sodrát amiből őket kihozták.
N/A de a következő képen már lerántjuk a leplet.

4.

Amit most láthatunk az csak töredéke annak amit én valójában láttam, sajnos személyiségi okokra való tekintettel nem fotózhattam az egész területet mert azt éppen bitorolta az alkonybrigád és, hogy is venné ki magát. Ugye azt már még se lehet, hogy premierplánba he meg nagy totálba ahogyan ők mint vészterhet a léghajósok, szabadulnak meg a feleslegtől. De nagyobb ennél a képzelőerő, innen származott a füst és a maró szag, égették közben a gumikat. Amúgy azok az árán budapestiek abba az árán bevásárlóközpontban bevásároltak ide a hétvégi árán telekre mindent, nagy-nagy kegyelmükben, hogy jól kikedveskedhessék magukat önmaguknak itt a nagy hegyekben, oszt amikor mindent felzabáltak kedvesen és megnézték a kedvenc sorozatukat a túrista tévén még gyaknak egyet az asszonyon, még elengednek egy-egy pofont a gyereknek. Kimennek egyet pisálni a ház mögé és ha már kellően besötétedett akkor fogják a pakott kedvesen és leballagnak ide a fekete, kék, és szürke zacskóikkal és az azokba rejtett kincsekkel. Kedves Európaiak ezek az emberek, letörlik a zsírt a szájuk széléről és finganak egyet a sötétben, még az egyik lábukat fel is emelik hozzá, majd komótosan elindulnak a földúton visszafelé. Félelmetes ez a sötét, ki tudja milyen alakok mászkálhatnak erre éjjnek idején. Nicsak egy másik zsákos, odaköszön szevasz, közben körmével a pörköltmaradékot piszkálja a fogai közül. Milyen magasak a telek árak mi ? A zsákokról szót sem ejtenek, közös kis kispolgári kisbűntett, csendesen tudomásul veszik, hogy a kisembernek csak ezt lehet, bezzeg a milliárdok hová tűnnek ? Azzal kéne inkább foglalkozni mintsem ilyen semmisségekkel, hogy hová hordjuk a szemetet.

5.

Ez a kép több mint beszédes és sokkal több mint érdekes és csak a folytatással együtt érvényes ill. érthető. Amit láthatunk az egy forgalomból kivont buszmegálló. Biztos sok ilyen mellőzött buszmegálló van országszerte amit már nem festenek, nem takarítanak és nem nyírják a füvet sem körülötte mert elveszítette az aktualitását. Ha bárkinek is kedve szottyanna buszt várni ezekben sem biztos, hogy csak miatta felújítanák. Ez a buszmegálló azért különös mert az út mellől még arrébb is rakták pár métert. Biztos jöttek jó munkásemberek és hatan-nyolcan közös erővel, valakinek az irányítása alatt arrébb tették úgy 20 métert. Mindegy hová csak el az útból. Ez a buszmegálló közvetlenül a tinnyei temető oldalában biztosította a buszravárást valamikor fénykorában. Ám de a következő kép talán beszédesebb lehet, hogy miért is kúszta be a lián oly rég eme nemes szerkezetet ami hajdanán menedéket nyújtott eső, hó és szél ellen vagy esetleg egy röpke csók erejéig csak az anyu meg ne lássa, jaj hol a táska ? Oda tettem a sarokba ott ne haggyad drága lányom mert mindjárt jön a busz.......

6.

Meghaltak az emberek.........
Itt a temető és meghaltak azok is akik temettek és nincs aki felemlítené az eltemetteket.
Egy használaton kívüli temető egy omladozó kápolnával, valaha biztos nagyobb tisztességnek örvendhettek ezek a kövek, ha literben lehetne mérni az itt elejtett könnyeket.
De mára megfakult a kép, meghaltak a buszra várók és meghaltak a megérkezettek, nem fontosak az emlékek senkinek mert nincs aki emlékezne, halott. A halottak pedig nem emlékeznek meg a halottakról csak fexenek és porlanak. A fák és liánok növik be és rejtik el a neveiket és takarják el cselekedeteiket. Ha élnének akkor most sürgősen kedvet kapnának egy kis buszravárásra és mellé egy röpke csókra, esetleg ha kapnának egy perccel többet akkor még táncra is perdülnének, ha pedig még vagy ötöt akkor kitakarítanának abban a buszmegállóban és a körmeikkel kaparnák a rozsdát a vasról. De nincs már mit tenniük, oda az akarat, elvitte a daganat a fekély, a fájdalom a szenvedés. Dicső ember ez a te valód, büszke homlok és mögötte a megszerzett tudás ami-e kövek alatt honol és minden patvarkodás, szeretet, gyűlölet és mosoly. Árnyként vetül a fákra a sok halott emléke mert nincs akinek kéne vagy talán mégis ? Egy akad még, egy aki fontos. Egy még él és amíg él törődik és gondoz, fontosak nekik az emlékek. Ezt láthatjuk a következő képen.

7.

Győri Béla és Győri Béláné

Sohsem láttam őket és sohsem tudtam róluk, sokkal előttem éltek, az övéké az egyetlen sír ami még ebben a rengetegben gondozott. Ők azok akik még valakinek fontosak és a sírjukon egy üzenet ami mélyen elgondolkodtatott. Pár percre ki is ütött és mozdulni sem tudtam, a levegő a tüdőmből kifutott és a hideg futkározott tőle a hátamon.

"TUDOM, HOGY A MEGVÁLTÓNK ÉL ÉS, HOGY EGYSZER MEGÁLL A PORAINK FÖLÖTT"

Sokkal több ez mint egy mondat, mögötte egy leélt élet és a leélt életből ennyi maradt. Egy kövön az üzenet. Egy leélt élet után csak ennyit mondhatott és mondhatsz majd te is, ennél többet nem lehet.
Minden amit gondoltál és szerettél, a legfontosabb dolgaid ide viszed le. Bevackolod magad a tanulmányaiddal és az igazaddal mert ugye az van. Az összes érték amit ide levihetsz csak ez az üzenet amit a kövön olvashatsz.
Pénz, autók, siker, akarom, arany, diploma, család, szeretet, jóember, hova lett ? Minden amit egész életedben tettél belefoglalható egyetlen mondatba. Tudom, hogy egyszer megáll a porom felett. Megáll a porod felett az akit eddig szarba sem vettél, mert siettél, hogy sok a dolgod vagy éppen nincsen pénzed meg amúgy is mi ez a hülyeség ?
Karácsonykor ugráltál a fenyőfa körül, húsvétkor döntötted a söröket a sonka után, máskor meg ha hallottad a nevét elhúztad a szád. Nem érték, hol mérik ? Nem ehető és nem fogadják el a postán, nem végzi el helyettem a munkám, különben is megyek mert vár a gyerek.
De ő legalább él, nem úgy mint te. S ha már minden ember meghalt és nincs aki szarba se vegye, aláhulltak mind a köveknek és kirakták a reserved táblát. Fölé pedig egy üzenet. TUDOM, HOGY EGYSZER MEGÁLL A PORAINK FELETT.

Szégyen, ennyi a büszke és mindenható ember a kemény jellemével. A rendőr is sírba száll, a miniszter is sírba száll, a makacs hajléktalan is sírba száll, mindenki sírba száll még te is. Mögötted vagy előtted az életed még vagy már mindegy. Egyedül Ő lesz az aki élni fog mert rajta már nem fog a halál. Legyőzte, hogy te élni tudjál. Nem a tiéd a vétek, nem a tiéd a lélek, s nem a tiéd a tested. Ez a te valódi állapotod, erről szól a te életed, hogy visszaadd mindenedet amit kaptál és céltalanul elhasználtál. Elhasználtad a tested és megnyomorítottad a lelked, hogy olyasmi után sóvárogtál és loholtál amit ide le nem vihetsz.

Mindegy amikor elkérik a lelked és előszólít AZ aki megáll majd a porhamvad felett, mi lesz a felelet ? Uramnak hívod majd vagy elküldöd a fenébe, hogy jöjjön vissza máskor most nem alkalmas ? Nagyobbnak tartod magadat majd akkor is annál aki a sárból hívja elő a lelkedet ?

Hidd el elakad majd a szavad, hogy mindaz amiért küzdöttél a földbe ment és semmi nem lett a tied, üres a kezed.

Én csak annyit mondhatok, hogy az enyém nem lesz üres, de ami benne lesz az titok. Mind a két kezem csordultig lesz és egyedül az lesz az amit átadok, Ő pedig egyedül csak azt keresi és csak azt az egyet fogadja majd el. De az nem az enyém és nem a tied. Tőle kaptam, hogy neki adhassam.

Még annyit, hogy küzdjetek, lent találkozunk ha már kiürült a küzdőtér és eljön Ő a küzdőkért.

#44 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 21:39

Eddig azt hittem de milyen durva,
pedig én vagyok, és az én belsőm.
Csak eddig menekültem, azt gondoltan a rossznál jobb vagyok és mi a tanár aki adja a küléönbséget ami alapján méred.

Amit éppen mérni kívánsz, de hol vagy ? Ha ott akkor miért és ha hol akkor kiért ?
Én vagyok az egyetlen akit érdekelsz mint egyetlen, ha bárki lennél nem kívánnám sem orczád sem .inád, de
ami test sem ,Ami test.
Bonyolultan fogalmaztam , nahát.
Nem kell érteni ám, elég ha nem csinálod tvább a csinálni valót.
S, hogy mi a való ? Azt döntsd el te ha figyelsz arra ki mit figyel és mire gondol. Ha igazán szabad akarsz lenni ezekre nem figyelsz.

Iccakát.

#45 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 20:10

idézet:
Ezt írta guga , a legszebb állat:
Eddig azt hittem de milyen durva,
pedig én vagyok, és az én belsőm.
Csak eddig menekültem, azt gondoltan a rossznál jobb vagyok és mi a tanár aki adja a küléönbséget ami alapján méred.

Amit éppen mérni kívánsz, de hol vagy ? Ha ott akkor miért és ha hol akkor kiért ?
Én vagyok az egyetlen akit érdekelsz mint egyetlen, ha bárki lennél nem kívánnám sem orczád sem .inád, de
ami test sem ,Ami test.
Bonyolultan fogalmaztam , nahát.
Nem kell érteni ám, elég ha nem csinálod tvább a csinálni valót.
S, hogy mi a való ? Azt döntsd el te ha figyelsz arra ki mit figyel és mire gondol. Ha igazán szabad akarsz lenni ezekre nem figyelsz.

