Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:55
NEM, EZT TI NEM AKARJÁTOK ELOLVASNI EGYSZER SEM. OTT VAN MEGINT, TESSÉK ELOLVASNI.
Megérteni is szabad.
Én a zebráknál jellemzően kétféle gyalogossal szoktam találkozni:
- Aki át akar kelni: Áll az út szélén, menne, nézelődik, mikor indulhat már vagy még csak közeledik az úthoz, de látványosan nem akar megállni. Ennek könnyű megadni az elsőbbséget, mert ez a fajta AKARJA, hogy megadják neki.
- Aki nem akar átkelni: Az út szélén vagy a járdán áll, nézelődik mindenfele, csak az autók fele nem, vagy csak simán bámul ki a fejéből, mint aki pont oda akart eljutni. Esetleg integet, hogy tessék menni, mert ő ráér. Ez a fajta a veszélyesebb. Ezek azok, akik képesek akár zebránál, akár máshol tíz méterrel az autó előtt elindulni.
Idézet
Mindkét tábla olyan helyet jelöl, ahol az elsőbbségadás kötelező más jármű ill. gyalogos számára. Szükség esetén akár megállással is biztosítani kell a másik közlekedő fél elsőbbségét [továbbhaladási jogát].
Összeáll a kép?
Egyébként pedig: honnan kellene tudnom, hogy a járda szélén álló gyalogos át akar kelni? Van, hogy dudával nem tudom őket lecsalogatni őket a zebrára...