HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3841 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:48

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:38

Ha már biztosítod egy céggel, akkor az Neked nem fogja megcsinálni anélkül, hogy ne kerítse kőrbe, és ne jelentse a rendőrség felé! Természetesen közterületet még mindigi nem foglalhatsz le, ezért még azt is ki kellene fizetned. Természetesen a biztonsági cégekre is kötelezők bizonyos szabályok, mint pl. adott tömeg esetén mentőautó megléte, tehát a végén megint oda jukadunk ki, hogy két verzió van: 1: Legális: biztonságos, de pénzbe kerül. 2: Illegális, veszélyes, de nem kerül külön pénzbe feltéve, hanem történik semmilyen gond sem.

Ja nem, én nem céges biztosításra gondoltam, hanem a szervezők biztosítására (ami értelemszerűen szintén illegális).
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3842 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:51

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:48

Ja nem, én nem céges biztosításra gondoltam, hanem a szervezők biztosítására (ami értelemszerűen szintén illegális).

Szerintem szabályos keretek között kellene szervezni akár minden hétvégén, és akkor nem lenne semmilyen gond sem! ;)

#3843 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:53

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:27

Szerintem ő személyes biztosításra gondolt, nem rendőrire. Ahhoz nemkell legálisnak lennie.

Arra gondolsz, hogy önhatalmúlag lezárnak egy közterületet, és azon olyan versenyt rendeznek, amit az arra a közterületre érvényes szabályok (például, de nem kizárólag a kresz) tiltanak? :rolleyes:

#3844 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:54

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:45

Mindent megtenni a legalizálásáért, úgyértem minél több legális lehetőséget biztosítani neki...

Azon kívül mit tehetnének, hogy lehetőséget biztosítanak? Mert az van, lehet pályát bérelni, lehet rendőri biztosítást kérni. Ja, hogy ez nem ingyenes? :think:

Sarkított leszek: ha nem biztosítanak nekem ingyen lőteret, akkor az utcán fogok lövöldözni? Vagyis egy elhagyatott ipari úton, mert arra úgysem jár senki? És még meg is ígérem, hogy nem találok el senkit?
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3845 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:55

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:53

Arra gondolsz, hogy önhatalmúlag lezárnak egy közterületet, és azon olyan versenyt rendeznek, amit az arra a közterületre érvényes szabályok (például, de nem kizárólag a kresz) tiltanak? :rolleyes:

Ilyet egyszer csinálhatnának meg, aztán a főkolompok rögtön a bírodágon kelnének másnap, feltéve ha rendőrök is megjelennek, és észreveszik a lezárásokat! ;)

#3846 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:55

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:54

Azon kívül mit tehetnének, hogy lehetőséget biztosítanak? Mert az van, lehet pályát bérelni, lehet rendőri biztosítást kérni. Ja, hogy ez nem ingyenes? :think:

Sarkított leszek: ha nem biztosítanak nekem ingyen lőteret, akkor az utcán fogok lövöldözni? Vagyis egy elhagyatott ipari úton, mert arra úgysem jár senki? És még meg is ígérem, hogy nem találok el senkit?

Jó a példa, ezzel fején találtad a szöget! ;)

#3847 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:01

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:53

Itt ipari területekről szólt a vita, nem közterületekről.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3848 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:03

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:54

Hát de ezaz, hogy hol bérelsz pályát.  :think: Szerintem az egyik fő probléma pont a lehetőségek hiánya. Mondjuk a Békéscsabai esetet is vehetnénk. Ott hova mennek a viharsarkiak? Hol béreljenek pályát?

