HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 19. 15:32

A szabalyokrol [megint tomcat:)]

#822 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 20:32

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 15:03

én mindig.

de van haverom aki mondta, hogy faterja sose, mióta egyszer a hanyagsága mentette meg az életét...
(szembe jövő kamion áttért az ő sávjába, ő átugrott az anyósülésre, így megúszta)

És így a lehetőségét is elvesztette annak, hogy kitérjen az ütközés elől.
... a trip back in time is all I need ...

#823 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 20:37

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 3:35

Állítólag a mobillal nem is a kézbentartás az igazi gond, hanem maga a beszéd ami elvonja a figyelmet a vezetéstől. Persze az autósszett vagy a füles még mindig jobb, mint a jobb kézzel fogom a telefont és bal kézzel váltok típus. A kedvencem az, aki a zebrán, telezöldnél adja elő a témát.
Sajnos valóban jellemző, hogy a 15-20 milliós kocsikkal közlekedők jelentős része úgy gondolja, hogy új fizika törvényeket is vásárol, nem csak autót.

Mobiltelefonálás közben jellemzően csőlátás alakul ki. A látótér ilyenkor átmenetileg lecsökken 5-10 fokra. Megszűnik, de legalábbis lecsökken a perifériás látás hatékonysága, márpedig ez a fajta funkciója a szemnek a jármű irányban tartását segíti.

#824 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 20:44

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 12:46

Sikerült 3 nap alatt végigrágnom magam a topicon. Érdekes fejtegetéseitek voltak, és voltak feleslegesek is (pl.: körforgalom). Ez csak az én véleményem.
Személy szerint a 7. évemben járok a jogsival, és még csak egy koccanásom sem volt, részint azért, mert volt olyan időszak, amikor szinte nem is vezettem, másrészt egy öreg skodánk volt, azzal nem nagyon lehetett vagánykodni.
Most, hogy vettem egy öreg mazdát, észrevettem, hogy nem érzem azt, hogy nekifeszüljek a 2000es motornak. VÁroson belül max 60, de csak azért, mert ott kapcsolok 4.et. Utána lelassulok 50-re és kocogok szépen az úton. Persze azért meghajtottam a sztrádán is és csak hogy lássam mit visz.

JA, igen, amit írni akartam:
Az elsőbbség azt jelenti, hogy nem késztetem HIRTELEN fékezésre. Fékezésre lehet, csak ne satuzzon. Ezt az előzéses témához fűzném hozzá, tehát ha megyek 150nel a belső sávban és fél km-re kijön egy trabi 80-nal, még bővem van időm lassítani, tehát semmi szabályszegés nem áll fenn.

Kivéve, hogy Mo.-n sehol nem szabad közúton 150-nel menni. :)

1ébként a KRESZ ismer olyan fogalmat, hogy zavarás, és olyat, hogy veszélyeztetés. Elsőbbségi viszonynál a zavarás is tiltott. Ha a másiknak elsőbbsége van, azt úgy kell megadnod, hogy nem kényszerítheted semmilyen manőverre. Enyhe fékezésre sem. A veszélyeztetés kategóriája az, amikor a másikat pl. erős fékezésre, hirtelen irányváltásra stb. kényszeríted. Komoly szabályszegés.

Én, ha csak zavarnak (a KRESZ értelmezése szerint), azt elviselem. Veszélyeztetésnél bizony anyázni szoktam. Azért is, mert rendszerint nem egyedül vagyok a kocsiban: a családom is többnyire velem utazik.

#825 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 20:52

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 21:32

És így a lehetőségét is elvesztette annak, hogy kitérjen az ütközés elől.

ezt én sem értem...
másodpercek kellenek teljesen átkerülni az anyósülésre, és addig mi van: ki irányít, ki fékez?
annyi idő alatt szépen le is lehetne hajtani a padkára

#826 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 20:55

Idézet: leslie - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 22:24

Nem lattam. Furcsan fog hangzani, hogy nem is erdekel? Nem kotom be az ovet, mert nem szeretem. Pont.* A sajat kocsimban, ha en vezetek, azt csinalok, ami jolesik. :) ** Neha szoktam figyelni a forgalmat, szamolgatom, mennyi ov van bekotve. 10 kocsibol atlag 2-3.*** Miert pont en kossem be? :)****

*Ne adja Isten, hogy megbánd.
**Tipikus kopasz-bunkó beszólás. NEM TEHETSZ AZT KÖZÚTON, AMI JÓLESIK!!! Fogd már fel!
***Megerősítem. Én is hasonló arányt tapasztalok Bp.-n.
**** Hogy javítsd a statisztikát. :) Meg azért, mert megmentheti az életed.

Ha nekimész egy álló tárgynak 50 km/h sebességgel, akkor kb. 2 - 2,5 tonna erővel zúdulsz neki a szélvédőnek/kormánykeréknek. Nincs az az emberi csont, ami ekkora erőt törés nélkül elvisel. Az öv ezt az erőt csökkenti le, részben a megfeszülése fázisában, amikor lassítja az előrebukó testet, részben azzal, hogy elosztja az ütközési lassulás okozta erőt az egész törzsön.

#827 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 21:00

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 9:18

Szerény véleményem szerint: Ha ötven km/h közeli sebességgel ütközöl, akkor felesleges az öv, mert úgysem lesz semmi bajod. (Csak meg ne lepődjenek egyesek...) De ha a szembejövő autó is 50 km/h-val jön...

SF

Ld. előző hozzászólásom.

#828 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 21:05

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 21:55

**** Hogy javítsd a statisztikát. :) Meg azért, mert megmentheti az életed.

és ismétlem (mert nagyon sokan nem is gondolnak erre): hogy mást ne csukjanak le halálos baleset okozása miatt!
ezért nem magánügy az öv

#829 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 21:09

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 9:33

Ajánlom, nézz el egyszer Rómába. :)

És nincs ettől több baleset. Tehát az ok megint valahol máshol van..... :)

Voltam Rómában. Az első 5 perc ijesztő volt. Taxival mentünk. Az autók egymástól két-három centire álltak meg (minden irányban :) ). Aztán figyelni kezdtem, hogy mit is csinálnak, hogy is teszik.

1. Záróvonalnak, járművektől elzárt területnek respektje nemigen volt.
2. A lameX által idézettől eltérően a lámpát viszont respektálták. Annyira biztos, mint mi, magyarok, itt Budapesten.
3. Nagy zsúfoltság jellemezte a római utcákat, főleg este és éjjel. Ennek ellenére gond nélkül, idegeskedés nélkül tudtak sávot váltani. Aki át akart sorolni, szépen elkezdett arrafelé húzódni. Aki meg ott volt, ezt észrevette, és picit lassított. Ennyi elég is volt. Indexet ehhez nem használtak. Soha. :)
4. Akinek nem jött volna le a lényeg az előző pontból: elismerték egymás jogát arra, hogy közlekedjenek. A motorosokét/robogósokét is, akikből amúgy legalább annyi volt, mint autóból.

#830 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 21:15

Idézet: Omega - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 9:47

Hm... szóval azért azt is szögezzük le, hogy ha mindig mindenki követné és betartaná a KRESZ-t, defenzív vezetési stílusban közlekedne, akkor sok helyütt összedőlne a közlekedés. :)

Bezony. Megszűnnének a balesetek okozta, jól megszokott, kellemes, fülledt erotikájú dugók, órákig tartó helyszínelések. A biztosítók kárfőnökei elveszítenék a jól tejelő állásukat. Ezért javaslom, hogy évente legalább egyszer mindenki okozzon balesetet. :rolleyes: :bolond:

P.S.: olvastam közben, hogy rájöttél a tévedésedre. :)

Szerkesztette: Telcontar 2004. 06. 19. 21:19 -kor

#831 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 10:39

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 20:15

Bezony. Megszűnnének a balesetek okozta, jól megszokott, kellemes, fülledt erotikájú dugók, órákig tartó helyszínelések. A biztosítók kárfőnökei elveszítenék a jól tejelő állásukat. Ezért javaslom, hogy évente legalább egyszer mindenki okozzon balesetet. :rolleyes: :bolond:

A "gyorshajtás" mint fogalom , kiegészítve a "nem a látási és útviszonyoknak megfelelő sebesség megválasztásával" egy überelhetetlen adu.

Kárszakértők is jól keresnek ám :cool: (bár ez titok mert nincs is és senki sem tudja)

Nem "kell" mindnkinek balesetet okozni, van aki többször megteszi évente :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#832 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 21. 07:59

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 22:15

:nevet:

Idézet

Csak rosszul fogalmaztam. :)

#833 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 11:17

Kitörő lelkesedéssel jelentem, hogy ma reggel a kedves rendőrbácsik leállítottak és felhívták a figyelmem, hogy 50 helyet 67-el mentem. Mindezt egy mosoly és egy 4000es csekk mellett közölték velem. Hurrá  :reklamacio:

Szerkesztette: Eiki 2004. 06. 21. 11:17 -kor

#834 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 11:39

Örülj neki, Ámérikában ha 50 helyett 55-el száguldozol, akkor a motorháztetőre hajolva, széttett lábbal, a tarkódra shotgunt szorítva is elüvölthetik a jogaidat, aztán kapod a csekket. Törvényt sértesz, büntetést kapsz érte, és még fel is háborodsz?
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#835 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 11:53

Hétvégén igazoltattak, igaz, én általában igyexem szabályosan menni. És megen nem szoltak az öv miatt...
Viszont rendőr bácsi rendes volt, szólt, h le fog járni a ződkártya. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#836 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 11:55

Idézet: leslie - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 12:53

Viszont rendőr bácsi rendes volt

Nem mind állat, ami rendőr :).
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#837 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 12:00

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 12:39

Örülj neki, Ámérikában ha 50 helyett 55-el száguldozol, akkor a motorháztetőre hajolva, széttett lábbal, a tarkódra shotgunt szorítva is elüvölthetik a jogaidat, aztán kapod a csekket. Törvényt sértesz, büntetést kapsz érte, és még fel is háborodsz?

Ki van felháborodva??? Tudomásul vettem, röhögtem egyet és kész. Nem tudom miért kell egyből a nyakamnak ugrani...  :confused: Ja és nem törvényt, hanem szabályt sértettem. Mind1.

#838 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 12:04

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 12:55

Nem mind állat, ami rendőr :).

Pláne, ha az ember kultúráltan áll a dologhoz. Kiszállok, köszönok, miben segíthetek, stb. :)

Haver adja magát mindíg, amikor a zsaru kérte tőle az elsősegély-dobozt, megkérdezte, h megsérült a biztos úr? :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#839 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 12:04

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 13:00

Ki van felháborodva??? Tudomásul vettem, röhögtem egyet és kész. Nem tudom miért kell egyből a nyakamnak ugrani...  :confused: Ja és nem törvényt, hanem szabályt sértettem. Mind1.

Ráadásul csak 67.....  Huh, ha engem egyszer lencsevégre kapnak, lehet, hogy nem úszom meg 4k-s csekkel... :(
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#840 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 12:06

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 11:04

Ráadásul csak 67.....  Huh, ha engem egyszer lencsevégre kapnak, lehet, hogy nem úszom meg 4k-s csekkel... :(

:D Ezzel az arccal meg sem mernek állítani  :nevet:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.