HWSW Informatikai Kerekasztal: Dopping a sportban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dopping a sportban Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 16. 22:56

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 22:43

Mit akartam én a szőlőcukrommal? :)

Megnyugtatni magad. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#902 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 23:06

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 23:47

ha mar temanal vagyunk:

Ma meg még azt is mondták, hogy ha csináltak volna szív ultrahangot, akkor talán ott kiderült volna a helyzet.Csakhogy azt még az élsportolóknál sem csinálnak, pedig nem nagy dolog.
Tavaly év elején voltam én is úgy, hogy néha beindult a pulzusom de alaposan.Nosza, irány kardiológia.Kihoztak egyből 150/90-es kezdődő magas vérnyomást - ebből elég sok szövődmény lehet hosszabb távon, pl szívnagyobbodás, vesék tönkremennek stbstb. - EKG tök rendben volt minden szinten, na lényeg, hogy kettő és négy hét után hívtak kontrollra, a másodiknál pedig azt mondták, hogy csináljunk egy ultrahangot biztos ami biztos alapon.Kijött, hogy a bal kamra mérete közel van a felső határhoz.De azt mondta a doki, hogy ez lehet pl attól is, hogy 4 évet nagyon aktívan tájfutottam.
Na szóval, nekem egyszerű pulzusszám növekedésnél a második kontrollnál rögvest irány ultrahang (meg a szemészet a vérnyomás miatt), egy olimpiai bajnoknak, aki 36 éves és már volt korábban is ájulása meg rosszulléte edzés közben (ami nagy valószínűséggel szívproblem lehet, az edzők tudtommal anatómiát is tanulnak vagy nem?) viszont még ezek után sem. :rolleyes:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#903 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 05:22

Idézet: Tigger - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 22:10

Az erőemelést nem venném a többi sport közé, kicsit másról szól.

Ugyanarról. Jobb legyél a másiknál. Bármi áron. De írhattam volna súlyemelést is, gondolom őket sem kell ide venni. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#904 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 08:32

Nekem pl. olyan bajom van, hogy ha levegőt veszek, akkor gyorsabban ver a szívem, mint mikor kifújom. Emiatt fordulhatott elő olyan, hogy amikor fel voltam pörögve egy edzésen (200+ pulzus) és hirtelen abbahagytuk az ugrálást, akkor néha beszédültem, egyszerűen a pulzus rohamos zuhanásától.
Ezt a rendellenességet a sportorvos is észrevette, szólt is, hogy sportolhatok, de csak ésszel...

Tekintve hogy az én akkori teljesítményem eltöprül egy Kolonics szintű kenus 1000 (vagy akár 500) méteren kifejtett munkamennyiségéhez képest, simán el tudom hinni, hogy a célvonalnál annyira leesett a teljesítménye, hogy megállt a szíve... :(

Ezen felül azonban én már nem hiszek az élsportolók tisztaságában. Valahogy fura ez a dolog. Az tiszta, hogy minden élmenő kerekes doppingol (most nem Kerekes Zsomborra gondolok  :Đ ), de valahogy nehéz elhinni, hogy Bodrogi László is. Ugyanez: minden úszó nyomja magát, elég csak Phelps, vagy Thorpe fejét megnézni, de azzal a tudattal, hogy nagy eséllyel Cseh Laci is él ezekkel a szerekkel nehéz megbarátkozni. Talán mert nem is akarok...

leslie: az erőemelésre szerintem azért jött az a válasz, hogy már téma, mert én pl. besorolom (lehet, hogy helytelenül) a body building mellé, és annak a "doppingkódexe nem harmonikus a NOB doppingkódexével". (Ezt J.A. Samaranch mondta anno...)

#905 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 08:45

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 9:32

Tekintve hogy az én akkori teljesítményem eltöprül egy Kolonics szintű kenus 1000 (vagy akár 500) méteren kifejtett munkamennyiségéhez képest, simán el tudom hinni, hogy a célvonalnál annyira leesett a teljesítménye, hogy megállt a szíve... :(

Még csak nem is 500 vagy 1000 métereket nyomnak, hanem 5-6 kilométereket.Az nem semmi azért.

