HWSW Informatikai Kerekasztal: Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok Értékeld a témát: -----

#171 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 02. 14:26

Idézet: bexxter - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 14:42

amiket olvastam, és láttam edzéseket.. eddig a Wing Tsun tetszik a legjobban.

viszont arról nem kaptam sehol infót, hogy mennyibe kerül ez havonta?

Nem voltam meggyőző? :D Akkor Kung-fu lap a barátod.

Mi több, itt találtam valami ártáblázatot, kiindulásnak nem rossz: kattincsá :).

#172 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 14:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 15:08

Itt egy link, fent van egy pár video, érdemes megnézni őket. XMA

Megnézegettem egy-kettőt...hmm. Laikus vagyok (és még ez is jóindulattal), de pl. a kardhasználat engem nem győzött meg túlzottan. Esetlen szúrások, rengeteg irányváltás, visszafogás...nem néz ki rosszul, de így elsőre eléggé katacentrikusnak tűnnek. Azért még tájékozódom :).

#173 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 15:03

>> Könyvek <<

Itt is vannak ruha/felszerelés/fegyver árak.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#174 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 15:09

Amúgy tudja valaki, hogy hol és mennyiért lehet kapni a Muszasi-t és a James Clavell: Shogun c. könyveket?
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#175 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 15:28

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 14:09

Amúgy tudja valaki, hogy hol és mennyiért lehet kapni a Muszasi-t és a James Clavell: Shogun c. könyveket?

Nekem megvan mind a kettő. Mivel régi forumozós vagy és harcművészet iránt is érdeklődsz, hajlandó vagyok kölcsönadni. Feltéve, ha Bpesti vagy.
Az ex-aikidios kollégáknak meg külön meleg üdvözlet. Valamikor a 90'-es években én is foglalkoztam az aikido-val. Sajna az időfaktor miatt pár év után kikoptam. Egyszer a Tamura sensei ittlétekor videoztam egy adagot. De van jodo és iaido home videóm is.
Van aikidos könyv is (Yoshimitsu Yamada: Aikido complete), de ez egy kicsit más stílus, mint a Tamura sensei által oktatott és itthon elterjedt irányzat.
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#176 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 19:22

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 15:26

Nem voltam meggyőző? :D Akkor Kung-fu lap a barátod.

Mi több, itt találtam valami ártáblázatot, kiindulásnak nem rossz: kattincsá :).

talán nem is olyan drága.. :)
azthiszem ennél maradok.

#177 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 21:19

Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 16:28

Nekem megvan mind a kettő. Mivel régi forumozós vagy és harcművészet iránt is érdeklődsz, hajlandó vagyok kölcsönadni. Feltéve, ha Bpesti vagy.
Az ex-aikidios kollégáknak meg külön meleg üdvözlet...

Szia!

Köszi a felajánlást. Bp-i vagyok, de nem kölcsön kellene, hanem szeretném megvenni őket.
A Muszasi azt hiszem 5 kötet. 4-et elolvastam, az 5-ik annak sem volt meg, aki kölcsönadta. :(
kb. 4-5 éve kölcsönkaptam őket, elolvastam, és nem bírnám ki, hogy újra elolvasom, és utána nincsenek ott a polcomon. :)

Szerkesztette: eszpe 2004. 08. 02. 21:41 -kor

#178 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 16:13

Idézet: Tank - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 8:27

Én egyszer voltam egy Aikido edzésen és nem nagyon voltam odáig érte, mert végig csak bukfencezni kellett és nagyon elszédültem. :( A haver még bírta két hónapig, de utána ő is feladta (én már láttam, hogy itt vmi gebasz van). Lehet, nem jó helyre jártunk?? Amúgy tetszene a dolog! :)