Iccakát.
[/quote]

Ha a szavaidból jól veszem ki akkor te férfi vagy, ezen oknál fogva lehetnék én a nő ? De csak mint megfigyelő.
S ha már így belevájtál mint a vájár, legyek pszichológus is kicsit ?
Ha azt mondod figyeljünk másra, de az teher és csak akkor lehetünk szabadok ha másra nem figyelünk akkor ez paradoxon. Nagyon jelképekben beszélsz mint a szédült filozófusok akik ha meglátnak egy bajba jutott embert, max. csak elgondolkodnak rajta. Akkor most az a mélyreható és figyelemfelkeltő céllal írt mondatod, hogy ne csináld a csinálni valót, valós ?
Valóban nem tehetünk semmit ?
De keserves is annak az embernek akinek nincsenek barátai, de vitapartner annál több.
De ez is csak egy újabb érv, s nem kerültem közelebb hozzád. Még úgy sem mint megfigyelő.
Mi ez az elhivatottság, hogy figyeljetek nem jó ez így, lelki tespedés és színlelt komfort, te lennél az a lázadó szellemiség aki tudja a kivezető utat csak egyedül maradva járod ?
Ezek csak szavak és nincs mögötte realitás.

#46 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 04. 19:24

idézet:

Ha a szavaidból jól veszem ki akkor te férfi vagy, ezen oknál fogva lehetnék én a nő ? De csak mint megfigyelő.
S ha már így belevájtál mint a vájár, legyek pszichológus is kicsit ?
Ha azt mondod figyeljünk másra, de az teher és csak akkor lehetünk szabadok ha másra nem figyelünk akkor ez paradoxon. Nagyon jelképekben beszélsz mint a szédült filozófusok akik ha meglátnak egy bajba jutott embert, max. csak elgondolkodnak rajta. Akkor most az a mélyreható és figyelemfelkeltő céllal írt mondatod, hogy ne csináld a csinálni valót, valós ?
Valóban nem tehetünk semmit ?
De keserves is annak az embernek akinek nincsenek barátai, de vitapartner annál több.
De ez is csak egy újabb érv, s nem kerültem közelebb hozzád. Még úgy sem mint megfigyelő.
Mi ez az elhivatottság, hogy figyeljetek nem jó ez így, lelki tespedés és színlelt komfort, te lennél az a lázadó szellemiség aki tudja a kivezető utat csak egyedül maradva járod ?
Ezek csak szavak és nincs mögötte realitás.
[/quote]

Látom belacsaptál a húrokba barátném. Ha rám gondolsz és hozzám szólsz az olyan mint megfogni egy pontot a végtelenből.
Ha ugyan ezt teszem veled és sokáig, az olyan mint amikor két pont együtt utazik a végtelenben egy kicsit, majd szétválnak és visszaadják amit kaptak, annak akinek a végtelen kicsi pontokból áll. Addig élünk amíg mindenki meg nem születik. Ha már minden változat létrejött akkor a végtelen már nem az. Csak egy és nincs több lehetőség.

Nem biztos, hogy azt fogod tőlem hallani amit akarsz. S ha még rosszul is fog esni de igaz, mit lehet tenni ?

Csatlakozz....légy kis pont és ne több annál, ússz a végtelenben kart karba öltve egy kis időt.

Figyelj, figyelj és figyelj ez a te dolgod.

Hízott pontok, jó kövérek. Amitől híznak csak betévedt.
Egy pillanatra a lakásba, az adásba és a pontoknak leesett az álla.
Mennyi sok szép kívánatos csoda a dobozban, és bekívánkoztak a pontok oda.
Ha közel mész az üveghez, láthatod, hogy mind be ment.
Ott nyüzsögnek bezárva, és nem kerülnek adásba. Vagy csak rossz helyre kapcsoltál és a sok szép képnek annyi.
Unalmas ez a sistergés és nyüzsgő pontok tömege, szürke, fehér vagy fekete. De semmi szín a pontokban.

Ha már mind bent van és egy sem maradt kint akkor kapcsoljuk ki.
Hogy is van ez Angolul ? Valami off talán, jól hangzik hisz rövidebb a Magyarnál.
A mienk amúgy is szenilis. Ott ül a fotelben és alszik egy kötéssel a kezében. Orrára csúszott a szemüveg és szuszog, hiába üvölt a sok szürke pont, nem hallik el hozzá. Süket fülekre talál.

Kaaaaaaaapcsooooooooolj kiiiiiiiiii. Kiáltják egyszerre ott a dobozban nyüzsögve, de a vén szenilis a füle botját sem mozdítja.

Az off valóban nagy kegyelem, de nekem nem kenyerem. Én az életet szeretem és a lelkeket. Ha csak egyet is megmenthetek már volt célja a létemnek. Pont úgy gondolkodom mint egy pont. És ezt ő is elmodhatja magáról, együtt jöttünk le a fáról, az űrből és együtt a tengerből, a kör körös karmából, egy író tollából, a véred vonalából. Apjából, anyjából, a meséből a Star Warsból és együtt mulattuk végig az egészet. Ja, hogy te nem nézted csak ültél a padokban az első sorokban és duzzogtál az első sarokban, mondhatnám most, hogy elsősorban de innen már szójáték.

No mindegy a lényeg az, ha hallod az igazat az nem tetszik és pont attól mert igaz és nehéz beletörődni, hogy nem magadtól lettél. Csak úgy summa summárom kiszemeltettél egy pont gyanánt a végtelen láncolatán ami valahol kezdődik és végződik, de van még az előtt is és az után, csak nem neked. Attól még végtelen, hogy nem tied de része vagy. Emészd meg és fogd fel, hogy bogár vagy az éjjben ami nekirepült a fénynek aztán elvakult, elhalkult és elmosta az eső vagy megette az első szembejövő. Ami ha kiszarta akkor éppen egy körtefa volt alatta és tápdús a gyökereknek eme pillanatnyi művelet ami te voltál és most is vagy. Felszívódsz az anyagi térben és eloszlassz a porban.

Te vagy a végtelen egy pontban. Enpera most te jössz.

#47 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 05. 07:19

idézet:

Látom belacsaptál a húrokba barátném. Ha rám gondolsz és hozzám szólsz az olyan mint megfogni egy pontot a végtelenből.
Ha ugyan ezt teszem veled és sokáig, az olyan mint amikor két pont együtt utazik a végtelenben egy kicsit, majd szétválnak és visszaadják amit kaptak, annak akinek a végtelen kicsi pontokból áll. Addig élünk amíg mindenki meg nem születik. Ha már minden változat létrejött akkor a végtelen már nem az. Csak egy és nincs több lehetőség.

Nem biztos, hogy azt fogod tőlem hallani amit akarsz. S ha még rosszul is fog esni de igaz, mit lehet tenni ?

Csatlakozz....légy kis pont és ne több annál, ússz a végtelenben kart karba öltve egy kis időt.

Figyelj, figyelj és figyelj ez a te dolgod.

Hízott pontok, jó kövérek. Amitől híznak csak betévedt.
Egy pillanatra a lakásba, az adásba és a pontoknak leesett az álla.
Mennyi sok szép kívánatos csoda a dobozban, és bekívánkoztak a pontok oda.
Ha közel mész az üveghez, láthatod, hogy mind be ment.
Ott nyüzsögnek bezárva, és nem kerülnek adásba. Vagy csak rossz helyre kapcsoltál és a sok szép képnek annyi.
Unalmas ez a sistergés és nyüzsgő pontok tömege, szürke, fehér vagy fekete. De semmi szín a pontokban.

Ha már mind bent van és egy sem maradt kint akkor kapcsoljuk ki.
Hogy is van ez Angolul ? Valami off talán, jól hangzik hisz rövidebb a Magyarnál.
A mienk amúgy is szenilis. Ott ül a fotelben és alszik egy kötéssel a kezében. Orrára csúszott a szemüveg és szuszog, hiába üvölt a sok szürke pont, nem hallik el hozzá. Süket fülekre talál.

Kaaaaaaaapcsooooooooolj kiiiiiiiiii. Kiáltják egyszerre ott a dobozban nyüzsögve, de a vén szenilis a füle botját sem mozdítja.

Az off valóban nagy kegyelem, de nekem nem kenyerem. Én az életet szeretem és a lelkeket. Ha csak egyet is megmenthetek már volt célja a létemnek. Pont úgy gondolkodom mint egy pont. És ezt ő is elmodhatja magáról, együtt jöttünk le a fáról, az űrből és együtt a tengerből, a kör körös karmából, egy író tollából, a véred vonalából. Apjából, anyjából, a meséből a Star Warsból és együtt mulattuk végig az egészet. Ja, hogy te nem nézted csak ültél a padokban az első sorokban és duzzogtál az első sarokban, mondhatnám most, hogy elsősorban de innen már szójáték.

No mindegy a lényeg az, ha hallod az igazat az nem tetszik és pont attól mert igaz és nehéz beletörődni, hogy nem magadtól lettél. Csak úgy summa summárom kiszemeltettél egy pont gyanánt a végtelen láncolatán ami valahol kezdődik és végződik, de van még az előtt is és az után, csak nem neked. Attól még végtelen, hogy nem tied de része vagy. Emészd meg és fogd fel, hogy bogár vagy az éjjben ami nekirepült a fénynek aztán elvakult, elhalkult és elmosta az eső vagy megette az első szembejövő. Ami ha kiszarta akkor éppen egy körtefa volt alatta és tápdús a gyökereknek eme pillanatnyi művelet ami te voltál és most is vagy. Felszívódsz az anyagi térben és eloszlassz a porban.

