HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#2371 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:30

Idézet: Boba - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:16

... A film meg nagyon jo, de csak erosebb idegzetueknek ajanlom!

Miért?  :think:
Szerintem nem túl durva a film.

Viszont Ashton Kutcher nevét meglátva, megvallom őszintén, nem számítottam ilyen jó filmre. :)

#2372 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:32

Idézet: acu - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 23:03

hasonlítsuk ezzel esetleg?  :)

Kép

Háááááááááááááát... sajnos én nem tudtam élvezni a Végtelen történet filmváltozatát, mert annyival gyengébb mint az - egyébként zseniális - könyv. :(

#2373 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:04

Hát igen, amíg nem olvastam könyvben, tetszett a film. Nemrég megvettem DVDn a Végtelen Történetet és megnéztük. Megint bebizonyosodott, hogy a könyv jobb a filmnél.

Bár a Narnia filmen is tetszett. Sikerült elég közel hozni a filmet a könyhöz. A főszereplőkön látszik, hogy még nem igazán játszottak semmiben, de azért aranyosak voltak. És ugye az ILM. :D
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#2374 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:06

:up:

Igazad van, a Narnia film egészen jól sikerült adaptáció.

A Végtelen történetet viszont szerintem nagyon nem lehet vászonra vinni...

#2375 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:16

Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:28

Na már csak te hiányoztál. :rolleyes:  :Đ  :D
mindig orom, ha az embert a regi ismerosok udvozlik! :p

Idézet

A Narnia krónikái gyerekeknek szóló mesesorozat, a Gyűrűk ura pedig nem gyerekeknek (inkább felnőtteknek) írt high-fantasy. Szezon és fazon tipikus esete, nem kell hozzá irodalomtudósnak lenni, hogy ezt felfogja valaki, elég elolvasni a két művet (vagyis a Gyűrűk urát és a Narnia sorozatot).
nos a Narniat en nem olvastam (bar irodalomtudos az lehetnek..), csak a GyU, meg ugye lattam a ket filmet. (ez alapjan nehez a Narniarol pontos velemenyt mondani, ez teny.) hogy melyik milyen korosztalynak irodott, az nehez kerdes. (Tolkient biztos, hogy a kortarsai tobbsege gyerekironak tekintette.) de az, hogy kortarsak, es mindketto fantasy eleg alap arra, hogy megmagyarazza, miert hasonlitjak sokan oket egymashoz. (a "kerdesed" ugye ez volt.) hogy jogos-e, az kisse mas kerdes. en ugy hiszem, hogy a jo irodalom nem fugg attol, hogy gyerekeknek vagy felnotteknek szol-e. mondjuk gyorsan egy peldat is: Micimacko. igy az osszehasonlitas sajnos szerintem all.

de hogy ne legyek teljesen off topic, ajanlok en is. nem fantasy-t, mert azt annyira nem kedvelem, hanem scifi-t. kedvenc scifi feldolgozomtol, Tarkovszkijtol: Solaris es Stalker.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2376 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:45

Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:32

Háááááááááááááát... sajnos én nem tudtam élvezni a Végtelen történet filmváltozatát, mert annyival gyengébb mint az - egyébként zseniális - könyv. :(

ezen nem veszünk össze.  :)

szerintem a könyv mindig jobb, mint a filmadaptáció. persze nem is nagyon szabad összehasonlításokba bonyolódni az eltérő sajátosságok miatt.

pl. a Gyűrűk Urát mikor elolvastam, örökre szóló élmény maradt, míg a film csak egy a sok közül számomra.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2377 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:16

de hogy ne legyek teljesen off topic, ajanlok en is. nem fantasy-t, mert azt annyira nem kedvelem, hanem scifi-t. kedvenc scifi feldolgozomtol, Tarkovszkijtol: Solaris es Stalker.

Stalkerhez mindenki készítsen oda egy arzénkapszulát amire a végén ráharaphat.

A film maga gyönyörű - sztem sokkal jobban fényképezett mint a Solaris - de azért nyomasztó mint a barom. :Đ

#2378 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:26

Idézet: Boba - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:16

Mi par napja neztuk meg pszichologia oran a The Butterfly Effect-et (Pillangohatas asszem a magyar cime) es nekem nagyon tetszett... akkor lepodtem meg igazan, amikor mondta a tanar, hogy van valami hasonlo a valos eletben is, csak nem idoben ugral, hanem helyszinekben, eletekben. Ha besokall a jelenlegi eletebol, bekattan az agya, uj emlekeket talal ki maganak, es folytatja az eletet mas emberkent... dudva. A film meg nagyon jo, de csak erosebb idegzetueknek ajanlom!

:offtopic:
Van, aki egy intenzív élmény hatására képtelen összehangolni a régi és az újonnan keletkezett világképét. Végül drasztikusan átvált az újba, törölve a régi emlékeket, teljesen megszakítva a kapcsolatot régi önmagával.

> A metaprogramozó kiáltványa <
Wherever you go, go with all your heart.

#2379 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:31

Kép
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#2380 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:16

...de az, hogy kortarsak, es mindketto fantasy eleg alap arra, hogy megmagyarazza, miert hasonlitjak sokan oket egymashoz. (a "kerdesed" ugye ez volt.)

Csak egy ponton tévedsz, de nagyot: nem volt kérdés a mondandómban, pláne nem neked címezve. :eek:

Idézet

hogy jogos-e, az kisse mas kerdes.

Nem jogos.
De olvasd el a Narnia krónikáit is, és akkor esetleg tudunk érdemben is beszélgetni erről.

Idézet

en ugy hiszem, hogy a jo irodalom nem fugg attol, hogy gyerekeknek vagy felnotteknek szol-e. mondjuk gyorsan egy peldat is: Micimacko. igy az osszehasonlitas sajnos szerintem all

Tehát az analógiádat folytatva akkor ennyi erővel bármilyen "jó irodalommal" hasonlíthatnánk a szóban forgó könyveket. :omg: Hova terelsz?
És még egyszer: te most olyan műről beszélsz látatlanban, amit nem is olvastál.
Nem mellesleg tartom amit mondtam: a Narnia krónikái és a Gyűrűk ura nem hasonlítható egymáshoz. (Maximum abban az értelemben, hogy mindkettő jó könyv. :D ) A filmváltozatok - amiről én ugye eredetileg beszéltem - meg pláne nem (írod, hogy te is láttad a mozifilmeket, akkor gondolom azt is észrevetted, hogy mennyire más stílusú a két film). Filmes fórumokon sokan magukból kikelve ostorozzák a Narniát, hogy a csatajelenet mennyivel szarabb, mint a Gyűrűk ura filmekben... na ezeken röhögök nagyokat. :Đ

Mivel ez egy filmes topik, szóval maradjunk a filmek talaján:

Idézet

Ha már "keleti blokk", ajánlom neked ezt:
Kép

Van hangulata. :up: És néha meglepően durva képi megoldásokkal operál (repülőgépcsavaros jelenet, nyamm...).

Szerkesztette: Etele 2006. 05. 04. 11:40 -kor

#2381 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:54

Idézet: acu - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:45

...
szerintem a könyv mindig jobb, mint a filmadaptáció. persze nem is nagyon szabad összehasonlításokba bonyolódni az eltérő sajátosságok miatt.
...

Nem tudom, ha én egy jó filmes könyvadaptációt látok (és természetesen ez nem az jelenti, hogy betűről-betűre leköveti a film a nyomtatott változatot) akkor elismerően bólintok. :)
Persze az eltérő eszköztár miatt bajos a párhuzam a könyv és a belőle készített film között, de mégis, azért - mivel van viszonyítási alap - óhatatlan az összevetés. :)

Abban igazad van, hogy a könyv jobb mint a film, a "mindig"-ben nem vagyok biztos. Pl. nekem a Szárnyas fejvadász valahogy jobban bejött, mint a Philip K. Dick mű ami alapján elkészítették. Igaz, ez ezerből egy, szóval lehet, hogy a mindig nem is túlzás. :respect: 

Idézet

pl. a Gyűrűk Urát mikor elolvastam, örökre szóló élmény maradt, míg a film csak egy a sok közül számomra.

