HWSW Informatikai Kerekasztal: Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 02. 07:27

Én egyszer voltam egy Aikido edzésen és nem nagyon voltam odáig érte, mert végig csak bukfencezni kellett és nagyon elszédültem. :( A haver még bírta két hónapig, de utána ő is feladta (én már láttam, hogy itt vmi gebasz van). Lehet, nem jó helyre jártunk?? Amúgy tetszene a dolog! :)
strc prst skrc krk

#162 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 07:51

Idézet: bexxter - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 22:37

üdv!

végigolvastam a topicot, nagyjábol megnéztem a linkeket.
anno jártam 2-3 évig Kobudora, ami a Iaido kard nélküli "változata".
nem volt rossz, csak az edző.. otthagytam, aztán kb fél-egy évre rá felbomlott az egész. azta semmi.
most igy 17évesen haverommal gondolkodtunk, hogy amig nem késő kéne valami.
én otthon edzem mert elég kis darab vagyok.

de ha már edzünk (az edzotermi filing nem jon be..) akkor gondoltuk valami olyasmi kéne, amit lehet hasznositani az utcán.
sokszor járok/járunk olyan helyen ahol sajna kell(ene)
részemről egyelöre a futás van soron.

amire én gondoltam:
Kempo, Wing tsun, esetleg kyokushin.

azt a 2-3év edzést szerintem nem kell tekinteni, mert nem volt valami magas szinvonal.
melyiket ajánljátok?

Ha tényleg kis darab vagy, akkor Wing Tsun, Aikido, de ha vállalod, akkor szerintem a kempo is mehet :box:. Persze én az utóbbira szavazok, na de hát én elfogult vagyok :D.

#163 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 10:19

Az eséseknek, gurulásoknak igen fontos szerepük van, itt talán még nagyobb is, mint mondjuk a karatéban. Annak ellenére, hogy általában puszta technikák gyakorlásával telnek az edzések (bele a közepébe), ne lepődj meg, ha csak 1 féle dolgot tanítanak sokáig. Gondolj bele, ha pl. hónapokig csak esni és gurulni tanulsz, milyen jól fog utána menni (pl. lépcsőn megcsúszol, valaki ellök, ilyenek, persze ehhez sok gyakorlás meg ösztön kell)!

Annyit még a lassú tanulásról, hogy (ez nem ide vág, de végülis a téma hasonló) a Shaolin szerzetesek is azért tanulhattak nagyon lassan (pl. légzéstechnikát évekig(!) ), hogy egyrészt kifejlesszenek olyan képességeket, amik másoknak nem igazán volt lehetséges (tehát a légzéstechnikát valóban magas szintre fejlesztették!), másrészt ha valaki el akart lesni valamit, s csak azért állt be közéjük, akkor nem sok esélye volt, mert rövid idő alatt nem sokmindent tanulhatott (pedig nem napi 2 órát edzettek). Ez is mint egyfajta védelem működött.

Talán egyszerű oka a technikák puszta tanításának az, hogy mindenkinek a saját adottságaihoz mérten kell megtalálnia a mozdulatokat, az egész folyamatot, saját magának kell felfedeznie, ami benne rejlik, s ehhez nem is kell mást tenni, csak gyakorolni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#164 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 10:30

Idézet: Warrior - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 18:25

Nem láttam eme témát eme fórumban (eme ideig még), gondoltam, kinyitom.

Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#165 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 13:10

Köszy, tegnap még hiába kerestem rá a szóra, semmit sem adott, ma meg már 2 topic is... Mindenesetre ha áthelyezésre kerül, oda is írunk, remélem... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#166 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 13:42

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 8:51

Ha tényleg kis darab vagy, akkor Wing Tsun, Aikido, de ha vállalod, akkor szerintem a kempo is mehet :box:. Persze én az utóbbira szavazok, na de hát én elfogult vagyok :D.

amiket olvastam, és láttam edzéseket.. eddig a Wing Tsun tetszik a legjobban.

viszont arról nem kaptam sehol infót, hogy mennyibe kerül ez havonta?

#167 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 13:50

Összevontam a két témát. :)

Egyébként furcsállom, hogy senki nem szólt még arról az ágról, amit csak úgy amerikásan XMA-ként emlegetnek, teljes nevén az Extreme Martial Arts. Na, hát az brutális. Érdemes a guglin rákeresni. A Discovery-n (ha jól emlékszem) volt egy 3 részes film erről... hát leesett az állam. Akrobatikus mozgás, hihetetlen hajlékonyság és erő, fantasztikus látvány... Kár, hogy GPRS-em van, szívesen feltolnám valami tárhelyre a legszebb jeleneteket. Egész fiatal kiscsákó (olyan 7-8 év körüli) a bo-val olyat művelt, hogy még kikockázni sem volt értelmes... Különösen a fegyveres gyakorlatok nagyon látványosak és látszik, hogy iszonyat munka bele van feccolva a 2-3 perces gyakorlatba.

#168 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 14:05

nekem ami nagyon tetszik harcművészeti stílus, az (többek közt)  a CAPOERA
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#169 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 14:08

Itt egy link, fent van egy pár video, érdemes megnézni őket. XMA

#170 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 14:14

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 0:45

:respect:

Én is örökké AIKIDOKA maradok, még ha nincs is időm rá mostanság.

A ruhát, övet évente 1x még kimosom. Jo, bokken, tanto ott vannak a fekete tokban. :)
Amikor még jártam eddzésre, mindig volt egy apuka/anyuka a villamoson, aki azt mondta a kisfiának:
"Igen, az a fiú biztos horgászni megy ." :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#171 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 14:26

Idézet: bexxter - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 14:42

amiket olvastam, és láttam edzéseket.. eddig a Wing Tsun tetszik a legjobban.

viszont arról nem kaptam sehol infót, hogy mennyibe kerül ez havonta?

Nem voltam meggyőző? :D Akkor Kung-fu lap a barátod.

Mi több, itt találtam valami ártáblázatot, kiindulásnak nem rossz: kattincsá :).

#172 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 14:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 15:08

Itt egy link, fent van egy pár video, érdemes megnézni őket. XMA

Megnézegettem egy-kettőt...hmm. Laikus vagyok (és még ez is jóindulattal), de pl. a kardhasználat engem nem győzött meg túlzottan. Esetlen szúrások, rengeteg irányváltás, visszafogás...nem néz ki rosszul, de így elsőre eléggé katacentrikusnak tűnnek. Azért még tájékozódom :).

#173 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 15:03

>> Könyvek <<

Itt is vannak ruha/felszerelés/fegyver árak.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#174 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 15:09

Amúgy tudja valaki, hogy hol és mennyiért lehet kapni a Muszasi-t és a James Clavell: Shogun c. könyveket?

#175 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 15:28

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 14:09

Amúgy tudja valaki, hogy hol és mennyiért lehet kapni a Muszasi-t és a James Clavell: Shogun c. könyveket?

Nekem megvan mind a kettő. Mivel régi forumozós vagy és harcművészet iránt is érdeklődsz, hajlandó vagyok kölcsönadni. Feltéve, ha Bpesti vagy.
Az ex-aikidios kollégáknak meg külön meleg üdvözlet. Valamikor a 90'-es években én is foglalkoztam az aikido-val. Sajna az időfaktor miatt pár év után kikoptam. Egyszer a Tamura sensei ittlétekor videoztam egy adagot. De van jodo és iaido home videóm is.
Van aikidos könyv is (Yoshimitsu Yamada: Aikido complete), de ez egy kicsit más stílus, mint a Tamura sensei által oktatott és itthon elterjedt irányzat.
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#176 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 19:22

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 15:26

Nem voltam meggyőző? :D Akkor Kung-fu lap a barátod.

Mi több, itt találtam valami ártáblázatot, kiindulásnak nem rossz: kattincsá :).

talán nem is olyan drága.. :)
azthiszem ennél maradok.

#177 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 21:19

Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 16:28

Nekem megvan mind a kettő. Mivel régi forumozós vagy és harcművészet iránt is érdeklődsz, hajlandó vagyok kölcsönadni. Feltéve, ha Bpesti vagy.
Az ex-aikidios kollégáknak meg külön meleg üdvözlet...

Szia!

Köszi a felajánlást. Bp-i vagyok, de nem kölcsön kellene, hanem szeretném megvenni őket.
A Muszasi azt hiszem 5 kötet. 4-et elolvastam, az 5-ik annak sem volt meg, aki kölcsönadta. :(
kb. 4-5 éve kölcsönkaptam őket, elolvastam, és nem bírnám ki, hogy újra elolvasom, és utána nincsenek ott a polcomon. :)

Szerkesztette: eszpe 2004. 08. 02. 21:41 -kor

#178 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 16:13

Idézet: Tank - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 8:27

Én egyszer voltam egy Aikido edzésen és nem nagyon voltam odáig érte, mert végig csak bukfencezni kellett és nagyon elszédültem. :( A haver még bírta két hónapig, de utána ő is feladta (én már láttam, hogy itt vmi gebasz van). Lehet, nem jó helyre jártunk?? Amúgy tetszene a dolog! :)

Nekem meg pont az tetszett a Shaolinban, hogy nem egyből egymásnak estek az emberek (mire gondolok: pl. félig tapasztalt emberek párokba szerveződnek, hozzád kerül egy csaj, kíméled, nem akarod megütni, míg mondod neki, hogy ne üssön tökre/fejre/stb, erre mi a második megmozdulása: tükün/fejen/stb rúg - nem tudom, hogy ismerős-e szitu; na ilyen nem volt a Shaolinban). Szóval 93-94 tájékán, amikor hazajött Robert Lions, elkezdődött Magyarországon a Shaolin. Polgár szi-heng. Kb. 3 hónapig csak az alapállások és a légzés volt tanításon. Ezt nevezik alapozásnak!!! Nem csak úgy durr-bele-bumm. Egy jó alapozásra már lehet építeni!

Amúgy a Shaolin egy életforma. Tulajdonképpen csak tesóm járt 1-2 évig, de naponta együtt gyakoroltuk a légzést, állásokat és formagyakorlatot. Mivel más sportot is űzünk (kajak), és jött az érettségi-felvételi időszak, időhiány miatt abbamaradt. Mert a Shaolin egy életforma, egész embert kíván.

Szerkesztette: tocsa 2004. 08. 05. 16:17 -kor

#179 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 07. 16:10

...

Csatolt fájl:

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#180 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 08:23

Egy UPP a topiknak annak örömére, hogy végre legyőztem a lustaságomat és a tüdőgyulladásomat úgyhogy egy hónap után újra mentem edzésre :)
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó