HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 28. 21:42

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 21:18

Én is sorolhatnám, hogy az általatok egekbe hypeolt képsorozatok között mennyi a film, de úgy tudom, a topik célja nem ez. :)

Szerintem ebben nincs semmi különleges, ha egy film valakinek tetszik akkor nem biztos, hogy az másnak is fog, ugyebár ízlések és pofonok (engem a világból lehetne kikergetni egy Jancsó filmmel, mégis a "filmesztétáink" fel szokták magasztalni... ;) ).

#1902 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 28. 21:48

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 20:57

Én is csalódtam benne, a Ludlum könyv (A Fantom) annak idején az egyik kedvencem volt, nagyon vártam a filmváltozatot. Mondjuk terjedelmi okokból nem is lehetett tökéletesen átültetni (ez azért mégse Gyűrűk Ura, hogy három monumentális epizódot csináljanak... ;) ), de azért még egy jó thrillert össze lehetett volna hozni.
...

Ha nem láttad, azonnal nézd meg a RICHARD CHAMBERLAIN főszereplésével készült Bourne identity-t!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :up:
Nagyon jól visszaadja a könyv hangulatát, bár ebből is kimaradt 1-2 dolog, de így is kb 3 órás.

A Matt Damon-os viccnek is rossz... :down:

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1903 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 21:53

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 21:18

Én is sorolhatnám, hogy az általatok egekbe hypeolt képsorozatok között mennyi a film, de úgy tudom, a topik célja nem ez. :)

Nem kell feltétlenül magadra venned egy filmnek szóló véleményt. :think:

Nem mellesleg olvass csak vissza a topikban, rendszeresen véleményezzük az ajánlott alkotásokat, ez van. Ha nem szereted, ha kommentálják az általad ajánlott filmet, ne ajánlj. :omg:  :D

Egyébként sorold csak. Kíváncsi vagyok a véleményedre. Vagy az már titok? :D 

#1904 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 21:54

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 21:48

Ha nem láttad, azonnal nézd meg a RICHARD CHAMBERLAIN főszereplésével készült Bourne identity-t!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :up:

Gondolkoztam is, hogy beírom, hogy az korrektebb (ha jól emlékszem valami '88-as, ráadásul TV film, nem is moziba szánták). Megtetted helyettem. :respect:  :up:  ;) 

#1905 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 10:11

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

...a Kisiklottak nem olyan rossz, hogy egy egyszeri megtekintés erejéig ne legyen képes megragadni a néző figyelmét, és legalább annyira lekötni azt, hogy érdekelje, hogyan végződik majd a történet - bár ha tudná, aligha törné magát, hogy a szemét ostromló álom ellen harcoljon: a "nagy" csavart "csak" minden második filmbarát fogja előre látni, és megkapjuk a rutinból elrontott hollywoodi befejezést is. Miért érzi úgy minden rendező, hogy a film tulajdonképpeni vége után még muszáj kierőszakolnia belőle egy újabb fordulatot? Mert az még hagyján, hogy a puhány reklámszakember a fináléra kíméletlen halálosztóvá válik (rendben, mondjuk, hogy a beteg lánya életéért harcol, és ez kihozza belőle a terminátort), de hogy utána még mérges arccal személyes bosszút is vesz a börtönbéli epilógusban, az egyszerre felesleges, röhejes, buta, hiteltelen és szánalmas.
Mint említettem, nem olyan rossz, hogy ne lehessen végigülni, de felmerül a kérdés, hogy miért van egyáltalán szükség efféle, panelekből álló, rutinból elkészített filmekre. Jól végiggondolva, persze a kérdéssel van a baj. Azt úgy kell feltenni, hogy szükség van ilyen filmekre? És a választ úgyis tudja mindenki...