Te vagy a végtelen egy pontban. Enpera most te jössz.
[/quote]

Én úgy gondolom, a pont szó elgondolkodtató. Persze bárki belátja ponti mivoltát, de csak egy pontnyi gondolat és szó erejéig, aztán igyekszik arrébb állni, hiszen pont akkor máshol és mással van dolga. Ezért aztán nehéz ezt pont úgy érteni, ahogyan te gondolod. Számomra is csak nagyon ritkán beismerhető ponti mivoltom, és leginkább a végtelen egy jelentős részét kívánnám alkotni. Ha te nem ugyanezt gondolod magadról, akkor meglátásom szerint becsapósdit játszol. De azt elismerem, hogy ezzel beállok annak a sornak a végére, amelyben magukat pontnak el nem ismerő pontok sokasága áll. N/A és mit tegyek, ez valóban kényelmes. De a kérdés, hogy megtehetem e mindig. A nagy mázli, hogy nem, sőt egyre kevesebbszer. Pont az lenne a lényeg, hogy ebbe a sorba álljanak át a pontok, akik magukat nem pontnak titulálják. Itt van tehát a különbség!!! Az egyiknek még szabad, a másiknak már nem. Ha valamit nem szabad, azt nem szoktuk szeretni. Akkor miért jó? Itt visszakanyarodtam az elejéhez, miszerint nekünk nem jó a nem szabad, nem szeretjük, ezért fellázadunk ellene. De újra és újra ott a gát, ami csak az egyik sornak adatik meg. Ha újra és újra ott van, akkor érdemes lázadni ellene? Igen... talán... nem...biztos, hogy nem!!! Az újabb kérdés, hogy jó e ez nekünk, és ha igen, akkor hogyan kerülhetünk át eme másik sorba? A kérdés első fele nagyon nehezen válaszolható meg. Lehet, hogy nekem nem is fog sikerülni. Ismerni kéne hozzá a pontiság lényegét, ami, mint írtad a végtelen körforgásának egy jelentős, vagy éppen nagyon is jelentéktelen része. Ennyi csak? Nem érdemel többet? Azt hiszem, nem is kell, hogy érdemeljen, hiszen valaminek a részévé válni, az nagy ajándék. Amint írtam, jaj annak, akinek nincs barátja. Részese lenni bárminek, ez a lényeg! De mi legyen a bármi? Ne legyen akármi! Kérjünk magunknak egy jó részt, ne elégedjünk meg egy szürke sorral, ahol pontok milliárdja áll. Nézzünk meg egy másikat, egy állítólagosat, és ha nem tetszik...Nos, akit érdekel, nézze meg, pillantson bele, mert ezek a fránya pontok csak önmaguknak hisznek. De olyan pont még nem született, amelyik belepillantot, majd ki. Nos, ha ott maradtak, biztos jó volt nekik, jobb, mint a végtelen nagy részeként élni. És hogy miért? Mert eredetileg pontoknak lettek készítve, ezért jó ez nekik. Mindennek az a legjobb állapot, aminek eredetileg teremtetett. Akkor hát legyünk része annak a sornyi pontnak, amelyben pontok tudunk lenni, nem pedig nagy részek. Hát ezért jó. A kérdés másik fele, hogy hogyan kerülhetünk át eme másik sorba, melyben immáron csak apró pontok élik boldog pontnyi állapotukat. De erről majd később, emésszük most a fentieket.
Üdv, N/A

#48 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 05. 20:35

idézet:

Én úgy gondolom, a pont szó elgondolkodtató. Persze bárki belátja ponti mivoltát, de csak egy pontnyi gondolat és szó erejéig, aztán igyekszik arrébb állni, hiszen pont akkor máshol és mással van dolga. Ezért aztán nehéz ezt pont úgy érteni, ahogyan te gondolod............
[/quote]

Hozzászólásodban némi pontatlanságot vélek felfedezni.
Mi lenne az ? Miről is beszélünk ? Pontokról, mi is a pont ? Ugye egy szűk kör, de attól függ honnan nézzük vagy magunkat milyennek érezzük. Egy távoli csillag is lehet apró pont, ezzel szemben az ember nagyobbnak tartja magát bármilyen pontnál. Alapozza ezt a megszerzett tudásra, pedig eleink ugyan ezt tették többszáz éve és mégis butának tituláljuk őket meg sötét középkor, szoktuk ugye emlegetni. Bennünket is fognak emlegetni majd évszázadok múltával, hogy sötét legújabb kor és majd őket is poár ezer év múlva, hogy a legsötétebb technokor és őket pedig ki fogja majd szóba hozni ?
Pontnak lenni annyi mint beállni a rendszerbe és tudni, hogy van nálam szűkebb kersztmetszetű és tágasabb pont is, de akkor is csak pont. A legnagyobb pontot is ha nagyon messziről nézzük akkor csak apró pont lesz belőle, milyen távol kerültél te tőle, hogy alacsonynak érezd magad egy időre ?
Egy pont mindíg pontosan akkora amekkorának látjuk és mégsem, mert az eredeti nagyságát megmérni csak úgy lehet, hogy hozzá nagyon közel kerülve.
Ha úgy érzed, hogy valakitől elhidegültél vagy akár már pontba sem veszed akkor róla ne alkoss ítéletet mert csak apró pont maradhat számodra.
Téged is éppen megmérnek és pontokba szednek amint megszólalsz vagy ahogy kiteszed a lábad az ajtón. Az első szembejövő végigmér és magában már tudja, hogy nagyobb az ő pontja, magasabb az ő útja a tiednél.
Olyan pontot nem találsz amelyik magát náladnál kisebbnek tartja.
A pontozás, ez itt a lényeg és a siker kulcsa, legyen minél több és minél nagyobb pontod.
Ha minél több akkor alád tartoznak, ha minél nagyobb akkor sokan tartoznak. Ha sokan tartoznak akkor sok az apró pontod ami olyan fémesen csillog és lehet vele pitykézni.

#49 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 06. 18:53

idézet:

Ha úgy érzed, hogy valakitől elhidegültél vagy akár már pontba sem veszed akkor róla ne alkoss ítéletet mert csak apró pont maradhat számodra.
Téged is éppen megmérnek és pontokba szednek amint megszólalsz vagy ahogy kiteszed a lábad az ajtón. Az első szembejövő végigmér és magában már tudja, hogy nagyobb az ő pontja, magasabb az ő útja a tiednél.
Olyan pontot nem találsz amelyik magát náladnál kisebbnek tartja.
.
[/quote]

A válaszod első felével nagyjából egyetértek, így azt nem kívánom tovább pontokba szedni.
A véleményalkotás viszont egy nagyon érdekes téma. Ha felszínesen akarok róla beszélni, akkor azt mondom, hogy véleményt alkotni először is rendkívül szórakoztató, kényelmes, kellemes időtöltés, és szívet melengető. Ha kicsit mélyebben nézzük, akkor azért szórakoztató, mert nagyon könnyű, nem kell az embernek túl sokat törnie magát, és fárasztania az agyát, hogy véleményt alkosson valakiről. Ugyanezen okból kifolyólag tehát kényelmes is. Kellemes és szívet melengető azért, mert miközben az ember véleményt alkot valakiről, közben szüntelen csak arra döbben rá, hogy a megszólt személlyel szemben ő maga viszont mekkora nagy PONT.Sokkal pontabb, mint az a másik jelentéktelen kis pöttyöcske. És akkor most megint oda jukadtunk ki, hogy melyik sorban is szeret állni az ember. Hát persze, hogy nem abban, ahová eredetileg teremtetett, hiszen ott mindenki olyan egyforma, és olyan unalmas.
Nos, mire is jó ez az okfejtés? Hát nem másra, mint hogy az ember egy egy elejtett szóból is átgondolhassa, hogy ki is ő valójában. Én bízom benne, hogy mindnyájan átgondoljuk, és néhányan örülünk, hogy végül is abban a sorban állunk, amelyikbe teremtettünk. Mert bár véleményt alkotni én is nagyon szeretek, de számomra a véleményalkotásom ténye már nem egy észrevétlen tevékenység, hanem újra és újra emlékeztet arra a sorra, amelyikből jöttem, és átkerültem az én igazi soromba.
Az elhidegülés szerintem egy nagyon szélsőséges fogalom, és nagyon kell vigyázni, hogy mikor mondja ki az ember. Ugyanis magának a szónak a kimondása teszi világossá az ember számára az érzés meglétét és tényét. Ez még nem lenne baj, de az emberek tudatában ez egy visszafordíthatatlan dolgot jelent, az a legnagyobb probléma. Pedig nincs visszafordíthatatlan ebben a világban, amíg csak a pontok lélegeznek és mozognak. Elhidegülni szabad, de nem kell megijedni tőle. Hiszen ha minden pont egyforma, akkor mi alapján hidegül el a másik ponttól? Nem de bár?
Aki tehát még észrevétlenül véleményt alkot és elhidegül pont társaitól, ezek által esélyt kap arra, hogy felismerje, melyik sorban is áll valójában! Ha felismerte, álljon át, hisz ott a helye!

#50 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 06. 22:21

idézet:
Ha felismerte, álljon át, hisz ott a helye![/quote]

N/A vagy enpera ha így jobban tetszik. Olyan ember nincs aki a felismerés után nem áll át a helyére. Mert a felismerés olyan mint a mágnes és a vas, ha a fiam tőlem megszületett akkor nem kell neki azért semmit tenni, hogy a fiammá váljon. Legyen akármilyen ganéj külyök, akkor is a fiam.
Egyetlen feltétele van, hogy a fiammá váljon, tőlem kell, hogy származzon. A felismerés pedig utána jön. Átállni már nem is kell. Sőt ez így nagyon Sztárwárszos.
Nem a pont dönti el, hogy kitől fog származni. Ez így sarkallatos, de a megértéséhez szükségeltetik. Te tudod a legjobban, hogy a felelősség nem a pontoké. Hanem a pontok alkotójáé.
Túl szép lenne ha a pont bármit is tehetne bármi ellen. Nem tud és kész. A pont legyőzheti a mondat végén a pontot ? Nem ugye ? Megszületik, beszél, majd pont kerül a végére és elteszik a helyére. Tehet ellene bármit is ? Hát akkor meg mit fontoskodik ?
A pontnak az a legjobb ha pontnak érzi magát és pontként viselkedik.
De hagyjuk ezt a végeláthatatlan filozófiát, sohsem keveredünk ki belőle.
Személyeskedjünk, az olyan valóvilágos, hogy ha nézzük érthető és világos mert minden lélek ugyanúgy érez és az érzéseink nem tudnak többet. Az elme ami különbséget tesz, de azt már pontozzák és szóltam is, hogy a pontoknak annyi. Mert ha a lélek vinné magával a diplomát a föld alá akkor érdemes lenne róla beszélni. De a húsrágó férgek a föld alatt nem tesznek különbséget, hogy hagyjuk mert ez tudja ettől aztán nem finom a húsa. Szabott rendje van a dolgoknak, mint ahogy a férgeknek.
Kényelmetlen a téma ? Az tudom, de annál tudok többet is ami segíthet, hogy ha oda levándorolsz a tudásoddal mert okos vagy és a többi pontnál pontabbnak érzed magadat akkor, elmondjam, hogy a tudás a földön van, a föld alatt nem osztályoznak.
Tetszik nem tetszik egyenlő vagy azzal akit a legjobban útálsz és megvetsz.

Vegyünk egy mély levegőt és nézzünk körbe. Nézzünk ki az űrbe és yóó messzire, amennyire csak el lehet látni, mert ugye tudjuk, hogy van azon is túl.
De nekünk elég csak addig nézni amíg sem ember, sem ez a föld nem volt.
Nem tudtunk még semmit mert nem volt ami, aki tudja.
De olyan is lesz amikor már a megtudott dolgokat senki sem tudja.
Az ám a jó dolog amikor az utolsó pont végére is pont került.
Akkor jön el az óra és felfedi magát aki az egészet írta. Beleírta a jó embert aki mindent tudott és sohasem drogozott, hanem pöcsnek nézte az eget és a holdat.
Tehette mert kinézett magának egy pontot a végtelenből és mindent megtanult róla.
Miután már tudott minedent fejből elkezdett pöcsözni, hogy az vagy és micsoda arcátlanság, hogy egyáltalán pont vagy.

