Dopping a sportban
Elküldve: 2003. 10. 24. 12:27
Kőkemény ügy, messze túlmutat a maguknak állati növekedéshormonokat beinjekciózgató Gyúró Gyurikon...
Elküldve: 2003. 10. 24. 13:52
Elküldve: 2003. 10. 25. 08:53
idézet:
Ezt írta leslie:
Amugy a THG allitolag jo cucc.[/quote]
Azt is nyomják a Gyuriék a teremben?
Egyébként már Regina Jacobs is lebukott. Az amcsiknak hullagyenge csapatuk lesz az olimpián.
Elküldve: 2003. 10. 25. 10:47
idézet:
Ezt írta Satriani:
Azt is nyomják a Gyuriék a teremben?[/quote]
Konkretan a kezemben meg ilyen nem volt. De ha jol emlexem, csiripeltek a verebek errol is.
A legszebb az volt, amikor egy kezdo divat gyuros kinnt felejtette a padon a Deca-jat. Eldugtuk az egyik szekrenybe.Mostanaban az a divat, hogy lejon a kis 17 eves kolok, edz 3 honapot, aztan cucc. Es csoda, ha a lightosat nyomja.
Elküldve: 2004. 08. 25. 16:13
Másrészt tényleg teleoffoltuk az olimpiai topikot Fazekas ügyével - talán itt lehet folytatni.
Hadd idézzem Kovács Dusánt, aki a Eurosport egyik hazai kommentátora, maga is ex válogatott atléta, így rá is lát a témára - és másik oldalról természetesen nem szarik a saját fészkébe.
Idézet
Mindenképpen saját maga, ha eredményes ezáltal, és pl. pénzt keres (esetenként akár milliókat - igaz, nem egyszerre, általában).
Jó esetben ebből a pénzből kap az edző is közvetlenül (ez lenne a tisztességes viselkedés).
A manager mindenképpen (akinek van), hiszen Ő teremti meg az alapot arra, hogy a versenyző "terméke", az eredménye piacképes legyen, és ott eladhatóvá váljon.
A szövetségek, olimpiai bizottságok is jól járnak (nemcsak a jutalmak révén), hiszen ha jól gazdálkodnak, jó PR munkát végeznek, akkor több szponzori pénzt, állami támogatást tudnak bevonzani a következő években.
A GP versenyek szervezői is szívesen áldoznak pénzeket a sztárokra, hiszen velük tölthető meg a stadion, amire a szponzorok is jönnek, s mivel a GP versenyek szervezése (általában) egyértelműen profitorientált vállalkozás, ezért ezt nem is kell tovább ragoznom.
A TV társaságok irdatlan pénzeket fizetnek ki versenyek közvetítéséért, aminek feltétele, hogy kimagasló képességű versenyzőket lehessen látni, sokszor, rendszeresen.
Eddig ugye mindenhol ott van a PÉNZ!
Nézzük a másik oldalt.
A doppingszert fejleszteni, kutatni, előállítani kell - laboratóriumban (elsősorban humán, gyógyító vonatkozással - habár elég csak a THG-re gondolni, és akkor már ez sem igaz...). Ez is profitorientált vállalkozás, hiszen csak a gyógyszeriparban évente kb. 400 MILLIÁRD USD forgalom képződik (ne legyen senki meglepődve azon, hogy mindennemű gyógyszert felírnak neki az orvosok, mert a piacra dobott gyógyszereket EL KELL ADNI, mindegy, milyen áron - nem számít még a mellékhatás sem!!!)
A doppingszerek terjesztése is nagyon komoly profit alapú "vállalkozás", igen komoly haszonnal. Azok az orvosok, akik ebben részt vesznek (senkinek ne legyen illúziója, hogy ilyen szinten nincs orvos a háttérben - VAN!!!), akik segítik a versenyzőt, állandóan kontroll alatt tartják, szintén tisztességes pénzt kapnak (jobb esetben) "munkájuk" gyümölcseként.
És még lehetne folytatni a sort...
Összefoglalásként:
Iszonyú érdekek vannak a háttérben, hogy a teljesítmények egyre jobbak legyenek, és EGYEDÜL A SPORTOLÓ viszi (nagy rendszerességel) vásárra a bőrét, amennyiben elkezd tiltott szereket használni (pl. ha lebukik, senki nem áll mellé, meghurcolják a nevét, elfordul tőle mindenki, mint valami leprástól, kiközösítik, stb. - lásd a jelen példákat Athénban). És még csak most jön, a sor legvégén, hogy a sportoló vállalja a kockázatát annak, egyedül, hogy az egészsége károsodik-e vagy sem, illetve, hogy mikor, milyen mértékben károsodik majd...
Nos, ez az az ERŐ, ami az olimpiai mozgalom (és a profit) alappillére:
gyorsabban
magasabbra
erősebben
Elküldve: 2004. 08. 25. 19:22
Na brávó! Gondolkodjunk egy icipicit logikusan. Csak alapvető logikai összefüggéseket lássunk át.
- ad1: ha vízhajtózott, és azért nem tudott pisilni, akkor az azt jelenti, hogy kiszáradt állapotban van. Nem tudom volt-e már valaki kiszáradt állapotban. Elég szar érzés. Majd biztos úgy versenyzett.
- ad2: ha vízhajtózott, és azért nem tudott pisilni, akkor az azt jelenti, hogy a vízhajtó hatása tartott. Ebben az esetben a megivott pár liter víz miatt ha nem akart volna is pisilt volna.
Legalább a mi idióta magyarok ne terjesszünk baromságokat. És itt most pl az Index "Magyar nemzeti vizelet" című cikkének utolsó mondatára gondolok: "Pedig lehet, hogy a nagy bajnok tényleg doppingolt, és mondjuk azért nem tudott rendesen pisilni, mert dübörgött benne a vízhajtó."
Ekkora fasságot.
Amúgy szóltam a cikkírónak, és mint kiderült még ma is tartja magát az a nézet, miszerint olyan egyszerű a kokszolás, hogy jól bekokszol, majd verseny előtt vízhajtóval kihajtja. Hát vazzzeg. Nem a 70-es években vagyunk, akkor ez talán működött. Aki ilyen klasszikus vadparaszt kokszolással próbálkozik, akkor az jól le is bukik. Ma már olyan érzékenyek a műszerek, hogy azt megmondják, hogy milyen gyógyszert szedett azelőtt a nagymamád, mielőtt édesanyád megszületett vazze.
Megmondom mi volt.
Konkrétan vegyük az említett idétlen Index cikk azon mondatát miszerint "Ha nincs vaj a fején, kibekkeli, amíg képes pisilni, aztán mehet egyenesen bele a panteonba...". Ezzel nemcsak az a bajom, hogy a logikai összefüggések miatt kijelenti, hogy Fazekas doppingolt. Hanem az a baj, hogy az életben nem ilyen feketén fehéren működnek a dolgok.
Tudod, hogy ki akarnak szúrni veled. Fel vagy készülve rá. De mégis megtörnek. De miután már 3 órán belül 50.-edszerre fogják meg a faszod, a heréd, nyúlnak be a seggedbe, elvasztheted a cérnát. Éppenhogy csak meg nem kúrnak. És látod, hogy direkt basztatnak téged, mert a hagyományos procedúrához képest sokkal szigorúbbak és köcsögök. Egész egyszerűen direkt kikészítették. Meg is mondta az orvos: példát akartak statuálni. Ennyi.
A világsajtóra meg most rá tudnék hányni, olyan undorító. Kijelentik, hogy doppingolt. Miközben a jóakaró levél miatt legalább 24 szer ellenőrizték őket az olimpia felkészülésben. Minden negatív volt. Akkor hogy a picsába doppingolt volna, könyörgöm?
Ez az egész ügy megint csak megmutatja, hogy a magyar sportdiplomácia egy nagy kalap szar. Úgy ahogy van. Nyugodtan megtehetnek ilyeneket egy Magyar versenyzővel. Meg aki szabályosan be akar menni a kórházba, hoyg még produkáljon pisit, azt is elküldik. Direkt kibasznak vele.
Ezek után nem csoda, hogy rendszeresen reszket az ember a csapatjátékokon a bírók miatt. Különösen ha román, szlovák vagy francia nemzetiségűek. Mert nyugodtan hülyére vehetik a bírók a nemzetet, tudják, hogy nem lesz semmi baj belőle, a magyar sportdiplomácia egy kalap szar.
Szerkesztette: tocsa 2004. 08. 25. 19:27 -kor
Elküldve: 2004. 08. 25. 19:47
Újabb magyar pisibotrány az olimpián
Idézet
Csütörtökön döntenek a második magyar vizelet-ügyben
Idézet
Szerkesztette: csozsi 2004. 08. 25. 19:48 -kor
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2004. 08. 25. 20:00
Idézet
NSO, 2004-08-25 18:28
Az Info Rádió értesülései szerint a Magyar Olimpiai Bizottságnak ma estig közölnie kell a nemzetközi szervezettel Annus Adrián jelenlegi tartózkodási helyét, és a magyar kalapácsvetőnek vasárnap éjfélig újra doppingmintát kell adnia, ellenben elvehetik tőle az olimpiai aranyérmét.
Erre nem nagyon van mit mondanom. Nincs üldözési mániám, mégis...
Annus egyébként Athénban 4 (négy) negatív mintát produkált.
Elküldve: 2004. 08. 25. 20:28
Idézet: csozsi - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 20:47
Újabb magyar pisibotrány az olimpián
Beszarás.
Elküldve: 2004. 08. 25. 20:31
szerk.: most mondta a magyar csapat vezetoje, hogy Annustol meg vert is vettek.
szerk2: Kovacsot tisztaztak ez mar tenyleg nevetseges..
Szerkesztette: Schwarzmueller 2004. 08. 25. 20:35 -kor
Elküldve: 2004. 08. 25. 20:40
Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 21:31
És figyeljétek meg, ez még az apróbetűs hírek között sel lesz túl látható helyen.
Már ha róla jelent meg cikk, de nem tartom kizártnak, hogy a görög tv "Ismét Magyar doppingbotrány"-ról beszélt azonnal.
Szerkesztette: -NoVa- 2004. 08. 25. 20:44 -kor
Elküldve: 2004. 08. 25. 20:49
Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 21:31
Na látod, ez egy nagyon jó kérdés.
Egyébként azok, akik szerint csak úgy simán lehet adni mintát ilyen megalázó helyzetben, szerintem nem gondolnak bele a dologba, vagy soha nem voltak ilyen helyzetben.
Lehet, hogy egyeseknek nevetséges, de nem hiszem, hogy pl. én is egyedül lennék azzal, hogy egész egyszerűen nem szeretek mások előtt/között pisilni, sőt, nem is tudok. Voltam már olyan szituban, amikor kellett volna és egész egyszerűen nem megy. Ilyenkor, ha közvetlen közelről nézik, főleg ha még taperálnak, piszkálnak közben, tuti nem produkálnék semmit, ha agyon itatnak, akkor se. Előbb robbannék szét, minthogy egy csepp is kijönne belőlem.
Beszélgettem egy orvos ismerőssel, s ő is azt mondta, hogy ilyenkor sokakban keletkezik egy pszichés gát és egész egyszerűen képtelenek vizelni, még akkor is, ha egyébként nagyon kellene már. Ha közben pedig piszkálják, akkor főleg nem megy.
Szóval lehet, hogy hiba volt eljönni, de 10000000%-osan meg tudom érteni emberileg. Én egy ilyen szituban lehet, hogy nem egyszerűen eljöttem volna, hanem össze is verem azokat, akik piszkálnak. És senki se mondja, hogy de hát egy sportolónak ezt el kell viselnie, ez baromság. Egész egyszerűen undorító, megalázó az egész.
Elküldve: 2004. 08. 25. 21:16
Idézet: BigBear - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 21:49
Beszélgettem egy orvos ismerőssel, s ő is azt mondta, hogy ilyenkor sokakban keletkezik egy pszichés gát és egész egyszerűen képtelenek vizelni, még akkor is, ha egyébként nagyon kellene már. Ha közben pedig piszkálják, akkor főleg nem megy.
Nem vagy egyedül a pszichés gáttal.
Az általam már korábban említett Indexes jegyzetben azért van egy jó gondolat:
"Én például akkor sem tudok mintát produkálni, ha a szomszédos fülkében valaki megköszörüli a torkát, igaz, nem is tudnék három méternél messzebbre vetni egy diszkoszt."
Elküldve: 2004. 08. 25. 21:26
Idézet: tocsa - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 22:16
"Én például akkor sem tudok mintát produkálni, ha a szomszédos fülkében valaki megköszörüli a torkát..."
Hmmm... ismerős dolog ez a nemmegy, mert a szomszédban megköszörült valaki a torkát...
Hát ez van. (Bár azért nekem 3m-nél messzebbre menne a diszkosz.
Más: egyre undorítóbb a világsajtó is, ahogy néztem. Szinte mindenhol csak és kizárólag arról van szó, hogy a magyarok doppindolnak. Kívácsi lennék, ezek a lapok beperelhetőek-e, hogy bárminemű bizonyíték nélkül ilyeneket állítanak?
Elküldve: 2004. 08. 25. 21:39
Ezt egyébként már én is tapasztaltam, amikor egyszer szilveszterkor a Nyugati Pu. McDonalds WC-ben próbáltam pisilni. AKkor még nem volt ellenőr a WC-nél, és a WC-be legalább 5-6 csöves, és 2-3 cigány volt. Pár csöves csak rohadt hangosan turházva horkolt. De a cigányok odajöttek hozzám a piszoárhoz, és kérdezgették, hogy "na mi az, nem sikerül?" meg hogy "segítsünk?" "megfogom neked!" stbstb. Aztán a sors furcsa fintora, hogy sikerült erőt vennem magamon, és nem tekertem ki egyiknek sem a nyakát, mert tudtam, hogy akkor legalább egy napig még a rendőrségen dekkolok. Ellenben Murphy törvényei szerint harmadjára megtaláltam azt a fülkés WC-t a három közül, amelyikben nem horkolt csöves, és ott sikerült produkálnom. De legalább egy fél percig kellett erőlködnöm annak ellenére, hogy nagyon kellet (nem váletlenül menekültem le), és mégis keveset sikerült. és kint hallották a cigók, hogy nem jön, és röhögtek).
Hát kábé így lehetett ezzel Fazekas is, csak szorozzuk meg ezt 100-al, mert nála több órán keresztül, sokkal megalázóbb körülmények között zajlott, és neki meg is fogták a micsodáját, és seggébe is nyúlkáltak. Ok, ezt el kell tűrnie egy atlétának, de Fazekasnál direkt kiélezték a helyzetet, direkt bosszantották föl.
"A megkérdezett urológusok szerint nem valószínű, hogy Fazekas a doppingellenőrzés előtt vízhajtót szedett volna (ami a megnehezítheti a doppingszerek kimutatását) hiszen ha a verseny után vett volna be vízhajtót, az éppen, hogy megkönnyítette volna mintaadást, míg, ha a verseny előtt, akkor az akár a teljesítményét is csökkenthette volna."
Istenem. A szakemberek is azt mondják, mint én.
Arne Ljungqvist meg szívből kívánom, hogy dögöljön meg! Valaki magyarázza meg neki azt, hogy az, hogy valaki kevesebbet produkál, még nem egyenértékű azzal, hogy az a vizelet pozitív is. Nagyon nem mind1. És pont az elnök egy ilyen paraszt. És a sajtóba nyilatkozza a hülyeségét.
Elküldve: 2004. 08. 25. 21:42
Idézet: BigBear - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 22:26
Hát ez van. (Bár azért nekem 3m-nél messzebbre menne a diszkosz.
Más: egyre undorítóbb a világsajtó is, ahogy néztem. Szinte mindenhol csak és kizárólag arról van szó, hogy a magyarok doppindolnak. Kívácsi lennék, ezek a lapok beperelhetőek-e, hogy bárminemű bizonyíték nélkül ilyeneket állítanak?
Mert ilyen dopping elnökök is fasságot nyilatkoznak.
Engem mostmár nem érdekel, hogy ki-mit mond, csak kapja vissza azt az aranyat Fazekas. SZépen vegyék elő a pipettát, 5ml vizelet is elég, nézzék meg, hogy negatív. Punktum.
Elküldve: 2004. 08. 26. 01:20
Idézet: tocsa - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 22:42
Engem mostmár nem érdekel, hogy ki-mit mond, csak kapja vissza azt az aranyat Fazekas. SZépen vegyék elő a pipettát, 5ml vizelet is elég, nézzék meg, hogy negatív. Punktum.
Sajnos az tény, hogy nem kaphatja vissza az aranyérmet. Van egy szabály. Ezt be kell tartani. Azzal, hogy Fazekas elindult az olimpián elfogadta ezeket a szabályokat. Megsértette őket és most itt a jogos (?) bűntetés.
Nem fogják visszaadni az első helyezést, mert megsértette a szabályokat.
Persze a szabályokat meg lehet változtatni. Lehet, hogy naivitás, de ezen az ügyön keresztül lehetne egy kissé "emberségesebbé" tenni a vizsgálatot, és az egész rendszert. A szabályokat meg lehet változtatni. Meg is kell(ene). De visszamenőleg nem.
Persze megértem Fazekast meg az összes kiborult sportolót. Ha igaz, amit meséltek, akkor azon lehet csodálkozni, hogy nem verte meg a vizsgálókat...
A másik: "jogilag" doppingolónak számít az a sportoló, aki valami miatt nem végezte el rendesen a vizsgálatot. Tehát jogosan mondják, hogy doppingolt. Hivatalosan igaz is. Igen, sajnos a sportban nem úgy van, mint a "való életben". Mindenki bűnös, aki nem bizonyítja ártatlanságát. Így megy ez. Ha nem voltál ott, ha nem végezted el, akkor doppingoltál. Ez van.
Megjegyzem vajon miért kell hetente ötször vizsgálni? Egy nap alatt aztán doppingolhatja magát, amennyire akarja, sok haszna már nem lesz. Szerintem.
Meg miért KELL ennyi vizelet, amikor pár csepp elég lenne?!
Elküldve: 2004. 08. 26. 03:43
Az meg, hogy Annusnak újra vizsgálatra kell mennie, egyszerűen nem értem. Minek vizsgálták meg 4x, dísznek? Ha találnának valamit, azzal szinte önmaguk szakértelmét hazudtolnák meg az orvosok/ellenőrök.
Szerkesztette: Taranis 2004. 08. 26. 03:47 -kor
Elküldve: 2004. 08. 26. 03:59
Idézet: Taranis - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 4:43
Az meg, hogy Annusnak újra vizsgálatra kell mennie, egyszerűen nem értem. Minek vizsgálták meg 4x, dísznek? Ha találnának valamit, azzal szinte önmaguk szakértelmét hazudtolnák meg az orvosok/ellenőrök.
A bajnokokra mindíg rászállnak
Egyébként versenyen kívül is szoktak vizsgálódni.
Mi pedig a "doppingkirály magyarok" vagyunk most a nemzetközi közvéleményben...
Elküldve: 2004. 08. 26. 07:09

Súgó
A téma zárva.