Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok
Elküldve: 2004. 08. 02. 07:27
Elküldve: 2004. 08. 02. 07:51
Idézet: bexxter - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 22:37
végigolvastam a topicot, nagyjábol megnéztem a linkeket.
anno jártam 2-3 évig Kobudora, ami a Iaido kard nélküli "változata".
nem volt rossz, csak az edző.. otthagytam, aztán kb fél-egy évre rá felbomlott az egész. azta semmi.
most igy 17évesen haverommal gondolkodtunk, hogy amig nem késő kéne valami.
én otthon edzem mert elég kis darab vagyok.
de ha már edzünk (az edzotermi filing nem jon be..) akkor gondoltuk valami olyasmi kéne, amit lehet hasznositani az utcán.
sokszor járok/járunk olyan helyen ahol sajna kell(ene)
részemről egyelöre a futás van soron.
amire én gondoltam:
Kempo, Wing tsun, esetleg kyokushin.
azt a 2-3év edzést szerintem nem kell tekinteni, mert nem volt valami magas szinvonal.
melyiket ajánljátok?
Ha tényleg kis darab vagy, akkor Wing Tsun, Aikido, de ha vállalod, akkor szerintem a kempo is mehet
Elküldve: 2004. 08. 02. 10:19
Annyit még a lassú tanulásról, hogy (ez nem ide vág, de végülis a téma hasonló) a Shaolin szerzetesek is azért tanulhattak nagyon lassan (pl. légzéstechnikát évekig(!) ), hogy egyrészt kifejlesszenek olyan képességeket, amik másoknak nem igazán volt lehetséges (tehát a légzéstechnikát valóban magas szintre fejlesztették!), másrészt ha valaki el akart lesni valamit, s csak azért állt be közéjük, akkor nem sok esélye volt, mert rövid idő alatt nem sokmindent tanulhatott (pedig nem napi 2 órát edzettek). Ez is mint egyfajta védelem működött.
Talán egyszerű oka a technikák puszta tanításának az, hogy mindenkinek a saját adottságaihoz mérten kell megtalálnia a mozdulatokat, az egész folyamatot, saját magának kell felfedeznie, ami benne rejlik, s ehhez nem is kell mást tenni, csak gyakorolni.
Elküldve: 2004. 08. 02. 10:30
Idézet: Warrior - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 18:25
Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok
| Idézet (*Iguana*) |
| Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek. |
---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.
Elküldve: 2004. 08. 02. 13:10
Elküldve: 2004. 08. 02. 13:42
Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 8:51
amiket olvastam, és láttam edzéseket.. eddig a Wing Tsun tetszik a legjobban.
viszont arról nem kaptam sehol infót, hogy mennyibe kerül ez havonta?
Elküldve: 2004. 08. 02. 13:50
Egyébként furcsállom, hogy senki nem szólt még arról az ágról, amit csak úgy amerikásan XMA-ként emlegetnek, teljes nevén az Extreme Martial Arts. Na, hát az brutális. Érdemes a guglin rákeresni. A Discovery-n (ha jól emlékszem) volt egy 3 részes film erről... hát leesett az állam. Akrobatikus mozgás, hihetetlen hajlékonyság és erő, fantasztikus látvány... Kár, hogy GPRS-em van, szívesen feltolnám valami tárhelyre a legszebb jeleneteket. Egész fiatal kiscsákó (olyan 7-8 év körüli) a bo-val olyat művelt, hogy még kikockázni sem volt értelmes... Különösen a fegyveres gyakorlatok nagyon látványosak és látszik, hogy iszonyat munka bele van feccolva a 2-3 perces gyakorlatba.
Elküldve: 2004. 08. 02. 14:05
| Idézet (*Iguana*) |
| Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek. |
---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.
Elküldve: 2004. 08. 02. 14:14
Idézet: PPeter - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 0:45
Én is örökké AIKIDOKA maradok, még ha nincs is időm rá mostanság.
A ruhát, övet évente 1x még kimosom. Jo, bokken, tanto ott vannak a fekete tokban.
Amikor még jártam eddzésre, mindig volt egy apuka/anyuka a villamoson, aki azt mondta a kisfiának:
"Igen, az a fiú biztos horgászni megy ."
Elküldve: 2004. 08. 02. 14:26
Idézet: bexxter - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 14:42
viszont arról nem kaptam sehol infót, hogy mennyibe kerül ez havonta?
Nem voltam meggyőző?
Mi több, itt találtam valami ártáblázatot, kiindulásnak nem rossz: kattincsá
Elküldve: 2004. 08. 02. 14:34
Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 15:08
Megnézegettem egy-kettőt...hmm. Laikus vagyok (és még ez is jóindulattal), de pl. a kardhasználat engem nem győzött meg túlzottan. Esetlen szúrások, rengeteg irányváltás, visszafogás...nem néz ki rosszul, de így elsőre eléggé katacentrikusnak tűnnek. Azért még tájékozódom
Elküldve: 2004. 08. 02. 15:03
Elküldve: 2004. 08. 02. 15:09
Elküldve: 2004. 08. 02. 15:28
Idézet: eszpe - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 14:09
Nekem megvan mind a kettő. Mivel régi forumozós vagy és harcművészet iránt is érdeklődsz, hajlandó vagyok kölcsönadni. Feltéve, ha Bpesti vagy.
Az ex-aikidios kollégáknak meg külön meleg üdvözlet. Valamikor a 90'-es években én is foglalkoztam az aikido-val. Sajna az időfaktor miatt pár év után kikoptam. Egyszer a Tamura sensei ittlétekor videoztam egy adagot. De van jodo és iaido home videóm is.
Van aikidos könyv is (Yoshimitsu Yamada: Aikido complete), de ez egy kicsit más stílus, mint a Tamura sensei által oktatott és itthon elterjedt irányzat.
Elküldve: 2004. 08. 02. 19:22
Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 15:26
Mi több, itt találtam valami ártáblázatot, kiindulásnak nem rossz: kattincsá
talán nem is olyan drága..
azthiszem ennél maradok.
Elküldve: 2004. 08. 02. 21:19
Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 16:28
Az ex-aikidios kollégáknak meg külön meleg üdvözlet...
Szia!
Köszi a felajánlást. Bp-i vagyok, de nem kölcsön kellene, hanem szeretném megvenni őket.
A Muszasi azt hiszem 5 kötet. 4-et elolvastam, az 5-ik annak sem volt meg, aki kölcsönadta.
kb. 4-5 éve kölcsönkaptam őket, elolvastam, és nem bírnám ki, hogy újra elolvasom, és utána nincsenek ott a polcomon.
Szerkesztette: eszpe 2004. 08. 02. 21:41 -kor
Elküldve: 2004. 08. 05. 16:13
Idézet: Tank - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 8:27
Nekem meg pont az tetszett a Shaolinban, hogy nem egyből egymásnak estek az emberek (mire gondolok: pl. félig tapasztalt emberek párokba szerveződnek, hozzád kerül egy csaj, kíméled, nem akarod megütni, míg mondod neki, hogy ne üssön tökre/fejre/stb, erre mi a második megmozdulása: tükün/fejen/stb rúg - nem tudom, hogy ismerős-e szitu; na ilyen nem volt a Shaolinban). Szóval 93-94 tájékán, amikor hazajött Robert Lions, elkezdődött Magyarországon a Shaolin. Polgár szi-heng. Kb. 3 hónapig csak az alapállások és a légzés volt tanításon. Ezt nevezik alapozásnak!!! Nem csak úgy durr-bele-bumm. Egy jó alapozásra már lehet építeni!
Amúgy a Shaolin egy életforma. Tulajdonképpen csak tesóm járt 1-2 évig, de naponta együtt gyakoroltuk a légzést, állásokat és formagyakorlatot. Mivel más sportot is űzünk (kajak), és jött az érettségi-felvételi időszak, időhiány miatt abbamaradt. Mert a Shaolin egy életforma, egész embert kíván.
Szerkesztette: tocsa 2004. 08. 05. 16:17 -kor
Elküldve: 2004. 08. 07. 16:10
Csatolt fájl:
-
rome2362.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 07. 14. 08:23

Súgó
A téma zárva.