Bravo

#906 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 09:25

Idézet: carcass - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 9:45

Még csak nem is 500 vagy 1000 métereket nyomnak, hanem 5-6 kilométereket.Az nem semmi azért.

OK, de szerintem az 5-6 kilométert nem "teljes gőzzel" nyomják, hanem olyan 90-95%-on és pont az a pár %, ami a szívnek sokat számít. (meg persze a kondíciónak is ;))

#907 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 09:30

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 10:25

OK, de szerintem az 5-6 kilométert nem "teljes gőzzel" nyomják, hanem olyan 90-95%-on és pont az a pár %, ami a szívnek sokat számít. (meg persze a kondíciónak is ;))

Erre céloztam én is. 5-6 km 90%-on doszt elég.

Bravo

#908 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 09:45

Szerintem nincs 90% a hosszabb távokon. Tegnap hallottam valami régebbi interjút, hogy 100%-os erőbedobásnál, 500-nál már fájnak az izmaik. Abból is tudják részben, hogy jó a tempó. Ha nem húznak ennyire bele, akkor ezren 2-3 secet is bukhatnak, ami ugyi versenyben olyan, mintha el sem indulnának.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#909 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 09:55

Persze, hogy minden élsportoló doppingol. :)

De mi az a dopping? Valószínű az itt forumozók egy részénél is kimutatnák, hogy doppingolt. Valamilyen vitaminkészitmény, recept nélkül kapható gyógyszer/gyógyhatású készítmény.
Amilyen fizikai igénybevételnek vannak kitéve a mai élsportolók, lehetetlen csak edzésekkel, pihenéssel és C-vitaminnal bírni.
Most megy a Tour, idén nincsenek olyan botrányok, mit tavaly, valamiért nem akarják, hogy legyen. De mondták a közvetítésben, hogy a versenyzők közel 90%-nak, valamilyen orvos által igazolt légúti betegsége van, ezért szednek rá gyógyszert (légzéscsökkentőt). Az amerikai profi ligáknak (NBA, NHL) más doppingszabályzatuk van, mint a NOB-nak, ezért nem is vizsgálgatják pl a kosarasokat az olimpián. Viszont nagy üzlet, látványosság, hogy profik is szerepelhetnek.

Én Csapó Dudival értek egyet. Ő szokta hangoztatni, a Sport TV-ben, hogy szerinte el kellene törölni a doppingellenőrzéseket. A gazdag országok így is előrébb járnak a szegényeknél. Mint dopping, mint sportdiplomácia terén, így őket ritkábban kapják el. Az élsport nem az egészségről szól. Szórakoztatás, üzlet. Akik vállalják, hogy sok pénzt keresnek vele, híresek lesznek, de valami bajuk lehet "öreg" korukban, csinálják, aki egészségesen akar élni, az meg járjon el futni, bringázni, focizni a haverokkal.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#910 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 09:56

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 10:45

Szerintem nincs 90% a hosszabb távokon. Tegnap hallottam valami régebbi interjút, hogy 100%-os erőbedobásnál, 500-nál már fájnak az izmaik. Abból is tudják részben, hogy jó a tempó. Ha nem húznak ennyire bele, akkor ezren 2-3 secet is bukhatnak, ami ugyi versenyben olyan, mintha el sem indulnának.

Akkor meg főleg igaz.

Bravo

#911 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 09:58

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 10:45

Ez könnyen lehet... Emlékszem nekem is ha beleadtam 100%-ot, akkor olyan 5-600 méter után már fájtak a combjaim. De az mondjuk bicikli volt!  :Đ

#912 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 10:02

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 10:55

De mi az a dopping? Valószínű az itt forumozók egy részénél is kimutatnák, hogy doppingolt.

Jelentem, aki bever egy liter kólát egy este annak már pozitív lenne a doppingtesztje...

A többivel is egyetértek (meg Csapó Dudival is), csak ezt akartam kiemelni! :)

#913 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 10:02

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 10:55

Most megy a Tour, idén nincsenek olyan botrányok, mit tavaly, valamiért nem akarják, hogy legyen. De mondták a közvetítésben, hogy a versenyzők közel 90%-nak, valamilyen orvos által igazolt légúti betegsége van, ezért szednek rá gyógyszert.

A Touron 180 indulóból 10 pozitív máris van, közük van a nagymenő spanyol Manuel Beltran (nekem ez semmit nem mond egyébként, mert soha nem nézem, annyira nem érdekel, hogy félelmetes).Őaz első lebukó idén. A NOL- on olvastam.

szerk: ja egen, >LINK< :)

Szerkesztette: carcass 2008. 07. 17. 10:05 -kor

Bravo

#914 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 10:11

Idézet: carcass - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 11:02

A Touron 180 indulóból 10 pozitív máris van, közük van a nagymenő spanyol Manuel Beltran (nekem ez semmit nem mond egyébként, mert soha nem nézem, annyira nem érdekel, hogy félelmetes).Őaz első lebukó idén. A NOL- on olvastam.

szerk: ja egen, >LINK< :)

Én úgy tudom még csak 2-3 bringás bukott le (az, hogy előtte voltak furcsa eredmények nem számít), meg néhányan hirtelen feladták a versenyt. :)
De idén (még) nincs kommandósokkal csapatbusz elfogás, csapatszállás lerohanás és egyéb látványos akciók.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#915 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 17. 10:34

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 9:32

Ugyanez: minden úszó nyomja magát, elég csak Phelps, vagy Thorpe fejét megnézni, de azzal a tudattal, hogy nagy eséllyel Cseh Laci is él ezekkel a szerekkel nehéz megbarátkozni. Talán mert nem is akarok...

Cseh Laci új országos csúcsa úgy 2!!! másodperccel rosszabb, mint Phelps legjobb ideje. Akkor kettejük közül vajon ki doppingol?

Egyébként valóban sejthető (több esetben tudható, mint pl. anno a kelet-német sportolók), hogy sok élsportoló doppingol (gondoljunk a nevenics kínai úszókra, akik zsáknyi aranyat nyertek), de akkor sem szabad általánosítani, hogy "minden élsportoló doppingol".

Hobizoli írta le a lényeget. A mai sportolók olyan elképesztő fizikai igénybevételnek vannak kitéve, amire nincsen felkészítve az emberi szervezet. Még a legedzettebb, legegészségesebb szervezetnek is szüksége van regenerációra.

Na ez az, ami az élsportolók esetében nem megengedett. Ha csúszik a felkészülés, ha kimaradnak az edzések, akkor elmaradnak az eredmények.

Többek között a  "Minden héten háború" című háború is bemutatja az élsport világát. Nem számít, ha valakinek agyrázkódása van, megy a pályára, az életét kockáztatva, mert a csapatnak nyernie kell. A szünetben pedig úgy "foltozzák össze a játékosokat". A jobb térden jegeszacskó, a bal könyékbe injekciók, miközben a jobb vénába bekötve az infúzió, mert a második félidőben is játszani kellene.

De ott vannak a nagy nyilvánosság előtt zajló focimeccsek... Piszok erős fejsérülés után a pálya mellett varrják össze a játékos sebét, mert szükség van rá a pályán.

Ha valakinek pedig elszakad egy ínszalagja, vagy a combizma, azt a sportorvosok feladata olyan állapotba hozni, hogy pár hét után már a többiekkel futhasson ki a pályára edzeni. Aztán ezek a játékosok nem győznek 1-2 hét/hónap után újra lesérülni, mert teljesen nyilvánvaló volt, hogy amikor játékengedélyt kaptak az orvostól, még nem épültek fel teljesen.

S abszolút nem használ a szervezetnek, hogy amikor valami sérülés éri őket, akkor jön a fagyasztás, s nyomják a fájdalomcsillapító injekciót beléjük. Mert játszani kell; Euro- és dollármilliók múlnak rajta.
Ilyen körülmények után ne csodálkozzon senki, ha a szív (vagy az agy) felmondja a szolgálatot.

Egyszerűen nem pihenik, nem pihenhetik ki a sérüléseket, pedig az mindennél fontosabb lenne. (Ezt Leslie neked, mint "amatő profi" testépítőnek kellene a legjobban tudnod.)

A fájdalom csillapításra adott szerek pedig mérgek a szervezetnek.

Fentiekből látszik, hogy nem kell doppingolni ahhoz, hogy egy élsportolónak huszonéves korára tönkremenjen a szervezete. A 30 év feletti élsportoló szervezete pedig jellemzően jobban le van harcolva, mint egy 60 éves, normál, kiegyensúlyozott életet élő átlagembernek.

Azok alapján, amit szegény Kolonics Gyuri hozzállásáról, személyéiségéről tudni lehet, nem hiszem, hogy doppingszerek okozták a halálát. Sokkal inkább az agyonhajszolt sportoló életmód.

Nyugodjon békében!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#916 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 10:49

Hat nemtom... aki ma versenyszeruen uszik es nem doppingol ilyen vagy olyan formaban, az eredmenyeket sem er el. 14 evig voltam versenyuszo... en is csinaltam. Illetve az edzo kb mindenkivel svindlizett amit tudott. Nemtetszett, ellehetett menni. Nem mentunk.

Utana atmentem a vizilabdahoz, en balga azthittem, hogy egy csapat_JATEK_nal majd jobb lessz a helyzet... 3 ev utan rakellett jonnom, hogy bezony a vizilabda sem jatek. Olyan uzlet, mintha valaki jogasz vagy kozgazdasz vagy cipoelado lenne egy boltban. Koze nincs a szorakozashoz. Az addig volt, amig felkeszultem, hogy versenyezhessek... aztan amikor mar NB meg OB-be kerultem akkor kezdett minden megvaltozni. Az edzobol elmaradt a jolvan hapsikam duma es felvaltotta a "usszal mar bazdmeg te idiota" szoveg, elmaradt az ettel rendesen es lett a "betoltad amit adtam?" kerdes... az elfaradtatok sracokbol pedig lett a "nem is usztal baz+, 10 kor futas az uszoda korul"...

Engem a csaladi (marmint rokony) orvos tiltott el es mondta, hogy ne folytassam. Nalam a tudomnek lett valami baja, plusz a terdem es a gerincem serult olyan mertekben, hogy azota ha par kilometernel tobbet csak szimplan gyaloglok, ugy faj, hogy valakit megtudnek utni. Futni meg egyaltalan nem, azonnal elkezd fajni a labam es a hatam. A tudom meg majd kikopom... pedig regebben ha azt kellett, hogy fussak le 5-6 kilometert dalolva lefutottam. Ha most atfutok egy 2*3 savos uton akkor utana mar elkezdek levegoert kapkodni.

Jo dolog sportolni... de aki elsportolonak megy, es vegigviszi a palyat az igy vagy ugy, de megissza a leve't. (Mondhatnam azt is, hogy aki kurvanak all ne lepodjon meg ha bacogatjak. :( )

Egeszseg... barcsak lenne. Az mondjuk megerte, hogy a helyi uszodaban esetleg megismertek, vagy megneztek a csajok es jol neztem ki... de most... azert az kicsit durva, hogy egy turan az amugy nem tul turazos tipusu asszony mondja, hogy csak pihenjunk nyugodtan, meg a meredekebb szakaszokon O huz fel engem. Ennek forditva kellene lennie. :(

Kolo'-t pedig sajnalom. :(

Szerkesztette: Boba 2008. 07. 17. 10:51 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#917 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 17:43

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 11:11

Én úgy tudom még csak 2-3 bringás bukott le (az, hogy előtte voltak furcsa eredmények nem számít), meg néhányan hirtelen feladták a versenyt. :)
De idén (még) nincs kommandósokkal csapatbusz elfogás, csapatszállás lerohanás és egyéb látványos akciók.

Doppingverseny lett az idei Tour is

#918 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 20:08

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 10:02

Jelentem, aki bever egy liter kólát egy este annak már pozitív lenne a doppingtesztje...

Sima Algopirin is dopping listás cucc. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#919 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 21:24

Igy probaljon meg az ember nem doppingolni. :omg:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#920 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 12:32

http://blog.builder.hu/blogs/index.php?blo...sport_aildozata

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45