Living in America
Elküldve: 2002. 06. 25. 09:00
Elküldve: 2002. 06. 26. 16:15
A precedensalapú amerikai jogrendszer szerintem bizonyos fokig felér egy társadalmi katasztrófával, persze az eljárásokat meggyorsíthatja.
Mindenesetre ott is emberek élnek, nem egyformák, nem lehet általánosítani.
Részemről én nem élnék kint, bár szívesen eltöltenék egy kis időt.
T2k: ami Arafatot és a palesztinokat illeti, Te se általánosíts, mert nem tudhatod, hogyan élnek Izraelben, a hírforrásaid pedig valószínűleg finoman szólva "nem objektívek".
Elküldve: 2002. 06. 27. 09:27
idézet:
Ezt írta zotyesz:
Nekem nem feltétlenül szimpatikus az állandó looser-winner összehasonlítás...[/quote]
Engem még senki sem hasonlított winner-hez![]()
Elküldve: 2002. 06. 28. 18:12
idézet:
Ezt írta zotyesz:
Aki nem járt még kint (ahogyan én sem) úgysem tudja megítélni, milyen az élet igazából kint. A kinti kultúra nem igazán szerencsésen szűrődik le, mire ideér elég hamis (szélsőséges) képet mutat. Nekem nem feltétlenül szimpatikus az állandó looser-winner összehasonlítás, a folytonos versenyszellem erőltetése, viszont tetszik, hogy a gyerekeket kiskoruktól kezdve erősítik önbizalomban (talán kissé túlságosan is). Itthon ez nem jellemző.
A precedensalapú amerikai jogrendszer szerintem bizonyos fokig felér egy társadalmi katasztrófával, persze az eljárásokat meggyorsíthatja.
Mindenesetre ott is emberek élnek, nem egyformák, nem lehet általánosítani.
Részemről én nem élnék kint, bár szívesen eltöltenék egy kis időt.
T2k: ami Arafatot és a palesztinokat illeti, Te se általánosíts, mert nem tudhatod, hogyan élnek Izraelben, a hírforrásaid pedig valószínűleg finoman szólva "nem objektívek".[/quote]
Hetvegen valaszolok mindenre, sot, erdekes adalekaim is vannak, csak most elhavaztam magamat a meloban is, meg Parhelia-idoszak van...
PS: amikor azt irtam Izraelrol, hogy 'ismerem a helyszint', akkor nem arra gondoltam, hogy csak teven lattam...![]()
Elküldve: 2002. 07. 04. 18:20
kinnt [T2K, Toled kerdem foleg, mivel ott vagy
Pl: vki azt mondta nekem [jo lehet hogy tok hujeseg] hogy a helyi, vagy vmi korzeten belul nem kell fizetni, ingyen van... De a tavolsagi beszelgetesek dragak. Igaz ez :confused: vagy mar megint hujesgeket irkalok....
Elküldve: 2002. 07. 07. 16:47
[url="http://"http://www.att.com"]www.att.com[/url] www22.verizon.com
mazsolazz!
Connect
Elküldve: 2002. 07. 08. 12:57
Én ősszel megyek Buffalo-ba, de majd átnézünk NY-ba + Jersey City-be is. Igazából szeretnék venni dig.fényképezőt
SzG
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
3. Nem vagy elég részeg, amíg a padlón nem keresel kapaszkodót...
Elküldve: 2002. 07. 10. 12:10
idézet:
Ezt írta T2k:
Az viszont VEGKEPP FELHERGEL, AMIKOR ARAFATTAL BARKI SZOBA ALL AZ UN. MUVELT NYUGAT RESZEROL:
egyet vegyunk tudomasul: Arafat egy TERRORISTA ES NEM MAS! Illetve egy korrupt senkihazi, aki mar reges-regen sajat korrupt klienturajanak a foglya. Ennyi.[/quote]
Na igen. És mindenki más terrorista, aki nincs az USA-val (azzal a primitív agymosott világgal amelyik rá akarja eröltetni a nem létező kultúráját a világra).
Öcsém téged aztán rendesen átprogramoztak
Elküldve: 2002. 07. 10. 13:11
idézet:
Ezt írta oooooo:
azzal a primitív agymosott világgal amelyik rá akarja eröltetni a nem létező kultúráját a világra.
[/quote]
Legjobb tudomásom szerint máig nem kötelező a nem létező kultúra világából...
- amerikai gyorsétteremben étkezni,
- amerikai termékeket vásárolni (lsd. Intel vagy AMD procik, GM és márkái, sportszergyártók termékei, kozmetikumgyártók termékei),
- amerikai filmeket nézni,
- amerikai képregényeket olvasni,
- amerikai írók könyveit olvasni (Albee vagy Williams helyett lehet ugye Mrozeket, Jókait vagy Harold Pintert, bár az amerikai dráma középiskolában tananyag - milyen meglepő, de az ókori, az orosz vagy az euróai dráma mellett),
- amerikai művészek alkotásait megtekinteni/vásárolni,
- amerikai angolt tanulni,
- amerikai gyógyszerkészítményeket vásárolni.
De naphosszat sorolhatnánk még. Ahogy kínai/görög/spanyol kaját, holland sajtot, svájci órát, magyar szalámit, német autót, japán kertészt, angol komornyikot, belga csokit, skót viszkit, egyiptomi datolyát, dél-koreai elektronikus berendezést sem kötelező vásárolni.
Szerintem te inkább azt akartad kifejezni, hogy az amerikai külpolitika Bush vezetésével kicsit felerősítette a cowboy-vonalat, már ami a nemzetközi megállapodásokat és az érdekérvényesítést illeti. És ez bizony igencsak ingerlő.
Elküldve: 2002. 07. 10. 13:29
idézet:
Ezt írta Integer:
- amerikai termékeket vásárolni (lsd. Intel vagy AMD procik, GM és márkái, sportszergyártók termékei, kozmetikumgyártók termékei),
- amerikai írók könyveit olvasni (Albee vagy Williams helyett lehet ugye Mrozeket, Jókait vagy Harold Pintert, bár az amerikai dráma középiskolában tananyag - milyen meglepő, de az ókori, az orosz vagy az euróai dráma mellett),
De naphosszat sorolhatnánk még. Ahogy kínai/görög/spanyol kaját, holland sajtot, svájci órát, magyar szalámit, német autót, japán kertészt, angol komornyikot, belga csokit, skót viszkit, egyiptomi datolyát, dél-koreai elektronikus berendezést sem kötelező vásárolni.
Szerintem te inkább azt akartad kifejezni, hogy az amerikai külpolitika Bush vezetésével kicsit felerősítette a cowboy-vonalat, már ami a nemzetközi megállapodásokat és az érdekérvényesítést illeti. És ez bizony igencsak ingerlő.[/quote]
igazad van
Elküldve: 2002. 07. 11. 14:29
idézet:
Ezt írta Integer:
Szerintem te inkább azt akartad kifejezni, hogy az amerikai külpolitika Bush vezetésével kicsit felerősítette a cowboy-vonalat, már ami a nemzetközi megállapodásokat és az érdekérvényesítést illeti. És ez bizony igencsak ingerlő.[/quote]
Miért?
Abból, hogy valami nem kötelező, az a következtetés is levonható, hogy nem erőltetik?
SzG
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
Elküldve: 2002. 07. 11. 16:59
idézet:
Ezt írta szucsg:
Miért?
Abból, hogy valami nem kötelező, az a következtetés is levonható, hogy nem erőltetik?
SzG[/quote]
Itt a pont. Van olyasmi is hogy egy nagy fa eltakarja a kis (de sokkal ertekesebb) cserjet.
Minden elismeresem az amerikai media-nak, azon belul is a filmiparnak es a reklamiparnak. Nem ertek egyet celjaival es modszereivel, de nagyon hatasosak (az atlag emberen).
Japan: egyfajta hangya tarsadalom, ahol abszolut hierarhia es tarsadalmi erintkezesi szabalyok vannak. Olyan hogy egyen nincs, olyan hogy egyeniseg nincs, olyan hogy ujitas nincs. Probalj meg valamit kitalalni es bevezetni, ha sok lehulyezest el tudsz viselni, es nagyon eros jellem vagy, es sokaig kitart a penzed es a ceg nem rug ki az elso pillanatban feljebbvalo megsertese miatt, akkor esetleg elerheted azt hogy ezentul jobbak legyene a termek eloallitasanak a gazdasagossagi utmutatoi.
Maga a gazdsasag egy kartyavar, amit ugyesen felepitettek, de dolongel. Nagyon eros belfoldi penzforgalma van, kifele dompingel, de mindent behoz. Nincs nyersanyage se normalis R&D-je. Ja hogy elektronikai fejlesztes japan? Nos tevedes, a nagy attoreseket nem a japan tudomany hozta. Miert? van egy hatalmas elonyuk a szorgalmuk es kitartasuk. Ha kell valamit 100x is kiprobal, 100x felekeppen. A magyar kutato lusta a japanhoz kepest, es elkezd gondolkozni az osszefuggesek es lehetseges megoldasok kozott, majd csak minimalisat igyekszik kezzel probalkozni.
Japan
1+1=2
2*8=16
16/4=4
Europai:
0.25*((1+1)*=4
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2002. 07. 11. 17:03
idézet:
Ezt írta mocsi:
A magyar kutato lusta a japanhoz kepest, es elkezd gondolkozni az osszefuggesek es lehetseges megoldasok kozott, majd csak minimalisat igyekszik kezzel probalkozni.
[/quote]
Na ez színigaz...saját tapasztalat.
Csak az a baj, hogy rögtön egy pár más problémára is rájövök, és a 4.-5. gondolatban megtett lépés után már azt is elfelejtem, hogy miért ültem le
SzG
Elküldve: 2002. 07. 11. 17:07
Amerika:
Oktatas keves (kib draga) hely kivetelevel lim->0. Ez teny es sajnos Mo-i politika is az angolszasz okatasi modszereket isteniti valamiert, pedig ez az oktatas, ember- es enkozpontu, nagyon jo egy managernek, ugyvednek, de pocsek mernokot es kutatot hoz letre. Teny hogy a kutatok tobbsege nem echte amcsi, csakhogy a penz beszel...
Gazdasag egesz jo lenne, ha nem lenne akkor libarkapitalista feeling-em tole. Egyik felen arrol papolnak, hogy nem adjak ki olcso munkaero miatt kulfodre a cegeket, mig a masik felen az osszes ceg amcsiban leepit es tavol-kelet fele mozog.
Irigylem a patriotizmusukat, de a pokhendiseguketm alszentseguket es a kepmutatasukat nagyon nem csipem.
Pl. Azt unneplik hogy akiket kiirtottak megmentettek oket az ehenhalastol... Bizarr egy dolog. Ilyen volt Magyarorszagon a nov. 7 unneplese.
Elküldve: 2002. 07. 11. 17:08
idézet:
Ezt írta szucsg:
Na ez színigaz...saját tapasztalat.
Csak az a baj, hogy rögtön egy pár más problémára is rájövök, és a 4.-5. gondolatban megtett lépés után már azt is elfelejtem, hogy miért ültem le
SzG[/quote]
En a krimoban vagyok igy, igaz 4-5 sor utan.![]()
Elküldve: 2002. 07. 11. 17:15
SzG
Elküldve: 2002. 07. 11. 17:16
idézet:
Ezt írta mocsi:
Ha mar a stereotipiaknal vagyunk.
Amerika:
Oktatas keves (kib draga) hely kivetelevel lim->0. Ez teny es sajnos Mo-i politika is az angolszasz okatasi modszereket isteniti valamiert, pedig ez az oktatas, ember- es enkozpontu, nagyon jo egy managernek, ugyvednek, de pocsek mernokot es kutatot hoz letre. Teny hogy a kutatok tobbsege nem echte amcsi, csakhogy a penz beszel...
Gazdasag egesz jo lenne, ha nem lenne akkor libarkapitalista feeling-em tole. Egyik felen arrol papolnak, hogy nem adjak ki olcso munkaero miatt kulfodre a cegeket, mig a masik felen az osszes ceg amcsiban leepit es tavol-kelet fele mozog.
Irigylem a patriotizmusukat, de a pokhendiseguketm alszentseguket es a kepmutatasukat nagyon nem csipem.
Pl. Azt unneplik hogy akiket kiirtottak megmentettek oket az ehenhalastol... Bizarr egy dolog. Ilyen volt Magyarorszagon a nov. 7 unneplese.[/quote]
Na ja. Ápr. 4-et se hagyd ki...
SzG
Elküldve: 2002. 07. 11. 17:18
idézet:
Ezt írta szucsg:
Miért?
SzG[/quote]
Fordítsuk meg. Akkor halljuk, hogy hol erőltetik? Egyáltalán mi az, hogy erőltetik? És mit erőltetnek? És kik erőltetik?
[ 2002. július 11.: Integer szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 07. 11. 17:20
idézet:
Ezt írta szucsg:
Na ja. Ápr. 4-et se hagyd ki...
SzG[/quote]
Bocs osszekevertem, szolgaljon mentsegemre, hogy akkoriban nem eltem Mo-n. (<1991)
Elküldve: 2002. 07. 11. 17:23
idézet:
Ezt írta Integer:
Fordítsuk meg. Akkor halljuk, hogy hol erőltetik?[/quote]
Eroltetni nem csak kenyszerrel lehet, hanem egyfaja dompinggel / elarasztassal es a meglevo alternativak koztudatbeli kimossasaval. Sajnos nagyon kihat az, hogy az amerikai kultura (fobb jegyeket szepen felsoroltad) sokkal tobb penzzel rendelkezik.
Teslat mindenki hatalmas esznek tartja, nagyobbnak mint Edison. Megis Tesla szegenyen halt meg es a neve is csak a muszaki korokben maradt fenn. Edison nagyon jol tudta managelni magat.

Súgó
A téma zárva.