"Sajnos" én a könyvet nagyon sokszor újraolvastam (szinte betéve tudom :) ), így a filmet a lehető legkritikusabb szemmel néztem. Viszont még így is azt kell mondanom, hogy az egyik legjobb, legkorrektebb könyvből készített film Peter Jackson alkotása... :think:

Szerkesztette: Etele 2006. 05. 04. 11:54 -kor

#2382 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

A Nappali Orseget latta vki? Velemeny? :think:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2383 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

És ha tetszett húzd rá a második részt.

DNEVNOY DOZOR

Kép

#2384 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:56

Nem szóltam. :D

Szerkesztette: Etele 2006. 05. 04. 11:57 -kor

#2385 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:56

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 12:54

A Nappali Orseget latta vki? Velemeny? :think:

Hát ha az első tetszett, ez is fog... Hasonlóan kusza. :Đ

#2386 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:57

Csoportnyomásra én se szóltam... :Đ

Szerkesztette: redbiro 2006. 05. 04. 11:58 -kor

#2387 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:58

Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 12:54

"Sajnos" én a könyvet nagyon sokszor újraolvastam (szinte betéve tudom :) ), így a filmet a lehető legkritikusabb szemmel néztem. Viszont még így is azt kell mondanom, hogy az egyik legjobb, legkorrektebb könyvből készített film Peter Jackson alkotása... :think:

En elkezdtem olvasni, kb 2 evvel az utolso film utan, de nem fejeztem be az elso konyvet sem, annyira nem fogott meg. Nekem kisse lassu volt, meg nem is az elso fantasy konyv az eletemben, ugyhogy ujat se igazan nyujtott. Maradok a filmvaltozatnal. :respect:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

#2388 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:00

Idézet: redbiro - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 12:56

Hát ha az első tetszett, ez is fog... Hasonlóan kusza. :Đ

Voltak jo reszek, de annyira nem gyozott meg, mint ahogy a lelkendeztek rola. Azert egyszer majd sort keritek erre is. :)

#2389 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:18

Idézet: redbiro - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:57

Csoportnyomásra én se szóltam... :Đ

:D  :Đ

(Rájöttem hogy benéztem, és Sunrise a második részről kérdezett, én meg az elsőt ajánlgattam neki. Hiába, ki-kihagy az agyam... :omg: )

#2390 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:20

Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:38

nem volt kérdés a mondandómban, pláne nem neked címezve.
tudom. keretlen segitsegnek szantam! :D

Idézet

De olvasd el a Narnia krónikáit is, és akkor esetleg tudunk érdemben is beszélgetni erről.
igen, tudom, hogy ezt meg kell valamikor tennem. meg fogom fogadni a tanacsodat.

Idézet

Filmes fórumokon sokan magukból kikelve ostorozzák a Narniát, hogy a csatajelenet mennyivel szarabb, mint a Gyűrűk ura filmekben... na ezeken röhögök nagyokat. :Đ
teljesen igazad van. ez egy ertelmetlen osszehasonlitas. szerintem sem ezert kevesbe jo a Narnia! ;) (ahogy a GyU-ban is nagy kulonbsegek vannak a 3 film kozott: egyre csokken a minosege.)

asz'szem itt en is onszerkesztem magam. talan csak annyi nem hangzott el a Dozor filmekrol, hogy ez egy trilogia megfilmesitese, igy lesz harmadik resz is. ja, meg azt olvasom itten, hogy az ejszakait oszkarra jeloltek!

tovabbi pontositas a trilogia mar negy reszbol all! :D "sotetedesi orjarat" es "utolso orjarat".
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »