HWSW Informatikai Kerekasztal: Dopping a sportban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dopping a sportban Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 29. 20:10

Kár Annusért... :(
Nem lett volna jobb neki, ha doppingolás nélkül kapott volna mondjuk egy ezüstöt, vagy bronzot? Nem akarom elhinni, hogy van aki képes kockáztatni az egész karrierjét...

#482 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 20:19

Idézet: bean - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 21:06

Aki ismer valami megfelelő szakembert, az magyarázza el nekem, hogy a csudába azonosítják, hogy egy vizeletminta kihez tartozik? Vagy legalább azt, hogy honnan tudják, hogy két különböző emberé? Egészséges embereknek nincs sejt a vizeletükben, ergo nincs DNS. Akkor meg miből...?

En nem vagyok szakember, de a hivatalos indoklasban "steroid profile comparison"-rol van szo. (Masreszt allitolag a vizeletbe kerulhet nemi "szemet" (hamsejtek, ilyesmi), amibol allitolag talan lehetne dns-vizsgalatot is kiszenvedni.)

#483 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 20:21

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 21:10

Nem lett volna jobb neki, ha doppingolás nélkül kapott volna mondjuk egy ezüstöt, vagy bronzot? Nem akarom elhinni, hogy van aki képes kockáztatni az egész karrierjét...

csak, es kizarolag az arany szamit. senki nem emlekszik a 2. helyezettekre.  sajnos.. :(
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#484 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 20:27

Ja igen, Annus kinyogte vegre, hogy az ot vedok altal is gyakran hangoztatott negy doppingellenorzes valojaban ugy nezett  ki, hogy ketszer pisiltettek, de hat azt ugye szetontk a meg b mintara. :)

#485 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 20:34

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 21:21

csak, es kizarolag az arany szamit. senki nem emlekszik a 2. helyezettekre.  sajnos.. :(

Hát lehet, hogy az emberek csak az aranyra emlékeznek, de azért nem hiszem, hogy rossz lehet egy ezüst. Ráadásul tiszta marad a lelkiismerete.

:offtopic: Aláírásod: :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:

#486 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 20:40

Dopping nelkul 2., 3. helyezes? :eek: Szerintem az felejtos...

#487 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 20:53

Gyerekek, mi a csudára való ez így? Nyílt titok, hogy minden nehézatléta doppingol, csak nem mindegyik bukik le. Akkor meg...?

#488 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 21:09

olvasgatom itt az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat.... :omg:

hát ennyi naív, tájékozatlan embert... ritkaság.  :(

AZ ÉLSPORTBAN MINDENKI DOPPINGOL!!!

Aki nem, az nemhogy nyerni nem tud, de az indultak még kategóriába sem fér bele. Dopping nélkül, a 20as, 30as évek rekordjait döntögetnék, minimálisan, max. 10-20 évente, egy tényleg (véletlenszerűen talált) tehetség által. És ez igaz minden sportágra. (kivétel talán a gumiasztalon ugra-bugra :D )

Nem a megbukott sportolóra kell haragudni, hanem az edzőjére és leginkább az orvosára, aki elbaszta az időzítést és/vagy rossz, olcsó, lassan ürülő szert adott a sportolónak.

1.) Szerintetek, hogy működik a koxolás?
Élsportoló kitalálja, hogy doppingszerekkel növeli a teljesítményét, majd leugrik a sarki drogériába és vesz anabolikus szteroidot + thg-t ?

2.) A másik dolog, hogy még ha így is lenne, az nem azt jelenti, hogy a sportoló teliszúrja magát koxxal, majd minden este, a csülökvacsora után, leül a tv elé, 1 nagyzacskó csipsszel, + 2-3 üveg sörrel, 7végégenként belehúz az éjszakába, viszont csak néha issza magát hányásig. Hát nem!

AZ ÉLSPORTBAN RENGETEG A MUNKA ÉS A LEMONDÁS

3.) A harmadik. Felháborító, hogy ezekkel az emberekkel, a média csak akkor foglalkozik címlapon, amikor ilyen történik velük. A köcsög rtlklub, 5 perc olimpiával nem foglalkozott naponta, addíg, amíg nem történt meg a baki. Utána viszont a filmközbeni 5perces hírek fele is erről szólt. :fuck:
Tegye a szívére a kezét mindenki ( én is) Az olimpia előtt ki hallott ezen atléták sikereiről? Mert én nem, és az sem mentség, hogy nem az atlétika áll a sportérdeklődésem középpontjában.

