HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 20:55

Kép

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#222 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 20:59

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 21:27

cikk idézet

ez nem új történet számtalanszor megtörtént már. kpfelvétnél le kell takarni a kezet amikor üti be az ember a pinkódot. így ha tettek is oda kamerát a csalók, nem tudják leolvasni. :) másrészt pedig a 24 órás ATM helységekhez már nem kártyalehúzót szoktak tenni, hanem egy gombot kell megnyomni úgy nyílik az ajtó.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#223 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 27. 21:39

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 22:39

Ha már ragaszkodsz a Mastercardhoz, akkor ahhoz minek még a kieg. kártya? MC-vel már önmagában tudsz neten is fizetni, nem?

Leírom mégegyszer: az internetkártyát mindenképpen megtartom, és csak és kizárólag azzal fizetek internetes vásárlásért.

Nem szándékozom a főszámlához tartozó bankkártyámmal interneten vásárolni.

Ellenben azt én is akartam kérdezni, hogy ha egy MasterCard kártyát igényelek, akkor visszaadhatom-e a VISA Electron-t.

Magyarul igaz-e, hogy a MasterCard mindenhol jó, ahol a VISA Electron, de annál több helyen/esetben is elfogadják?

Mert ha igen, akkor kiváltom a MasterCard-ot hamarosan, a VISA Electron-t pedig visszaadom. De ha vannak esetek, amikor a vásárláshoz utóbbi szükséges, akkor nyilván nem.

Szóval mi a helyzet ezzel kapcsolatban, tudja valaki?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#224 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 23:52

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 21:39

Magyarul igaz-e, hogy a MasterCard mindenhol jó, ahol a VISA Electron, de annál több helyen/esetben is elfogadják?

Mert ha igen, akkor kiváltom a MasterCard-ot hamarosan, a VISA Electron-t pedig visszaadom. De ha vannak esetek, amikor a vásárláshoz utóbbi szükséges, akkor nyilván nem.

Tudtommal Magyarországon mindenhol jó az MC. Külfölön vásárlásnál lehet vele gáz, mint fentebb említette qnadam.

szerk: valaki helyett qnadam. :)

Szerkesztette: Misi_D 2008. 02. 28. 00:12 -kor

A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#225 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 00:23

Idézet: LML - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 23:25

Nekem van két dombornyomott MC-m, de egyikkel se tudok fizetni külföldön... Nemtudom, hogy kérni kell-e, de 500k-s napi limitnél hadd fizessek már ki egy 35 eurós cehhet kint....

Ez érdekes, nekem nem volt vele gondom sehol.

#226 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 00:36

Én ezeken a helyeken tudtam használni a dombornyomott MC kártyát:
-összes svéd sima bolt (élelmiszer boltok, fodrász, benzinkút, szervíz, számtechbolt, reptér, stb.)
-svéd online bolt (kivéve ott, ahol csak svéd kártyát fogadnak el)
-svéd légitársaság telefonon keresztül
-Svédország és Dánia közt a hídon (jó drága híd volt :))
-Dániában hídpénz
-Dániában reptéri boltban
-Angliában reptéri boltban
-Ausztriában reptéri boltban (itt barátnőm svéd dombornyomott VISA kártyáját sehol se fogadták el, csak az MC szerették)
-Máltán reptéri boltban
-Németországban benzinkúton
-elég sok WIZZ repjegy vásárlása online

Nekem még eddig mindenhol jó volt, kivéve azt a pár svéd online boltot, ahol csak svéd kártyát fogadtak el.

Szerkesztette: Lipton 2008. 02. 28. 00:39 -kor

#227 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 09:24

Leírom mégegyszer: az internetkártyát mindenképpen megtartom, és csak és kizárólag azzal fizetek internetes vásárlásért.

Nem szándékozom a főszámlához tartozó bankkártyámmal interneten vásárolni.

Ellenben azt én is akartam kérdezni, hogy ha egy MasterCard kártyát igényelek, akkor visszaadhatom-e a VISA Electron-t.

Általában ezt a képet látod a boltokban, fizetőhelyeken.... sok más mellett, természetesen.

Kép

#228 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 28. 09:53

Valaki tudna ajánlani olyan magyar pénzintézetet, ahol -általánosságban- és jó tapasztalat alapján érdemes EURO alapú devizaszámlát nyitni?

Gondolok arra, hogy ingyenes EURO befizetés, viszonylag jó kamatot is adna (tudom, EURO esetében nem magasak a kamatok), lehetőleg ne vonjanak le sokat, ha az ember ki akarna venni EURO-t, vagy esetleg átutalni onnan vagy Forintra váltani.

Elsőre a K&H-ra gondoltam, mert ott könnyen megtaláltam a kondíciókat, kamatokat, az OTP deviza oldala nem működik jelenleg ("error").

A K&H 3900 Euro-ig 2,65%-ot adna az 1 hónapra lekötött Eurora (3900 Euro felett +0,25%). Van esetleg valakinek devizaszámla tapasztalata?

Szerkesztette: Kory 2008. 02. 28. 09:55 -kor

#229 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 09:59

Idézet: Kory - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 9:53

Valaki tudna ajánlani olyan magyar pénzintézetet, ahol -általánosságban- és jó tapasztalat alapján érdemes EURO alapú devizaszámlát nyitni?

Gondolok arra, hogy ingyenes EURO befizetés, viszonylag jó kamatot is adna (tudom, EURO esetében nem magasak a kamatok), lehetőleg ne vonjanak le sokat, ha az ember ki akarna venni EURO-t, vagy esetleg átutalni onnan vagy Forintra váltani.

Elsőre a K&H-ra gondoltam, mert ott könnyen megtaláltam a kondíciókat, kamatokat, az OTP deviza oldala nem működik jelenleg ("error").

A K&H 3900 Euro-ig 2,65%-ot adna az 1 hónapra lekötött Eurora (3900 Euro felett +0,25%). Van esetleg valakinek devizaszámla tapasztalata?

:think: Lehet a Citibankot volna érdemes megnézni... a pontos kondikat nem tudom, de jók szoktak lenni devizában.

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#230 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 10:27

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 9:59

:think: Lehet a Citibankot volna érdemes megnézni... a pontos kondikat nem tudom, de jók szoktak lenni devizában.

Megnéztem a Citibankot (azaz most nézem éppen), hát lehet hogy nem lesz ebből semmi, marad a "régi" módszer, 1500-2500 Ft-ot akarnak kérni egy utalásért magyar forintszámlára, (a Citi épp elég drága ez ügyben), az EUR készpénzbefizetésért is ha jól látom fizetni kell (az Erste 12 ezer Euro felett ezt elengedi, szép).

Most nézem, a Citi-nél ha van saját számlád, akkor 0 Ft a devizautalás (online).

Szerkesztette: Kory 2008. 02. 28. 10:29 -kor

#231 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 10:33

Idézet: Kory - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 10:27

Most nézem, a Citi-nél ha van saját számlád, akkor 0 Ft a devizautalás (online).

No igen. :)

Meg az a jó hogy a kártyát ahhoz a számlához rendeled amelyikhez csak akarod. Tehát ha külföldre mász tudsz EUR-t váltani saját számlák között devizaárfolyamon, majd átállítod a kártyád hogy az EUR számláról menjenek a tranzakciók ha kinnt használod. :) kényelmes, olcsó. azt mondjuk nemtom hogy kf-i kp felvétellel hogy állnak, bár én általában vásárlásra használom a kártyát. :)

#232 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 10:37

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 10:33

No igen. :)

Meg az a jó hogy a kártyát ahhoz a számlához rendeled amelyikhez csak akarod. Tehát ha külföldre mász tudsz EUR-t váltani saját számlák között devizaárfolyamon, majd átállítod a kártyád hogy az EUR számláról menjenek a tranzakciók ha kinnt használod. :) kényelmes, olcsó. azt mondjuk nemtom hogy kf-i kp felvétellel hogy állnak, bár én általában vásárlásra használom a kártyát. :)

Hát ahogy nézegetem, nem egyszerű a felállás, meg ember legyen a talpán aki átlátja a sok bank, sok hirdetményét, meg ide-oda kereszthivatkozását.

Pl. az Erste is megtévesztő, ha FORINT számlád van 0 Ft a készpénzes befizetés forintban és EURO-ban is, érdekes, ha jól látom devizaszámlára ez már nem áll náluk, érdekes.  :confused:

Forintszámlára bejövő deviza utalásért is minimum 2000 Ft-ot akar kérni az Erste (ezt most csak úgy megnéztem)

Még az UniCredit-et mindjárt megnézem, azt kész, valószínű ott van az ember a devizaszámlával ahol a part szakad. :)

Szerkesztette: Kory 2008. 02. 28. 10:47 -kor

#233 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 14:32

Idézet: Kory - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 10:37

Hát ahogy nézegetem, nem egyszerű a felállás, meg ember legyen a talpán aki átlátja a sok bank, sok hirdetményét, meg ide-oda kereszthivatkozását.

A Raiffeisent is nézd meg... de dönteni csak te dönthetsz...

#234 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 14:46

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 14:32

A Raiffeisent is nézd meg... de dönteni csak te dönthetsz...

Megnézem, az még eszembe se jutott. Nyilván csak én dönthetek, ez nem is volt kérdés. :)

Megnéztem, ez már nem annyira nem rossz :) Talán az egyedüli, aki számlavezetési díj nélkül vezet devizaszámlát, ezen felül a jóváírás is ingyenes (ugyanazon devizanemben).

Másban viszont nem jobb, az utalások itt is egykutyák (drágák), saját forintszámlára (bankon belülire is) minimum 5 EURO és bankon kívülre is. Konverzió nélkül ingyenes, de annak mondjuk nekem semmi értelme sincs.

Szerkesztette: Kory 2008. 02. 28. 14:52 -kor

#235 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 05. 01:47

Bláááá, zasszony elcseszte a PIN kódom. 3szor is. Benyelte. 1 szem kártyám, amin pénz volt, cserébe webbank nélkül :-) OTP azt mondja, hogy az biza 2 hét...
Make love not Wor.

#236 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 06:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 1:47

Bláááá, zasszony elcseszte a PIN kódom. 3szor is. Benyelte. 1 szem kártyám, amin pénz volt, cserébe webbank nélkül :-) OTP azt mondja, hogy az biza 2 hét...

Van egy piros alsóm... te szegény.

#237 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 20. 18:58

Van olyan bank Magyarországon, amelyik hajlandó dán koronát deviza számlán nyilvántartani/deviza számlát dán koronában vezetni? :confused:

Csak mert a Budapest Bank, valamint a találomra megkérdezett ERSTE, FHB és Citibank nem.

Mindenki csak euróban és svájci frankban akarja a deviza számlát vezetni. :smoker:
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#238 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 18:30

A Citibank most nagyon nyomul, nem csoda, óriási bukta volt amerikában. Ez a 0 Ft számlavezetés, 0 Ft átutalás stb.. még jó is lenne ha az emberek 90%-a teljesíteni tudná a feltételeket.

#239 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 22:06

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 18:30

A Citibank most nagyon nyomul, nem csoda, óriási bukta volt amerikában. Ez a 0 Ft számlavezetés, 0 Ft átutalás stb.. még jó is lenne ha az emberek 90%-a teljesíteni tudná a feltételeket.

Ha a Top-nál tényleg csak annyi a feltétel, hogy legyen 150e bejövő átutalás (gondolom több is lehet), akkor azt azért tudják teljesíteni sokan szerintem.

#240 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 09:14

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 22:06

Ha a Top-nál tényleg csak annyi a feltétel, hogy legyen 150e bejövő átutalás (gondolom több is lehet), akkor azt azért tudják teljesíteni sokan szerintem.

Ja, a magyarországi munkavállalók kb. 10%-a a KSH adatai szerint... :) Mondjuk ha mindkét fél fizetése oda érkezik, akkor persze ez nem igaz (mondjuk akkor nem is egyösszegű).
Ez egy szimpla marketing fogás, más banknál is van "0 Ft-os" bankszámla, hasonló feltételekkel.

Szerkesztette: Kory 2008. 03. 25. 09:16 -kor

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.