#3849 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:05

No, hát srácok, elolvastam a streetracerekkel kapcsolatban jópár pro és kontra hozzászólást, s szerintem mindkét félnek van igazsága. Azonban én bármelyik illegális gyorsulási versenynél jobban utálom a belvárosban "legálisan" állatkodó motorosokat, akik azt hiszik, hogy a város tulajdonképpen egy dizájnos superbike pálya. Százszor veszélyesebbek, felelőtlenebbek, mint azok a streetracerek, akik valami elhagyatott tsz bekötőúton egy este elégetnek 250 000 Ft értékű gumit per kopf. És érdekes módon csak a betonrakétások (Kawa Ninja, GSXR 1100, stbstb) közveszélyesek. A chopperesek, az endurosok, a túramotorosok többsége viszonylag normálisan közlekedik.

#3850 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:07

Debrecenben vannak nagy hagyományai a gyorsulásnak, mondjuk ott van egy nagyon jó útszakasz, ami polír tüköraszfalt, sok sáv és éjjel nincs olyan nagy forgalom.

Viszont kb egy fél évvel ezelőtt egy motoros srác életét vesztette.
Sztori kb annyi, hogy hátranézett, meg vissza, csak közben annyit haladt előre, hogy beleszállt egy előtte szabályosan haladó autóba. (200 felett én nem néznék hátra :( )
chill,
aDoayen

#3851 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:08

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 9:44

tesó parkolóba gyorsulhatsz mert az nem közterület :) a rendőrök ott max igazoltathatnak bár szerintem még azt sem nagyon :) 
ismerősöm ütközött tesó parkolóba nem tudták eldönteni kinek van igaza kihívták a rendört a rendör meg azt mondta hogy a parkoló magán terület (a tesóé) és ott nem érvényesek a szabályok mert azok csak közútra illetve közterületre érvényesek tehát ő nem állapíthatta meg hogy ki a hibás a biztosító meg nem fitetett egyikőlyüknek sem :) 

Ezért teszik ki ausztriában, és már mo-n is egyre több helyen a P tábla alá, hogy a területén a KRESZ (StWo) érvényes :)

#3852 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:10

Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:07

...ott van egy nagyon jó útszakasz, ami polír tüköraszfalt, sok sáv és éjjel nincs olyan nagy forgalom.

Ez az, amihez az ember úgy szól hozzá, hogy nem szól hozzá. :(
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#3853 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:10

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 13:05

No, hát srácok, elolvastam a streetracerekkel kapcsolatban jópár pro és kontra hozzászólást, s szerintem mindkét félnek van igazsága. Azonban én bármelyik illegális gyorsulási versenynél jobban utálom a belvárosban "legálisan" állatkodó motorosokat, akik azt hiszik, hogy a város tulajdonképpen egy dizájnos superbike pálya. Százszor veszélyesebbek, felelőtlenebbek, mint azok a streetracerek, akik valami elhagyatott tsz bekötőúton egy este elégetnek 250 000 Ft értékű gumit per kopf. És érdekes módon csak a betonrakétások (Kawa Ninja, GSXR 750F, stbstb) közveszélyesek. A chopperesek, az endurosok, a túramotorosok többsége viszonylag normálisan közlekedik.

Hát bizony, és ráadásul velük nem lehet mit csinálni. ESÉLYE SINCS a rendőröknek, hogy elkapják őket, gond nélkül a képükbe röhögnek. Bár szerintem inkább önveszélyesek, mint veszélyesek. Van egy haverom, aki nagy motoros, de nem ebből a fajtából, ő ismer ilyen figurákat, akik 190-el nyomják a rakparton. Elmesélte, hogy az ilyeneknek gyakorlatilag nincs félelemérzetük, illetve az adrenalin rabjai. De az ilyenek max a 40 évig élnek, ha szerencséjük van. Velük tényleg nem lehet mit csinálni  :(

#3854 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:12

Visszatérve a streetracingra én továbbrais azt mondom, hogy felőlem lehet illegális is akár, ha az olyan helyen van ahol senkit nem veszélyeztet. Röviden és tömören ennyi a véleményem erről az egészről.