4.) +1. Itt a WADA költségvetését támogatók listája
http://www.wada-ama.org/docs/web/legal_fin...eb%20update.pdf
kicsit elgondolkodtató, hogy az 1000-2000 dollárt nemfizető harmadik világ mellett, csak 1 nemzet tartozik 1,5 millió dollárral.
Tény az is, hogy ezen az olimpián, az USA sportolóinak nem is volt doppingbotránya.

#489 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 21:17

nem gondoljátok kicsit korai még bűnöst kiabálni?

továbbra is ellentmondásos: számtalan mintát produkáltak olimpia előtti meglepetésszerű vizsgálatok alkalmával (pl. eccer egy eseményen a polgármester mellől rángatták ki az ellenőrök valamelyiket) az MIND negatív, elképzelhetetlen, hogy állandóan feltöltött tartályokkal a testükben járkáltak volna mindenhova. nem létezik! pont.
viszont továbbra sem értem, miért nem volt RÖNTGEN pl. Fazekasnál !? kicsit sem furcsa? és bedőltök egy korrupt banda hamis-gyanús böffentésnek? (ami persze akár lehet igaz is... de ha nem? mikor derül az ki? kiderül(het)ne 1általán?)

egy jó kis idézet valakitől a petitiononlineról: "egy anyának a gyilkos gyermeke is gyermeke."
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#490 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 29. 21:23

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 22:09

Tegye a szívére a kezét mindenki ( én is) Az olimpia előtt ki hallott ezen atléták sikereiről?

Én az olimpián sem hallottam róla. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#491 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 21:32

Idézet

egy jó kis idézet valakitől a petitiononlineról: "egy anyának a gyilkos gyermeke is gyermeke."

Nekem eppen nem a fiam egyikuk sem.

Idézet

viszont továbbra sem értem, miért nem volt RÖNTGEN pl. Fazekasnál !? kicsit sem furcsa?

nem furcsa. peldaul azert nem volt rontgen, mert nincs joguk hozza. ebbol kifolyolag gondolom felkeszulve sincsenek ra.

#492 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 21:40

Idézet: szabiii - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 22:17

Akkor most megis "bunos"  :confused:

Fazekas azt mondta, h az aki a nevtelen levelet irta, jol ismerte oket, a reszleteket, tehat kozeli "ismeros" lehet csak. (Azt mondta, h tudja ki az)

Az idezetedre egy masikkal felelek: "Te is, fiam, Brutus?"

Tudod, ha artatlanul vadolnak es felajanlanak tobb lehetoseget, ahol tisztazhatom magam, akkor eleg nagy doreseg nem elni vele. En - de ez csak en vagyok - odamentem volna, vizelek 150 ml-ert, ketteosztom egyik felet megkapjak, a masik felet elviszem fuggetlen laborba, ha nagyon nem bizom bennuk.

De ez az ipiapacs-holvagyok, meg nemeranevem jatek alt. isk. szint alatt jatszik csak ... nem igazan lehet komolyan venni sajnos.

Ezzel a nagy burkolodzassal annyit lehetett elerni, h nincs doppingolas (nincs + teszteredmeny), csak doppingvetseg. Erem nincs, ugy van, ami ugy nez ki, egyre jobban dagad. Es ez nagy kicseszes a tobbi olimpikonunkkal szemben. Amit ok letettek az asztalra, azt hatterbe szoritja (most is es ezutan is) ez a pisikaki-ugy. Ez a legszomorubb szamomra az egeszben.
Ciciman is on borda

#493 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 21:47

Idézet: szabiii - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 22:17

nem gondoljátok kicsit korai még bűnöst kiabálni?

továbbra is ellentmondásos: számtalan mintát produkáltak olimpia előtti meglepetésszerű vizsgálatok alkalmával (pl. eccer egy eseményen a polgármester mellől rángatták ki az ellenőrök valamelyiket) az MIND negatív, elképzelhetetlen, hogy állandóan feltöltött tartályokkal a testükben járkáltak volna mindenhova. nem létezik! pont.
viszont továbbra sem értem, miért nem volt RÖNTGEN pl. Fazekasnál !? kicsit sem furcsa? és bedőltök egy korrupt banda hamis-gyanús böffentésnek? (ami persze akár lehet igaz is... de ha nem? mikor derül az ki? kiderül(het)ne 1általán?)

Üdv szabiii

Ez is pénzról szól. Aki a legnagyobb támogató, azt nem csesztetik, akkor miből élnének meg. Fazekas és Annus magatartása igen csak megkérdőjelezhető. Tudják a szabályokat, mégis az történt, ami. Úgy viselkedtek, hogy ha doppingoltak, ha nem, akkor is doppingvétség a vége. Esélyük sincs ártatlanságuk bizonyítására, és lejáratták a magyar sportot, ennek még lesz böjtje.

