HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 23. 19:11

Madagaszkár (színes amerikai animációs vígjáték)

Annak idején én nagyon szerettem a Leslie Nielsen filmeket (Különleges ügyosztály, Csupasz pisztoly), melyek egyszerü poénjain a fiatalok is nevettek/nevetnek, de igazán az érettebbek nevetnek igazán, hisz a kliséket, filmeket amiket parodizál, főként ők értették meg. Aztán számomra úgy tünt/nik, hogy azok a filmek eltűntek.
Sokáig mindenki abban a hiszemben volt, hogy a rajzfilmek igazából a gyerekeknek szólnak, ezért sokan nem is értették az animeket (sőt mai napig sem, de ez másik téma), bár egyes rajzfilmek felnőttek számára is fontos gondolatokat hordoztak/nak, igazán mindig gyerekes dolognak tűntek.
Aztán jött a Shrek. Kezdetben, mikor a készülő képeket nézegettük, szerintem, mindenkinek egy újabb gyerek rajzfilm körvonalai tűntek fel, aztán kijött a kész mű. Igaz korhatár nélküli, a gyerekek is sokat nevetnek rajta, de az igazi szórakozást mondhatjuk a felnőtteknek okozza. És ezzel elkezdődött egy új korszak. A paródiák átültetése filmből rajzfilmbe, olyanokba amire be lehet ülni családosan, gyerekkel, kutyával, akárkivel, biztos nagyon jó szórakozást fog okozni mindenkinek. A gyerekek élvezik a szemléletes poénokat, míg a felnőttek a paródiás részeken is jókat (sőt mondhatni jobban), derülnek. Leomlik a mítosz szép lassan, mi szerint a rajzfilmek egy gyerekes műfaj.
Miért is e hosszú bevezető? Mert egy újabb, sőt mondhatni egy olyan gyöngyszem a Madagaszkár, mely túl tesz az elődökön. Én személy szerint az első felén könnyesre röhögtem magam, sőt még levegőt is alig kaptam. Ez az animációs film szerintem üt mindent, az abszolút etalon, a Shreket is túlszárnyalja. A film első fele egyenesen frenetikusra sikerült, míg a második fele már nem üt akkorát, úgy érezni mintha egy picit belassulni, de szerencsére ezen nincs sok időnk rágódni, sőt ha nem is figyeljük észre se vesszük, csak azt, hogy a stáblista megy felfele.
A történetet nem hiszem, hogy ecsetelnem kéne. Egy New yorki állatkert lakóiról szól. A zebra, az őrült pingvinektől ihletett kapva, úgy dönt, hogy elindul és megnézi magának a nagy, igazi vadont. A barátai (egy egoista oroszlán, egy nagy szívű víziló és egy hipochonder zsiráf) utána indulnak. Az emberek félreértik a helyzetet és az egész társaságot bedobozolják és útnak indítják Afrikába. De a pingvinek úgy döntenek, nekik Afrika nem jó, így a hajót eltérítik, de a kis négyes a hajóról lepottyan és egy, korántsem lakatlan, szigeten találja magát.
Mint írtam, ez az a fajta animációs film, melyre mindenki beülhet, élvezni fogja. Az fiatalabb korosztály a fizikális vicceken fog jókat derülni, míg az érettebbek, akik remélhetőleg egész sok filmet láttak (Oroszlán királytól kezdve a New York bandáin át a Számkivetettig, jó sokat), azok a paródiákon fognak nagyokat derülni (sőt ha a tegnapi moziközönségből indulok ki, akkor röhögni).
A Dreamworks bebizonyította, hogy ezt a műfajt ők keltették életre, és ők a királyok benne (mi az hogy, szerintem a Shrek 1-2-t simán felül is múlja).
A film egy 10 fokú skálán, szerintem 10,5-et legalább megérdemel.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#1142 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 20:28

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 20:11

Madagaszkár

...

ezután a kedvcsinálo után muszáj leszek megnézni  :cool:

#1143 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 21:00

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 21:28

Két hete voltunk moziban, kaptunk a jegyek mellé vmi kupont, h. 17-19-e között bagóért lehet vele bemenni minden filmre. Már épp megbeszéltük, h. akkor jövő héten Madagaszkár (na nem oda repülünk :) ) Olvasgatom a feltételeket, hát ott van, hogy minden filmre érvényes, kivéve a Madagaszkárra. Na bumm, ezt ki találta ki?  :confused:  :down:
A vetített filmek közül az összes értelmeset láttuk már, ilyen Beépített szépség 2-ért meg 300Ft-ot sem adok... kuponokat szépen el is passzoltuk.
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#1144 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 20:00

Támad a Mars. Most az RTL-en :)
Kép

Szerkesztette: DzsiAr 2005. 06. 24. 20:00 -kor

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#1145 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 20:51

Nem rossz. De még jobb a "Mars a marsra!". :D
Wherever you go, go with all your heart.

#1146 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 22:00

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 21:28

Hát ez egy igazán elfogult kritika, nem tudom hogy idézet vagy Daihelyon saját szerzeménye, de azon ez nem változtat, hogy nagyon nem értek vele egyet. Szerintem igen lapos a film, a másfél órából kb 4-5 emlékezetes poént tudok felidézni. Az, hogy utalás lenne benne más filmre észre sem vettem, igaz a new york bandáit nem láttam, de a másik két filmet igen.

Nem mondom, hogy rossz volt, de korántsem ilyen húdecsúcsszuper, egyszer fogyasztható, de kétszer nem fogom megnézni. Azért a Shrek-nek nyomába sem ér, egyik részének sem imho.

#1147 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 06:32

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 23:00

Hát ez egy igazán elfogult kritika, nem tudom hogy idézet vagy Daihelyon saját szerzeménye, de azon ez nem változtat, hogy nagyon nem értek vele egyet. Szerintem igen lapos a film, a másfél órából kb 4-5 emlékezetes poént tudok felidézni. Az, hogy utalás lenne benne más filmre észre sem vettem, igaz a new york bandáit nem láttam, de a másik két filmet igen.

Nem mondom, hogy rossz volt, de korántsem ilyen húdecsúcsszuper, egyszer fogyasztható, de kétszer nem fogom megnézni. Azért a Shrek-nek nyomába sem ér, egyik részének sem imho.

Nem idézet, én írtam, saját véleményem.
Az utalás dologra csak egyet (100%, hogy rosszul idézem):
"Te pedig maradj csendben, golyófej!"
A többit keresse meg mindenki maga.  ;)  (a shrek-es beszólás is nagyon ott van, csak el kell kapni, figyelni kell)
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#1148 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 08:09

Állítsátok meg Terézanyut!
magyar romantikus vígjáték, 127 perc, 2004

rendező: Bergendy Péter
író: Rácz Zsuzsanna
forgatókönyvíró: Rigó Béla
operatőr: Pados Gyula
jelmeztervező: Breckl János
vágó: Király István

szereplő(k):
Hámori Gabriella (Kéki Kata)
Ónodi Eszter (Lujzi)
Schell Judit (Marcsi)
Major Melinda (Pirkóviki)
Csányi Sándor (Dávid)
Csomós Mari (Mami)
Elek Ferenc (Marci)
Tóth József (Sanyi)
Rezes Judit (Adri)
Hujber Ferenc (Fonyó)

Tényleg tetszett, egész jó sztori, remek színészek és alakítások. Némi lopkodás érzékelhető, kicsit Bridget Jones, de még jobban Sex & New York. Mindenesetre szórakoztató.
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#1149 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 25. 21:22

Idézet

Kép

Federico Fellini: 8 és fél (Otto e mezzo, 1963, 145 perc)

Kép

Hét saját filmjét követően, amelyek sztár rendezővé tették, Federico Fellini öniróniával telített mesterművet forgat, amely saját munkásságának kezdeteiről és magáról a filmkészítésről szól. Egymáson átfutó álomképek, emlékek és valós történések kusza szövevényében rajzolódik ki a rendező szakmai és magánéleti válsága. Film a filmen: előttünk készül a film, illetve éppen, hogy nem akar készülni az átkozott, pedig mindenki várja! A másik, a Nagy Film készültének titkait is faggatják a filmképek: hogyan kellene, hogyan lehet és miért érdemes élni, és miért nem. Federico Fellini sajátos műfajt állít elő; álom- emlék- látomás- és valóságjeleneteket szabadon, mesteri ritmusérzékkel és csípős humorral (öniróniával) ötvöz. Fellini 8 és feledik filmjének is nagyszerű a zenéje és a végén egy nagyszabású cirkuszi körmenetbe torkollik, ami az (Édes) élet kishitűség és pesszimizmus fölött álló szakadatlan hömpölygését idézi.

Kép

#1150 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:33

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 20:11

Madagaszkár (színes amerikai animációs vígjáték)

Annak idején én nagyon szerettem a Leslie Nielsen filmeket (Különleges ügyosztály, Csupasz pisztoly), melyek egyszerü poénjain a fiatalok is nevettek/nevetnek, de igazán az érettebbek nevetnek igazán, hisz a kliséket, filmeket amiket parodizál, főként ők értették meg. Aztán számomra úgy tünt/nik, hogy azok a filmek eltűntek.
Sokáig mindenki abban a hiszemben volt, hogy a rajzfilmek igazából a gyerekeknek szólnak, ezért sokan nem is értették az animeket (sőt mai napig sem, de ez másik téma), bár egyes rajzfilmek felnőttek számára is fontos gondolatokat hordoztak/nak, igazán mindig gyerekes dolognak tűntek.
Aztán jött a Shrek. Kezdetben, mikor a készülő képeket nézegettük, szerintem, mindenkinek egy újabb gyerek rajzfilm körvonalai tűntek fel, aztán kijött a kész mű. Igaz korhatár nélküli, a gyerekek is sokat nevetnek rajta, de az igazi szórakozást mondhatjuk a felnőtteknek okozza. És ezzel elkezdődött egy új korszak. A paródiák átültetése filmből rajzfilmbe, olyanokba amire be lehet ülni családosan, gyerekkel, kutyával, akárkivel, biztos nagyon jó szórakozást fog okozni mindenkinek. A gyerekek élvezik a szemléletes poénokat, míg a felnőttek a paródiás részeken is jókat (sőt mondhatni jobban), derülnek. Leomlik a mítosz szép lassan, mi szerint a rajzfilmek egy gyerekes műfaj.
Miért is e hosszú bevezető? Mert egy újabb, sőt mondhatni egy olyan gyöngyszem a Madagaszkár, mely túl tesz az elődökön. Én személy szerint az első felén könnyesre röhögtem magam, sőt még levegőt is alig kaptam. Ez az animációs film szerintem üt mindent, az abszolút etalon, a Shreket is túlszárnyalja. A film első fele egyenesen frenetikusra sikerült, míg a második fele már nem üt akkorát, úgy érezni mintha egy picit belassulni, de szerencsére ezen nincs sok időnk rágódni, sőt ha nem is figyeljük észre se vesszük, csak azt, hogy a stáblista megy felfele.
A történetet nem hiszem, hogy ecsetelnem kéne. Egy New yorki állatkert lakóiról szól. A zebra, az őrült pingvinektől ihletett kapva, úgy dönt, hogy elindul és megnézi magának a nagy, igazi vadont. A barátai (egy egoista oroszlán, egy nagy szívű víziló és egy hipochonder zsiráf) utána indulnak. Az emberek félreértik a helyzetet és az egész társaságot bedobozolják és útnak indítják Afrikába. De a pingvinek úgy döntenek, nekik Afrika nem jó, így a hajót eltérítik, de a kis négyes a hajóról lepottyan és egy, korántsem lakatlan, szigeten találja magát.
Mint írtam, ez az a fajta animációs film, melyre mindenki beülhet, élvezni fogja. Az fiatalabb korosztály a fizikális vicceken fog jókat derülni, míg az érettebbek, akik remélhetőleg egész sok filmet láttak (Oroszlán királytól kezdve a New York bandáin át a Számkivetettig, jó sokat), azok a paródiákon fognak nagyokat derülni (sőt ha a tegnapi moziközönségből indulok ki, akkor röhögni).
A Dreamworks bebizonyította, hogy ezt a műfajt ők keltették életre, és ők a királyok benne (mi az hogy, szerintem a Shrek 1-2-t simán felül is múlja).
A film egy 10 fokú skálán, szerintem 10,5-et legalább megérdemel.

Egyet értek veled, de nekem a másik felével sem volt bajom csak nem jött csőstűl a poénáradat.

Pingvinek mikor megérkeztek az északi (vagy déli?) sarkra kint áll mind fúj a szél, mire megszólal az egyik: "ez gáz"
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#1151 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:13

Világok harca - Kipukkadt a Spielberg-lufi - index cikk
ez igen elmarasztaló

fénybenjáró TomCruise
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1152 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 19:24

eddig csak elmarasztalót olvastam róla, asszem kihagyom

#1153 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 08:25

Idézet: Lord - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 20:24

eddig csak elmarasztalót olvastam róla, asszem kihagyom

Kar lenne. En tegnap lattam. Teny, hogy nem durrant olyan nagyot mint vartam, de azert nem volt rossz.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1154 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 30. 08:32

Kép

#1155 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 08:39

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 9:25

Kar lenne. En tegnap lattam. Teny, hogy nem durrant olyan nagyot mint vartam, de azert nem volt rossz.

Krinyo

Én is tuti megnézem, a kritikák nagy részével utólag nem szoktam egyetérteni. Emlékezetes volt számomra a sok Tróját fikázó kritika, pl "nem is szerepelt benne a faló"- ezt egy rádióban hallottam. Szóval nem hiszek a kritikáknak már. A Galaxis utikalauz is nagyon tetszett, bár a TV játék jobb volt sokkal, de ez sem volt rossz, ennyi fért bele ennyi időbe.
Az ilyen madagászkár című gyerekbaromságokra meg egy fillért sem adnék ki ;) Majd ha lesz gyerekem beülök vele, oszt bealszom rajta :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1156 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 09:36

Pedig a Madagaszkar is jo, a makiktol majd leestem a szekrol... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1157 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 10:19

Jajj a madagaszkárral kapcsolatban van egy kérdésem, az elején, amikor a majom felkelti a másikat tényleg azt mondja, "fuckin monkey" ? Mert én így értettem, és most nem tudom, hogy hova tegyem ezt mint gyerekfilm  :think:

#1158 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 12:43

Hali!

Utobbi 1-2 heteben a madagaszkart neztem meg (hat... aranyos volt, mosolyogtam vegig, de semmi kitoro rohogest nem indukalt bennem :( ), tegnap meg a vilagok harcat...

Ezutobbi nem volt rossz (nem olvastam, nem hallgattam korabban), de a vege szerintem nagyon gaz... (ugy erzem, mintha 2 ora filmnezes utan hulenek neztek volna) :(

Pofonokfoldjerol irtatok mar valamit? Sztem legkozelebb azt nezem meg, hacsak le nem beszeltek rola! :)

#1159 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 13:08

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 13:43

Pofonokfoldjerol irtatok mar valamit? Sztem legkozelebb azt nezem meg, hacsak le nem beszeltek rola! :)

istenkirály :)
nekem nagyon bejött, de én a régi Jackie Chan filmeket is imádtam :)
mondjuk ebben jóval több elvont poén van :)

#1160 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 13:36

Idézet: Lord - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 14:08

istenkirály :)
nekem nagyon bejött, de én a régi Jackie Chan filmeket is imádtam :)
mondjuk ebben jóval több elvont poén van :)

Koszi, akkor asszem megnezem! :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.