HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 07. 15:15

Idézet

Központi szerverleállás történt a K&H Banknál a mai napon - tudta meg a Portfolio.hu. Jelenleg sem megy, illetve akadozik a kiszolgálás az internetes bankolásban, fejetlenség uralkodik több fiókban és esetenként a pénzkiadó automaták, az ATM-ek sem működnek tökéletesen.

A Portfolio.hu értesült olyan ügyfélről, akinek számlájáról - legalábbis látszólag - kétszer emelte le a rendszer egy reggeli kártyás vásárlás összegét, fennakadásokat tapasztaltak az ügyfelek a Flórián téri, illetve a Deák téri fiókban is a kiszolgálás során, a bank telecentere pedig többször is elérhetetlennek bizonyult.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1042 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:57

Na, valaki idejon az autos topicbol folytatni a mocskos bankok fikazasat? :)
while (!sleep) sheep++;

#1043 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:04

méjönne a bankos topikba vki/bárki, ha utálja őket  :think: én sem jönnék   :Đ (szerk: nem is jövök  :) )

Szerkesztette: fram 2009. 12. 14. 09:23 -kor

Ciciman is on borda

#1044 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:29

Én szeretem a bankokat. Én is azt tenném a helyükben, amit tesznek. Ha egyszer lehet, nem?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1045 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:40

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. Dec. 14., Monday - 9:29

Én szeretem a bankokat. Én is azt tenném a helyükben, amit tesznek. Ha egyszer lehet, nem?

Vannak am bankok akikkel csak pozitiv tapasztalataim vannak (Unicredit, Ra'fa'zom). Aztan van amivel rossz (K&H, FHB) es van amivel semleges (OTP, Erste).
Mondjuk "komolyabb" es rizikosabb - gondolok itt a hitelre - kapcsolatom egyikel se volt/van/lesz.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1046 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:55

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 8:57

Én jönnék, de semleges vagyok az ügyben. :)

Szerintem a bankok és az ügyfelek is hibásak abban, hogy ennyi bedölt hitel van.
Ehhez a történethez két hülye kell.  :think:
RDaneel_hu

#1047 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:57

Mar nincs kedvem. :p Kioffoltam magam odaat...  :Đ

Szerkesztette: Boba 2009. 12. 14. 09:58 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1048 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 11:33

Na, valaki idejon az autos topicbol folytatni az offolást?

szerintem a benzines jobb mint a dízel :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1049 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 14:25

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. Dec. 14., Monday - 9:55

Szerintem a bankok és az ügyfelek is hibásak abban, hogy ennyi bedölt hitel van.
Ehhez a történethez két hülye kell.  :think:

Csak egy. Es nem a bankok azok.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1050 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 14:26

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. Dec. 14., Monday - 11:33

szerintem a benzines jobb mint a dízel :D

De csak hitelre!
(Es maris ontopic lettunk :D)

#1051 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 15:06

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 14:25

Csak egy. Es nem a bankok azok.

Aha értem. :)

Tehát az nem hülyeség ha egy rakás olyan embernek hiteleznek akiknek nincs meg a kellő jövedelme a havi törlesztőre? :)
Pl. havi 100 nettót keres, és adnak neki havi 60k törlesztőre, akár 120 hóig?  :D
RDaneel_hu

#1052 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 20:08

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 16:06

Pl. havi 100 nettót keres, és adnak neki havi 60k törlesztőre, akár 120 hóig?  :D

..és hányan hamis munkáltatói igazolást vittek, hogy 2x annyi hitelt kapjanak...

#1053 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 21:12

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 15:06

Tehát az nem hülyeség ha egy rakás olyan embernek hiteleznek akiknek nincs meg a kellő jövedelme a havi törlesztőre? :)

fedezett alapon a legtöbb bank finanszírozott jövedelem vizsgálat nélkül. abban benne van ez is, sőt még ilyenebb esetek...

arra mondjuk nem számíthattak hogy ha baj van nálunk az első az hogy 'hitelkárosultak érdekvédelmi szervezetei' alakulnak és még az állam is a nemfizetés irányába tolja az embereket, azt sugallva hogy vhogy majd csak kihúzzák őket a szarból. ez összesen három hülye, legalább...

egyébként nálunk nem is volt/nincs is akkora probléma. nem voltak tömeges kilakoltatások és az ingatlan árak sem estek a tizedükre, szal nem értem min megy az óriási nyavalygás.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1054 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 21:31

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 21:12

fedezett alapon a legtöbb bank finanszírozott jövedelem vizsgálat nélkül. abban benne van ez is, sőt még ilyenebb esetek...

arra mondjuk nem számíthattak hogy ha baj van nálunk az első az hogy 'hitelkárosultak érdekvédelmi szervezetei' alakulnak és még az állam is a nemfizetés irányába tolja az embereket, azt sugallva hogy vhogy majd csak kihúzzák őket a szarból. ez összesen három hülye, legalább...

egyébként nálunk nem is volt/nincs is akkora probléma. nem voltak tömeges kilakoltatások és az ingatlan árak sem estek a tizedükre, szal nem értem min megy az óriási nyavalygás.

Szerintem épp a fentiek miatt két hülye van:
A bank és a kormány(ok).

Lehet az emberekre is mutogatni (én pl. ugyanúgy lehülyézek/lehülyéztem személy szerint mindenkit, aki 1-2 éve ilyen hitelekbe ugrott bele), de összességében ez magától soha nem fog megváltozni. 2-3... vagy akár 5-6 mrd ember az életben nem lesz okos. Úgyhogy ezért húzhatjuk ki ezt.

A bankok meg mindaddig okosak, amíg nincs baj, de mikor dől a ház akkor tudnak másra mutogatni, hogy az mekkora szar az embereknek, ha a bank is bedől... valóban. Kapják be.

De az igazi gond a szabályozással van. Egy bank és a hitelezési rendszer ilyenformán egy kaszinó. Vagy itt a piros, hol a piros... vagy esetleg vmi más szélhámosság... ahogy tetszik. Márpedig a hülyékkel (akik ugye mindig lesznek, mert soha nem lesznek okosak) azt is eljátszanák páran, ha nem lenne rá szabályozás és varrnák be a f*szba azokat akik a hülyéket megpróbálják átverni. Persze egy bank nem átverni próbálja őket... tudom, hogy a működési modell azért nem erre épül ;) ... de ha romlik a helyzet látjuk, hogy mi lesz... De elkalandoztam. Szóval a k* kormányok kapják be, hogy ha jólét van, ha válság, jól élhetnek a bankok meg azok akiknek nem telik rá, csak hitelből.

ps: Mellesleg - abban a meggyőződésben, hogy azért komoly baj volt (van/lesz) az itthoni bankok (ill. multik leányai + 1-2 itthoni bank) háza táján is - az nem fura, hogy csoportosan nyílnak a fiókok mindenhol? Komolyabb központban vagy téren nem tudok úgy elmenni, hogy ne 5-6 bankfiók álljon egymás mellett. Vagy pl. az amúgy válság nyomait mutató Westendben (vagy más bevásárlóközpontban), ahol jó pár üzlet üresen áll az újonnan nyitottak érdekes módon nagy részben bankfiókok. Elég gáz...

#1055 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 22:32

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 21:31

Lehet az emberekre is mutogatni (én pl. ugyanúgy lehülyézek/lehülyéztem személy szerint mindenkit, aki 1-2 éve ilyen hitelekbe ugrott bele), de összességében ez magától soha nem fog megváltozni. 2-3... vagy akár 5-6 mrd ember az életben nem lesz okos. Úgyhogy ezért húzhatjuk ki ezt.

A bankok meg mindaddig okosak, amíg nincs baj, de mikor dől a ház akkor tudnak másra mutogatni, hogy az mekkora szar az embereknek, ha a bank is bedől... valóban. Kapják be.

De az igazi gond a szabályozással van.

márpedig a szabályozás prociklikus és az is marad. egyszerűen nem tud okosabb lenni a piacnál, mert nem jövőbelátó. szép lenne ha preventív lenne, de nem az. ez van, ebből főzünk.

az emberek okosságáról annyit, hogy aki 2-3 éve 150-160 körüli árfolyamon vett fel CHF alapú hitelt, az még 220-as árfolyam és átárazások mellett is jobban járt mintha ugyanakkor ugyanazt akkori HUF hitelből finanszírozza. az hogy ezt a legtöbben kihúzták a fizetőképességük maximumáig, vagy a különbségből nagyobb lakást/házat vettek, vagy megtolták az egészet még plazmatv vásárlással vagy hitelből nyaralással az más kérdés. ebben benne van nagyon az egyéni mértéktelenség, kapzsiság is.

a bankok: ahhoz képest hogy kb ~1%-nál kisebb valószínűségű eseményt futottunk az elmúlt másfél évben, sztem nem volt komoly para. aki nem dőlt be, tulképp átment a vizsgán. persze voltak csődök, de elsősorban ott ahol az alap banki tevékenységtől (betétgyűjtés - hitelezés) nagyon elmentek a hitelderivatívák felé. nah, ez és a tőzsdei buborékok igazán a kaszinó. :)

a lényeg az volna h tanultunk-e az egészből vagy sem. sztem nem tanultunk. most mindenki óvatos nagyon, de ez eső után köpönyeg... mire legközelebb baj lesz már rég elfelejti mindenki az egészet, az egyéni kapzsiság fog nyerni újra. rendszerszinten: a lakosságnál, a bankoknál, az állam/szabályozóknál, a részvényeseknél stb.

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1056 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 00:33

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 22:32

márpedig a szabályozás prociklikus és az is marad. egyszerűen nem tud okosabb lenni a piacnál, mert nem jövőbelátó. szép lenne ha preventív lenne, de nem az. ez van, ebből főzünk.

az emberek okosságáról annyit, hogy aki 2-3 éve 150-160 körüli árfolyamon vett fel CHF alapú hitelt, az még 220-as árfolyam és átárazások mellett is jobban járt mintha ugyanakkor ugyanazt akkori HUF hitelből finanszírozza. az hogy ezt a legtöbben kihúzták a fizetőképességük maximumáig, vagy a különbségből nagyobb lakást/házat vettek, vagy megtolták az egészet még plazmatv vásárlással vagy hitelből nyaralással az más kérdés. ebben benne van nagyon az egyéni mértéktelenség, kapzsiság is.

a bankok: ahhoz képest hogy kb ~1%-nál kisebb valószínűségű eseményt futottunk az elmúlt másfél évben, sztem nem volt komoly para. aki nem dőlt be, tulképp átment a vizsgán. persze voltak csődök, de elsősorban ott ahol az alap banki tevékenységtől (betétgyűjtés - hitelezés) nagyon elmentek a hitelderivatívák felé. nah, ez és a tőzsdei buborékok igazán a kaszinó. :)

a lényeg az volna h tanultunk-e az egészből vagy sem. sztem nem tanultunk. most mindenki óvatos nagyon, de ez eső után köpönyeg... mire legközelebb baj lesz már rég elfelejti mindenki az egészet, az egyéni kapzsiság fog nyerni újra. rendszerszinten: a lakosságnál, a bankoknál, az állam/szabályozóknál, a részvényeseknél stb.

Az duma, hogy nincs esély megelőző, vagy legalább "valósidejű" szabályozásra. Mindenki tudta, hogy mi lesz. Még én is, pedig én hülye vagyok a sok okoshoz képest...

Az emberek hülyék. Ahogy írod, tök mind1, hogy 160 vagy 180 vagy 200 HUF-nál vette fel, a lényeg az, hogy úgy vette fel, hogy 5Ft gyengülésnél dobhatja a házat... Vagy alapesetben kibírt volna többet is, de azt meg abból szűrte le, hogy 30 évig biztos munkája lesz. :(

A bankok semmilyen vizsgán nem mentek át. Max a megmentésért sunnyogási, ill. a számviteli vizsgán. Ugyanolyan lufi áll mögötte MA is, mint korábban. Eleve rengeteg eszköz valós értékét kockázatát a mai napig nem látják... de ha van is rész, aminek látják, annak meg virtuálisan tűnt csak el a kockázata. Olyanokkal fedték le, hogy: 1. állambácsi majd kifizeti, 2. anyabank, másik bank, IMF, stb majd kifizeti, 3.  Józsi becsszóra megmondta, hogy visszafizeti és valaki az 1-2. pontból majd Józsit segíti ebben, szóval lehet, hogy ő kap majd pénzt, munkát, akármit...
Ez nulla... nincs senki a lánc végén már megint. Max a mikulás. Ugyanolyan lufi, mint a többi. Majd 50 év múlva kiderül, hogy ez a pénz se ér semmit, mert a lakás, amit Józsi vett (de nem vehetett volna meg) relatíve jóval drágább, mint amivel a láncot lefedezték. Pukk.

Abban egyetértek, hogy semmit nem tanultunk. A gond az, hogy az új körben (idei év) szerintem már most túlfeszítettük a húrt. Lehet mondani, hogy ciklikus a valós reálgazdaság és a lufik is, de lassan nincs hova felpattanni (pontosabban miről) a hullámvasút aljáról.
És eközben nulla a félelemérzet. De ez nem csak a hitelekre, hanem a befektetésekre is ugyanúgy igaz, ahogy írod... Ott talán még nagyobb a kontraszt.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 12. 15. 00:34 -kor

#1057 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 09:23

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 0:33

ha van is rész, aminek látják, annak meg virtuálisan tűnt csak el a kockázata. Olyanokkal fedték le, hogy: 1. állambácsi majd kifizeti, 2. anyabank, másik bank, IMF, stb majd kifizeti, 3.  Józsi becsszóra megmondta, hogy visszafizeti és valaki az 1-2. pontból majd Józsit segíti ebben, szóval lehet, hogy ő kap majd pénzt, munkát, akármit...
Ez nulla... nincs senki a lánc végén már megint. Max a mikulás. Ugyanolyan lufi, mint a többi. Majd 50 év múlva kiderül, hogy ez a pénz se ér semmit, mert a lakás, amit Józsi vett (de nem vehetett volna meg) relatíve jóval drágább, mint amivel a láncot lefedezték. Pukk.

Abban egyetértek, hogy semmit nem tanultunk. A gond az, hogy az új körben (idei év) szerintem már most túlfeszítettük a húrt. Lehet mondani, hogy ciklikus a valós reálgazdaság és a lufik is, de lassan nincs hova felpattanni (pontosabban miről) a hullámvasút aljáról.
És eközben nulla a félelemérzet. De ez nem csak a hitelekre, hanem a befektetésekre is ugyanúgy igaz, ahogy írod... Ott talán még nagyobb a kontraszt.

ezt nem értem h mire írtad. :$ kozmetikázni valamennyire lehet, de korántsem ekkora a mozgástér... a számviteli törvények elég világosan megmondják hogyan kell kezelni a kétséges kintlévőségeket és mit kell annak tekinteni.

az idei évet nem nevezném új körnek, még a jövő évit sem. sztem az lesz az igazán nehéz. a kiutat én sem látom... növekedni kéne lassan, csak azt nem tudom miből és hogy az addicionális termelésre hol lesz fizetőképes kereslet... nem hitelből, mert ha hitelből van akkor ugyanott vagyunk ahonnan indultunk... bele ebbe a válsába. (bár a napokban hallottam olyan véleményt is, hogy ez nem is volt válság. nem volt igazán nagy zuhanás, a ciklikusság rovására írható és kész. :))

#1058 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 09:45

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 15:06

Elég szomorú, hogy ha felnőtt értelmes emberek nem tudják felmérni a teherbíró képessügüket. Észt nem a bankok osztanak, de úgy tűnik lenne rá igény.

Szerkesztette: Harlequin 2009. 12. 15. 09:47 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#1059 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 09:49

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 9:45

Elég szomorú, hogy ha felnőtt értelmes emberek nem tudják felmérni a teherbíró képessügüket. Észt nem a bankok osztanak, de úgy tűnik lenne rá igény.

Az emberek jelentős része hülye, ezt nem árt szem előtt tartani, ez van.

#1060 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 09:57

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 9:23

az idei évet nem nevezném új körnek, még a jövő évit sem. sztem az lesz az igazán nehéz. a kiutat én sem látom... növekedni kéne lassan, csak azt nem tudom miből és hogy az addicionális termelésre hol lesz fizetőképes kereslet... nem hitelből, mert ha hitelből van akkor ugyanott vagyunk ahonnan indultunk... bele ebbe a válsába. (bár a napokban hallottam olyan véleményt is, hogy ez nem is volt válság. nem volt igazán nagy zuhanás, a ciklikusság rovására írható és kész. :))

Szerintem is bőven lesznek még nehézségek. Az hogy válság volt-e (inkább van-e) vagy csak ciklikusság elég egyértelműen eldönthető a jelekből: még egy halvány fénysugár sincs reálgazdasági téren, ami a kiutat mutatná. Az egész fogyasztás alapú, mindegy mit, de brutálisan termelni kell, hogy legyen munka, virtuális pénz és kereslet. A termelési oldal meg kezd súlyosan bezáródni egyéb más okok miatt is.

Na mindegy, tegnap úgyis meghozták a döntést nálunk is, hogy hogyan szabályozzák a hitelfelvételeket... mostantól minden szép és jó lesz! :)

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.