#3855 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:12

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:35

Hát már ne haragudjál, de ez finoman szólva is elég hülye elképzelés. Ilyen logikával minek lassítani egy jobbkezes utcában vagy megállni a stopptáblánál, ha egy főutat keresztezel.  :omg:

Ez lehet, de azért egy stoptáblát, és egy sűrű autóforgalmat ne hozd már össze EGY vonat LEHETSÉGES közeledésével :) Logikailag nem ugyanaz a kategória.

#3856 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:16

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 13:12

Ez lehet, de azért egy stoptáblát, és egy sűrű autóforgalmat ne hozd már össze EGY vonat LEHETSÉGES közeledésével :) Logikailag nem ugyanaz a kategória.

Pedig logikailag ponthogy ugyanaz, hisz azért kell lassítanod, megálnod, mert nem neked van elsőbséged. Jó persze nyilván sarkítás egy picit, de attólmég érvényes. Azért kell lassítanod, hogy belásd azt a vasúti kereszteződést, mintahogy a stopp táblánális azért kell megálnod, lassítanod.

#3857 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:18

Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:07

Viszont kb egy fél évvel ezelőtt egy motoros srác életét vesztette.
Sztori kb annyi, hogy hátranézett, meg vissza, csak közben annyit haladt előre, hogy beleszállt egy előtte szabályosan haladó autóba. (200 felett én nem néznék hátra :( )

Aki hülye...

Erre nem lehet mást mondani, nem lehet az ilyen sajnálni, inkább annak kell örülni, hogy nem vitt mást magával. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3858 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:22

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 15:24

Kép

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:10

Hát bizony, és ráadásul velük nem lehet mit csinálni. ESÉLYE SINCS a rendőröknek, hogy elkapják őket, gond nélkül a képükbe röhögnek. Bár szerintem inkább önveszélyesek, mint veszélyesek.

Az egy kivétel is túl sok.

#3859 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:23

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:16

Pedig logikailag ponthogy ugyanaz, hisz azért kell lassítanod, megálnod, mert nem neked van elsőbséged. Jó persze nyilván sarkítás egy picit, de attólmég érvényes. Azért kell lassítanod, hogy belásd azt a vasúti kereszteződést, mintahogy a stopp táblánális azért kell megálnod, lassítanod.

De én pont kiemeltem neked azt a két esetet, ahol a belátás mértéke a sebességtől szinte teljesen független lehet. Főleg attól, hogy 30 vagy 50-el megy bele az ember :)
Jobbkezes utcák meg általában városban vannak, ahol a házaktól ugyancsak igen közelről látod be az utakat. Ráadásul itt erősebb forgalomra is számíthatsz, mint egyetlen egy vonat, szal ott le kell lassítani vagy megállni, ugyanúgy, ahogy stoptáblánál is. Stoptáblát is általában oda tesznek, ahol relatíve nehezen belátható a merőleges útszakasz, vagy felsőbbrendű utat keresztezel, amin jelentősebb a forgalom.

#3860 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:29

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:23

De én pont kiemeltem neked azt a két esetet, ahol a belátás mértéke a sebességtől szinte teljesen független lehet. Főleg attól, hogy 30 vagy 50-el megy bele az ember :)
Jobbkezes utcák meg általában városban vannak, ahol a házaktól ugyancsak igen közelről látod be az utakat. Ráadásul itt erősebb forgalomra is számíthatsz, mint egyetlen egy vonat, szal ott le kell lassítani vagy megállni, ugyanúgy, ahogy stoptáblánál is. Stoptáblát is általában oda tesznek, ahol relatíve nehezen belátható a merőleges útszakasz, vagy felsőbbrendű utat keresztezel, amin jelentősebb a forgalom.

Tegyük fel, hogy jobbkezes utcánál 20% az esélye, hogy jönnek keresztben. Legyen a vasútvonalon 0,001%. Nekem ez még mindig állati soknak tűnik.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.