HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3821 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:02

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:54

Ez miért sarkítás? Szerinted nincs így?

Hát ilyen alapon elítélhetnéd a szánkózókatis a Normafánál (ugyebár mindíg ott áll egy mentőautó és olyan nincs, hogy legalább 1-2 nyilt törés ne lenne), merthisz őkis a "te zsebedből veszik ki a pénzt", ergó rádis tartozik és ennyi erővel az ellen is lehetne tiltakozni, sőt belehetne tiltani a szánkózást magát :) (szándékosan vettem szélsőséges példát)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3822 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:02

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:27

Júj. Azért ez az ésszerűség elvén teszik ki a táblákat, meg testület összeül egy kissé erős számomra. Millió példát tudok neked mondani, ahol tökéletesen ésszerűtlenül, indokolatlanul vannak kitéve táblák. Hogycsak egyet említsek, 8-as út, Székesfehérvárra bevezető része. Kiválló minőségű 2x 2 sávos út, sehol semmi "veszélyt" jelentő dolog és 50 a megengedett. Hát ez mindent, csak nem az ésszerűséget tükrözi. Ez csak egy példa volt, de millió ilyen van szerte az országban és másra nem szolgál, minthogy a rendőrök kaszálhassanak.

Feltűnt már neked azon a Fehérvár előtti útszakaszon az út oldalán az a sok nagy szögletes izé? Nos, azokat a fura nagy valamiket felénk lakásnak, lakóháznak stb. hívják. Az a rész lakóövezet. Semmi veszély ugye? :rolleyes:
Kétsávos út ide vagy oda, jogos az 50.
42

#3823 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:05

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:55

Van egy csomó reptér ami kiadja a kifutóját, ugye a Totalcar is Thökölön vagy hol veszi fel az adásai nagy részét, vagy most lett nemrégiben kész Vecsésnél vagy Táborflvánál egy új pálya, szóval gyorsulási versenyre van hely, csak erre pénzt is kell áldozni, nemcsak a tyuningra.

Ez már mondjuk igaz. Bár mondjuk erről inkább egy szervezőt kéne megkérdezni, hogy miért nem ott csinálják ezeket a versenyeket én azért ennyire nem vagyok benne a dologban.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3824 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:08

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:02

Hát ilyen alapon elítélhetnéd a szánkózókatis a Normafánál (ugyebár mindíg ott áll egy mentőautó és olyan nincs, hogy legalább 1-2 nyilt törés ne lenne), merthisz őkis a "te zsebedből veszik ki a pénzt", ergó rádis tartozik és ennyi erővel az ellen is lehetne tiltakozni, sőt belehetne tiltani a szánkózást magát :) (szándékosan vettem szélsőséges példát)

Már bocs, de: 1. Nem ütközik törvénybe az illegásli szánkózás; 2. Nagyon kicsi az esélye annak, hogy emberi életek lennének veszélybe, mert a sérülések nem annyira súlyosak; 3. szánkozni sem lehet bárhol, ahogy gyorsulni sem!

#3825 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:09

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:02

Feltűnt már neked azon a Fehérvár előtti útszakaszon az út oldalán az a sok nagy szögletes izé? Nos, azokat a fura nagy valamiket felénk lakásnak, lakóháznak stb. hívják. Az a rész lakóövezet. Semmi veszély ugye? :rolleyes:
Kétsávos út ide vagy oda, jogos az 50.

Szerintem nem egyről beszélünk. Az amit te említesz most az az a rész, amikor Veszprém felé mész, dehát ott még a házakon kívül vasúti átjárók is vannak. De egyébként még ottis simán reális lenne a 70, hisz lámpás gyalogátkelők vannak, a gyalogos járda, meg vagy 5 méterre van az úttól, magyarul még véletlenülsem rohangálhat arra valaki. Én egyébként arról beszéltem, amikor lejösz az autópályáról és beérsz Székesfehérvár külterületére (vagy mondjuk az autópályára mész), ott sehol semmi.....

#3826 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:11

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:08

Már bocs, de: 1. Nem ütközik törvénybe az illegásli szánkózás; 2. Nagyon kicsi az esélye annak, hogy emberi életek lennének veszélybe, mert a sérülések nem annyira súlyosak; 3. szánkozni sem lehet bárhol, ahogy gyorsulni sem!