Nekem meg pont az tetszett a Shaolinban, hogy nem egyből egymásnak estek az emberek (mire gondolok: pl. félig tapasztalt emberek párokba szerveződnek, hozzád kerül egy csaj, kíméled, nem akarod megütni, míg mondod neki, hogy ne üssön tökre/fejre/stb, erre mi a második megmozdulása: tükün/fejen/stb rúg - nem tudom, hogy ismerős-e szitu; na ilyen nem volt a Shaolinban). Szóval 93-94 tájékán, amikor hazajött Robert Lions, elkezdődött Magyarországon a Shaolin. Polgár szi-heng. Kb. 3 hónapig csak az alapállások és a légzés volt tanításon. Ezt nevezik alapozásnak!!! Nem csak úgy durr-bele-bumm. Egy jó alapozásra már lehet építeni!

Amúgy a Shaolin egy életforma. Tulajdonképpen csak tesóm járt 1-2 évig, de naponta együtt gyakoroltuk a légzést, állásokat és formagyakorlatot. Mivel más sportot is űzünk (kajak), és jött az érettségi-felvételi időszak, időhiány miatt abbamaradt. Mert a Shaolin egy életforma, egész embert kíván.

Szerkesztette: tocsa 2004. 08. 05. 16:17 -kor

#179 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 07. 16:10

...

Csatolt fájl:

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#180 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 08:23

Egy UPP a topiknak annak örömére, hogy végre legyőztem a lustaságomat és a tüdőgyulladásomat úgyhogy egy hónap után újra mentem edzésre :)
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#181 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 10:47

Idézet: Dorian - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 9:23

Egy UPP a topiknak annak örömére, hogy végre legyőztem a lustaságomat és a tüdőgyulladásomat úgyhogy egy hónap után újra mentem edzésre :)

Helyes, testvér.  :respect:
Milyen sportot is űzöl? :)
Wherever you go, go with all your heart.

#182 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 11:06

Két videó érdekességként:

Unicyclist.org - StreetClimb
Unicyclist.org - Capoiera

#183 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 11:16

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 9:47

Helyes, testvér.  :respect:
Milyen sportot is űzöl? :)

Krav Magára járok, nagyon tetszik, főleg hogy kemény és hatékony. Egyetlen hibát tudok felróni neki: Ebben a stílusban nem lehet csak úgy egy kis barátságos bunyót nyomni, mert csúnya vége lenne  :cool: Bár magasabb szinteken állítólag van full kontakt bunyó  :eek:

Szerkesztette: Dorian 2005. 07. 14. 11:17 -kor

Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#184 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 18:29

Idézet: Dorian - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 12:16

Krav Magára járok, nagyon tetszik, főleg hogy kemény és hatékony. Egyetlen hibát tudok felróni neki: Ebben a stílusban nem lehet csak úgy egy kis barátságos bunyót nyomni, mert csúnya vége lenne  :cool: Bár magasabb szinteken állítólag van full kontakt bunyó  :eek:

Önvédelem szempontjából valószínűleg korszerű választás. :up:

Szerintem én maradok az aikidónál, ha egyszer elhatározom magam.

#185 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 07:29

A nyílt utcán lelőtték a hollandok korábbi többszörös kickbox világbajnokát, Peter Smitet.
A negyvenhárom éves egykori sportoló hétfőn este, Rotterdamban vitába keveredett egy másik járókelővel, majd "ellenfele" hirtelen pisztolyt rántott és többször is rálőtt. A Tornádó becenévre hallgató Smit - aki a nyolcvanas és kilencvenes években számtalan címet gyűjtött kickboxban és karatéban - a helyszínen meghalt.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#186 Felhasználó inaktív   WickedWitch 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 07:39

Kempo Karate. 4 évig. Jó lenne újra kezdeni, de millió kifogásom van... A Kendo-t szívesen űzném...
Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.

They say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance.

#187 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 17. 07:50

Idézet: WickedWitch - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 8:39

Kempo Karate. 4 évig. Jó lenne újra kezdeni, de millió kifogásom van... A Kendo-t szívesen űzném...

Ejha :respect:

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó