idézet:
Ezt írta special:
...A mester nem bánotta nagyon, csak megvárta, míg kijönnek a könnyei, és magától lemegy a szőnyegről.[/quote]
![]()
Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok
Elküldve: 2003. 12. 13. 13:22
Elküldve: 2003. 12. 13. 13:26
idézet:
Ezt írta Sniper:
Brutalis egy sportmunkahelyemen egyik srac gyuri mar jopar eve (nemtom hany danos mar... talan 2) ennek ellenere edzotaborbol ha megjon nemnagyon lehet raismerni
[/quote]
Hehe. Ezt kapd ki:
Egyik ismerősöm kyokushin mester és egyszer elment dokihoz, hogy fájdogál a háta. A röntgenképről kiderült, hogy el van törve a gerince!
A srácnak olyan hátizmai vannak, hogy egybentartották a törött csigolya ellenére is...![]()
Elküldve: 2003. 12. 13. 13:32
idézet:
Ezt írta Piftuka:
...
Fentebb szóba kerültek az akciófilmek sztárjai; Van Damme is.
Nos, lehet nem szeretni (speciel kis koromban nagyon szerettem a filmjeit), de nem olyan "balerina", mint ahogy többen mondják.
Én úgy tudom, hogy nyert kick box versenyt is, úgyhogy azért csak nem lehet "piskóta" a pali.
...[/quote]
Hát a Kick-Box VB címét semi-contact-ban szerezte... úgyhogy nyugodtan lehet balerina...
Bár azt elismerem, hogy nagyon esztétikusan mozog, jó nézni.
Elküldve: 2003. 12. 13. 13:33
idézet:
Ezt írta Flynn:
Hehe. Ezt kapd ki:
Egyik ismerősöm kyokushin mester és egyszer elment dokihoz, hogy fájdogál a háta. A röntgenképről kiderült, hogy el van törve a gerince!
A srácnak olyan hátizmai vannak, hogy egybentartották a törött csigolya ellenére is...[/quote]
Ennek nagyun Urban Legend szaga van...![]()
![]()
Elküldve: 2003. 12. 13. 13:55
idézet:
Ezt írta Flynn:
Hehe. Ezt kapd ki:
A srácnak olyan hátizmai vannak, hogy egybentartották a törött csigolya ellenére is...[/quote]
Azért nem mindegy, hogy hordágyon ment be vagy a saját lábán.Az előbbit azt én is meg tudom csinálni.
![]()
Elküldve: 2003. 12. 13. 14:48
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
A Ving Tsun és a Wing Tsun az ugyanaz? Csak, mert pesten V-vel hirdetik az eredeti meg a W-s, nem?[/quote]
Az eredeti a W-s, s mint emlitettem otthagytak Madai Norbert iskolajat a tanitvanyai, s ha minden igaz ok hoztak letre a sima V-s iskolat.
Egyebkent akit erdekel van weboldaluk is.
[url="http://"http://www.wingtsun.hu/"]Ezen az oldalon[/url] olvashattok rola...kepek is vannak.Amikor meg en csinaltam Madai "csak" 4.szintu mester volt...mar 6. szintre elert....bar hozza tartozik, hogy nem a tudas miatt, hanem a hatalmas osszegek miatt nem erte el korabban. Azt tudni kell, hogy nagyon draga egy mester vizsga....ilyen szinten mar tobb millio Ft.
Elküldve: 2003. 12. 13. 14:52
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Miért ? Mi kerül olyan sokba ?[/quote]
A havi tandijat meg ki tudtam volna fizetni(ez 98-ban volt 5000Ft...az akkoriban a legdragabb volt), de sokba kerultek a cumok(s egy ido utan megkoveteltek a rendes edzoruhat, s az nem volt occcssso), illetve 5.szinttol maganorakra kellett volna jarnom, ami egy hetre 2-3000Ft...igy havonta akar 20000Ft-ba is kerult volna, s ez 20evesen egyetemista letemre nagyon nehezen elokeritheto volt. Bar most sem adnek ki 20000Ft-ot havonta edzesre.
Elküldve: 2003. 12. 13. 15:02
Elküldve: 2003. 12. 14. 01:26
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Ennek nagyun Urban Legend szaga van...![]()
[/quote]
Nem kell, hogy elhidd. Bognár Zolinak hívják a srácot és a nagyatádi dojóban edz.
Elküldve: 2003. 12. 14. 01:38
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Azért nem mindegy, hogy hordágyon ment be vagy a saját lábán.Az előbbit azt én is meg tudom csinálni.
[/quote]
Hordágyon viszik az embert.
Tényleg meg tudod csinálni? Akkor lássuk.![]()
Elküldve: 2003. 12. 14. 02:35
idézet:
Ezt írta Flynn:
Nem kell, hogy elhidd. Bognár Zolinak hívják a srácot és a nagyatádi dojóban edz.[/quote]
Nem azt mondtam, hogy nem hiszem el.
Hanem azt, hogy urban legend szaga van.
Nem ugyanaz.
Bár... még mindig szkeptikus vagyok. Gerinctöréssel sétafikálni???![]()
![]()
Elküldve: 2003. 12. 14. 22:36
idézet:
Bár... még mindig szkeptikus vagyok. Gerinctöréssel sétafikálni???![]()
[/quote]
Vegulis nem lehetetlen, egyik ismerosom szilankosra tort csigolyaval maszott ki az ego auto alol (190cm magas srac fejtetore borult az auto parszor 140km/h kornyeken, es gyakorlatilag osszenyomta annyira, hogy osszeroppant egy csigolyaja) ... kesobb azt mondtak az orvosok, hogy talan ez az akaratero mentette meg a lebenulastol (bar a mai napig sem erzi a labujjait... lehet frenkizni, hogy taposod a labat es nem erzi... na meg azt sem ha o lep veletlen valaki labara
)
Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B 3B82 791E 7F92 A6F6 A67E
Elküldve: 2003. 12. 15. 08:30
idézet:
Ezt írta foxyr:
A havi tandijat meg ki tudtam volna fizetni(ez 98-ban volt 5000Ft...az akkoriban a legdragabb volt), de sokba kerultek a cumok(s egy ido utan megkoveteltek a rendes edzoruhat, s az nem volt occcssso), illetve 5.szinttol maganorakra kellett volna jarnom, ami egy hetre 2-3000Ft...igy havonta akar 20000Ft-ba is kerult volna, s ez 20evesen egyetemista letemre nagyon nehezen elokeritheto volt. Bar most sem adnek ki 20000Ft-ot havonta edzesre.[/quote]
20 pénz??Azt a leborult!! Eddig gondolkodtam rajta, hogy esetleg megnézem, de ezek után biztos, hogy nem.
Elküldve: 2003. 12. 15. 09:08
idézet:
És itt jön be az én (globális) véleményem: az a harcművészet, amely nem minősül versenysportnak a való életben semmit nem ér, bár lehet nagyon esztétikus a mozgáskultúrája, szimpatikus a szellemisége, és hobbinak kiváló...
Mert hogyan lehet eldönteni, hogy mely a "leghatékonyabb" harcművészet??? Csakis versenyen, "éles körülmények között" (és itt kifejezetten a full contactra gondolok). Minden egyéb dolog duma. Lehet szép, lehet jó, lehet tetszetős, de csak duma.[/quote]
Nem mondhatom, hogy valahol ne lenne ebben valami, ám erről mindazok, akik - akár versenyzés után is - végül a művészetibb ágat választották, némileg másképpen gondolkodnak.
Én meg nem szívesen hallanák egy 'komolyan vett' versenyről: nem hiszem, hogy néhány másodperces, esetenként győztes nélküli, halállal végződő meccsek bármit is jelentenének.
Bár, kétségkívül ismét valós tartalmat adnának mindannak, ami miatt az élethalálharcból rituálé lett:
idézet:
Ezt írta Rive:
Érdekes lenne utánanézni a különféle rítusok és tabuk szerepének az agresszió korlátok közé szorításában. [/quote]
Elküldve: 2003. 12. 15. 15:39
idézet:
Ezt írta Rive:
Érdekes lenne utánanézni a különféle rítusok és tabuk szerepének az agresszió korlátok közé szorításában[/quote]
Akkor nézz utána....![]()
Elküldve: 2003. 12. 15. 18:31
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
20 pénz??Azt a leborult!! Eddig gondolkodtam rajta, hogy esetleg megnézem, de ezek után biztos, hogy nem.[/quote]
Mint mondtam ez '98-ban volt....nem tudom mit valtozott...bar 90-es evek elejen 20-30rugoba is kerultek a sportcipok, s 13ev utan is ennyibe kerulnek....sot olcsobbak. Azert teljesen nem lehet alapul venni, de valamennyire adhat tampontot. Azert azt mondom, hogy menj el egy nyilt napra, s ott minden kerdesedre valaszt kaphatsz. A cuccokat azert csak egyszer kell megvenni![]()
Elküldve: 2003. 12. 16. 08:25
idézet:
Ezt írta foxyr:
Mint mondtam ez '98-ban volt....nem tudom mit valtozott...bar 90-es evek elejen 20-30rugoba is kerultek a sportcipok, s 13ev utan is ennyibe kerulnek....sot olcsobbak. Azert teljesen nem lehet alapul venni, de valamennyire adhat tampontot. Azert azt mondom, hogy menj el egy nyilt napra, s ott minden kerdesedre valaszt kaphatsz. A cuccokat azert csak egyszer kell megvenni[/quote]
Szerintem, hogy olcsóbb nem lett az biztos. Én amikor elkezdtem kickboxra járni, akkor az edzőmtől kérdeztem milyen felszerelés kell. Az elején elég egy mackó nadrág, aztán ha meg tetszik, ráérsz a többit megvenni. Addig adott kölcsönbe kesztyűt is, ha kellett. Az 8 hónap után úgydöntöttem veszek saját kesztyűt meg lábfejvédőt. Mondta edzőm tud szerezni 4k-ért kesztyűt, igaz nem Top T*n és nem is Kw*n, de edzésre jó az is. Azt ennyi. A többi az opcionális volt, aki akarta megvette, aki nem az nem. Nálunk nem a pénzről szólt a sport, de hát ízlések és pofonok. Mondjuk egy herevédőt azért nem ártott beszerezni, mert néha-néha azért előfordult egy-két "lecsúszott" rúgás is.![]()
Elküldve: 2003. 12. 16. 09:05
idézet:
Ezt írta Flynn:
Akkor nézz utána....[/quote]
Én már utánanéztem![]()
Elküldve: 2003. 12. 16. 13:18
idézet:
Ezt írta Rive:
Én már utánanéztem[/quote]
Megosztanád velünk?
Elküldve: 2003. 12. 16. 13:50
idézet:
Ezt írta Flynn:
Megosztanád velünk?[/quote]
Ossza meg veled a Konrád bácsi
Tőlem meg legyen elég annyi: a rítusok kontrollja nélküli agresszió szélsőértékben az egyik legkontraszelektívebb tulajdonság - maximum egy marad. De az se mindig...

Súgó
A téma zárva.