HWSW Informatikai Kerekasztal: Dopping a sportban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dopping a sportban Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 28. 16:46

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 17:42

Az más kategória, meg el is felejtettem. :) A sumosok inkább kicsit hájasok mint tiszta izmosok (de szépen megmondtam :)). Gyerekkoruk óra agyonetetik szerencsétleneket.

Hát azért, ha a japán szumo-bajnok adna neked egy taslit a péklapát méretű kezeivel, akkor szerintem meglepődnél azon a 2 hét mély alváson (de nevezhetjük kómának is), amibe esnél! :p :D

Szóval van ott azért izom!  ;)

Szerkesztette: Piftuka 2004. 08. 28. 16:47 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#442 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 16:50

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 17:46

Hát azért, ha a japán szumo-bajnok adna neked egy taslit a péklapát méretű kezeivel, akkor szerintem meglepődnél azon a 2 hét mély alváson (de nevezhetjük kómának is), amibe esnél! :p :D

Szóval van ott azért izom!  ;)

Nem azt mondtam, hogy gyengék, persze, hogy van izom de ott azért rengeteg háj is van. Az ő pofona elől el tudnék menekülni. :)
Súlyemelésben volt olyan emberke aki 260 kiló felett nyomott :eek:, szerintem az sokkal erősebb mint egy szumós.

#443 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 28. 16:51

Idézet

a hivatalos magyarázat szerint a magyar súlyemelő doppingolt, anabolikus szteroidnak minősülő oxandrolont használt.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#444 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 16:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 17:50

Nem azt mondtam, hogy gyengék, persze, hogy van izom de ott azért rengeteg háj is van. Az ő pofona elől el tudnék menekülni. :)
Súlyemelésben volt olyan emberke aki 260 kiló felett nyomott :eek:, szerintem az sokkal erősebb mint egy szumós.

K1-ben Akebonot el is rendezték :cool:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#445 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 16:55

Ez most melyik súlyemelő? Akit kapsából kizártak vagy Gyurkovics?

#446 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 16:58

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 17:55

Ez most melyik súlyemelő? Akit kapsából kizártak vagy Gyurkovics?

akit meg a verseny elott kizartak. mindjart lesz a mtv1en egy interju asszem a NOB doppingvizsgalok fonokevel.. kivancsi vagyok.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#447 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 16:59

Meddig tart 1 DNS elemzés?
Akkor a dobozban becsempészett minta vádakat lehetne cáfolni.
Annustól is vettek vért, ha abban lett volna valami már hangoztatnák vagy nem?
szerk.: hülyeséget írtam. :think:

Szerkesztette: Bucy 2004. 08. 28. 17:08 -kor

#448 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 17:06

Egy érdekes dolog.
Kecskés és Gyurkovits is "oxandrolon" pozitív mintát produkált az eddigi információk szerint.

Nem kell messzire menni a neten (itt is vannak gyúrósok, biztos ismerik a body.buildert), nézzük csak meg az oxandrolont:
http://body.builder....etes.htm4?id=48

Itt már komoly felhasználók (kokszoló bodysok) írják, ami már hírekben is megjelent, miszerint az oxandrolon viszonylag enyhe hatású anabolikus szteroid, nők használhatják elsősorban jól kokszra az enyhe androgén hatása miatt. Gyerekeknél is alkalmazható gyógyítási céllal (lásd Cápa esete). Az hogy gyenge hatású, nem azt jelenti, hogy nincs hatása, de jóval gyengébb az ütős szereknél (tesztók, nandrolon (sokan buknak le vele) hatóanyagúak, dianabolok (pl napo), dynabol hatóanyagúak). Valószínűleg a speciális alkalmazhatóság (nők és gyerekeknél is alkalmazható), alacsony mellékhatás valószínűség, és kevés gyártott mennyiség miatt is eszméletlen drága (egyik koksz se olcsó, egy jól megtervezett komplett kúra pl fél milka, de az oxa még a többi szernél is sokkal drágább). Tehát ha a relatíve gyenge hatáshoz hozzávesszük, hogy iszonyat mértékben drága is a szer, akkor úgy vélem, hogy ez egy nagyon nem olyan szer amit egy Kecskés vagy Gyurkovits használna erő / izomtömeg / teljesítmény növelésre. Ha most itt a atosz súlyemelő haverja által említett koksz általi 1.5x teljesítmény növekedésre gondolok, akkor tipikusan nem egy oxandrolont képzel el az ember. Vagy lagalábbis nem csak azt, ott valami más ütős szerrel is kellett volna kombinálni.

Ha még azt is hozzávesszük, hogy volt pisilőgép (mert ugye produkáltak negatív mintákat), akkor miért éppen a drága és enyhe oxát alkalmazták, helyette nyugodt szívell tolhattak volna, szusztát, deka dutrabolint, dianabolokat, dynabolokat, ....

Egyszerűen nem értem. Kecskésék vagy nagyon hülyék. Ha meg be akarják mártani őket, akkor azok hülyék, hogy éppen oxandrolonnal próbálják. Vagy egy komplex kúra végét jelentette csak az oxa? Kúra végén inkább provironnal, HCG-vel, ilyesmikkel buktak volna le. Kúra közben ott kéne lenni más szteroidoknak, amikkel kombinálták.

Tehát ezt nem értem. Valaki magyarázza el nekem léci.

Enyhén offtopic: Érdemes beleolvasni egy-két népszerűbb szer hozzászólásaiba (pl dianabol, dynabol, winstrol deopt, sustanon, stanzolol, ... HGH) az ember egy kicsit elképed, hogy mi mindent képesek magukba tömni a userek. Korábban azt hittem, hogy a hozzászólók egy része testépítő, másik része, pedig 18 éves konditerembe leszédült láma, aki azonnal kokszolni akar. De tegnap elgondolkodtam, hogy egy-egy nick mögött kicsodák állhatnak. Pl egyik beíró 125 kiló és nem zsíros. Az biztosan nem egy hobbi testépítő. Remélem hogy testépítő és nem sportoló.

Szerkesztette: tocsa 2004. 08. 28. 17:10 -kor

#449 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 18:55

BTW a mezei aszpirin is dopping listan van. Tudtatok? Vicc nelkul, en is meglepodtem rajta, amikor eroemelo ismeros mondotta volt.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#450 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 28. 18:58

Meg egy rakás gyógyszer. Ezt mondtam. Amikor megbetegednek, akkor külön szakorvos írhat fel nekik gyógyszert; olyan orvos aki betéve ismeri a doppinglistát. Hogy még véletlenül se fordulhasson elő olyan, hogy a betegségre szedett gyógyszert mutatja ki a doppingteszt.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#451 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 19:44

Előfordulhat, ha előzőleg bejelentették, hogy ilyet kellett szednie. Előzőleg, nem utólag.
... a trip back in time is all I need ...

#452 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 19:53

Idézet: tolvaly - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 17:52

K1-ben Akebonot el is rendezték :cool:

Háááát. AKi azt mondta, hogy el tudna szaladni az ütése elől...
Az volt a félelmetes, hoyg Akebono keze iszonyatosan gyors volt. Mert ugye szumóban kézzel elég sokat kavarnak, nagyon gyorsnak kell lenni. És ahhoz képest hogy a kezén is mennyi háj van, ez nagyon meglepett. Szintén elmondható hogy azért a lábuk se gyenge. Egy sumo meccs startján nagyon robbanékonyaknak kell lenniük, most inkább nem Akebonora gondolok. Azt aláírom, hoyg 1km-t már nem érne utol, de ha csak 5m-ről van szó, olyna robbanékony, hogy az csak na.

A szumósok legalább nem izompacsirták. Látszik, hogy valószínűleg csak úgy edzik magukat, hogy sokat esznek meg edzenek.

Szerkesztette: tocsa 2004. 08. 28. 19:53 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#453 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 19:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 19:58

Meg egy rakás gyógyszer. Ezt mondtam. Amikor megbetegednek, akkor külön szakorvos írhat fel nekik gyógyszert; olyan orvos aki betéve ismeri a doppinglistát. Hogy még véletlenül se fordulhasson elő olyan, hogy a betegségre szedett gyógyszert mutatja ki a doppingteszt.

A legcélszerűbb az lenne, ha még nem tiltólistás szerről is valami naplót vezetnének a kezelőorvosok. így esetlek egy baki is kiderülhetne.

#454 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 20:19

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 20:44

Előfordulhat, ha előzőleg bejelentették, hogy ilyet kellett szednie. Előzőleg, nem utólag.

És ezzel kapcsolatban például eszünkbe juthat az a magyar eset, ami ráadásul eyg szegedi férfi kajakossal esett meg. A magyarázat szerint fájt a háta, és az erre alkalmazott gyógyszer tartalmazott tiltólistát dolgot (a rossz enylvek nem ezt a forgatőkönyvet mondják persze). Ha igaz, amit mondanak, akkor ezért nagy kár, mert ha jól emlékszem abba is hagyta a versenyzést emiatt az ügy miatt.

Hála a jó égnek ez még idővel az olimpiai válogatók előtt kiderült (és itt jól működtek a felügyelő szervezetek), képzelem ha Athénba derült volna ki, akkor hogy rászálltak volna a kajak-kenusokra is.

