HWSW Informatikai Kerekasztal: Dopping a sportban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dopping a sportban Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 03. 09:49

Idézet: leslie - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 9:26

Kis naív. Hát peeeersze. :D

Én még hiszek a mesékben... :) Kép (olyan nagy baj az? :D )

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#622 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 09:52

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:41

[...]

Ezeket én is tudom. Arra akartam kievezni, hogy ha már valaki hasonlít, akkor igényesen tegye, és azokat a bő száz évvel ezelőtti dolgokat felejtsük már el végre. Semmi keresnivalójuk itt.

Ui.: azokat a nyolcvanas évekbeli eredményeket nem igazán tudom sporteredményeknek elfogadni, de ez a saját heppem :) A magam részéről úgy gondolom, hogy ami most megy, annak javarésze az aktív versenyzés időszakában már tiszta. SZVSZ a mai doppingmódszerekre két dolog utal: az egyik a magyar súlyemelőnél kimutatott/nem kimutatott 'női' szteroid mibenléte - annak hatása tudniillik enyhén androgén, ha jól írom. A másik, hogy ezt elvileg 'kezdők' használják. Ma a kezdő ugyebár 10-16 éves korosztályt jelenti -> azt az időszakot, amikor a versenyzésre alkalmas csontváz és izomzat kialakul.

Azaz, SZVSZ a mai dopping kifejezetten a fiatalkori alapozást 'segíti', és utána az 'érett' versenyző már tisztán versenyez. Az etikai vonatkozások (SZVSZ) majd' ugyanazok, mint a pedofíliánál.

Szerkesztette: Rive 2004. 09. 03. 10:17 -kor

Elköltöztem :-)

#623 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:12

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:41

Amit leírtál, szerintem általánosságban igaz az élsportra - de szerintem nem hiánytalan magyarázat az eredmények töretlen fejlődésére.

Ezt magad cafolod a kovetkezo jonehany sorban. A peldaidbol ugyanis jol latszik, hogy az eredmenyek nem fejlodnek toretlenul. Kerdeses, hogy az, hogy megkozeliteni sem tudjuk a husz evvel ezelotti eredmenyeket, miert implikalja, hogy ma mindenki doppingol az olimpian. (Sot, mindez inkabb arra lehetne egy erv, hogy a dopping elleni harc mukodik, van ertelme.)

#624 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:15

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 11:12

Sot, mindez inkabb arra lehetne egy erv, hogy a dopping elleni harc mukodik, van ertelme.

Bizonyos értelemben, persze. Lásd, amit hozzáírtam az előzőhöz.

Szerkesztette: Rive 2004. 09. 03. 10:17 -kor

#625 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:21

Idézet: Studi - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 9:13

Fazekas Robi a Sláger rádióban most.

Sajnos én is rohangáltam, úgyhogy ha valaki tudta hallgatni, írja le, mit mondott.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#626 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:28

Ezt magad cafolod a kovetkezo jonehany sorban.

Óvassad má' végig...

SZERK: ez kicsit erős így. Megmagyarázom, ha gondolod. Alapgondolat: fejlődnek az edzésmódszerek (nem pedig mindenki doppingol!). Erre mondtam, hogy mindez nagyon kevés lenne ahhoz, hogy eredményeket érjünk el, és megemlítettem néhány számot, ahol fejlődő edzésmódszerek ide vagy oda, nem vagyunk képesek megközelíteni a régi eredményeket. Aztán:

Idézet

A szerek pedig nem olyan brutálisak bár, mint 20 éve, de szép lassan araszolva megint eljuttatják arra a "felkészültségi szintre" a sportolókat, ahová a durva kokszok repítették a '80-as évek NDK-s, orosz, amcsi atlétáit.

Majd:

Idézet

A számok, amiket felsoroltam, kifejezetten anaerob számok.

Nekem összeáll a kép.

Még egy apróság:

(Sot, mindez inkabb arra lehetne egy erv, hogy a dopping elleni harc mukodik, van ertelme.)

Az anaerob számokban (ahol elsősorban a durva, régóta kimutatott és kimutatható szteroidok használatával lehetett látványos eredményeket elérni) csaknem kizárt dolog a régi eredmények legyűrése. Aerob számokban pedig az izomerő nem olyan fontos, így az "ócska, out-of-style" doppingszerek használata nélkül, viszont finomabb, oxigénfelvételt, kitartást, állóképességet serkentő szerekkel lehet látványos eredményeket elérni.

Szerkesztette: Satriani 2004. 09. 03. 10:45 -kor

#627 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:32

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:52

Azaz, SZVSZ a mai dopping kifejezetten a fiatalkori alapozást 'segíti', és utána az 'érett' versenyző már tisztán versenyez.

SZVSZ a mai eredményes versenyző olyan szert használ, amit nem lehet kimutatni, vagy valahogy átveri az ellenőrzést. Lásd amerikai sportolók esete a THG-val, illetve Fazekasék. Harmadik variáció: pozitív minta ellenére versenyezhet tovább (Kevin Young, és amit még nem tudunk).

#628 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:32

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:52

Azaz, SZVSZ a mai dopping kifejezetten a fiatalkori alapozást 'segíti', és utána az 'érett' versenyző már tisztán versenyez. Az etikai vonatkozások (SZVSZ) majd' ugyanazok, mint a pedofíliánál.

Nem egészen. Itt arról van szó, hogy mennyit mernek bevállalni, mennyire rizikós a doppingvizsgálat. Minden szernek megvan a kiürülési ideje, ki lehet számolni, orvosi tapasztalat. Minden ember máshogy reagál a cuccra, változik a kiürülési idő, az adagok mennyisége, minden. Komoly orvos mellett tolják a szereket, rendszeres vér, vizelet vizsgálat. Pár hónappal verseny elött vannak igazán csúcson, de sajna a vizsgálat miatt le kell állniuk a szerekkel, ez a teljesítmény rovására megy.
Szóval az a pálya, hogy egy versenyző aktív korában folyamatosan cuccol, orvosi felügyelet mellett, csak a versenyekre igyekeznek viszonylag tisztává tenni őket.

Ismerek versenyzőt, ez így van.

A másik verzió, hogy tudnak trükközni a doppingvizsgálatnál (lefizetés, más vizeletminta, etc), és full telicuccolva mennek versenyre, ilyenkor születnek a brutál rekordok. De ilyenkor a saját vizelet világít a sötétben, plusz átmarja a kémcsövet. :D
Az nevet utoljára, aki először üt.

#629 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:34

Ezt magad cafolod a kovetkezo jonehany sorban. A peldaidbol ugyanis jol latszik, hogy az eredmenyek nem fejlodnek toretlenul. Kerdeses, hogy az, hogy megkozeliteni sem tudjuk a husz evvel ezelotti eredmenyeket, miert implikalja, hogy ma mindenki doppingol az olimpian. (Sot, mindez inkabb arra lehetne egy erv, hogy a dopping elleni harc mukodik, van ertelme.)

Erre a magyarázat az, hogy anno lazábbak voltak a doppingvizsgálatok, illetve sokkal hatásosabb szereket nem tudtak anno kimutatni.

#630 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:38

Idézet: leslie - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 11:32

...

Erre vannak a folyamatos, kiszámíthatatlan időpontban érkező ellenőrzések. Amiken legalább néha-néha illene lebukni, ha így lenne.

Pl. a kínai sportolók esetében el tudom képzelni. Ott, ha igaz amit fentebb írtatok, elég ismeretlen arcok jönnek meglehetősen ellenséges, nehezen ellenőrizhető területről. De itthon - és nyugaton is - folyamatos az ellenőrzés.

#631 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:39

Idézet: Studi - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 11:21

Sajnos én is rohangáltam, úgyhogy ha valaki tudta hallgatni, írja le, mit mondott.

Én is épp kocsikáztam a fogorvoshoz :tooth: és csak annyit halottam, amiket korábban is mondott:
tükörszoba, terpesz, kukker (bár itt már nem mondta, hogy fogdosták), Annus csak 2× adott mintát nem 4×.
Aztán Bochkorék elkezdtek szörnyűlködni, hogy 25 ml az majdnem egy dobozos üdítőnyi.  :omg:  :D
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#632 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:47

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 11:38

Erre vannak a folyamatos, kiszámíthatatlan időpontban érkező ellenőrzések. Amiken legalább néha-néha illene lebukni, ha így lenne.

Látod, ez az, amin a leginkább bukik a "mindenki doppingol" elmélet, valóban :)

SZERK: korábban már írtam, hogy nem tudom elképzelni, hogy Fazekasék folyamatosan tartottak magukban egy deci tiszta pisit.

