idézet:
Ezt írta T2k:
.....PREFACE
Az apropo, ami miatt felmerult benem a topic emleke, egy - szamomra - remiszto dolog: ahogy jott a haboru Irakkal, megjelent egy baljos elojel, egy olyan rettenetes szokas az amerikai kozeletben, amelyrol azt hittem, a hatam mogott hagytam. Ez a baljoslatu jelenseg a kormanyzattol szarmazik: ha nem ertesz egyet veluk, akkor maris un-patriotic vagy, tehat hazafiatlan. Egeszen elkepedtem ezen, azt gondoltam, barmi rossz is jon itt, ezt az egyet mar megtanultak mas karan... (lasd Europa tortenelmet es haboruit...) .....[/quote]
Bocsánat, nézz utána a McCarthy korszaknak. Történelmileg sajnos csak tegnap hagyták elaludni...
Living in America
Elküldve: 2004. 03. 13. 08:01
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 03. 13. 08:03
idézet:
Ezt írta saen:
...... Közbiztonság rengeteget javult azt tudom, bár Orlandoban a buszpályaudvaron non-stop rendőri jelenlét van, nem véletlenül... [/quote]
Székesfehérváron is. Valami Amerika.... ?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 03. 13. 08:28
[ 2004. március 13.: saen szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 13. 12:12
Bush:
One of the things that must never change is the entrepreneurial spirit of America. This country needs a President who clearly sees that.
Laura Bush:
The strength, the focus, the characteristics that these times demand.
Bush:
And as the economy grows, the job base grows and somebody who's looking for work will be more likely to find a job. I know exactly where I want to lead this country; I know what we need to do to make the world more free and more peaceful. I know what we need to do to make sure every person has a chance at realizing the American dream. I know what we need to do to continue economic growth so people can find work, to raise the standards at schools so children can learn, to fulfill the promise to America's seniors. Americans are hard working, decent, generous people. I'm optimistic about America because I believe in the people of America.
------------------
January 2001: The challenge:
An economy in recession.
A stock market in decline.
A dot com boom....gone bust. Then...
A day of tragedy. A test for all Americans.
Today, America is turning the corner.
Rising to the challenge.
Safer, stronger.
President Bush. Steady leadership in times of change.
------------------
Voiceover:
The last few years have tested America in many ways.
Some challenges we've seen before.
And some were like no others.
But America rose to the challenge.
What sees us through tough times?
Freedom, faith, families, and sacrifice.
President Bush. Steady leadership in times of change.
------------------
Bush:
Over the past three years, Americans have faced many serious challenges.
Now, we face a choice:
We can go forward with confidence, resolve and hope.
Or we can turn back to the dangerous illusion that terrorists are not plotting and outlaw regimes are no threat.
We can continue to work to create jobs, reform education and lower the cost of health care.
Together, we're moving America forward.
------------------
VO:
Paid for by Bush-Cheney '04, Inc.
VO:
Roosevelt
Eisenhower
Kennedy
Reagan
Throughout history, The President of the United States has set an agenda for America in his First 100 Days.
In President Bush's first 100 Days, he pushed for historic education reforms, higher pay for our soldiers, and the largest tax relief package in history to grow the economy and create jobs.
But John Kerry's first hundred days?
His plan to pay for new government spending will raise taxes at least 900 billion dollars including taxes on small businesses - costing jobs and reversing our economic recovery.
He'll weaken the Patriot Act used to arrest terrorists and protect America.
And Kerry would have delayed defending America until the United Nations approved.
Raise Taxes, Weaken the Patriot Act, Delay Defending America
John Kerry: Wrong on taxes. Wrong on defense.
Elküldve: 2004. 03. 13. 15:51
idézet:
Ezt írta saen:
Ja és mégegy dolog, érdemes megnézni a Bowling for Columbine című filmet. Magyarul valami Kóla, sültkrumpli, akármi a címe.[/quote]
Kar, hogy arrol azota kiderult, hamis volt az elejtol a vegeig, a rendezo rakta ossze az egeszet.
(Ettyol fuggetlenul en is utalom a fegyverlobbyt.)
Elküldve: 2004. 03. 13. 16:01
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Bocsánat, nézz utána a McCarthy korszaknak. Történelmileg sajnos csak tegnap hagyták elaludni...[/quote]
Na, a McCarthy-koszrak ennel SOKKAL ROSSZABB volt, no meg az masrol szolt mar (lasd komcsi boszorkanyuldozes)... szerintem az mas kategoria - de mindenkeppen sotet, egyetertek.
Elküldve: 2004. 03. 13. 16:05
idézet:
Ezt írta bbence:
Bush:
And as the economy grows, the job base grows and somebody who's looking for work will be more likely to find a job.[/quote]
No, ez a legnagyobb huzas: ha megnezed, rendkivul ovatos a szovegezese: videken meg mindig nincs semmifele fellendules, semmi extra munkahely es ezt o is tudja.
Bush harom eve, hivatalba lepesekor beigert 2 millio uj munkahelyet - mara vesztettunk 3 milliot.
No comment.
Elküldve: 2004. 03. 14. 00:48
idézet:
Ezt írta T2k:
UP...
Hmmm... ez a topicom masfel eve inaktiv... Gondoltam, aktualizalhatnank, talan igy meg plasztikusabba valna, mi minden tortent masfel ev alatt...
PREFACE
Az apropo, ami miatt felmerult benem a topic emleke, egy - szamomra - remiszto dolog: ahogy jott a haboru Irakkal, megjelent egy baljos elojel, egy olyan rettenetes szokas az amerikai kozeletben, amelyrol azt hittem, a hatam mogott hagytam. Ez a baljoslatu jelenseg a kormanyzattol szarmazik: ha nem ertesz egyet veluk, akkor maris un-patriotic vagy, tehat hazafiatlan. Egeszen elkepedtem ezen, azt gondoltam, barmi rossz is jon itt, ezt az egyet mar megtanultak mas karan... (lasd Europa tortenelmet es haboruit...)
Errol bneszelgettunk amerikai kollegaimmal, amikor hirtelen eszembe jutott ez a regi topic... gondoltam, valakit csak erdekel majd a tema...
Most elindult a valasztasi kampany ("Battle for the White House"), nem hallom ezt, de ez max. amiatt van, hogy a Bush-kampany a "nyugodt ero"stilusaban nyomul (bar pont mara megjelent az elso tamado hirdetese, ahol nev nelkul, de egyertelmuen Kerry allaspontjat ostorozza)... es ahogy olvasom, ez a jelenseg tovabbra is hodit odahaza...
Nem tudom, kerek es ertheto-e, amit irok: a lenyeg az, hogy NAGYON-NAGYON veszelyes jatek (a tuzzel), ha egy orszagban a hatalmon levo megprobalja az ellenoldalt a hazafiatlansag jelszavaval diszkreditalni...Ez tipikusan olyan dolog, amitol nekem azonnal felall a szor a hatamon...
Vmi ilyesmin gondolkozom... kivancsi lennek, ki mit gondol minderrol mashonnan nezve... :confused:[/quote]
Végigolvastam a topicot, nagyon érdekes volt. Nem tudnék érdemben hozzászólni, mert nem hinném, hogy elég felkészült vagyok ebben a témában így 16 évesen. Azért egyet kérdeznék: te kire fogsz szavazni(már ha szabad ilyet mondani)?
Elküldve: 2004. 03. 14. 02:48
idézet:
Ezt írta T2k:
No, ez a legnagyobb huzas: ha megnezed, rendkivul ovatos a szovegezese: videken meg mindig nincs semmifele fellendules, semmi extra munkahely es ezt o is tudja.
Bush harom eve, hivatalba lepesekor beigert 2 millio uj munkahelyet - mara vesztettunk 3 milliot.
No comment.[/quote]
Erről errefelé nem hallunk semmit, na nem mintha a magyarokat annyira érdekelné az amerikai munkahelyek alakulása. Inkább érdekelhetné (de nem érdekli az sem) őket, hogy milyen alacsony Magyarországon a foglalkoztatottság.
Az amerikai "100 napos programokról" () írhatnál egy keveset, t.i. érdekel, hogy ez mit is takar pontosan.
[ 2004. március 14.: bbence szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 05. 25. 07:30
Eltelt bo ket honap... mennyi minden tortent ezalatt!
Ugyan foleg sajat 'tyuksz@ros' eletemmel vagyok elfoglalva, a mertektelen penzkeresessel
Most mar tenyleg kivancsi vagyok, mi lesz novemberben: fel tud-e tapaszkodni Bush & Co. Ltd.
Nem is beszelve az ezek mogott rejtozo, a The New Yorker mult het hetfoi szamaban - erre: http://www.newyorker.../?040524fa_fact - kita'lalt Special Access Programrol, amely mindefele formaban uszkve 30 even at csodalatosan funkcionalt. Funkcionalt, irom, mert mi jo Rummynk mint mindent, ezt IS elb@szta: a titkos, melyen 'fedett' harcteri-hirszerzesi muveletek legutolso, Copper Green ill. hasonlo hangzatos fedoneven emlegetett akcioja egy szep kover, hangos csorompoles kisereteben letepte a fuggonyt es a vilag ele tarta habtestet... ha mar habtest: fogalmazhatnank ugy is, hogy in flagranti - Copper Green elvtars eppen egy lesittelt, felreszeg iraki karpitossal tisztogatja sz@ros valagat, hogy az immaron kozkinccse valt kepek hangulatahoz ('gyomorforgato') huek maradjunk...