Amúgy az előre bejelentésről.
Volt egy cikk a tour de france-ról, aminek valami olyasmi volt a címe, hogy a "tüdőbetegek pelotonja" vagy "az asztmásak pelotonja". Érdekes módon ugyanis az ottani profi kerékpáros mezőnyben a versenyzők több mint 33%-a szenved asztmában, ami többszöröse a civil életbeli aránynak. :) És emiatt az asztma miatt legálisan használják bizonyos szteroid szereket (clenbuterol). Azonban néha picit elszámolják magukat és túllépnek a megengedett dózison (ez volt egyik évben a touron ha jól emlékszem Igor Gonzales de Galdeano-val, vagy valakivel, aki az elején egy jó ideig birtokolt a a sárga trikót, aztán kimagyarázták).

Minden autóimmun betegségnél (asztma, allergia, ekcéma, ...) súlyosabb esetben szteroid tartalmú gyógyszert vetnek be, mert ezeknek erősebb tud lenni a hatásuk. Persze ezeket a szteroidokat az esetek 99%-ban nagy marhaság azonosítani az izomnövelés kokszoláshoz használt, sokszor anabolikus szteroidokként emlegetett, tesztoszteronhoz hasonló felépítésű hormonokkal. Az igazság az, hogy még az anabolikus szteroidok készítmények családja elég bő ahhoz, hogy csak egy részük az, ami kokszra alkalmas. Az autóimmun betegség kezelésre hazsnált szteroidok általában immunválasz elnyomó hatásúak.

A clenbuterol nem tudom, hogy pont ilyen-e de végső hatásáról ezt írják:
"Clenbuterol works the same way as ephedrine. However, unlike ephedrine, which is out of the body in a few hours, clenbuterol lasts for days. So you are on it 24 hours a day. No one chooses to be on ephedrine 24 hours per day, because it interferes with sleep, and so clenbuterol is more effective.

Also, for the same effect on fat cells, clenbuterol accelerates heart rate less, so one can use effectively a higher dose. (Not a greater quantity, but a dose giving a greater effect on fat cells for the same effect on tachycardia.)

It results in severe downregulation of beta receptors, which moderate ephedrine use does not do. Thus, it is particularly effective only for a short time.

Typically if using clenbuterol the dose would be about 100 mcg per day. It is not anabolic (or significantly so.)"

És a mi kis lexikonunkban is ott van:
http://body.builder....etes.htm4?id=13
http://body.builder....etes.htm4?id=67

És igen, mostmár leesik, hogy ez a szer a kokszolók körében nagyon jól ismert "spiró"-nak is becézett a nyertes. Bizony. Hát, ha ezt effedrinhez hasonlítják, akkor az a hátulütője, hogy jól rászokik az emberke, a kúra után meg baromira visszaesik az edzéskedv, nem tud edzeni jól, esetleg depresszióba zuhan. Nem tud edzeni jól, mint mondjuk Marion Jones :). Amerikaiak toltak efit egy időben, de azóta már szerencsére azt mondják a rossz nyelvek, hogy külön kis kémiai cég gondoskodik olyan koksz anyagokról, amik még újak, nem kimutathatóak, de egyes szerekhez hasonló a hatásuk, mint pl az efihez.

Szerkesztette: tocsa 2004. 08. 28. 20:22 -kor

#455 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 21:44

Idézet: tocsa - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 20:53

Háááát. AKi azt mondta, hogy el tudna szaladni az ütése elől...

Én mondtam. :) Úgy értettem, hogy sarkon fordulnék és futás, nem hiszem, hogy utolérne. ;)

#456 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 28. 23:28

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 22:44

Én mondtam. :) Úgy értettem, hogy sarkon fordulnék és futás, nem hiszem, hogy utolérne. ;)

De lehet, hogy a sarkon fordulás közben kapnád a marha nagy taslit... :Đ :nevet2:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#457 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 23:45

Idézet: Fym - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 0:28

De lehet, hogy a sarkon fordulás közben kapnád a marha nagy taslit... :Đ :nevet2:

Azért annyira csak nem vagyok lassú, hogy elmenekülni se tudjak. :)

#458 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 01:06

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 0:45

Azért annyira csak nem vagyok lassú, hogy elmenekülni se tudjak. :)

nem probaljuk ki? :D  :D  :D

#459 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 02:15

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 2:06

nem probaljuk ki? :D  :D  :D

Szumós vagy? :p

#460 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 10:10

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 3:15

Szumós vagy? :p

en ugyan nem, de Akebono vagy ki igen. ;)

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.