HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#4141 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:04

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:01

Az ilyeneknek én is villogok, ha kell, többször is.

De ugyanígy rávillogok azokra is, akik rossz látási viszonyok mellett (sötét, eső, köd, etc.) lámpa nélkül közlekednek.  A szomorú, hogy gyakran fogalmuk sincs, mit próbálok jelezni nekik... :(

Dehogy nincs :D Én a tükörben gyakran látom, hogy miután kézfeltétellel megköszönték, hogy jeleztem, nyomnak egy satuféket :D (Azt hiszik gyakran, trafiznak azon az útszakaszon, ahonnan én jövök, és amerre ők tartanak.)

#4142 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:08

Hm. :)

Ha ezekről akar valaki társalogni, megkímélheti magát a felesleges billentyűzettépéstől, ha visszaolvas olyan 2000 posttal visszábbra. :)

#4143 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 15:09

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:02

...és mi van, ha észreveszed? :) Még csak bele sem kell nézni a visszapillantóba...

Kapaszkodás... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#4144 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:10

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:53

Megette a fene - ha tényleg ködben vagy - arra figyelsz, hogy valaki utolért-e...

Nem kell külön figyelni. Csak egy tizedmásodperces pillantás a visszapillantó tükrök valamelyikébe. :) Közlekedésbiztonsági szempontból amúgyis ajánlatos időnként egy-egy pillanatra rákukkantani a tükrökre. Nem tudom már, hogy hol (talán KRESZ könyvben) le volt rajzolva, hogy az ember szemének hogyan "kell(ene)" szinte folyamatosan pásztáznia, hogy lehetőleg semmi ne kerülje el a figyelmét. Benne voltak a tükrök is, mindhárom. :)

#4145 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:08

Hm. :)

Ha ezekről akar valaki társalogni, megkímélheti magát a felesleges billentyűzettépéstől, ha visszaolvas olyan 2000 posttal visszábbra. :)

Pontos oldalszámot kérünk, ne legyél ilyen hányaveti... :D

#4146 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:17

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:55

NEM, EZT TI NEM AKARJÁTOK ELOLVASNI EGYSZER SEM. OTT VAN MEGINT, TESSÉK ELOLVASNI.

Megérteni is szabad.

Én a zebráknál jellemzően kétféle gyalogossal szoktam találkozni:

- Aki át akar kelni: Áll az út szélén, menne, nézelődik, mikor indulhat már vagy még csak közeledik az úthoz, de látványosan nem akar megállni. Ennek könnyű megadni az elsőbbséget, mert ez a fajta AKARJA, hogy megadják neki.

- Aki nem akar átkelni: Az út szélén vagy a járdán áll, nézelődik mindenfele, csak az autók fele nem, vagy csak simán bámul ki a fejéből, mint aki pont oda akart eljutni. Esetleg integet, hogy tessék menni, mert ő ráér. Ez a fajta a veszélyesebb. Ezek azok, akik képesek akár zebránál, akár máshol tíz méterrel az autó előtt elindulni. :(

Idézet

Mindkét tábla olyan helyet jelöl, ahol az elsőbbségadás kötelező más jármű ill. gyalogos számára. Szükség esetén akár megállással is biztosítani kell a másik közlekedő fél elsőbbségét [továbbhaladási jogát].
Összeáll a kép?

Egyébként pedig: honnan kellene tudnom, hogy a járda szélén álló gyalogos át akar kelni? Van, hogy dudával nem tudom őket lecsalogatni őket a zebrára...

#4147 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:19

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:53

Megette a fene - ha tényleg ködben vagy - arra figyelsz, hogy valaki utolért-e...

"Megette a fene", ha csak azért, mert ködben vagy, már nem nézel tükörbe.

#4148 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 15:20

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:10

Nem kell külön figyelni. Csak egy tizedmásodperces pillantás a visszapillantó tükrök valamelyikébe. :) Közlekedésbiztonsági szempontból amúgyis ajánlatos időnként egy-egy pillanatra rákukkantani a tükrökre. Nem tudom már, hogy hol (talán KRESZ könyvben) le volt rajzolva, hogy az ember szemének hogyan "kell(ene)" szinte folyamatosan pásztáznia, hogy lehetőleg semmi ne kerülje el a figyelmét. Benne voltak a tükrök is, mindhárom. :)

+ tizedmásodpercek míg tudatosodik, hogy te most látatlanban odanyúlsz a kapcsolóhoz + tizedmásodpercek míg azon töröd az agyad, hogy mi is volt az előbb az a furcsa árnyék előtted (mert természetesen ő is udvariasan lekapcsolta)  + néhány perc, míg a kiérkező mentő szirénáját még utoljára meghallgatod.

Nem Laci, ha ott kapcsolgatásra időd van, akkor nincs köd.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#4149 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:23

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:55

NEM, EZT TI NEM AKARJÁTOK ELOLVASNI EGYSZER SEM. OTT VAN MEGINT, TESSÉK ELOLVASNI.

Megérteni is szabad.

