HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3541 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 18:08

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 17:52

Hát igen. Agyon is lőhette volna....

Déja vu... :)

De azt hiszem, itt azért kellene valami átmenet, eléggé furán hangzik ez a történet. :think:

#3542 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 18:11

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 17:52

Hát igen. Agyon is lőhette volna....

Nem tehette volna meg. Ez nem áMERIKÁ. :p  ;)  Nem úgy járt el, ahogy kellett volna... ami nem baaaj, csakhát nekem G-e-r-i története furcsa. Ilyet nem szokás. :Đ

#3543 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 18:11

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 18:08

...De azt hiszem, itt azért kellene valami átmenet, eléggé furán hangzik ez a történet. :think:

Yes, Sir! :)

#3544 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 18:33

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 18:11

Nem tehette volna meg. Ez nem áMERIKÁ. :p 

Tomi, nem kellenek ide ezek a papírízű lózungok. 

Pontosan úgy járt el, ahogy egy rendőrnek - egy embernek - kell. Ugyanis emberismerettel is kell rendelkezni, sőt...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3545 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 18:38

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 18:33

Pontosan úgy járt el, ahogy egy rendőrnek - egy embernek - kell. Ugyanis emberismerettel is kell rendelkezni, sőt...

Hmm...

Kell. De a rendőrnek nem a rendes embereket kell felismernie, hanem ki kell(ene) tudnia szűrni azt, aki potenciális sumák. Mivel ő is csak egy ember, ő is tévedhet. Akár súlyosat is...

#3546 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 18:43

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 19:33

De, ha rendelkezik emberismerettel, akkor vajon miért nem engedte el?  :rolleyes:
Mindazonáltal énis kiváncsivagyok, hogy szabályszerint ilyenkor mi a teendő. :think: 
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3547 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 19:07

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 18:38

Hmm...

Kell. De a rendőrnek nem a rendes embereket kell felismernie, hanem ki kell(ene) tudnia szűrni azt, aki potenciális sumák. Mivel ő is csak egy ember, ő is tévedhet. Akár súlyosat is...

Igen, így van.

(Csak egy apróság:

Idézet

De a rendőrnek nem a rendes embereket kell felismernie, hanem ki kell(ene) tudnia szűrni azt, aki potenciális sumák.
  Szerinted a kettő elválasztható? )
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3548 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 19:52

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 15:43

Főleg balesetnél, első osztályú lefejező. :Đ

*Macika*

Az odáig OK. De honnan tudhatta, hogy igazat mond 'G-e-r-i'? :think:  Egy autótolvaj is mondhatja azt, hogy otthon vannak a papírok. Szóval minimum Központi Nyilvántartásról lekérni az adatokat, aztán esetleg haza/visszaautókáztatni az ürgét. Nem? :think:  No mindegy.

Másrészt én is inkább az mellett vagyok, hogy könnyebb/kisebb szabálysértésnél hasznosabb az ilyen magatartás. Persze van, ahol a pénzbüntetés sem számít nevelőeszköznek... ott meg ugye mindegy. :(

;)

Felesleges autókázni. Jártam már így én is, nem volt nálam az ég világon semmi, otthonhagytam, és nem autóztam érte visza melóból. Este megfogott a yard, mondtam, hogy nincs nálam a világon semmi. Kérdezte, hogy mit csináljon, mondtam neki, hogy mondom az összes adatomat, és kérdezze le rádión. Én mondtam a személyes adataimat, az egyezett azzal, amit ő visszakapott, a kocsiról meg az adatbázisban láttak mindent, hogy meddíg van műszakim, hova van bejelentve, van-e érvényes kötelezőm. Asszem még a zöldkártya adatait is látta a pofa a gépen.

Jó éjt és jó utat kívánt, és megkért, hogy legközelebb azért mégse hagyjam otthon, mert nagyban megkönnyíti mindekettőnk dolgát.

#3549 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 20:02

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 19:07

Igen, így van.

(Csak egy apróság:  Szerinted a kettő elválasztható? )

Megint rosszul fogalmaztam. :)

Szóval a rendőrnek nem kellene elengednie _senkit sem_, akkor sem, ha rendesnek tűnik, hanem rendesen megtornáztatni, ha már egyszer nincs nála a papír (adatok lekérdezése, minden apró szir-szar elővétele). Mert az már alapból gyanús lehet, hogy nincs nála papír...
Sőt, tulajdonképpen azon sem lennék felháborodva, ha megbüntetne, hiszen ez szabály, nem? Teljesen jogos. Egyszer hagytam otthon a jogosítványomat, akkor is az volt az első, hogy hazamentem érte, nem reménykedtem benne, hogy talán nem kapnak el.

#3550 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 20:10

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:02

Szóval a rendőrnek nem kellene elengednie _senkit sem_, akkor sem, ha rendesnek tűnik, hanem rendesen megtornáztatni, ha már egyszer nincs nála a papír (adatok lekérdezése, minden apró szir-szar elővétele). Mert az már alapból gyanús lehet, hogy nincs nála papír...

Idézet

Mivel ő is csak egy ember, ő is tévedhet. Akár súlyosat is...

Ez

1. A "tornáztatás" esetén ugyanúgy fennáll....

2. Viszont mennyivel jobb a láthatóan "mindenki gyanús" hozzáállás és mennyivel "eredményesebb"? Szart.

3. Akkor dolgozik jól, ha mindezt nem látod.
¤

#3551 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 20:19

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:10

2. Viszont mennyivel jobb a láthatóan "mindenki gyanús" hozzáállás és mennyivel "eredményesebb"? Szart.

3. Akkor dolgozik jól, ha mindezt nem látod.

Tényleg akkor dolgozik jól, ha nem látom. De nem zavar, ha éppen én kerülök sorra, az a pár perc akár a közbiztonság egyfajta költségének is felfogható, ennyit megér. Kerültem már, nem is egyszer, pedig gyanús nem hiszem, hogy lehettem. Sőt, bármilyen fura, jól esik tudni, hogy én sem vagyok kivétel senki alól, mint ahogy ideális esetben senki sem...

Viszont az, hogy eredményesebb-e... ha még nem volt hozzá szerencséd, ajánlok néhány tavaszi-nyári hónapot eltölteni a nyolcadik kerületben. Ott eredményesebb. Nem kicsit.

#3552 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 20:48

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:19

Viszont az, hogy eredményesebb-e... ha még nem volt hozzá szerencséd, ajánlok néhány tavaszi-nyári hónapot eltölteni a nyolcadik kerületben. Ott eredményesebb. Nem kicsit.

Szerintem a "látványosabb" kifejezést akarod mondani.....  ami annyi, mint annyi, egyenértékű a menstru... izé demonstráció szóval. :) Magam részéről a tényleges munkát preferálom. ;)
¤

#3553 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 21:06

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:48

Szerintem a "látványosabb" kifejezést akarod mondani.....  ami annyi, mint annyi, egyenértékű a menstru... izé demonstráció szóval. :) Magam részéről a tényleges munkát preferálom. ;)

Nem azt akarom használni.

Nem akarok itt sokat offolni (politizálni meg főleg nem), de amióta Gergényinek hívják a BRFK vezérét, bizony lényegesen jobbnak érzem a közbiztonságot pl. a nyolcadik kerületben. Ehhez természetesen kell a látványosság is, de az itt csak eszköz. Ugyanúgy, mint a közűti közlekedés kordában tartásánál is, mert ugyebár az ember olyan, amilyen... :)

#3554 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 21:10

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 21:06

Ehhez természetesen kell a látványosság is, de az itt csak eszköz. Ugyanúgy, mint a közűti közlekedés kordában tartásánál is, mert ugyebár az ember olyan, amilyen... :)

Mint ahogy a rendőr is.....  Kép  ember.
¤

#3555 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 21:11

Akkor végülis visszajutottunk oda, ahonnan elindultam...

#3556 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 21:22

Szabály szerint? Nem nyilatkozom, kérdezzetek meg egy rendőrt... :rolleyes:  ;)

Idézet

Felesleges autókázni. Jártam már így én is, nem volt nálam az ég világon semmi, otthonhagytam, és nem autóztam érte visza melóból. Este megfogott a yard, mondtam, hogy nincs nálam a világon semmi. Kérdezte, hogy mit csináljon, mondtam neki, hogy mondom az összes adatomat, és kérdezze le rádión. Én mondtam a személyes adataimat, az egyezett azzal, amit ő visszakapott, a kocsiról meg az adatbázisban láttak mindent, hogy meddíg van műszakim, hova van bejelentve, van-e érvényes kötelezőm. Asszem még a zöldkártya adatait is látta a pofa a gépen.

Jó éjt és jó utat kívánt, és megkért, hogy legközelebb azért mégse hagyjam otthon, mert nagyban megkönnyíti mindekettőnk dolgát.

Kép

Nem engedett el, lekérdezte. Ez a dolga ilyenkor. És aztán udvariasan rendre intett. :respect:

#3557 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 21:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 21:11

Akkor végülis visszajutottunk oda, ahonnan elindultam...

Ha kitekintés nélkül, leszegett fejjel körbejársz.... :p
¤

#3558 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 21:26

Joe, neeem... megint igazad van. Mások a szabályok, és más az ésszerűség elve. És sajnos sok helyen mások a szabályok, mint amit a józan ész diktál. De attól még, a szabály az szabály. Ebben egyetérthetünk? :)

#3559 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 21:38

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 21:25

Ha kitekintés nélkül, leszegett fejjel körbejársz.... :p

...meg ha nem, akkor is, csak a másik oldalról is meg kell nézni...

#3560 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 03. 17:06

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 15:43

Főleg balesetnél, első osztályú lefejező. :Đ

*Macika*

Az odáig OK. De honnan tudhatta, hogy igazat mond 'G-e-r-i'? :think:  Egy autótolvaj is mondhatja azt, hogy otthon vannak a papírok. Szóval minimum Központi Nyilvántartásról lekérni az adatokat, aztán esetleg haza/visszaautókáztatni az ürgét. Nem? :think:  No mindegy.

Másrészt én is inkább az mellett vagyok, hogy könnyebb/kisebb szabálysértésnél hasznosabb az ilyen magatartás. Persze van, ahol a pénzbüntetés sem számít nevelőeszköznek... ott meg ugye mindegy. :(

;)

Miert fejezne le? Utkozesnel az elore akarna repulni a tehetetlensege miatt, de ott a szelvedo...vagy nem?

hobizoli