Egyébként, már mondtam, hogy a "legfejlettebb" dopping háttérrel rendelkező országok vannak előnyben, mivel az ő "cuccaikat" még nem tudják kimutatni. Dopping mentes világverseny nem létezik sajnos. A baj az, hogy mi olyan hü...-k vagyunk, hogy bizonyított, és nem bizonyított  dopping vétségekkel kiharcoltuk azt, hogy dopping vétség tekintetében elhoztuk az "aranyat" Athénból.

Eljutottunk odáig, hogy már nem is a győztesek állnak a figyelem középpontjában, tehát ez az Olimpia már nem is az 1-ső helyről szól, hanem két sportólóról, akik méltatlannak bizonyultak véleményem szerint ezt az országot képviselni az Olimpián, akkor is ha nem doppingoltak, akkor is ha netán volt valami egyéb. 

Tiszteletem, megbecsülésem azon sportolóknak, akik eredményeikkel (bármilyen helyezés 1-6-ig, országos, egyéni csúccsal, illetve mindenki!!) képviselték hazánkat ezen az Olimpián. :respect:  :respect:  :respect:

Üdv
     macska

Ui: Fazekas magával rántotta Annust is, pedig egyik dopping  vétség sem bizonyított. Ennyit tudunk. :mad:

Szerkesztette: Macska 2004. 08. 29. 22:05 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#494 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 21:59

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 22:09

olvasgatom itt az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat.... :omg:

hát ennyi naív, tájékozatlan embert... ritkaság.  :(

AZ ÉLSPORTBAN MINDENKI DOPPINGOL!!!

Aki nem, az nemhogy nyerni nem tud, de az indultak még kategóriába sem fér bele. Dopping nélkül, a 20as, 30as évek rekordjait döntögetnék, minimálisan, max. 10-20 évente, egy tényleg (véletlenszerűen talált) tehetség által. És ez igaz minden sportágra. (kivétel talán a gumiasztalon ugra-bugra :D )

Nem a megbukott sportolóra kell haragudni, hanem az edzőjére és leginkább az orvosára, aki elbaszta az időzítést és/vagy rossz, olcsó, lassan ürülő szert adott a sportolónak.

1.) Szerintetek, hogy működik a koxolás?
Élsportoló kitalálja, hogy doppingszerekkel növeli a teljesítményét, majd leugrik a sarki drogériába és vesz anabolikus szteroidot + thg-t ?

2.) A másik dolog, hogy még ha így is lenne, az nem azt jelenti, hogy a sportoló teliszúrja magát koxxal, majd minden este, a csülökvacsora után, leül a tv elé, 1 nagyzacskó csipsszel, + 2-3 üveg sörrel, 7végégenként belehúz az éjszakába, viszont csak néha issza magát hányásig. Hát nem!

AZ ÉLSPORTBAN RENGETEG A MUNKA ÉS A LEMONDÁS

3.) A harmadik. Felháborító, hogy ezekkel az emberekkel, a média csak akkor foglalkozik címlapon, amikor ilyen történik velük. A köcsög rtlklub, 5 perc olimpiával nem foglalkozott naponta, addíg, amíg nem történt meg a baki. Utána viszont a filmközbeni 5perces hírek fele is erről szólt. :fuck:
Tegye a szívére a kezét mindenki ( én is) Az olimpia előtt ki hallott ezen atléták sikereiről? Mert én nem, és az sem mentség, hogy nem az atlétika áll a sportérdeklődésem középpontjában.

4.) +1. Itt a WADA költségvetését támogatók listája
http://www.wada-ama.org/docs/web/legal_fin...eb%20update.pdf
kicsit elgondolkodtató, hogy az 1000-2000 dollárt nemfizető harmadik világ mellett, csak 1 nemzet tartozik 1,5 millió dollárral.
Tény az is, hogy ezen az olimpián, az USA sportolóinak nem is volt doppingbotránya.

Na azt nem hiszem el, hogy minden sportoló kis hugyos zacskóval a seggében járkál. :rolleyes: :D

#495 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 22:01

Dopping nelkul ki sem jut az olimpiara. Nemhogy bronz...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#496 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 22:04

Most mar nem artana tiszta pisit onteni a kemcsovekbe.

Enyhen szolva rohejes az egesz, amit muveltek.

Egyfelol nem ertem a NOB-ot, masreszt Annusekat sem.