Én is jobbra számítottam (a szereposztásból ítélve), de tény, hogy egyszernézhető, felejthető.
Sajnos. :(

#1906 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:03

Aki szereti az Almodóvar filmeket (és aki nem :D ):
Kép

Nagyon jó film! :respect:

Egyébként tegnap újranéztem ezt is:
Kép
:D

Szerkesztette: Etele 2006. 01. 29. 13:06 -kor

#1907 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:20

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 21:53

Nem kell feltétlenül magadra venned egy filmnek szóló véleményt. :think:

Nem mellesleg olvass csak vissza a topikban, rendszeresen véleményezzük az ajánlott alkotásokat, ez van. Ha nem szereted, ha kommentálják az általad ajánlott filmet, ne ajánlj. :omg:  :D

Egyébként sorold csak. Kíváncsi vagyok a véleményedre. Vagy az már titok? :D

Nem vettem :) Csak a tálalás módját. :)
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#1908 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:31

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 21:48

Nagyon jól visszaadja a könyv hangulatát, bár ebből is kimaradt 1-2 dolog, de így is kb 3 órás.

A Matt Damon-os viccnek is rossz... :down:

Ha előkerül, megtesszük. :)
De biztos, hogy órákban lehet mérni egy film minőségét? Mert például a Gyűrűk ura jó hosszú. Ennek megfelelően a második rész a szójapéppel töltött hurka érzetét kelti, csak a terjengősséget növeli. Amitől biz  a regény sem ment, csak éppen egy könyvnél másképp mérjük. (Mert át is lapozható :) ) Ugyanakkor egy filmtől azt várni, hogy pontosan - majdnemhogy betűről-betűre - visszaadja a könyvet, szerintem megint funkciózavar. Funkciózavar az is, ami szinte minden film megitélésénél előjön, hogy miért nincs minden abszolut reálisan ábrázolva? Vagy éppen, miért van minden olyan reálisan ábrázolva? Szóval...

A Bourne filmek Matt Damon korai filmjei. Lehet, hogy már csak azért is érdemes megnézni - mert szerintem minden tökéletlensége ellenére érdemes -, hogy lássuk, ez a srác hogyan feljődik. Mert szerintem jó színész és jó forgatókönyvíró, érdemes rá figyelni. És noha nem egetverő, de a film maga is tisztes munka, bár valóban se vér, se könny nem folyik patakokban.
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#1909 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:37

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 13:20

Nem vettem :) Csak a tálalás módját. :)

Nem tudom mi volt neked nem tetsző ebben:

Idézet

Közepes mindkettő. Sajna.  :(

Azért selyempapírba nem fogom csomagolni, ha azt akarom mondani, hogy nem tetszett xy által linkelt film nekem. :)

Mellesleg, írtad, hogy jópár filmet nem tekintesz jónak, amit mi hype-olunk. Példát mondasz? Kértem már, de nem válaszoltál. :(

#1910 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:40

Matt Damon lehet, hogy jó forgatókönyvíró (pl. a Goodwill Hunting tetszett), de színésznek nem egy nagy vaszizdasz.
A Gyűrűk Urát meg én nem említeném egy lapon a Bourne-rejtéllyel.
Wherever you go, go with all your heart.

#1911 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:43

Kép

Idézet

David Gale egész életében a halálbüntetés ellen küzdött. Egyetemi előadásokat tartott, könyveket írt, felvonulásokat szervezett. A sors, a nagy játékos azonban különös fordulatot tartogatott számára: a férfi most a siralomházban várja saját kivégzését, mert a texasi bíróság halálra ítélte őt egy kolléganője megerőszakolásáért és meggyilkolásáért. Bitsey Bloom a helyi lap újságírója persze lecsap a témára. De sokkal többet kap, mint egy interjút. Feladatot. A halálraítélt ugyanis elmeséli neki egész életét - és részletesen vall arról az összeesküvésről, amelynek következtében most ártatlanul kell a halálára várnia. Bitsey úgy érzi, egy ártatlan ember élete múlik rajta, és elhatározza, hogy David Gale utolsó instrukciói alapján elkapja és leleplezi az igazi gyilkost. Ha szerencséje van, még mielőtt a professzort a kivégzőkamrába vezetik. De ha kell, utána is küzdeni fog az igazságért...

Nem az a tipikus happy.end befejezés, de talán éppen emiatt olyan jó ;)

#1912 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:44

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 13:31

...
A Bourne filmek Matt Damon korai filmjei. Lehet, hogy már csak azért is érdemes megnézni - mert szerintem minden tökéletlensége ellenére érdemes -, hogy lássuk, ez a srác hogyan feljődik. Mert szerintem jó színész és jó forgatókönyvíró, érdemes rá figyelni.

Ne haragudj, de tévedésben leledzel.

Damon korai filmjének semmiképpen sem nevezhető a Bourne rejtély. :eek: A srác 1988-ban debütált, és a Bourne "bigyót" :D olyan filmjei előzik meg, mint a Good Will Hunting, vagy a Tehetséges Mr. Ripley, esetleg a Bagger Vance legendája, plusz a Pókerarcok.
Ezekből a címekből is látszik, hogy fejlődés szempontjából bizony visszalépés a sima csihi-puhi Bourne, hiszen bármelyik általam felsorolt film sokkal-sokkal színészcentrikusabb, mint az akciófilmként aposztrofálható Bourne.

Idézet

És noha nem egetverő, de a film maga is tisztes munka, bár valóban se vér, se könny nem folyik patakokban.

Jól megfogalmaztad: a Bourne-filmek tisztes iparosmunkák, sem többek, sem kevesebbek. Éppen ezért középszerűek. :(

Szerkesztette: Etele 2006. 01. 29. 13:46 -kor

#1913 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:46

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 13:44

hiszen bármelyik általam felsorolt három film sokkal-sokkal színészcentrikusabb, mint az akciófilmként aposztrofálható Bourne.

Ezzel egyet is tudok érteni. :)  Márcsak azért is, mert nem is mondtam mást.

#1914 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:49

Idézet: AViD - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 13:43

Nem az a tipikus happy.end befejezés, de talán éppen emiatt olyan jó ;)

Nem tudom miért, de kezdek tele lenni a "bíróságos" filmekkel. PEdig régebben nagyon szerettem őket.

Nekem a David Gale élete is kicsit uncsi volt, egyedül Kevin Spacey tett rám nagyobb hatást. :) (Ez a muki egy színészzseni, megkockáztatom, hogy a jelenlegi "mezőnyben" ő a number one...)

#1915 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:49

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 13:40

Matt Damon lehet, hogy jó forgatókönyvíró (pl. a Goodwill Hunting tetszett), de színésznek nem egy nagy vaszizdasz.
A Gyűrűk Urát meg én nem említeném egy lapon a Bourne-rejtéllyel.

Rendületlenül nem érzem a topik témájának, ezért is akartam kerülni, de...  A Gyűrűk ura bezony egy meglehetősen eklektikus szarvarsz klón, szódával és legfőképp dupla whiskeyvel elmegy. :)

#1916 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:50

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 13:46

Ezzel egyet is tudok érteni. :)  Márcsak azért is, mert nem is mondtam mást.

Nem tudom követni a logikai bakugrásaidat, sorry. :(

#1917 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 14:19

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 13:50

Nem tudom követni a logikai bakugrásaidat, sorry. :(

Sajnálom. Talán túl sok figyelmet követeltem tőled. De te kezdtél bele. :p

Idézet

... jól megfogalmaztad: a Bourne-filmek tisztes iparosmunkák, sem többek, sem kevesebbek. Éppen ezért középszerűek.

Ettől még jobbak lehetnek, mint például .....  lényegtelen.  :)

#1918 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 14:28

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 14:19

Sajnálom. Talán túl sok figyelmet követeltem tőled. De te kezdtél bele. :p

Szerk.: nem igazén értem, mivel követeltél figyelmet... Leírtad hogy a Bourne filmek Damon korai filmjei, és jó alap, hogy a fejlődését vizsgáljuk. Erre írtam, hogy se nem korai, se nem jó alap, erre egyetértettél. Most én vagyok a hülye, vagy mi? :think: 

Idézet

Ettől még jobbak lehetnek, mint például .....  lényegtelen.  :)

Jajj, LameX, megint kezded? Miért vagy képtelen konkrétumot írni? Ez a ködösítés eléggé uncsi. :D
Mint például? :think:

Szerkesztette: Etele 2006. 01. 29. 14:33 -kor

#1919 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 29. 15:27

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 13:31

Ha előkerül, megtesszük. :)
De biztos, hogy órákban lehet mérni egy film minőségét? Mert például a Gyűrűk ura jó hosszú. Ennek megfelelően a második rész a szójapéppel töltött hurka érzetét kelti, csak a terjengősséget növeli. Amitől biz  a regény sem ment, csak éppen egy könyvnél másképp mérjük. (Mert át is lapozható :) ) Ugyanakkor egy filmtől azt várni, hogy pontosan - majdnemhogy betűről-betűre - visszaadja a könyvet, szerintem megint funkciózavar. Funkciózavar az is, ami szinte minden film megitélésénél előjön, hogy miért nincs minden abszolut reálisan ábrázolva? Vagy éppen, miért van minden olyan reálisan ábrázolva? Szóval...

A Bourne filmek Matt Damon korai filmjei. Lehet, hogy már csak azért is érdemes megnézni - mert szerintem minden tökéletlensége ellenére érdemes -, hogy lássuk, ez a srác hogyan feljődik. Mert szerintem jó színész és jó forgatókönyvíró, érdemes rá figyelni. És noha nem egetverő, de a film maga is tisztes munka, bár valóban se vér, se könny nem folyik patakokban.

1.)Mi az, hogy előkerül???
Karácsony előtt lehetett kapni a pl a Tescoban! ;)

2.) Nyilván nem a játékidő hossza határozza meg egy film minőségét - de azért nem is elhanyagolható: a te példádnál maradva: A gyűrűk urát nem lehet 90 percben feldolgozni, illetve fel lehet, csak az már nem A gyűrűk ura lesz.

3.) Én is rühellem, ha egy film nem ADAPTÁCIÓ, hanem szóról-szóra megfilmesített irodalom.
Pl: ezt már leírtam a fórumon többször: SZVSZ A gyűrűk ura minden hibája ellenére jó adaptáció (s köze nincs az SW I-III rettenetekhez), mert a mű lényegét, mondanivalóját jól megőrizte, ellenben a Bourne identity Carlos nélkül, nem is Bourne identity...
A Richard Chamberlain-os verzió JÓ adaptáció.

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1920 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 15:35

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 15:27

1.)Mi az, hogy előkerül???
Karácsony előtt lehetett kapni a pl a Tescoban! ;)

Sajnos éppen nem voltam ott. De ez jó hír. Ezért, ha előkerül....  :p

Idézet

2.) Nyilván nem a játékidő hossza határozza meg egy film minőségét - de azért nem is elhanyagolható: a te példádnál maradva: A gyűrűk urát nem lehet 90 percben feldolgozni, illetve fel lehet, csak az már nem A gyűrűk ura lesz.

Ez majd kiderül akkor, ha filmet csinálnak belőle. :)

Idézet

3.) Én is rühellem, ha egy film nem ADAPTÁCIÓ, hanem szóról-szóra megfilmesített irodalom.
Pl: ezt már leírtam a fórumon többször: SZVSZ A gyűrűk ura minden hibája ellenére jó adaptáció (s köze nincs az SW I-III rettenetekhez), mert a mű lényegét, mondanivalóját jól megőrizte, ellenben a Bourne identity Carlos nélkül, nem is Bourne identity...
A Richard Chamberlain-os verzió JÓ adaptáció.

A film önálló műfaj. Lehetőleg. Szerencsére. Azt mondja el - esetleg irodalmi alapon -, amit a rendező (szövegíró, dramaturg, stb.) szeretne és tud kifejezni a film eszközeivel. Aminek a feltétlen "valóság és könyvhű" megjelenítés helyett olyan eszközei vannak, mint ritmus, vágás, képi megfogalmazás...

Az adaptáció megint más. Az közelebb van az illusztrációhoz. Az sem rossz, csak nem egészen film. szvsz :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.