Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 10. 02. 17:19
Mert az ügyfélről csak JÓ információik vannak, viszont úgy viselkednek vele (megtagadják a hitelt), mintha ROSSZ ügyfél lenne. Ez nem "sima" információ felhasználás, hanem hátrányos megkülönböztetés...
(arról most ne is nyissunk vitát, hogy a bankok a CHF források megdrágulásával indokolják a kamatláb emelést, miközben a hitelek tekintélyes részét nem is CHF-ből fedezik...)
Ez volt a CHF kockázata.
Ha nem CHF-ből fedezik, akkor miből?
Ha ft-ból fedeznék, akkor buktak volna rajta, ha nem fut el a CHF, és a ft inflációja nagyobb lett volna, mint a CHF kamat???
Egyébként meg mindegy, miből fedezik, aki felvette ezekkel a kondíciókkal, az elbaszta. És köze nincs hozzá, hogy miből fedezik.
Van ismerősöm, ő akkor vett fel hitelt, amikor már elindult az egész hóbelebanc. Kezdték beszüntetni a devizahiteleket, vagy szó volt róla, hogy beszüntetik. Ő még utolsó pillanatban valahogy megkapta.
Akkor mondtam, hülye vagy, az egész össze fog dőlni, rá a nyakadra.
De ő akkor örült, hogy megjött a hitele, aztán amikor utalták a zsét, akkor mondogatta poénból, hogy "milliomos vagyok!"
Aztán most meg ugye, naponta nézegeti az árfolyamot és szenved, és panaszkodik, hogyha éppen emelkedett tegnap óta.
Pedig nagyon értelmes ember, nem értem hogy miért ment bele.
És nem is az volt, hogy most rá van szorulva, mer' lakásra kell, és a híd alatt lakik, hanem csak lakásfelújításra kellett. Ami ráért volna 1-2-3 évet simán.