Én elolvastam, de nembiztos, hogy megértettem, hogy mit akarsz ezzel kifejezni. Ami nem egészen világos számomra az az, hogy mit jelent pontosan az, hogy: "Azt a gyalogost, akinek elsőbbsége van, az elsőbbségre kötelezett nem akadályozhatja és nem zavarhatja áthaladásában. " illetve, hogy: "Nem kényszerítheted megállásra (sem).". A kérdésem, hogy ezalatt azt érted, hogy amennyiben egy gyalogos megközelíti a gyalogátkelőhelyet, köteles vagy megálni (ugyanúgy, mintha egy főutat közelítenél meg)?
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4150 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 15:27

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:17

- Aki át akar kelni: Áll az út szélén, menne, nézelődik, mikor indulhat már vagy még csak közeledik az úthoz, de látványosan nem akar megállni. Ennek könnyű megadni az elsőbbséget, mert ez a fajta AKARJA, hogy megadják neki.

- Aki nem akar átkelni: Az út szélén vagy a járdán áll, nézelődik mindenfele, csak az autók fele nem, vagy csak simán bámul ki a fejéből, mint aki pont oda akart eljutni. Esetleg integet, hogy tessék menni, mert ő ráér. Ez a fajta a veszélyesebb. Ezek azok, akik képesek akár zebránál, akár máshol tíz méterrel az autó előtt elindulni. :(

Egyébként pedig: honnan kellene tudnom, hogy a járda szélén álló gyalogos át akar kelni? Van, hogy dudával nem tudom őket lecsalogatni őket a zebrára...

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 8:48

Most viszont kirohansz két olyan ember ellen, akik hasonlóan gondolkodnak az adott témában, mint Te. És olyan dolgokat olvasol a fejünkre, amik a mi elveinkkel is ellentétesek.

Azt hiszem, egyáltalán nem volt igazad.
¤

#4151 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 15:29

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:23

Én elolvastam, de nembiztos, hogy megértettem, hogy mit akarsz ezzel kifejezni. Ami nem egészen világos számomra az az, hogy mit jelent pontosan az, hogy: "Azt a gyalogost, akinek elsőbbsége van, az elsőbbségre kötelezett nem akadályozhatja és nem zavarhatja áthaladásában. " illetve, hogy: "Nem kényszerítheted megállásra (sem).". A kérdésem, hogy ezalatt azt érted, hogy amennyiben egy gyalogos megközelíti a gyalogátkelőhelyet, köteles vagy megálni (ugyanúgy, mintha egy főutat közelítenél meg)?

Idézet

Elsőbbség kereszteződésben:

Idézet 
(3) Útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg. 

Idézet 
Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására.

Az elsőbbség nem onnantól "kezdődik", mikor behajt a jármű a kereszteződésbe. Nem kényszerítheted satufékre (sem). Elsőbbség: továbbhaladási jog

Ezt megértetted?
¤

#4152 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:36

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:20

+ tizedmásodpercek míg tudatosodik, hogy te most látatlanban odanyúlsz a kapcsolóhoz + tizedmásodpercek míg azon töröd az agyad, hogy mi is volt az előbb az a furcsa árnyék előtted (mert természetesen ő is udvariasan lekapcsolta)  + néhány perc, míg a kiérkező mentő szirénáját még utoljára meghallgatod.

ha te csak előre figyelsz mikor köd van akkor ne vezess kérlek egyébként ködbe meg vezess lassan vagy ne csodálkozz mikor utoljára hallod a mentőt :) 
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#4153 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:38

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:01

De ugyanígy rávillogok azokra is, akik rossz látási viszonyok mellett (sötét, eső, köd, etc.) lámpa nélkül közlekednek.  A szomorú, hogy gyakran fogalmuk sincs, mit próbálok jelezni nekik... :(

Mondjuk a múltkor mentem 2 kört a városban, mire rájöttem hogy nem kapcsoltam lámpát :D Kb este 7 lehetett, szal sötét... de rendes utcai világítás ugye. Asszonnyal elmerültem valami témában, aztán jó 10 percet mentünk már mire észrevettem :)

#4154 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:39

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:20

No, akkor a tisztánlátás végett ;) : Csukott szemmel is bármely kezelőszervet megtalálom az autóban, tehát a be és kikapcsoláshoz nem kell levennem a szemem az útról mint ahogy pl a sebességváltáshoz, indexeléshez sem. Ráadásként a ködlámpa kapcsolója olyan helyen van a műszerfalon, hogy ha 10 óra 10 percnél fogom a kormányt, akkor csak a kisujjamat kell kinyújtanom a jobb kezemen, még a kormányt sem kell elengednem. Általában a középső tükör sincs annyira a perifériás látómező szélén, hogy egy abban feltűnő járművet ne vegyek észre, tehát nem feltétlen kell odanézni, de nem árt. Szerintem ha valami olyan akció van, ahol a szó szoros értelmáben pillantásnyi idő van dönteni és cselekedni, ott már tökmindegy, hogy van-e köd, vagy nincs.