1. Hát valami attól illegális, hogy törvénybe ütközik :D  ;) , egyébként értem, hogy mit mondasz, de ez akkorsem érv, érted
2. Sajnos nem egy haláleset volt ott :(
3. Mondjuk ezt nemtom énmég legalábbis nem találkoztam tiltással (hacsak nem sípályákon a sielők védelmében)  :rolleyes:

#3827 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:12

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 8:50

:bolond: Szóval én zárjam rács mögé a gyerekemet, hogy te szabadnak érezd magad?
Hányszor mondjuk el, hogy teljesen mindegy, hogy ipari/nem ipari, városon kívüli/városon belüli út, ha a részeg arra mászik haza a kocsmából, akkor el fogod csapni, te beborulsz az árokba, mivel akkora Jani vagy, hogy neked még biztonsági öv sem kell, meg fogtok dögleni mindketten. Ezért nem szabad illegális gyorsulási versenyeket rendezni (többek között).

Egyébként gyorsulási verseny van a Hungaroringen, oda el kell menni, és kész. Ha ez kevés, rendezz másikat, a törvények betartásával.

És ha a részeg bemászik a hungaroringre?

#3828 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:14

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:11

1. Hát valami attól illegális, hogy törvénybe ütközik :D  ;) , egyébként értem, hogy mit mondasz, de ez akkorsem érv, érted
2. Sajnos nem egy haláleset volt ott :(
3. Mondjuk ezt nemtom énmég legalábbis nem találkoztam tiltással (hacsak nem sípályákon a sielők védelmében)  :rolleyes:

1. Szerinted mitől lesz vlami illegális? :D
2. Azért messze nem volt annyi haláleset egy évre vetítve szánkózásból, mint eszement versenyezgetésből, és főleg nem volt akkora kár! ;)
3. Olyan hegyi utakra gondolok ahol nem szabad se szánkózni, se sielni, nem feltétlenül Magyarországban kell gondolkoznod! :)

#3829 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:16

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:12

Nem tud, mert ilyenkor lépnek "működésbe" a biztonsági szolgálat éber őrei, akik átadják az illetőt a szolgálatban lévő rendőröknek, akik szintén a helyszín biztosítására vannak kirendelve.

#3830 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:18

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:12

Akkor
1. ő követ el törvénybe ütköző dolgot.
2. nem szoktak a részegek kerítést mászni, inkább  kialudják magukat a tövénél. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3831 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:22

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:16

Nem tud, mert ilyenkor lépnek "működésbe" a biztonsági szolgálat éber őrei, akik átadják az illetőt a szolgálatban lévő rendőröknek, akik szintén a helyszín biztosítására vannak kirendelve.

És ha az "illegális" gyorsulásokat ugyanúgy biztosítják az nem jó?

#3832 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:23

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:22

És ha az "illegális" gyorsulásokat ugyanúgy biztosítják az nem jó?

Ha biztosítják és engedélyük is van a szervezőknek rá, akkor már nem illegális! ;)

#3833 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:25

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:14

1. Szerinted mitől lesz vlami illegális? :D
2. Azért messze nem volt annyi haláleset egy évre vetítve szánkózásból, mint eszement versenyezgetésből, és főleg nem volt akkora kár! ;)
3. Olyan hegyi utakra gondolok ahol nem szabad se szánkózni, se sielni, nem feltétlenül Magyarországban kell gondolkoznod! :)

Attól lesz valami illegális, hogy törvénybe ütközik, mintahogy ezt leis írtam. Idézlek, te azt írtad, hogy:"Nem ütközik törvénybe az illegásli szánkózás". Ez egy logikai ellentét, merthisz, ha illegális, akkor törvénybe ütközik.  ;)

#3834 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:27

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:23

Ha biztosítják és engedélyük is van a szervezőknek rá, akkor már nem illegális! ;)

Szerintem ő személyes biztosításra gondolt, nem rendőrire. Ahhoz nemkell legálisnak lennie.

#3835 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:31

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:56

De abban semmi kivetnivaló nincs, hogy ha nem egyezik a véleményem valakivel, akkor valamilyen bölcs megjegyzést tegyek rá, mert hát, hogy képzeli az illető, hogy olyanokat gondol, amit én nem! ;)

Figy, igaza van LameXnek, most te is felestél a fára és megpróbálod befőtt létedre eltenni a nagymamát.

Tudod, a graffiti is illegál alapból. Hiába nem látja senki, mert egy "ipari úton van, amerre nem jár senki", attól még az. Úgyanúgy a streetracingnek is van ez az adrenalinfokozó összetevője, h illegál. Fél szemmel a versenyt nézed, félig azt, h jönnek-e a zsaruk lekapcsolt lámpával. Ha jönnek, akkor sipirc mindenkinek, spriccel szét a társaság. És ez a feeling oda, ha körbekerítés, biztosítás, stb.

Úgyhogy ne rinyálj itt nekem, h szemét zsaruk, ménem engedik, mikor egyszerűen arról van szó, h kevesek voltatok, simán eltettek befőttnek benneteket, pedig még semmi sem történt.

Ui: egy streetracert az kárpótol az ilyenekért, ha úgy sikerül futamot összehozni, h a rendőrök besz@pják és nem tudják megakadályozni, akármennyire akarják.
Ha odajönnek és azt mondják, ma legyen gyereknap, 1 órát játszadozhattok, az már nem az igazi. Ne sasolja a rendőr, ki gyorsulgat. Azt' majd elővesz állandóan, h "biza te is ott voltál, ne mondd azt, h nem tudod miről van szó".
Ciciman is on borda

#3836 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:33

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:25

Attól lesz valami illegális, hogy törvénybe ütközik, mintahogy ezt leis írtam. Idézlek, te azt írtad, hogy:"Nem ütközik törvénybe az illegásli szánkózás". Ez egy logikai ellentét, merthisz, ha illegális, akkor törvénybe ütközik.  ;)

Csak vicc volt, de ígérem legközelebb mellőzöm! :D

#3837 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:38

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:27

Szerintem ő személyes biztosításra gondolt, nem rendőrire. Ahhoz nemkell legálisnak lennie.

Ha már biztosítod egy céggel, akkor az Neked nem fogja megcsinálni anélkül, hogy ne kerítse kőrbe, és ne jelentse a rendőrség felé! Természetesen közterületet még mindigi nem foglalhatsz le, ezért még azt is ki kellene fizetned. Természetesen a biztonsági cégekre is kötelezők bizonyos szabályok, mint pl. adott tömeg esetén mentőautó megléte, tehát a végén megint oda jukadunk ki, hogy két verzió van: 1: Legális: biztonságos, de pénzbe kerül. 2: Illegális, veszélyes, de nem kerül külön pénzbe feltéve, hanem történik semmilyen gond sem.

Szerkesztette: Tibisz 2005. 01. 11. 11:40 -kor

#3838 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:39

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:33

Csak vicc volt, de ígérem legközelebb mellőzöm! :D

Akkor okés :)

#3839 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:42

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:09

Szerintem nem egyről beszélünk. Az amit te említesz most az az a rész, amikor Veszprém felé mész, dehát ott még a házakon kívül vasúti átjárók is vannak. De egyébként még ottis simán reális lenne a 70, hisz lámpás gyalogátkelők vannak, a gyalogos járda, meg vagy 5 méterre van az úttól, magyarul még véletlenülsem rohangálhat arra valaki. Én egyébként arról beszéltem, amikor lejösz az autópályáról és beérsz Székesfehérvár külterületére (vagy mondjuk az autópályára mész), ott sehol semmi.....

Ahhhh! Stimmt. Én a Veszprém felőli oldalra gondoltam...  :think:
42

#3840 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:45

Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:31

Figy, igaza van LameXnek, most te is felestél a fára és megpróbálod befőtt létedre eltenni a nagymamát.

Tudod, a graffiti is illegál alapból. Hiába nem látja senki, mert egy "ipari úton van, amerre nem jár senki", attól még az. Úgyanúgy a streetracingnek is van ez az adrenalinfokozó összetevője, h illegál. Fél szemmel a versenyt nézed, félig azt, h jönnek-e a zsaruk lekapcsolt lámpával. Ha jönnek, akkor sipirc mindenkinek, spriccel szét a társaság. És ez a feeling oda, ha körbekerítés, biztosítás, stb.

Úgyhogy ne rinyálj itt nekem, h szemét zsaruk, ménem engedik, mikor egyszerűen arról van szó, h kevesek voltatok, simán eltettek befőttnek benneteket, pedig még semmi sem történt.

Ui: egy streetracert az kárpótol az ilyenekért, ha úgy sikerül futamot összehozni, h a rendőrök besz@pják és nem tudják megakadályozni, akármennyire akarják.
Ha odajönnek és azt mondják, ma legyen gyereknap, 1 órát játszadozhattok, az már nem az igazi. Ne sasolja a rendőr, ki gyorsulgat. Azt' majd elővesz állandóan, h "biza te is ott voltál, ne mondd azt, h nem tudod miről van szó".

Most akkor itt én nem értek valamit. Szerinted miért rendeznek gyorsulási versenyeket? Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de itt azt állítod, hogy azért szeretik, mert illegális. Igenám, de akkor miért van tele a Hungaroring? És egyáltalán szerinted mi a teendő? Mindent megtenni a legalizálásáért, úgyértem minél több legális lehetőséget biztosítani neki, vagy egyszerűen "rájukszállni", hogy elmenjen tőle a kedvük? (komolyan érdekel, hogy te mit csinálnál, nem kötözködésből kérdezem)

Szerkesztette: jrpryv 2005. 01. 11. 11:48 -kor

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.