Aztán neki is eljött az utolsó mondat és rádobtak néhány göröngyöt. Személyes ügy néha a tudás, mert ha magaddal vitted akkor nincs aki tudjon róla, olyan ez mint a kosárfonás.
Ha nincs aki tudja, azt sem tudjuk van-e kosár és lehet-e használni.
Megelégszünk a zsákkal, belefér abba is minden
Felejthető és pótólható minden pont, hisz csak a mérete a fontos. Minden magát nagyra tartó pont helyébe beilleszthetünk egy nála kisebbet ha kellőképpen közelről nézzük őt. Vagy egy nála nagyobbat ha elég távol kerülünk tőle, lényeg, hogy mi nézzük és a mi véleményünk számít.
Arra, hogy mi az igazság senki sem kíváncsi mert kiábrándító. A tudat, hogy vannak nálunk sokkal nagyobb pontok, sőt szinte mindegyik nagyobb.
De már mondtam, hagyjuk a pontokat.
Áttérek a valóvilágraígyegyszóban ha már írok.
Az elébb beszéltem egy barátommal aki helyeselte, hogy egy skinhead haverja csak azért hasba rugta a terhes menyasszonyát mert az felhívta telefonon, hogy éppen merre jár. Persze a dolog időben eltért, ám valóban megtörtént.
Érvelni lehetne, de mondtam neki nem érdekel a téma. Nem vagyok annál az embernél különb mert csak a tetteink mértéke különbözik egymástól és nem az, hogy én soha semmit sem tettem.
Kicsi bogár, nagy bogár, de bogár.
Fekete és ez a lényeg, mindenki fekete pont és a méretre figyelnek, ugye érted ? Mint ha a méret mentség lenne és mindjárt feljogosítana a körön kívülre kerülni. Pedig mint mondtam a pont az egy szűk kör.
Bazz megint a pontok, szal lépek a skinhead irányába, mondom a srácnak, hogy biztos aggódott érte és azért hívta, hogy merre jár. Akkor sem mert ne hívja hisz szabad ember, és azt csinál amit akar, szemét nő meg itt hívja, hogy merre jár. Még mielőtt magadra vennéd szólok jó előre, hogy megtörtént eset és már azóta elváltak. A választás nem terád esett.
Én csak örülök, hogy pont lehetek, eszembe jutott, hogy lehettem volna régebben is, de jó ez így, szeretem a pont helyem, mert pontnak teremtettek és pont ezen a helyen.
Nem a helyzetünk határozza meg a pont mivoltunk és ez az akadály, hogy sok pont pont akkor nem érzi magát pontnak vagy egy pontnál nagyobbnak amikor éppen jól áll a cövek.
Vannak kommunista és kapitalista pontok, női és férfi pontok, kövér és sovány pontok. Soroljam még tovább ? A lényeg, hogy ha találsz különbséget már pontozod magad és a másik pont az ellenséged.

Mára ennyi a pontokból, yocckát. Pont most.

#51 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 18:38

idézet:

Én csak örülök, hogy pont lehetek, eszembe jutott, hogy lehettem volna régebben is, de jó ez így, szeretem a pont helyem, mert pontnak teremtettek és pont ezen a helyen.
.
[/quote]

Az apámnak annyira gyenge csontozata van, hogy szinte minden évben eltörik valamilye, karja, lába. Ez főleg akkor volt így, amikor az építőiparban dolgozott.
Abban az időben, amikor én már tudtam, hogy melyik sorban állok, és ez az emberiség "föntről helyesnek ítélt sora", szerettem volna neki is valahogy beszélni erről. De bárhogy próbáltam, nem akart hallani Istenről és az Evangéliumról. Szóval ismét eltörte a lábát, már vagy harmadszor-negyedszer. Én már csak mosolyogtam, mondván: lám-lám, nem csak én akarom felismertetni vele, hogy rossz sorban áll.(Ugyanis az emberek nem csak véleményt alkotnak és elhidegülnek, hanem nagyon sokszor szívnak, ahogy belefér. Ez is a rossz sorban állás eredménye, és a szükséges felismerés egyik eszköze.) Szóval hazautaztam vidékre, ahol ő már bent volt egy olyan kórházban, ahol csak betegebbé tudják tenni az orvosokként dolgozó portások az embereket, nem pedig meggyógyítani. Mivel nem ez volt az első csonttörése, így már volt egy orvosa Budapesten. Úgy döntöttünk tehát, hogy elszáálítjuk őt ebbe a kórházba. Ám a feniti Irányítás úgy intézte az egész napot, hogy azt is megbántuk, hogy eszünkbe jutott ez az ötlet. Most nem szeretném részletesen leírni, hogy mi történt, mert nem akarom az olvasót az őrületbe kergetni. A vége az lett, hogy se orves, se egyik kórház, se másik kórház, csak a borzasztóan fájó, azonnali műtétre szoruló, törött láb. Hazafelé menet (100 km Bp-től) próbáltam úgy viselkedni vele, hogy ne érezze magát totál megalázottnak, miután egész nap csak megalázták. Mivel az ő autóját akkor vezettem először, és egy teljesen új útvonalon mentünk hazafelé, így folyton kérdeztem tőle, hogy hogy, s mint, és most merre, és igyekeztem kiemelni a kérdéseket is és a válaszait is, mintha valóban fontosak lennének.
Majd a végén azt mondtam: MILYEN JÓ AZ EMBERNEK, HA EGY NÁLA BÖLCSEBB MEGMONDJA, HOGY MIT CSINÁLJON, HOGY TEGYEN. Ugyanis így nem követ el hibát, és nem kell fárasztania magát. Egyszerűen, nyugodtan élheti az életét.
Aki tehát felismerte, hogy rossz sorban áll, az most nézzen magába és álljon át!

#52 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 07. 21:53

idézet:
MILYEN JÓ AZ EMBERNEK, HA EGY NÁLA BÖLCSEBB MEGMONDJA, HOGY MIT CSINÁLJON, HOGY TEGYEN. Ugyanis így nem követ el hibát, és nem kell fárasztania magát. [/quote]

Nem áll szándékomban az elbizonytalanítás, ezt előre kell, hogy bocsájtsam.
Sok nálam bölcsebb emberrel találkoztam akiről úgy gondoltam, hogy az de később kiderült, hogy szánalmas alak.

Konkrét példát mesélek, de remélem a keménysége nem riaszt el a további mondani valódtól.
Gyulán régen egy tanyán ahol laktunk és volt a BVorforgalmi telep igazgatójának két tanyája. Mindenki ismerte őt mert befolyásos ember volt. Én is úgy gondoltam hallgathatok rá mert nálam sokkal idősebb volt, mások pedig neki dolgoztak. Egyszer amikor elhívott rekeszeket pakolni vonatból, délután megkérdezte mindenki előtt, hogy a melósok hová dugták a borokat. Nagy őszinteséggel rámutattam két bokorra ahol a sok eldugott boros üveg leledzett. Részben két napig ütött aki megtalált, másrészt az összes embert kirúgták a munkahelyéről aki ebben részt vett.
Aztán ez a muki megkért, hogy fessem ki az egész tanyáját mint festőtanonc. Természetesen azzal hiába védekeznék az ellen, hogy a hímtagomat markolászta jókedvében miután a boraival leitatott. Egy akkoriban velem egykorú 14 éves gyermek akiben megbízott az tette azt amit tőle kértek mert nem volt akkoriban felmérhető értrékrend.
Amit mondott az számomra attól volt elfogadható, hogy ő nálam sokkal idősebb volt. Erre tanítottak, hogy az idősebbre hallgatni kell. Nem vettem az egészből észre semmit és nem volt furcsa, egészen odáig amíg a mostoha Apám a pofáját szét nem verte. Az öregem valamit megneszelt, mert az öcsém elpanaszolta neki, hogy a ficere a borostájával összekaristolta az arcát. Az öregem meg egyből levette az adást, hogy a muki default pedofil. Adott neki orrán száján, ahogy a verés megkívánta, bazz annyira véres embert még nem láttam. Pedofil volt és nem tagadta, bezzeg manapság őt védené a törvény, hogy szegény hát nem tehet róla, hogy az ötéveseket kedveli.
Én sem tehetek semmiről.
Hagyjatok és hagyjon minden és mindenki aki ítélet alá von, nekem a yóó jár és nem az ítélet. Én yóó ember vagyok és kabátban lépdelek a hidegben, osztom az igazságokat úton, útszélen és ne ítéljetek.
Én nem az vagyok. Rajtam nem fog.
Ma már tudom, hogy mi a lényeg hisz gyerekem is van, több mint gézengúz és tudom, hogyan készült. Nem a faszát markolásztam annak az őrültnek aki a tanyáját akarta velem festetni és nem is gondolok ma már rá mint értelmes ember, esetleg mint aberrált.
Azóta már láttam a mukit, fagylaltot kért a pultnál és a szemén láttam, hogy megismert. Sok év multával a szemében még láttam a saját ártatlanságomat amint átfutott az agyán mint kedves emlék.
BNer szép is lehetett mert csak úgy csillogott a fénye, aztán még pár év és nem tud magával mit kezdeni. Kilép a tanya elé és belepisál a hóba, majd besétál az ágyhoz és visszaadja a lelkét annak akitől kapta, az meg elszámoltatja, neked miért kellett farokra gyúrnod apafej ?

Tökéletes.

Az vagyok én is mert ha hiányoznék akárkinek is lennék tökéletlen de nem az vagyok.
Nem kellek senkinek csak a világ véginek és ott egy pont aminél nagyobb nem lehetek csak várhatok, hogy valaki megálljon a porom felett és előhívjon. Legyek akár negatív vagy pozitív de kékülök mert jön a fény és mindent eláraszt.

Az arcotok legyen fényes amikor előhív a porból bennőtöket a fény.

#53 Felhasználó inaktív   a guga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 06:56

Kedves . társam!

Igen letargikus hangvételű volt az utóbbi hozzászólásod, és innentől kezdve már rólad szól, nem a mondanivalóidról.
Maga a por valóban sötét világ, és benne meglátni bármiféle fényt, igen bajos. Akkor miért kell mégis elviselnünk ezt a sötétséget? Egyrészt ebbe születtünk, ezért egy bizonyos ideig ez nem is esik annyira nehezünkre. De én értem, miről beszélsz, ezért azt mondom, hogy nem kell elviselni.

A bölcsesség nem csak az emberé. Ha csak az emberé lenne, nagy szarban lennénk. Hiszen egy nagyon jó példával szolgáltál az imént. Az emberek valójában nincsenek is tisztában a bölcsesség fogalmával, a legtöbben a tudást hiszik bölcsességnek, pedig sokkal több annál.A bölcsesség egy olyan képesség, amivel az emberi faj nem rendelkezik, és itt visszakanyarodtam a bekezdés első mondatához:"A bölcsesség nem csak az emberé." A bölcsesség nem az emberé. De akkor kié?

Összegezve tehát, az emberek egy sötét világban bölcsekként igyekeznek élni, pedig a két dolognak nincs egymással kapcsolata. A legtöbben mégis azt hiszik, hogy ez működik. Jól át vannak vágva.

Egy pillanatra elgondolkodtam, hogy mi is az értelme és célja ezeknek az írásoknak. Hát az, hogy ezeket a dolgokat, melyek kivezethetik az egyes embereket az eddigi világukból, felszínre hozzuk, elgondolkodtassunk róluk.

Térjünk vissza a bölcsességre: bölcs dolog hangulattól függően csinálni vagy nem csinálni valamit? Nem ezt teszi minden ember? De! Tehát nem bölcs dolog.Bölcs dolog hallgatni bölcsességről, csak azért, mert én nem kaptam annyit, amennyit vártam? Hiszen akkor más sem kaphatja meg. Tehát ez sem az. Hát ilyenek vagyunk, mi emberek, ilyen a mi híres bölcsességünk.

De mint említettem, nehéz a sötétségben fényt találni. Bárhonnan csűröm-csavarom is a gondolataimat, minden út kilátástalannak tűnik. Hogyan tovább, van megoldás? Az emberi faj ezt a kérdést kutatja, amióta csak fennál. Úgyhogy most nem mondtam nagyot.

De azzal nagyot mondok, hogyha azt mondom, hogy mindezt meg kell tagadni, és a fény felé kell fordulni, a bölcsességet az igazi mivoltában kell keresni, megtalálni, aztán használni. Számunkra mindez lehetetlennek tűnik, mert nem tőlünk származik. Mindez Istentől származik, egyedül Istené, Ő ezeknek a dolgoknak a kizárólagos tulajdonosa.

A minap levelet írtam egy barátnőmnek, aki éppen válni készül. Azt írtam neki, hogy az embrek legnagyobb aggodalmát a reménytelenség okozza. Akinek már nincs miben reménykedni, annak annyi meg egy bambi. De visszagondolva a fentiekre, az emberek világában nincs remény, hisz minden út zárva.
Remény csak Istenben van, mint ahogy fény és bölcsesség is.

Nos, érdemes akkor hangulatot belevinni az írásainkba? Semmi esetre sem, hisz akkor csak azt adtuk, ami mindenkinek megvan, tehát nincs többre szüksége.

Hát, lehet, hogy ma általánosságnak tűnik, amit írtam, de ha valakinek dereng a mondanivalóm lényege, akkor célt értem vele.
Folyt. Köv. Sok van még.

idézet:
Ezt írta guga:

Az arcotok legyen fényes amikor előhív a porból bennőtöket a fény.
[/quote]

#54 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 09:49

idézet:
Igen letargikus hangvételű volt az utóbbi hozzászólásod, és innentől kezdve már rólad szól, nem a mondanivalóidról. [/quote]

Azt elismerem, hogy egy kívülállónak úgy tetszhet, hogy egy megkeseredett és apatikus ember írta itt ezeket akinek már semmi optimizmusa, csak vagdalkódzik itt a frázisokkal meg a nagy szavakkal.

De ez nem így van. Egyszerűen elmondva, nekem sokkal jobb mint szinte bárkinek, s hogy miért ?
Elmagyarázom.
Nem szeretek hangulatember lenni aki rányomja a saját hangulatát a környezetére. Annál kevés dolog undorítóbb. Sajnos én is dolgoztam együtt ilyen emberrel, de ma már eljutottam arra a szintre, hogy megtehetem, hogy otthagyom az ilyen embert és tőlem pácolódhat a saját szarában és főhet a saját borongós levében.
Amilyen stílusban írok annak valójában az a célja, hogy legyen ellensúly. Szándékos a csípős és néhol durva megfogalmazás. Az emberek el vannak telve saját maguktól, büszkék mint a fellegek és fennhangon hirdetik, hogy mennyire jó emberek. Elsőkként hangoztatják, hogy segítek, sőt ha bármiben is akkor azonnal keress meg. Persze nem nekem kellett volna segíteni. Csak annyit, hogy menjünk és együtt. 0
Mégegyszer hangoztatom nulla, hangember mindegyik. Csak a szájukkal nagylegények, ha valamit tenni kell akkor, ja hát éppen.....és a pontok helyébe sokmindent beilleszthetsz.

Sokszor elgondolkodtam már rajta, hogy miről írjak és, hogy ?
Kerüljem-e a trágár szavakat ? Kerüljem-e a kényes részeket ?
Nem kerülök semmit mert ilyenek vagyunk mi emberek. A lelkünk mélyéig fekélyesek és betegek vagyunk. Van egy utca ami fényes és a kirakatai telve vannak csordulásig a sok fínom áruval. Erre vagyunk büszkék és ezt mutogatjuk bátran, hogy látod elértük ezt is.
A szomszéd utcában meg derékig lehet járni a kutyaszarban, a kapualjban odahugyoznak az éjszakai mulatozók és elszórják a kotont a szépleányok. A magára meg valamit is adó, erkölcsös otthon a tévéje előtt bámulja a méregtől ellilulva, hogy jaj Istenkém mik nem vannak. Ott mutatják a pucér valagát a tv-ben oszt pöffeszkednek a Jakuzziban meg fújják a füstöt. Eszt komálja a nép, ezt szereti, hogy a sivárságot a másokéval leplezi.

Igen nekem is eszembe jutott már, hogy keveseknek adatott meg olyan és az az élet amit én megnyertem. Mert amíg ők a könyveiket bújták és a tudást hajszolták addig én lazán éltem az életemet és olyanokan mentem át ami után mások csak sóvárognak, olyanokat tettem meg és engedhettem meg magamnak amihez kell némi gátlástalanság.

Csak irígykednek, eszembe jutott az is, hogy ha leírom ezeket akkor mire mennek vele ? Mit adhatok vagy nyújthatok ezekkel ? Semmit, mert csak arra jó, hogy megkülönböztessenek.
Legyünk eredetiek és egymástól különbözőek. Ma ez a divat a másként gondolkodás.
Eszetekbe jutott már az ellenkezője ? Legyünk egyformák és egyenlőek, hogy ne okozzon köztünk semmi konfliktust és tudjunk beszélni közös nyelvet. Ja, hogy az egyenlő a bűnnel.
Istenről szándékosan nem beszélek, max. árnyaltan utalok rá.
Manapság egyenrangú a bűnözővel az az ember aki Istenről tesz tanúbizonyságot. Akkora kirohanásokkal díjazzák mint ha lopott volna vagy esetleg anyámkínja.
Beszéljek arról amit szeretnek hallani ?

Hogy szerezz meg minél több tudást és akkor értelmes ember leszel meg jó és kitudjamég ? Vegyél magadnak szép feleséget ha lehet olyan plázatündért aki majd elhalmoz a kéréseivel mert ő kinézte magának.
Legyen egy szép házad magas kőkerítéssel, hogy ne lássanak és be ne hatoljanak a sok sok csecsebecséidért. Legyen neked sok pénzed és szép autód és ez is legyen az is legyen meg vegyél meg minden megvehetőt, egyél meg minden megehetőt és hidd el boldog leszel. Ja a okosságra külön figyelj oda mert tanulni azt nagyon kell, tudjál sokat és legyél sokkal okosabb mint a többi és szarba se vedd őket bazdmeg te leszel az Isten, szinte már csak két lépés és tudni fogsz mindent. Csak azt nem, hogy miért halunk meg és, hogy utána mit kérdeznek tőled.

Nem igaz....
Egyáltalán nem erre biztatlak, inkább azt mondom, hogy ne küzdj mert nem érdemes. Ha elestél maradj ott és várd meg amíg felsegítenek. Adj dicsőséget a felsegítőnek és bízd rá magad mert többet nem engedi meg. Arról is ő tehet, hogy elestél. Ő rendezte úgy, hogy eless és utána ha már magadtól felkelni nem tudsz akkor ő lesz a lábad, a karod, a fejed és az eszed.
Vagy ha ez nem tetszik mert ugye miért is tetszene akkor küzdj tovább hisz érdemes. De a küzdelmed nyomában nem lesz megelégedés csak üresség. Mert valami mindíg hiányozni fog. Azt is mondom mi lesz az. Isten lelkéhez hasonlatos a lelked és Ő úgy teremtett, hogy a lelkedben van egy hely ahol csak Ő foglalhat helyet. Na ezt a helyet próbálod meg betömni étellel, itallal, nőkkel, pénzzel, autóval, becsülettel, elvekkel, gyűjteménnyel, hobbyval, munkával, csecsebecsékkel, kábítószerekkel és minden faszommal meg főleg saját magaddal mert nálad nagyobb nincs.

Hát nem lehet, oda mást nem tehetsz. Ha pedig életedet leéled és meghalsz úgy, hogy azon a helyen csak olyasmi van amit oda át nem vihetsz akkor üres kézzel és csalódottan fogsz megállni előtte, hogy olyasmiért küzdöttél egész életedben aminek nincs értéke.

Mit tanulsz és mit tudsz ? Akármennyire is vagy okos az a végtelenből csak egy pont, amibe belekapaszkodtál és arról mindent megtanultál tehát jól tudod. Na és ?

Azt hiszed akkor már nálad okosabb nincs ? Ezen a földön Salamon király előtt és után nem élt bölcsebb ember. Elég csak annyit elmondani róla, hogy akkor átutazták az egész földet, hogy hallhassák a hangját. Mondd csak te elmennél a szomszéd utcába egy szóért ? Vagy már mindenkit megvetsz ?

Megmondom mi az amiért küzdeni érdemes. Semmi, mert ami igazán érték azt a küzdelmeiddel el nem érheted, azért még csak egy lépést sem tehetsz. Ajándékba kapod, hogy el ne mondhasd, hogy tettél érte valamit is. Nem büszkélkedhetsz vele, hogy én értem el.