NOB-ot nem ertem:
Legelso Fazekas jegyzokonyvben csak annyi szerepel, hogy nem adott eleg vizeletet, csalasnak meg a gyanuja sem merult fel. Aztan 1-2 nap mulva mar hatarozottan allitjak, hogy igy tartaly, ugy tartaly. Ezt honnan allapitottak meg? Gumikesztyuvel taperolast tagadjak, rontgen meg nem volt, akkor hogyan? Nevtelen levelre alapozva?
Azt meg mindig nem tudjuk, pozitiv volt-e a mintaja...
Annus is csak azutan lett gyanus nekik, miutan hazafuvarozta Fazekast, addig nem is foglalkoztak vele. Akkor hirtelen nekialltak korozni, de semmi epkezlab indokot nem adtak. Legvegul eloallnak azzal a szoveggel, hogy a 2 negativ minta 2 kulonbozo embertol szarmazik. Eddig ezt miert nem arultak el???

Annusekat sem:
Ha tiszta a lelkiismeretuk, akkor miert nem alltak ki? Ezzel a szoveggel, hogy mar adtam 4(/2=2) negativ mintat, miert akarnak meg mindig zaklatni, meg bujocskazom ezerrel, mert faj a fejem, stb.-vel csak annyira gyanus, mint amennyire Kenteriszek motorbalesete az olimpia elott...
Oke, hogy megalazo a procedura meg idegileg kikeszit, de akkor is kotelezo, tudjak jol.
Nem adjak ingyen az olimpiai aranyat, ez is hozzatartozik a megszerzesehez.

#497 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 22:08

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 22:59

Na azt nem hiszem el, hogy minden sportoló kis hugyos zacskóval a seggében járkál. :rolleyes: :D

Én nem erről írtam, de ha te ezt olvastad ki belőle akkor tényleg sajnállak.  :lama:  :)

#498 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 22:12

Üdv nyunyu

Igazad van. Mindkét oldalon sok van sok homályos pont, de úgy érzem, a teljes igazság sohasem fog kederülni, szokás szerint.

A "mismásolás" csak problémát okoz. Ha valaki megbukott a teszten az megbukott. Aki meg tiszta, bármilyen nehéz, kellemetlen, idegi megpróbáltatást jelent, az álljon oda, és bizonyítsa be, hogy tiszta.
Azt mondtam már, hogy aki Olimpiára megy, annak mindent vállalnia kell, akkor is, ha nincs érem. Ha pedig van, akkor asszem doppingteszt is van az első 3-nak mindenképp. Aki ezt nem tudja vállalni, maradjon otthon.
.

Üdv
      macska

Szerkesztette: Macska 2004. 08. 29. 22:13 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#499 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 22:19

Idézet: Macska - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 23:12

...Ha valaki megbukott a teszten az megbukott...

Úgy rémlik, Ben Johnson mondta, "olimpián csak az doppingol, aki megbukuik vele"

#500 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 23:06

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 23:04

NOB-ot nem ertem:
Legelso Fazekas jegyzokonyvben csak annyi szerepel, hogy nem adott eleg vizeletet, csalasnak meg a gyanuja sem merult fel. Aztan 1-2 nap mulva mar hatarozottan allitjak, hogy igy tartaly, ugy tartaly. Ezt honnan allapitottak meg? Gumikesztyuvel taperolast tagadjak, rontgen meg nem volt, akkor hogyan? Nevtelen levelre alapozva?
Azt meg mindig nem tudjuk, pozitiv volt-e a mintaja...
Annus is csak azutan lett gyanus nekik, miutan hazafuvarozta Fazekast, addig nem is foglalkoztak vele. Akkor hirtelen nekialltak korozni, de semmi epkezlab indokot nem adtak. Legvegul eloallnak azzal a szoveggel, hogy a 2 negativ minta 2 kulonbozo embertol szarmazik. Eddig ezt miert nem arultak el???

Jegyzokonyvben az szerepel, ami teny es igazolhato. A tobbi gyanu, az csak a nyilatkozatokban szerepelhet, melyeat a nevtelen level hitelesit vmennyire (tehat a levelre alapozva feltetelezik az ily modon valo csalast). Szankcionalhato volt a nem kello mennyiseg miatt, valamint azert, mert nem volt hajlando az egyuttmukodesre, tok mindegy nekik, h + vagy -.
Ha van 2 versenyzo, aki ugyanott el/versenyez (Szhely), mindketto elso lesz, az egyiknel dopping gyanuja all fenn (megint a level), megvizsgalnam a masikat is, hasonlokepp "figyelmes" mintabegyujtessel. A doppingellenes bizottsag ugyi nem arrol hires, h megbizik a sportolokban (barmelyikben).
A 2 minta kulonbozosege kozvetett bizonyitek arra, h csalt (azaz legalabb 1x csalt). A MOB perrel "fenyegetozott". Ennek a bejelentesnek semmi koze az arany visszavonasahoz. Eszhez kene terni ...

Egyebkent grat a 10k-hoz  :up:
Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »