HWSW Informatikai Kerekasztal: Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok Értékeld a témát: -----

#131 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:22

idézet:
Ezt írta special:
...A mester nem bánotta nagyon, csak megvárta, míg kijönnek a könnyei, és magától lemegy a szőnyegről.[/quote]
:D
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#132 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:26

idézet:
Ezt írta Sniper:

Brutalis egy sport :D munkahelyemen egyik srac gyuri mar jopar eve (nemtom hany danos mar... talan 2) ennek ellenere edzotaborbol ha megjon nemnagyon lehet raismerni :D
[/quote]
Hehe. Ezt kapd ki:
Egyik ismerősöm kyokushin mester és egyszer elment dokihoz, hogy fájdogál a háta. A röntgenképről kiderült, hogy el van törve a gerince!
A srácnak olyan hátizmai vannak, hogy egybentartották a törött csigolya ellenére is... :)

#133 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:32

idézet:
Ezt írta Piftuka:

...
Fentebb szóba kerültek az akciófilmek sztárjai; Van Damme is.
Nos, lehet nem szeretni (speciel kis koromban nagyon szerettem a filmjeit), de nem olyan "balerina", mint ahogy többen mondják.
Én úgy tudom, hogy nyert kick box versenyt is, úgyhogy azért csak nem lehet "piskóta" a pali.
...
[/quote]

Hát a Kick-Box VB címét semi-contact-ban szerezte... úgyhogy nyugodtan lehet balerina... :)

Bár azt elismerem, hogy nagyon esztétikusan mozog, jó nézni.

#134 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:33

idézet:
Ezt írta Flynn:

Hehe. Ezt kapd ki:
Egyik ismerősöm kyokushin mester és egyszer elment dokihoz, hogy fájdogál a háta. A röntgenképről kiderült, hogy el van törve a gerince!
A srácnak olyan hátizmai vannak, hogy egybentartották a törött csigolya ellenére is... :)
[/quote]

Ennek nagyun Urban Legend szaga van... :) :D

#135 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:55

idézet:
Ezt írta Flynn:

Hehe. Ezt kapd ki:
[/quote]

Azért nem mindegy, hogy hordágyon ment be vagy a saját lábán. :) Az előbbit azt én is meg tudom csinálni. :D
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#136 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 14:48

idézet:
Ezt írta Erős Pista:

A Ving Tsun és a Wing Tsun az ugyanaz? Csak, mert pesten V-vel hirdetik az eredeti meg a W-s, nem?
[/quote]

Az eredeti a W-s, s mint emlitettem otthagytak Madai Norbert iskolajat a tanitvanyai, s ha minden igaz ok hoztak letre a sima V-s iskolat.
Egyebkent akit erdekel van weboldaluk is.

[url="http://"http://www.wingtsun.hu/"]Ezen az oldalon[/url] olvashattok rola...kepek is vannak.Amikor meg en csinaltam Madai "csak" 4.szintu mester volt...mar 6. szintre elert....bar hozza tartozik, hogy nem a tudas miatt, hanem a hatalmas osszegek miatt nem erte el korabban. Azt tudni kell, hogy nagyon draga egy mester vizsga....ilyen szinten mar tobb millio Ft.

#137 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 14:52

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Miért ? Mi kerül olyan sokba ?
[/quote]

A havi tandijat meg ki tudtam volna fizetni(ez 98-ban volt 5000Ft...az akkoriban a legdragabb volt), de sokba kerultek a cumok(s egy ido utan megkoveteltek a rendes edzoruhat, s az nem volt occcssso), illetve 5.szinttol maganorakra kellett volna jarnom, ami egy hetre 2-3000Ft...igy havonta akar 20000Ft-ba is kerult volna, s ez 20evesen egyetemista letemre nagyon nehezen elokeritheto volt. Bar most sem adnek ki 20000Ft-ot havonta edzesre.

#138 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 15:02

[url="http://"http://www.wingtsun.hu/index_a.php?p=30&a=3"]Ezt[/url]is ajanlom figyelmetekbe....ezek elegge gyakoriak a Wing Tsun-nal, mivel sokan hamisitjak, s a Madai mar ki sem all kuzdelmekre, hanem tanitvanyait kuldi.

#139 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 01:26

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Ennek nagyun Urban Legend szaga van... :) :D
[/quote]
Nem kell, hogy elhidd. Bognár Zolinak hívják a srácot és a nagyatádi dojóban edz.

#140 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 01:38

idézet:
Ezt írta Erős Pista:

Azért nem mindegy, hogy hordágyon ment be vagy a saját lábán. :) Az előbbit azt én is meg tudom csinálni. :D
[/quote]
Hordágyon viszik az embert. :)

Tényleg meg tudod csinálni? Akkor lássuk. :D

#141 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 02:35

idézet:
Ezt írta Flynn:

Nem kell, hogy elhidd. Bognár Zolinak hívják a srácot és a nagyatádi dojóban edz.
[/quote]

Nem azt mondtam, hogy nem hiszem el.

Hanem azt, hogy urban legend szaga van.

Nem ugyanaz. :)

Bár... még mindig szkeptikus vagyok. Gerinctöréssel sétafikálni??? :D ;)

#142 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 22:36

idézet:
Bár... még mindig szkeptikus vagyok. Gerinctöréssel sétafikálni??? :D ;)[/quote]

Vegulis nem lehetetlen, egyik ismerosom szilankosra tort csigolyaval maszott ki az ego auto alol (190cm magas srac fejtetore borult az auto parszor 140km/h kornyeken, es gyakorlatilag osszenyomta annyira, hogy osszeroppant egy csigolyaja) ... kesobb azt mondtak az orvosok, hogy talan ez az akaratero mentette meg a lebenulastol (bar a mai napig sem erzi a labujjait... lehet frenkizni, hogy taposod a labat es nem erzi :D... na meg azt sem ha o lep veletlen valaki labara :D)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#143 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 08:30

idézet:
Ezt írta foxyr:

A havi tandijat meg ki tudtam volna fizetni(ez 98-ban volt 5000Ft...az akkoriban a legdragabb volt), de sokba kerultek a cumok(s egy ido utan megkoveteltek a rendes edzoruhat, s az nem volt occcssso), illetve 5.szinttol maganorakra kellett volna jarnom, ami egy hetre 2-3000Ft...igy havonta akar 20000Ft-ba is kerult volna, s ez 20evesen egyetemista letemre nagyon nehezen elokeritheto volt. Bar most sem adnek ki 20000Ft-ot havonta edzesre.
[/quote]

20 pénz?? :eek: Azt a leborult!! Eddig gondolkodtam rajta, hogy esetleg megnézem, de ezek után biztos, hogy nem.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#144 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 09:08

idézet:
És itt jön be az én (globális) véleményem: az a harcművészet, amely nem minősül versenysportnak a való életben semmit nem ér, bár lehet nagyon esztétikus a mozgáskultúrája, szimpatikus a szellemisége, és hobbinak kiváló...

Mert hogyan lehet eldönteni, hogy mely a "leghatékonyabb" harcművészet??? Csakis versenyen, "éles körülmények között" (és itt kifejezetten a full contactra gondolok). Minden egyéb dolog duma. Lehet szép, lehet jó, lehet tetszetős, de csak duma.[/quote]

Nem mondhatom, hogy valahol ne lenne ebben valami, ám erről mindazok, akik - akár versenyzés után is - végül a művészetibb ágat választották, némileg másképpen gondolkodnak.

Én meg nem szívesen hallanák egy 'komolyan vett' versenyről: nem hiszem, hogy néhány másodperces, esetenként győztes nélküli, halállal végződő meccsek bármit is jelentenének.

Bár, kétségkívül ismét valós tartalmat adnának mindannak, ami miatt az élethalálharcból rituálé lett:

idézet:
Ezt írta Rive:
Érdekes lenne utánanézni a különféle rítusok és tabuk szerepének az agresszió korlátok közé szorításában. [/quote]
Elköltöztem :-)

#145 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 15:39

idézet:
Ezt írta Rive:
Érdekes lenne utánanézni a különféle rítusok és tabuk szerepének az agresszió korlátok közé szorításában[/quote]

Akkor nézz utána.... :)

#146 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 18:31

idézet:
Ezt írta Erős Pista:

20 pénz?? :eek: Azt a leborult!! Eddig gondolkodtam rajta, hogy esetleg megnézem, de ezek után biztos, hogy nem.
[/quote]

Mint mondtam ez '98-ban volt....nem tudom mit valtozott...bar 90-es evek elejen 20-30rugoba is kerultek a sportcipok, s 13ev utan is ennyibe kerulnek....sot olcsobbak. Azert teljesen nem lehet alapul venni, de valamennyire adhat tampontot. Azert azt mondom, hogy menj el egy nyilt napra, s ott minden kerdesedre valaszt kaphatsz. A cuccokat azert csak egyszer kell megvenni :D

#147 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 08:25

idézet:
Ezt írta foxyr:

Mint mondtam ez '98-ban volt....nem tudom mit valtozott...bar 90-es evek elejen 20-30rugoba is kerultek a sportcipok, s 13ev utan is ennyibe kerulnek....sot olcsobbak. Azert teljesen nem lehet alapul venni, de valamennyire adhat tampontot. Azert azt mondom, hogy menj el egy nyilt napra, s ott minden kerdesedre valaszt kaphatsz. A cuccokat azert csak egyszer kell megvenni :D
[/quote]

Szerintem, hogy olcsóbb nem lett az biztos. Én amikor elkezdtem kickboxra járni, akkor az edzőmtől kérdeztem milyen felszerelés kell. Az elején elég egy mackó nadrág, aztán ha meg tetszik, ráérsz a többit megvenni. Addig adott kölcsönbe kesztyűt is, ha kellett. Az 8 hónap után úgydöntöttem veszek saját kesztyűt meg lábfejvédőt. Mondta edzőm tud szerezni 4k-ért kesztyűt, igaz nem Top T*n és nem is Kw*n, de edzésre jó az is. Azt ennyi. A többi az opcionális volt, aki akarta megvette, aki nem az nem. Nálunk nem a pénzről szólt a sport, de hát ízlések és pofonok. Mondjuk egy herevédőt azért nem ártott beszerezni, mert néha-néha azért előfordult egy-két "lecsúszott" rúgás is. :)

#148 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 09:05

idézet:
Ezt írta Flynn:
Akkor nézz utána.... :)[/quote]

Én már utánanéztem :)

#149 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 13:18

idézet:
Ezt írta Rive:

Én már utánanéztem :)
[/quote]

Megosztanád velünk?

#150 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 13:50

idézet:
Ezt írta Flynn:
Megosztanád velünk?[/quote]

Ossza meg veled a Konrád bácsi :)

Tőlem meg legyen elég annyi: a rítusok kontrollja nélküli agresszió szélsőértékben az egyik legkontraszelektívebb tulajdonság - maximum egy marad. De az se mindig...

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.