Itt állt az előbb velem szemben egy kábítószeres. Éppen nem volt beállva mert kezelik a te pénzedből amiért dolgoztál. Ő is küzdött egy darabig de magával ragadta az ár. Megkeseredett a lelke, hogy amiért küzdött el nem érte. Ezért aztán beszedte a szert és átélte, hogy milyen lett volna ha eléri. Így néhány órára átélheti az elérhetetlen álmait. De amikor felébredt rájött, hogy szomorú a valóság és nem tud küzdeni mert gyenge. Ezért azt a szert megint beszedte és újra átélte az álmait.
Te azt mondod rá szarjankó és kurva annyát az ilyennek akit a te pénzedből kezelnek. Holott te csak dolgozol, küzdessz és megpróbálod elérni. Sosem cigiztél, sosem kávéztál, sosem ittál és még csak nem is vagy bűnöző. Sőt a saját mércéd szerint kevés nálad jobb embert ismersz vagy talán nincs is. Ezért aztán legszívesebben belerúgnál ebbe aki az álmait ebbe a szerbe fektette majd az maga alá gyűrte.

Hidd el nálad még a hasmenés is nagyobb úr mert térdre kényszerít. Ha ez a valód, hogy a híg fos is többet ér nálad akkor ki vagy te ? Azt mondod igényes és tanult ember ? Tudod már mondtam, hogy Salamonnál nincsen nagyobb és ha ember hát inkább ő mint bárki más vagy esetleg te.

Írhatnék arról, hogy mi mindent tettem és mennyi kalandot amíg te koptattad a padot és most irígykedve gondolsz rám, hogy megtehetem. Egész életedben azért fogsz küzdeni, hogy a magad ura légy, hogy elköltözhess otthonról a magad lakásába majd egy nagyobba, egy jobb munkahelyre . Sőt inkább egyedül dolgoznál, hogy senki meg ne mondja, hogy mit csinálj.
Látod én már elértem anélkül, hogy bármit tettem volna érte. Jól érzem magam a bőrömben, akkor kelek amikor akarok. (persze sokkal korábban kelek mint te mert szeretek 4:30-kor kelni, nekem nem teher) de te nyögve kelsz és már megint egy vizsga. Megint egy nap próbatétel ahol meg kell állnod a helyed. Ismét a legjobb formádat kell adnod mert tízen várnak a helyedre. Látod én minden nap csípőből a legrosszabb formámat hozom, azt csinálok amit akarok és ráadásul szeretem.
Nem pályázik a helyemre senki mert nem is tudják, hogy ez a hely létezik. Ha meg mondom akkor ááááá az nem lehet, olyan nincs. Ilyen módon nem lehet. Mégis azért küzd a legnagyobb erőbedobással, hogy elérje azt amibe én élek. Én meg röhögök, mert árral szemben úszni sokkal kényelmesebb. Közben ordítanak rám, hogy fordulj meg árral lefelé ésszerűbb és úgy kell, nem látod, hogy gyorsabb. Gondolkozz ésszel.

Na szóval nekem egy sem érték amit te szeretnél elérni, sokkal emberibb minden az aranynál a plázánál a fénylő autóknál és a szarnál ami le van takarva csipkével.

Zárszó ?

Keresd Salamont, akik nálad nagyobbak voltak mind azt tették, hogy az ő bölcsességét megynyerjék. Ő meg Istentől kapta ajándékba s nem azért mert nálad különb ember lett volna.

#55 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 29. 09:02

Kemény beszéd ez egy oknyomozó szájábú phöhhhnyeee és kicsit általánosításosos is, de veled érzek lelked keserűségében, keblemre mielőtt újabb sebeket szaggatnál fel és könny szökne a szemedbe, feledtetve a keserűségedet. Nem félsz, hogy nyugdíjba küldenek ?
Apámnak vannak néha ilyen felindulásai amikor elkapja a frazeológiai hév és csak monnya a magáét, hogy de akkor is igazam van...
De őt legalább ténylegesen meg tudom vígasztalni és elterelem a figyelmét olyan síkra ahol még ő is gyermeknek érezheti magát.

Szökjünk meg...

Évekkel ezelőtt amikor egy ideig egyedül élt és még én sem voltam nős, elkapott a honvágy és szerettem volna az öregemmel kicsit együtt lenni. Este 22h felé jutott ez nekem eszembe, felpattantam a kerékpáromra és a sebtiben hátizsákba gyömöszölt apróságokkal kitekertem a keleti pályaudvarra. Elcsíptem egy éjszakai postavonatot ami levitt egészen Békéscsabáig. Ott az állomáson ténferegtem (be szép szó) egy darabig. Vártam valami csatlakozást ami átvitt volna Gyulára de nem jött semmi. Majd miután eluntam röpke félóra alatt átkarikáztam szülővárosomba. Fater akkoriban a Kuznyeck lakótelepen lakott a nagyszüleimnél. Egyszobás, földszinti lakás volt keskeny konyhával, apámnak talán a legszarabb időszaka volt az amikor 50 éves fejjel haza kellett költöznie a szüleihez, úgy alakult.Azóta már rendeződtek a dolgai. A konyha ablakával szemben van egy sportpálya magas kerítéssel körbevéve a kipattanó labdák ellen. Mellette néhány pad. Hanal 3 óra lehetett, leültem a padra és vártam, hogy apám felébredjen. Tudtam, hogy 5:15-kor fog felkelni mert 6-ra megy melózni a Gyulai Fa és Fémbútoripari vállalathoz ahol egész életében dolgozott. Lassan telt az idő, fülemen a walkman, Mike Oldfield-ot hallgattam. Nem való más zene ilyen hajnaltájt. Kora nyár volt langymeleg szellővel. Néhány hajnali járókelő ment el előttem és végigmért, megnézett magának. Nem tudták mire vélni a helyzetet, persze miért is tudták volna bármire vélni ? Az emberek minden lófaszon kiakadnak és gyanúsnak vélik mert ezt tanulták, hogy minden olyasmit ami a megszokottól eltér lófaszságnak kell titulálni és szörnyülködni rajta. Volt egy idősebb nő aki gondolom a piacra készült, még meg is állt előttem és nekiállt fejcsóválva ciccegni kettőt. Nem tudom mi volt abban a meglepő, hogy ültem hajnalban a padon, walkmannal a fejemen, mellettem hátizsák és oldalt kitámasztva egy Gepida kerékpár, biztos a kerékpárom márkája nem tetszett neki vagy a váltó, ill. talán még a fék szett ami megdöbbenthette. Még szerencse, hogy felkapcsolta fater a konyhában a villanyt. Molyolt egy darabig majd nekiállt kávét főzni. Leült velem szemben és bámult maga elé csendesen. Engem nem láthatott, pedig nem voltam tőle messze kb. 20 méterre és pont szemtől szemben. De mivel kint sötét volt, bent pedig fekapcsolta a villanyt így nem vehett észre. Fáradt volt az öregem, lehetett látni rajta ahogy emelte a poharat és belekortyolt. Mókuskerék az élete és az a baj, hogy meg van róla győződve ezt másképp nem lehet. Kisember, becsület, meló ezerrel, de soha nem jutott még semmire. Egy egész életet elfecsérelt arra, hogy megszerezzen magának egy mostanra már leamortizálódott 2. emeleti lakótelepi lakást és, hogy összetartson egy mára már darabjaira hullott családot. 4-5 asszony és négy gyerek után még mindíg feláll és folytatja ugyanott ahol abbahagyta. Szürcsölgette a kávéját a konyhaablakban és bámulta a Sokol rádiót. Híreket hallgatott, láttam az arcán a híreket. Később felállt és kiment a konyhából, hosszabb ideig volt távolt tehát biztos, hogy szarni ment. Visszajött a konyhába és reggelit csomagolt a táskájába, felöltözött, lekapcsolta a villanyt és bezárta az ajtót. A lépcsőházban kapcsolt most villanyt és bement a kerékpártárazóba. Én már a biciklimen ültem és startra készen vártam, hogy mutassak neki valamit, kicsit kilendítsem a megszokottból, kicsit feje tetejére állítsam neki a világot, kicsit engedje ki a markából a dolgokat amiket úgy megragadott, hogy megduzzadtak az erei a karján és amikor szétnyitja a tenyerét nem talál benne semmit.
Megvártam amíg felül és belendül, megiramodott a piac felé. Persze mert csak ott van nyitva söntés ilyen korán.
Mellégurultam de nem néztem rá, még sötét volt így nem kellett feltétlenül azonnal megismernije. Kicsit tekertem mellette mint aki ugyanúgy indítja a napját mint ő és éppen munkába igyexik. Magam elé engedtem újra és figyeltem a lélegzetét. Belekrákogott kettőt a lakótelep hajnali csöndjébe. Ismét mellé ereszkedtem és tudtam, hogy most észre fogja venni, hogy ki vagyok. Egy nagyon hirtelen mozdulattal és rezzenéstelen arccal ránéztem. Az öregem felkapta a fejét a hirtelen mozdulatra és felsikoltott röhögve, vonyítva, hogy NEEEBAAASSSZZZ.
Beletellett vagy 3 percbe mire magához tért. Vihogott, nyerített és pár embert biztosan felvert a legmélyebb álmából mire kiröhögte magát. N/A mondta, hogy menjünk igyunk egy áldomást erre a találkozásra. Tudtam, hogy minden reggel Hubertust iszik, de most az én tiszteletemre két fél Uniqumot kért úgy fogmosás gyanánt. Szélesen vigyorgott és nem tudott napirendre térni a dolog felett. Két deci Uniqumomba és hosszas rábeszélésembe került, hogy rávegyem ne menjen be dolgozni. Előbb hallani sem akart róla, majd a 3. feles után fontolóra vette, hogy talán de előtte mindenképpen telefonál. A 4. után már természetesnek vette, hogy egy apa igazán megtehet az életben legalább egyszer ennyit a saját fiáért, hogy bejelentés nélkül eltünik egy teljes napra. Arra kértem, hogy kísérjen el engem azokra a helyekre amik nekem sokat jelentettek a gyermekkoromban, amihez szép emlékek fűznek és szívesen visszatekerném az idő kerekét, hogy újra átéljem azokat az élményeket. Meg kell hagyni tőle ez tényleg nagy áldozat volt, hogy se szó se beszéd lelépett velem a melóhelyéről egy napra.
Az első állomást rögtön a piacon megejtettük, a Csőke féle kolbász hőőőjjj, az ám a valami. Folyt a zsír az arcunkon és faltuk a friss kenyérrel a sültkolbászt, hozzá csalamádét. Aztán sörrel öblögettük le az egészet. Mentünkben összehugyoztuk a házak falát és vihogtunk hozzá. Ez kellett az öregemnek, egy kis ellazulás ami feledteti vele, hogy hol és miben él. Mutassuk meg a világnak, hogy a mi szívünk szabad még semmit sem szabad. Hágjuk át a törvényeket a szokásokat és ha csak egy kis időre is, de érezzük úgy, hogy Isten végre ránktalált. Kivittem őt a gyulavári duzzasztóhoz és derékig begázoltunk a vízbe, csapkodtunk és vihogtunk, pocsoltuk a vizet egymásra és belekurjantottunk a semmibe, hogy észrevegyen bennünket, mi pedig valamik vagyunk és semmibe vettük a semmit. Végigüvöltöttük a köröspartot amint a gyulai vár felé vettük az utunkat. Felmásztunk hátul a falára, kibéreltünk egy csónakot a tavon és végigvihogtuk a délelőttöt. Rötyögtünk, hogy állva pisált a csónakból a vízbe. Kivittem őt a szanazugi összefolyáshoz és meghívtam ebédelni egy régi étterembe ahonnan egyszer hazakísértem egy lányt, akinek az apja lapáttal kergetett végig az utcán. Kimentünk a temetőbe és megmutattam neki az egyik sírt amit nagyon szerettem régen a formája és a színe miatt. Mára már benőtte a gaz és nem ápolta senki.Elmeséltem neki, hogy egyszer halottaknapján összeszedtük a gyertyákat este és kiraktuk a vasút két oldalára, majd meggyújtottuk és elbújva vártunk. Amikor a vonatvezető meglátta alig mert bemenni az állomásra és az utasok kihajoltak az ablakon. Az volt a baj, hogy a vonat akármilyen lassan ment de elfújta a gyetyákat.
Elmentünk a Bodokira köveket dobálni a csatornába és bemásztunk a hobby kertekbe, eljátszottuk, hogy mi vagyunk a gazdák és elégedetten nézegetjük a veteményesünket. Természetesen futással végződött mert egyszer belebotlottunk egy kapáló fickóba aki egy szőlőlugas másik oldalán dolgozott és felfigyelt a szövegünkre, hogy éppen az ő telkét tárgyaljuk ki, hogy máshová kellett volna fúrni a kutat. Mit csinálnak maguk itt ? Förmedt ránk, nagy jelenet volt az biztos, az öregem akkor kezdte komolyan venni, hogy tulajdonképpen mit is csinált. Még elmentünk pár helyre és vihogtunk párat, de éreztem fateron, hogy feszült nagyon. Aztán mondta, hogy csak bemegy a munkahelyére és ha mást nem az utolsó órában lejelentkezik és kitalál valami mesét. A mai napig ott dolgozik az öreg, meg van róla győződve, hogy pótolhatatlan, közben lassan bealkonyul felette és még mindíg megy. hajnalban kiül az ablakba, kávét főz, leszarja a napi híreket a 7 band 4 transistorból és dünnyög hozzá nagyokat. Csak én hiányzom a képből. Itt élek Bpesten és csak elmélkedem, hogy hogy is lett volna az aznap este ha az öregem akkor délután nem illyed be és nem teker be a munkahelyére lóhalálában.
Én pedig felültem a délutáni BP-i. vonatra és otthagytam őt a felforgatott napjával és szájában a sültkolbász ízével meg a sörökével.

Fontosak az ilyen napok, olyanok mint a polcokon arekesz elválasztók, lezárnak egy egy fejezetet és porosodhat tovább.

Könnyebb a gyomor hányás után, ha feszül a lélek és szorít a béled, hogy kigyünne már belőle a sok lenyelt mocsok amit magunkba gyűrtünk és tűrtünk és csak nyeltünk, fekélyesre feketedett a sok munkanaptól és a csekkek ahogy tornyosulnak, befizettem, befizettem, befizettem, befizettem, és be is fogod fizetni mert amíg mozdulni tudsz használnak és adnának vissza a földnek egyből mert már teher vagy, de erre az időszakra mondják azt, hogy nyugdíjas.

Minden tiszteletem az apámé, annak ellenére, hogy tisztában vagyok vele, hogy elcseszte az életét az elejétől a végéig. Ha nem arra adta volna a fejét, hogy a fasszopó államot szolgálja akkor azzal az ambícióval és kitartással nagy sikereket érhetett volna el. Korrekt, azaz már lefújt meccs.

Remélem azért lesz ideje egy kicsit pihenni, hisz már nyugdíjas, de még mindíg hajtja magát és tartja magát ahhoz, hogy pótolhatatlan.

--------------------------------------

Folyamat

http://images.google...rezi/wert05.gif

Kétéveskorú, tipegő kisfiú tipeg a fal mellett. Fél kezével a falat támogatja, másik kezével a szájába mutogat és erősen gesztikulál. Senki sem figyel rá. Az anyja neki háttal és hallgatja a lesújtó híreket a tv-ben. Az apja lázasan csomagol, szekrényajtók csapódnak és találomra dobálja be a ruhákat a bőröndbe, agya fel sem fogja, hogy a fia kiabál és lassan már a sírás küszöbén áll. Egyre közelebb ér az ajtóhoz és megérinti az anyja szoknyáját. Az mereven bámulja a sokkoló képeket a tv-ben és nincs ideje felocsúdni.
A fia egyre erősebben rángatja a szoknyáját és sírva üvölti, hogy aaaaanyaaaa ! medütöttem a fooooolyamaaaaat !!!
Mutatóujjával a vérző fogát mutatja, de senki sem figyel rá.

http://images.google...rezi/wert09.gif

#56 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 30. 07:05

[url="http://"http://www.tar.hu/guga/mirror.jpg"]Csak látni szerettelek volna...[/url]

#57 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 30. 21:02

Ma kora délután téptem a kerékpárommal a Thököly út macskakövein (már amennyire ott tépni lehet), ezekről a kövekről mindíg a feleségem nagyapja jut eszembe a Csontosferi. Közel a nyolcvanhoz de élettel és jókedvvel telve éli életét. A feleségem egyszer elmesélte, hogy az öreg kezei (is) faragták ezeket a köveket egy bazaltbányában, kora hajnaltól késő estig.
N/A de visszatérve a Thököly útra, az egyik kereszteződésnél egy négyéves forma kislány állt céltalanul és várt a zöld lámpára, hogy átkellhessen a zebrán. Kezében egy pórázon tartott fekete, kistestű, kisfogyasztású és belsőégésű kutya ami láthatólag nem kötődött a kislányhoz túlságosan érzelmileg. Csak néhány pillanatra láthattam őket mert pengettem rendesen és dübörgött a zene a fülembe. Furcsa képet alkottak ott a járdán ahogy várták, hogy átmehessenek a túloldalra.

A kislányt nem felügyelte senki és ez volt számomra az egészben a legzavaróbb. A Thököly-n sem volt különösebb mozgás a járműveken kívül. Adott esetben ha valami történik akkor az utcán lévő ismeretlen emberek is alkothatnak számára közösséget, attól, hogy emberek, de szinte senki sehol. Nincs rá szükség, hogy minősítsem a szüleit mert ez az írás talán soha nem jut el hozzájuk és esély sincs rá, hogy felismerjék mennyire szánalomraméltó, hogy van egy gyermekük és mégsincs, van egy kutyájuk és mégsincs, van egy életük és mégsincs, talán már rég elváltak. A nagy számok törvénye alapján ez a valószínűbb.
Még csak annyira sem fontos nekik a gyerek de még a kutya sem, hogy az utcára lekísérjék vagy lekísérje.
Az én fiam jelenleg háromnegyedhat éves, eléggé fejlett értelmileg sőt kortársainál kicsit felnőttesebben gondolkozik mert a kezdetektől fogva komolyabban van foglalkozva vele( röhej de már két éves korában a Qeen volt a kedvenc zenekara). Már néhányszor ajánlotta is ha ketten voltunk otthon és szerettem volna kimenni a boltba ő meg éppen valamibe belemerült, rajzolt vagy zenét hallgatott, hogy nyugodtan menjek ki a boltba egyedül és hagyjam őt otthon, tud magára vigyázni. Sokszor megkérdezem magamtól, hogy mikor jön el a napja, hogy egyedül kiengedem az utcára. Biztos eljön hamarosan mert tíz éves forma gyerekek már csapatba verődve játszanak az utcán.

Aztán pont. Budapest az nem vidék, falun az olyan gyerekek mint Levente is a fiam akár egész délelőtt ill. délután kint lehetnek az utcán szabadon, nem probléma mert mindenki tudja, hogy ki fia borja, nem vész el. Egyszer hazalátogattunk a szüleimhez Gyulára és azon kaptam magam, hogy ugyan olyan intenzitással figyelem a gyereket az utcán mint Budapesten és ott egy idő múlva fárasztónak hatott hisz értelmetlen volt mert sem emberek sem jármű nem volt az utcán, lévén vasárnap. Úgy kellett erőt venni magamon, hogy ellazuljak és hagyjam szabadon szaladgálni akár messzebb is.

Már szakmunkásképzőbe jártam Gyulán amikor a húgom óvodás korú lett (vagy Litván). Emléxem minden nap egy piros kemping kerékpár kormányára ültetve vittem őt az óvodába, én öltöztettem át és iskola után én is mentem érte. Szerettem elkunyerálni tőle az uzsonnáját amit becsomagoltak délutánra neki. A faiskola utca elején volt az óvoda, onnan 3-4 kilóméterre laktunk egy hatalmas nagy tanyán, három kutyával, négy kecskével, hat tehénnel és húsz bikával. Lett volna éppen mitől félteni őt, de ha kapun belül voltunk már szabadon mehetett bárhová, nem néztünk utána. Volt olyan, hogy vittem haza a kempingkerékpár kormányán és belehajtottunk egy kisebb gödörbe. Ő azonnal előrebucskázott az asztfaltra, én pedig lendületemnél fogva átbicikliztem a hátán és csak nyögött.
Győzködnöm kellett egy darabig, hogy ne mondja meg otthon a szüleinknek. Asszem azzal értem el nála, hogy megígértem másnap nem eszem el előle az uzsonnát, nehezen tudtam ellenállni az akkoriban még lekváros, lekváros buktának és a túrós, túrósbuktáknak.
Egyszer akkoriban történt meg velem, hogy korábban értem haza mintsem, hogy érte kellett volna mennem az óvodába. Mostoha apám hazajött és rámförmedt részegen, hogy takarítsam ki a szobát. Én meg értetlenül ránéztem és mondtam neki, hogy már kitakarítottam. Ekkor az öreg besétált a szobába, körbejárt és felmérte a terepet. Tényleg kitakarítottam kifogása sem lehetett ellene. Ennek ellenére ő elővette a szekrényből a katonai nadrágszíjját és végigbaszott vele a fejemen, a fém csatt ahogy elérte a fejemet egyből kiserkent a vérem. Végigvéreztem a szőnyeget és az ágyat ahogy támolyogtam az ütéstől kifelé. Kiérve a ház elé onnan megpróbáltam kijutni az utcára, de a kapu előtt lerogytam a fehér hóba. Már a lerogyásra sem emléxem, de arra igen, hogy anyám pofozgatott és úgy tértem magamhoz. Az első látvány ami fogadott a piros hó körülöttem, majd anyám vészjósló hangja. Megkérdezte, hogy hol a húgom. Mondtam neki, hogy valószínűleg még nem hoztam haza az óvodából. Anyám bekísért a lakásba ahol az öregem hortyogott a véres ágyon. Aztán mondta, hogy semmi gond maradjak nyugodtan elszalad a húgomért. Az óvónénik sem tudták nagyon mire vélni a dolgot mert a húgom már egyedül volt csak bent és az uzsonnáját is elfogyasztotta helyben.
Én meg nem mertem bent maradni a lakásban, kimentem az istállóba a tehenek mellé és lefeküdtem a szalmába, megvártam amíg anyám hazajött.

