HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3781 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:46

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:38

TÖRVÉNY!
Egyelőre az nem támogatja ezt. Pont.

RUGALMASSÁG GONDOLKODÁS
Akkor megy illegalba. pont.

#3782 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:50

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:38

Hihetelen, azért kéne lóvét, időt, plussz emberi munkát rááldozni, mert aki ebben nem akar résztvenni egyszerűen nem bírja elviselni, mások szórakozását! Figyelj meghallod a motorzajt elkerülöd messziről a szakaszt ahova amúgy nem mennél lévén éjszaka, lévén IPARI tehát városon kívüli út! A gyerekedet nem engeded sehova, és akkor neked, meg a családodnak semmi félnivalója nincs totál biztonságban lesztek ezektől az állatoktól!

:bolond: Szóval én zárjam rács mögé a gyerekemet, hogy te szabadnak érezd magad?
Hányszor mondjuk el, hogy teljesen mindegy, hogy ipari/nem ipari, városon kívüli/városon belüli út, ha a részeg arra mászik haza a kocsmából, akkor el fogod csapni, te beborulsz az árokba, mivel akkora Jani vagy, hogy neked még biztonsági öv sem kell, meg fogtok dögleni mindketten. Ezért nem szabad illegális gyorsulási versenyeket rendezni (többek között).

Egyébként gyorsulási verseny van a Hungaroringen, oda el kell menni, és kész. Ha ez kevés, rendezz másikat, a törvények betartásával.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3783 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:51

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:44

tesó parkolóba gyorsulhatsz mert az nem közterület :) a rendőrök ott max igazoltathatnak bár szerintem még azt sem nagyon :) 
ismerősöm ütközött tesó parkolóba nem tudták eldönteni kinek van igaza kihívták a rendört a rendör meg azt mondta hogy a parkoló magán terület (a tesóé) és ott nem érvényesek a szabályok mert azok csak közútra illetve közterületre érvényesek tehát ő nem állapíthatta meg hogy ki a hibás a biztosító meg nem fitetett egyikőlyüknek sem :) 

Nálunk a tescoparkolóba ki van rakva a tábla, hogy a parkolóban a kresz szabályai érvényesek! Mégse tudják az emberek, hogy ez mit jelent! Simán nem vágják a jobbkéz szabályt a kereszteződésekbe!

#3784 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:52

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:44

tesó parkolóba gyorsulhatsz mert az nem közterület :) a rendőrök ott max igazoltathatnak bár szerintem még azt sem nagyon :) 
ismerősöm ütközött tesó parkolóba nem tudták eldönteni kinek van igaza kihívták a rendört a rendör meg azt mondta hogy a parkoló magán terület (a tesóé) és ott nem érvényesek a szabályok mert azok csak közútra illetve közterületre érvényesek tehát ő nem állapíthatta meg hogy ki a hibás a biztosító meg nem fitetett egyikőlyüknek sem :) 

Rosszul tudták, a forgalomtól nem elzárt magánterületre is vonatkozik a KRESZ. És tesóparkolót ritkán zárnak le a forgalom elől. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3785 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:56

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:50

:bolond: Szóval én zárjam rács mögé a gyerekemet, hogy te szabadnak érezd magad?
Hányszor mondjuk el, hogy teljesen mindegy, hogy ipari/nem ipari, városon kívüli/városon belüli út, ha a részeg arra mászik haza a kocsmából, akkor el fogod csapni, te beborulsz az árokba, mivel akkora Jani vagy, hogy neked még biztonsági öv sem kell, meg fogtok dögleni mindketten. Ezért nem szabad illegális gyorsulási versenyeket rendezni (többek között).

Egyébként gyorsulási verseny van a Hungaroringen, oda el kell menni, és kész. Ha ez kevés, rendezz másikat, a törvények betartásával.

Figyu szerintem már bizonyítottad, hogy amúgy sem engednéd sehova, mert ugye a szórakozóhelyeken a drog, az utcán meg az őrült versenyzők, szóval mindegy! És amúgy nem személyeskedésnek szántam, mert nem is tudom van-e családod, általánosságban mondtam a kicsit túlontúl szabályokra esküvőkre!

Nem tudom jártál-e már Békéscsabán, de az Ipari úton nincs kocsma, nincs lakóépület, tehát részeg sincs! Valamint van egy kb 3km-es szakasza ahol még gyárépület sincs! Kizárt, hogy bárki odakerüljön, ha meg összetöröm magam, bár ez is lehetetlen, mert mint írtam én NEM szoktam gyorsulni akkor az az én dolgom és már megbocsáss, de senki ne szóljon bele!

#3786 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:00

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:28

Szerintem vezessen mindenki úgy, ahogy akar.

Gyorshajtás szempontjából pedig amennyit a pénztárcája megenged.

Csak ne veszélyeztessen közben másokat. Ennyi lenne talán az alapszabály.  :think:

:respect:
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#3787 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 11. 10:03

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:46

RUGALMASSÁG GONDOLKODÁS

Quod Erat Demonstrandum
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3788 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:05

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 0:52

Jó tudni. :p Legközelebb ne a fórumon értesíts ilyenekről. :)

Akkor keverem a dolgokat? :think: Na mindegy, végülis lényegtelen, a példa ül azthiszem.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3789 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:07

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 1:00

Egy ideig igen sokan hiszik ezt. :rolleyes:

Ezt aláírom, éncsak a saját nevemben beszélhetek, és azt nem hiszem, hanem tudom.  :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3790 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:22

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:03

Quod Erat Demonstrandum

DE GUSTIBUS NON EST DISPUTANDUM

#3791 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 11. 10:24

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:22

DE GUSTIBUS NON EST DISPUTANDUM

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:07

Egyetértünk! Ha valamit nem teszel meg neki, nem egy nap, hanem soha, vagy nagyon ritkán, akkor nem szereted igazán tehát úgy sem lesz belőle semmi!

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3792 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:25

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:52

A témára visszatárve az lenne érdekes, hogy a halálos balesetek hány százalékának volt az oka, a helytelen sebesség megválasztása.

Az első helyen az alkohol áll, a második helyen a figyelmetlenség és a harmadik a sebesség a halálos baleseteknél mint ok.

#3793 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:27

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 3:23

Többeknek...

Nincs különbség jog szempontjából autós és autós között. Valamint kötelesség is ugyanaz vonatkozik mindegyikre.
Ahol egyvalakire vonatkozik a lakott területen 50 km/h, ott MINDENKIRE vonatkozik.

Locutus

Az egész valamikor 1987-88-ban lehetett.

A sebességkorlátozó táblák kihelyezése előtt nem szokás sehol a világon közvéleményt kutatni, hogy mennyi lenne ott az ésszerű sebesség. Bizonyos szempontok alapján egy testület eldönti, mennyi az indokolt sebesség. É
De nincs ez máshogy Nyugat-Európában sem.

Érdekes.
Az autók világpiaci árait átvettük, sőt!
A benzinárat átvettük, sőt!
Az egyéb energiaforrások árait szintén túlteljesítve vettük át.
Miért nem lehet a közlekedési szabálysértések bírságait is átvenni?

Addig nem is lesz rend, ameddig nem lesznek rendesen szankcionálva a magukról túl sokat képzelő nagyképernyősök.

Ezt szerintem senki nem vitatta.  :)

Azért a 18 évvel ezelötti tapasztalatokat átültetni a mai nap gyakorlatába egy kissé erős  :rolleyes: (félreértés ne essék, nem tudok állástfoglalni nagyon ezügyben, én évente egyszer megyek ki Ausztriába, akkoris mindössze 1-2 napra). Másrészről Lucutus sem mondta azt, hogy lakott területen 50-nél nagyobb a megengedett, mindössze arról beszélt, hogy jóval több helyen megengedett az ennél nagyobb sebeség, mint nálunk.

Júj. Azért ez az ésszerűség elvén teszik ki a táblákat, meg testület összeül egy kissé erős számomra. Millió példát tudok neked mondani, ahol tökéletesen ésszerűtlenül, indokolatlanul vannak kitéve táblák. Hogycsak egyet említsek, 8-as út, Székesfehérvárra bevezető része. Kiválló minőségű 2x 2 sávos út, sehol semmi "veszélyt" jelentő dolog és 50 a megengedett. Hát ez mindent, csak nem az ésszerűséget tükrözi. Ez csak egy példa volt, de millió ilyen van szerte az országban és másra nem szolgál, minthogy a rendőrök kaszálhassanak.

Elmesélem akkor neked :) azért nem lehet átvenni, mert tized akkorák a fizetések :)

Ezt meg nemigazán értem :rolleyes: Vagy ez most mindenkire vonatkozik, aki gyorsabban halad, mint 50? Vagycsak a száguldozókra? Csakmert, ha valaki 60-al megy ott, ahol 50-el lehet aztis megbüntetik.

#3794 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:29

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:11

Nem tudsz arra tévedni, mert az út két vége le van zárva, ugyanis a rajtnál és a célnál is kell, hogy álljanak! Aki meg részt vesz a mókában saját felelősségére vesz részt és ennyi szabadság azért már csak járna, hogy eldönthessem ott akarok lenni vagy nem?

Közterületen ilyet nem lehet csinálni, ezt kellene megértened! Ahhoz, hogy verseny csináljatok, egy rendezvény követelményeit kell figyelembe venned.

#3795 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:32

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:21

Csak az a baj, hogy erre nálunk nincs törvény, mert akárhol bele lehet kötni, mint ahogy teszitek ti is! Sajnos csak a rendőrök jóindulatán múlik, hogy engedik-e ezt ismerve meg ritka az a váltás amelyik elnézi! Félreértés ne essék én nem szoktam gyorsulni, ugyanis egy cliom van 1.4-es motorral, de szeretem nézni, meg legalább összejön a társaság! Szerintem ez akkor is ezerszer jobb dolog, mint a városban gyorshajtani, és aki még ezt is ellenzi azt tényleg csak sajnálni tudom, mert piszkos rugalmatlan lehet az élet minden területén!

Gyülekezési törvény, KRESZ, rendezvények biztosításának szabályai, balesetmegelőzés..
Csak pár amit figyelmbe kell venni ha egy rendezvény akarsz szervezni, így ha nincs bejelentve akkor a rendőr bármelyikre hivatkozhat, és feloszlathatja a tömeget!

#3796 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:34

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:56

Figyu szerintem már bizonyítottad, hogy amúgy sem engednéd sehova, mert ugye a szórakozóhelyeken a drog, az utcán meg az őrült versenyzők, szóval mindegy! És amúgy nem személyeskedésnek szántam, mert nem is tudom van-e családod, általánosságban mondtam a kicsit túlontúl szabályokra esküvőkre!

Talán az általad kiválaszott pálya egy mindenki elől szigorúan elzárt, őrzött terület?
Ha nem az, akkor mi a garancia, hogy nem fog valaki arra sétálni? Az nem jó válasz, hogy nem "szoktak".

Ha valaki balesetet szenved, valakit elütnek, karamboloznak, ki a hibás? Na és főleg, ki fog segíteni? Vagy inkább otthagyjátok az áldozatot megdögleni, mert magának kereste a bajt, ti meg tudjátok, hogy amit csináltatok, az illegális volt?

Ez itt most nem a szabályokról szól. Észérvekkel próbáljuk elmagyarázni neked, hogy miért is életveszélyes egy ilyen versenyt "nyílt" pályán, biztosítás komoly nélkül rendezni.

#3797 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:35

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:51

De komolyan, nem láttam már a leállósávot se, meg a két csíkon kívülre. Ilyen csőlátásom lett - vagy mi - a két betonfaltól ami között ment az út. Állati veszélyes voltam a forgalomra nézve.

Nade komolyra fordítva a szót, a vasúti átkelőben szerintem baromság a sebességkorlátozás. Tfh hogy jön a vonat.
a., lelassítok 30kmh-ra (fék, váltás stb), elnézek jobbra, balra, és elbasz a vonat, mert már a sinen vagyok...
b., áthúzok rajta 50-el úgy, hogy jobbra balra nézek. Még ha csak 20-30méterre is van a vonat, akkor is áthúzok előtte, mert nem tökölök a lassítással. Ezt a 20-30 métert meg szépen be lehet látni bármilyen sebességről.
Remélem érthető mire akarok kilyukadni. Szerintem pont az a veszélyesebb, ha az ember nekiáll tökölni a vasúti átkelőben.

Hát már ne haragudjál, de ez finoman szólva is elég hülye elképzelés. Ilyen logikával minek lassítani egy jobbkezes utcában vagy megállni a stopptáblánál, ha egy főutat keresztezel.  :omg:

#3798 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:35

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:29

Közterületen ilyet nem lehet csinálni, ezt kellene megértened! Ahhoz, hogy verseny csináljatok, egy rendezvény követelményeit kell figyelembe venned.

Ha a két végén az út le van zátva, attól még bólálszhat  arra egy részeg, aki pont egy gyorsulás közepén lép le az úttestre.

Közterületet is le lehet zárni, de az  pénzbe kerül.

#3799 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:36

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:46

RUGALMASSÁG GONDOLKODÁS

Ezzért vannak aztán a gubancok! ;)

#3800 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:37

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:35

Ha a két végén az út le van zátva, attól még bólálszhat  arra egy részeg, aki pont egy gyorsulás közepén lép le az úttestre.

Közterületet is le lehet zárni, de az  pénzbe kerül.

Én is ezt mondom, nem tudom miért engem idéztél?

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.