Szoval ez itten a helyzet es ma - tegnap - este fellow Bush beszedet mondott... ah... majd folytatom, ha vki vmi ertelmeset reagalt, inkabb most elgurulok aludni.
Elküldve: 2004. 05. 25. 08:34
Elküldve: 2004. 05. 26. 06:04
Idézet: Ednacska - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 3:34
Mit szeretnel tehat?
Internship?
Azokat jellemzoen ingyen alkalmazzak a cegek, pontosabban koltsegteritesert (utazas, esetleg etkezes is), de fizut nem kapnak.
Azaz a szallast magadnak kellene allni - az meg pl itt (NYC) nem olcso: ha pl Manhattanbe jarsz melozni, akkor egy oranyi tavolsagra is cirka $3-400 plusz rezsi egy szoba... es akkor ugye napi 2 ora metro avagy busz...
Kozelebb meg tobb; en 20-30 percre vagyok az irodatol (door-to-door), de itt mar $700 korul megy ugyanez.
Errefele keresgelj amugy, ez a legjobb INGYENES es orszagos bboard: http://www.craigslist.org/
PS: Marketing HR? Hudsont lehet veluk rekeszteni... hirdesd magadat a craigslisten, az nem kerul semmibe ill. ott keresgelj...
Szerkesztette: T2k 2004. 05. 26. 06:06 -kor
Elküldve: 2004. 05. 26. 06:17
Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 7:04
Kozelebb meg tobb; en 20-30 percre vagyok az irodatol (door-to-door), de itt mar $700 korul megy ugyanez....
Elküldve: 2004. 05. 26. 08:35
ez nem lesz konnyu, de majd ugyes lany leszek....that's all
Elküldve: 2004. 05. 28. 19:23
Te NEM ezert mentel oda,ahol vagy?
Hogy elkerulhesd ezt a filinget?!
Elvtars!aki nem ert egyet velunk,az ellenseg!
A politika egy Csinnbumm Cirkusz/Te talan tudod,hogy ez mi volt!/
Es benne MI vagyunk a bohocok!
Rohejes,amikor felfedezi az ember,hogy MINDKET oldal UGYANAZOKKAL terminusokkal operal...
Es KIVALOAN egzisztal!!!
Es a sok bamba barom habzo szajjal acsarkodik...
/Es a HATALOM lathatatlan marad.../
Skizo rulez!
Elküldve: 2004. 06. 02. 09:27
Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 25., kedd - 8:30
Eltelt bo ket honap... mennyi minden tortent ezalatt!
Ugyan foleg sajat 'tyuksz@ros' eletemmel vagyok elfoglalva, a mertektelen penzkeresessel
Most mar tenyleg kivancsi vagyok, mi lesz novemberben: fel tud-e tapaszkodni Bush & Co. Ltd.
Nem is beszelve az ezek mogott rejtozo, a The New Yorker mult het hetfoi szamaban - erre: ...
Bocs, hogy így belekérdezek, de kinn mik a hírek a választás várható kimeneteléről????
A Washington Post-ot szoktam neten olvasgatni és úgy látom, hogy Bush még továbbra is eléggé ott van a szeren.
Mondjuk a 3$-os üzemanyag még újdonság, 2 éve, amikor kinn voltam, még 1,6 környékén mozgott, ha emlékezetem nem csal és már az se tetszett az amerikaknak... nem semmi.
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2004. 06. 02. 13:04
Persze osztom azok véleményét, hogy innen nem lehet kritizálni. Mi se foglalkozunk az indiaiakkal, vagy afganisztánnal.
A világrendőr szerepük mondjuk nekem se tetszik, de biztos vagyok benne, hogy pár év múlva sokkal egységesebb lesz Yrp. Vagy csak hiú reményeket fűzök a tagsághoz?
Elküldve: 2004. 06. 02. 17:22
(persze ez nem azt jelenti, hogy biztos jól is érezném ott magam hosszútávon, és nem jönnék haza fél év után...)
az a tervem, hogy bejezem itthon a sulit és utána kimegyek. majd meglássuk...
Elküldve: 2004. 08. 24. 10:22
Idézet
Negatív rekordkísérlet
Samott

Súgó
A téma zárva.