A sebet a fejemen azóta is őrzöm másik kettővel együtt.

Icckát.

#58 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 21:07

Akkor apám elém lépett és felém nyújtotta a kezét. Láttam, hogy vastag pénzköteget tarta a tenyerében. Reflexszerűen nyúltam érte. Éreztem, ahogy a kezembe fekteti a sokkoló szavak kíséretében. Fiam ! Soha többé az életben nem akarlak látni.....!

#59 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 21:49

Életkép: Ma este...

Megyek a fiammal a semsibe ásványvízért és barackbefőttért meg bléblédes csipszért. Kikerülünk a járdán egy esőáztatta fagyigombócot és jót röhögünk azon, hogy meg kéne enni már csak a színe miatt is. Assonka kutyáját sétáltatja a hároméves forma gyerekével enpera. A Kutya a parkoló autók között meggörnyedve szarik és nem szégyenli vala. A semsi az egy alagsori kisbolt ami reggel 7-től estve 22h-ig nyitva tart. Bent félhangosan szól valami Arabhouseraptrancemetalsanzon, épp csak annyira, hogy a szavát se lehessen érteni a másiknak. Leemelek a polcról egy barackbefőttet, a gyereknek bléblédes csipszet amivel hülyítik a jónépet és nem tudom kivédeni, ő is hazahozza az óvodából a sügér szülők gyerekei hatására. Nem küzdök egyelőre vele mert tud különbséget tenni egy tóparti szalonnasütés és horgászat között és egy sz@ros csipszes blédbléd között.

Lent a boltban egy magát jósorban feltüntetni kívánó Czigány vásárolgattya össze éppen a bélbetömni valót. Végigkóstolja szeletenként a Zalát, Olaszt, anyámkínját. Legszívesebben farbabillenteném mert percekig kér ebből is abból is és elhúzza a száját, hgogy nem is tudom talán amazt és abból is kér egy szeletet amit aztán a foga közzé csippent és lefitymálja.
Szerencsére a tulaj yóó modorral van megáldva és sikeresen rásózott egy kilónyi lecsókolbászt, mert tulajdonképpen csak arra futotta nekijje enpera....

Kifelé menet a fiammal átugráltuk a kutyahúgyfolyamokat és a sarkokon feketéllő szintén kutyahúgyfolyamokat. Fínom áru lépdel velem szemben és ügyet sem vet arra amit mi körülményesen átugrálunk, toccsan a lakozott, piros magassarkúja alatt az enpera és szemével keresi az enyémet, hogy szentelek-é a farbillentéseinek elég figyelmet ?

Nem, szándékosan nem nézek rá, mert ismerem már az ilyen reakciót, nem arra megy ki a játék, hogy megkapd őt. Díszelegni akar és ha elkapta az elismerő pillantásodat akkor félmosolyra húzódik a szája és még jobban riszál a valagán vagy négyet, mire észbekap, hogy bazz tiszta kutyahúgy lett a harisnyája a saját cipőjétől, ahogy oda sem figyelve bele..... enpera.

Kukatetőket emelgető szerintem házaspár, de amúgy bárkik akik a számukra legértékesebbet válogatják ki a te általad hulladénak minősítettek közül enpera. Gyakorlott mozdulatokkal túrják át a kuzka tartamát, anélkül, hogy bármit is kiszórnának a kuka mellé. Tapasztalatból tudják, hogy nem csinálhatnák rendszeresen ha mellé szemetelnének mert sokan elzavarnák őket. Egyszer évekkel ezelőtt megszólítottam egyet és adtam neki szalonnát meg kolbászt és elmesélte, hogy került ő és a családja utcára. Lakásmaffia rulez.... enpera.

A fia és a lánya állami gondozásban, a neje női szállón, ő meg aluljárókban hál mert valamennyivel szabadabb az élet.... ízirájder rulez, enpera...

A házunk mellett az eszdéessz palota, sötétben nyílik a kapu és kigördül hárommerczi. Az egyikben a maczkóképű a többiben meg gondolom a kísérőszemélyzet, már gondoltam rá, hogy elküldöm őket a f@szba mert éjszakánként nem lehet aludni a nyomdagépüktől amivel ontják a propagandájukat. Nem csak az övéké de más polpárté sem érdekel, így aztán kevésbé tolerálom az éjszakai zajongásukat, hogy rotuttű-rotuttú-rotuttú. Ez a nyomdagépüknek a tatattarattázó hangja ami ritmust dobol a falon.

Főleg ha veszítenek értelmetlen az enpera...

Híradóban a szellő, fontossági sorrend a kotonhasználat hiánya, majd egy melós beleenpera a forró czementbe. Biztos értenek a hírszerkesztéshez ha én surmó észreveszem az égbekiáltót hőőőjjj enpera.

Amerika a köbön, egyél amerikát, hallgasd amerikát, nézd amerikát, hordd amerikát magadon, vegyél egy szelet amerikát abbaddon, amerikázd be a nappalod és éjjeled. Amerika nem mondhatsz nekem nemet.

Mifaszom az az amerika, hogy ennyire függővé vált a nép, tiszta amerika.

Tovább is van mondjam még ?

#60 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 29. 14:12

idézet:
Akkor apám elém lépett és felém nyújtotta a kezét. Láttam, hogy vastag pénzköteget tarta a tenyerében. Reflexszerűen nyúltam érte. Éreztem, ahogy a kezembe fekteti a sokkoló szavak kíséretében. Fiam ! Soha többé az életben nem akarlak látni.....![/quote]

Végül megtörtént ez, de más szavak és más tekintetek kíséretében. Csak most, hogy olvastam valakitől az előző idézetet, hasonló érzés kerített hatalmába. Apám ugyan ezt játszotta valamikor el velem. Kicsit árnyaltabban, de leléptetett. Nem vádolom őt semmivel, ha nem teszi meg soha nem jutok el ebbe a helyzetbe és soha nem ismerem meg a mostani feleségem és soha nem születik meg tőle a gyerekem. Maradtam volna Gyulán és egy lepukkant alkoholistaként tengettem volna az életem, börtönből ki, börtönbe be. Ennyi jutott volna nekem osztályrészül. Ha valaki ismeri a Bibliából József történetét aki egyszerű birkapásztorból lett börtöntöltelék, majd a Fáraó első embere és érti is Isten akaratát ill. szívét, az tudja, hogy miért nem vádolom a saját apámat semmivel és miért nem neheztelek rá.
csak köszönettel tartozom neki amiért őt Isten erre a célra felhasználta, hogy elkergessen a szülői háztól szinte még gyerekként. Furcsa.
Nézem a körülöttem élő emberek életét akik engem megvetve nekem bizonygatják, hogy yóó nekik. De milyen yóó hehe. Csili szőke autó, kiberetvált enpera, a hátsó ülésen meg egy félkilós gyerek aki már lassan hatodik osztályos lehetne ha nem gyötörné az allergia vagy a nagyvárosi fogyasztási életvitel bármelyik nyűgje.
Az ember olyan, hogy ha van egy fekete-fehét tévéje akkor színeset akar, ha sikerült akkor a fekete-fehéret kidobja a szemétbe és nem hajlandó róla tudomást venni többet.

BAZE ! TUDOD TE HÁNY TV-t FÖLDELTEK EL AMIÓTA LÉTEZIK ENPERA ? A FŐDALATT IS AGGYÁK A MŰSORT LŐCS.

Nem fontos, hagyjuk. Csak úgy rám jött a frazeológia mert láttam azt a hülye filmet. Yóó nézni ahogy kaján mosollyal az arczoukon tolják ki a részletre vásároltat, hogy nekem van. Ssázherczes ázze, van, mosmá van. Minden sínen van az életünk tökéletes, megszereztük és beállítottuk az összes csatornát, van rajta édzsbíó f..... de yóó nekünk.
Egyesek szerint primkó állat vagyok, szmájlinak van itt helye kérem mert nem tiltakozom ellene. Tényleg büdöset sz@rok néha mint a pingvin másnaposan, enpera.
De az tény, hogy több barátom van mint az okos man-nak akinek csak a vitapartnerei gyűlnek mint keselyűk az utolsó lakmározásra, és mint mondá az egyszerűség, fel is falják vala mert éhesek.

Enpera.

Velkám máj gondolataimban hőőőjjj...enpera.

Vagy 10 évet vissza, albérletben hempergek az ágyon a nővel. Nyári hőségben Sára Sándor titkárnőjével enpera...
A függönyt néha meglebbenti a talpas ventillátor és egy pillanatra látni vélem, ahogy a szomszéd lakást festők az ablakpárkányhoz lapulva lesnek, hogy elkapjanak egy egy ütemet ahogy emelem az ülepem. Nem mondom yóó szórakozás lehetett számukra festés helyett, nekem ragadt a bőröm a hőségben és még ráadásul figyelő szempárak hőőőjjj. Futva menekültem a fürdőkádba és jéghideg zuhany, utánam jött...enpera.

Egyszer a hármashatárhegyen, nemtom egybeírják vagy külön, de az akkori élettársammal egybekeltünk a hegyoldalon csak úgy szaporán. Amikor elkezdődött még semmi különös, amikor a vége felé jártunk akkor vettem észre, hogy egy túrista busz tőlünk nem messze leparkolt, telve Japánokkal vagy simán csak ázsiaiakkal és bőszen fotóztak bennünket. Alig tudtunk felcihálódni a földről és összekapni a gönczeinket futva. Biztos remek fotók sikeredettek.

enpera

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.