Szerk.: Bocsánat, a mutató, vagy középső ujjamat kell kinyújtanom, de ez utóbbit csak akkor, ha egyedül vagyok az autóban, mert félreérthető... :D

#4155 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:45

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:39

No, akkor a tisztánlátás végett ;) : Csukott szemmel is bármely kezelőszervet megtalálom az autóban, tehát a be és kikapcsoláshoz nem kell levennem a szemem az útról mint ahogy pl a sebességváltáshoz, indexeléshez sem. Ráadásként a ködlámpa kapcsolója olyan helyen van a műszerfalon, hogy ha 10 óra 10 percnél fogom a kormányt, akkor csak a kisujjamat kell kinyújtanom a jobb kezemen, még a kormányt sem kell elengednem. Általában a középső tükör sincs annyira a perifériás látómező szélén, hogy egy abban feltűnő járművet ne vegyek észre, tehát nem feltétlen kell odanézni, de nem árt. Szerintem ha valami olyan akció van, ahol a szó szoros értelmáben pillantásnyi idő van dönteni és cselekedni, ott már tökmindegy, hogy van-e köd, vagy nincs.

meg is kell találni
a múltkor olvastam valamelyik autórádió használati utasításában hogy még mielött használnánk a magnót menet közbe azelött gyakorolni kell álló autónál a kezelő gombjai használatát hogy odanézés nélkül is menjen hogy ne vonja el a vezető figyelmét az útról :)  szal ismerned kellene az autódat :) csukott szemmel ki be kapcsolok neked mindent a saját autómon :) 

#4156 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:50

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:38

Mondjuk a múltkor mentem 2 kört a városban, mire rájöttem hogy nem kapcsoltam lámpát :D Kb este 7 lehetett, szal sötét... de rendes utcai világítás ugye. Asszonnyal elmerültem valami témában, aztán jó 10 percet mentünk már mire észrevettem :)

rögtön észre venném ha nem világítana mer akkor nemlátok a müszefalon semmit :) persze aki csak az aszzonyt nézi a kocsiba :D

#4157 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:51

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:17

Kiegészíteném egy harmadikkal, és negyedikkel:

-A nyugdijas battyog nagy panaszkodás közepedte a járdán, fordul a zebra felé, és ugyanúgy lehajtott fejjel körülnézés nélkül, ugyanabban a tempóban elkezd áthaladni a zebrán. Akkor is, ha én ebben a pillanatban már 30cm-re vagyok a zebrától.

-A nyugdijas battyog nagy panaszkodás közepedte a járdán, egyszercsak meglátja szemből a buszt közeledni. Ekkor bevágja a sebváltót gazella fokozatba, és ugyancsak bármiféle tájékozódás nélkül elkezd keresztbe átrohanni az úton. Ezután általában valaki ledudálja őket (én a "MIVAN MAMI, NEM KŐ A NYUGDíJ?!" mondatot kikiáltva szoktam nyomatékosítani idegességemet), erre jön vissza a "büdös kölke" meg a "neveletlen sofőr" duma.

A helyzet hasonlít arra, amikor a buszon ültem középiskolás koromban, és odaállt mellém a mami. Nem csinált semmit, nem mondott semmit, csak gyilkos tekintetet vetett rám. Aztán mikor a következő megállónál felszállt a barátnője és a nyugdíjasklub teljes volt, már nyomta is a dumát, hogy a mai fiatalok, a büdös kölkei, milyen neveletlenek. Erre én elmagyaráztam neki, hogy csak kérnie kellett volna, és átadom a helyet. Csakúgy kapkodta a levegőt két infarktus között...

#4158 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:52

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:45

meg is kell találni
a múltkor olvastam valamelyik autórádió használati utasításában hogy még mielött használnánk a magnót menet közbe azelött gyakorolni kell álló autónál a kezelő gombjai használatát hogy odanézés nélkül is menjen hogy ne vonja el a vezető figyelmét az útról :)  szal ismerned kellene az autódat :) csukott szemmel ki be kapcsolok neked mindent a saját autómon :) 

Figyelj, ha vezettél volna már Nexiát, akkor tudnád, hogy a ködlámpa kapcsoló közelebb van és jobban kézre áll, mint az index, nem beszélve a sebváltóról. Nem túloztam, hogy csak az ujjamat kell kinyújtanom.

Vagy nem nekem akartál válaszolni?

#4159 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:55

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:52

Figyelj, ha vezettél volna már Nexiát, akkor tudnád, hogy a ködlámpa kapcsoló közelebb van és jobban kézre áll, mint az index, nem beszélve a sebváltóról. Nem túloztam, hogy csak az ujjamat kell kinyújtanom.

Vagy nem nekem akartál válaszolni?

LameXpert nek szántam :) csak te is azt írtad amit én akartam nagyjából és ezt egészítettem ki a gondolataimmal csak az maradt ki látom hogy kinek széntam :D 

minden kocsiba igyekeznek kézre álló kezelőszerveket csinálni :)  ami jó gondolat
persze nem mindíg sikerül a gyártóknak :)

#4160 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:57

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:55

minden kocsiba igyekeznek kézre álló kezelőszerveket csinálni :)  ami jó gondolat
persze nem mindíg sikerül a gyártóknak :)

De nem csak kézreállónak kell lennie :) Nekem a passatban letörik az ujjam az index használatától is, olyan nehezen kapcsolható.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.