Szerkesztette: Satriani 2004. 09. 03. 10:48 -kor

#633 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:56

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 11:38

Szerintem ez meg van bundázva. Vagy ilyenkor jön a trükközés.

#634 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:13

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 11:39

Aztán Bochkorék elkezdtek szörnyűlködni, hogy 25 ml az majdnem egy dobozos üdítőnyi.  :omg:  :D

Akkor elég sötétek, mert egy dobozos üdítő 330 ml, az az kb 13x annyi.

#635 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:14

Idézet: leslie - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 11:56

Szerintem ez meg van bundázva. Vagy ilyenkor jön a trükközés.

Ha lehet eleget fizetni azért, hogy az ember maga le ne bukjon, akkor annak is van tarifája, hogy a riválisai lebukjanak. Nem csak a kalapács- és diszkoszvetésben.

A trükközésnek meg vannak határai. Ez szerintem nem kielégítő magyarázat.

#636 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:22

Rive, megkérdezném itt, hogy mennyi élsportolót ismersz, illetve olyat, aki jár versenyre is. És onnan folytassuk. Amiket leírtam, azt nem a levegőből kaptam...

#637 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:24

Idézet: leslie - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 12:22

Rive, megkérdezném itt, hogy mennyi élsportolót ismersz, illetve olyat, aki jár versenyre is. És onnan folytassuk. Amiket leírtam, azt nem a levegőből kaptam...

Akadnak ismerőseim. Az általad mondottakhoz hasonlókat eddig csak olyanoktól hallottam, akik _nem_ jutottak el a komolyabb versenyekig.

Ui.: a dopping úgy látszik nem csak erőfokozó, hanem mentség is? Ez eszembe se jutott még :think:

Szerkesztette: Rive 2004. 09. 03. 11:34 -kor

#638 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:25

Igaz én még nem emeltem úgy súlyt mint a súlyemenlők csak fekvenyomni szoktam, de az biztos, hogy szer nélkül az ember megáll egy bizonyos szinten. Ez a szint lehet magas, de még nem annyira irreális, innét viszont nem lehet továbbfejlődni. Az emberi szervezet nem arra van kitalálva, hogy több 100 kilót emelgessen. Nagyon nehezem képzelem el, hogy egy ember több mint 200 kilót a feje fölé nyom tisztán. Persze kivételek mindig vannak!

Itt inkább a névtelen levél miatt kezdtek el cseszekedni. Ha az nincs akkor Annust soha nem hívták volna vissza még egy tesztre, és Fazekas kevés pisijét se bűntették volna ilyen szigorúan. Ennyi jött, megvizsgáljuk, negatív, Tiéd az érem! Így viszont mindenbe belekötöttek amibe csak lehet.
Köszönjük ezt az egészet a névtelen levél írójának...

A Creatin miért nem dopping? :)

----

Én voltam fekvenyomó versenyeken és meg is nyertem őket, pedig nem szedtem és nem is szedek semmit! Viszont azt is hozzá kell tennem, hogy rajtan kívül szerintem nem sokan voltak tiszták. :) Volt aki még ott, verseny elött is bedobott 1-2 tablettát. :D
Teremben is csak hallgattam, hogy ki miket szed, rengeteg ember van aki nem riad vissza a koksztól.

Szerkesztette: Lipton 2004. 09. 03. 11:29 -kor

#639 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:33

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 12:24

Akadnak ismerőseim. Az általad mondottakhoz hasonlókat eddig csak olyanoktól hallottam, akik _nem_ jutottak el a komolyabb versenyekig.

Pl egyik ismerős szerepelt tavaly VB-n... Elég komoly verseny, azt hiszem.

No, mind1, Te sem tudsz meggyőzni engem, én pedig Teged nem. Mivel sokat sportolok is, látom mi megy, nem tudom elképzelni, hogy ott a 95% legalább ne cuccolna.

#640 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:36

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 12:25

Teremben is csak hallgattam, hogy ki miket szed, rengeteg ember van aki nem riad vissza a koksztól.

Főleg a fiatalok... Kapásból cuccal kezdik. Nem érdekli őket, h nem áll fel, belehal, bármi...

Én meg béna mód 8 éve cucc nélkül edzek. Pedig ha most szúrnék vmi lightosat, elég komolyan néznék ki utána. :)

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.