idézet:
Ezt írta lameXpert:
[QB][/QB][/quote]
Vazze hogy csinalod ezt?Az elobb pont ezt a cikket akartam belinkelni, de nem emlekeztem hol is olvastam...
Samott
Észak-Korea - miért?
Elküldve: 2003. 02. 13. 10:56
Elküldve: 2003. 02. 13. 11:16
Ettöl függetlenül lameX kolléga által beszúrt cikk elég logikusan elmondja, miért nem okos dolog Amerikát "magára hagyni", bár a mindenkori adminisztráció dolgot nem teljesen értem, hisz "köztudott", hogy az amerikai külpolitikát valójában az üzlet és az üzletemberek irányitják. SZVSZ ha Iraknak egy gramm olaja sem lenne, akkor nem zavarnák öket Husszein dolgai. Hogy visszatérjek a topic eredeti témájához, azt azért szeretném megjegyezni, hogy Èszak Koreát abból a szempontból megértem, hogy ha az én szomszédomban kezdenének hatalmas haderöt összevonni, én is fenyegetöznék, mert lehet, hogy félnék. Szerintem a kubai rakétaválság óta senki nem gondolhat komolyan egy atomcsapást, kivéve Szeretett Vezér Elvtársat...
Elküldve: 2003. 02. 13. 11:22
nekem sincs bajom a franciákkal, jelen esetben lealábbis nincs,. csak az a különbség, a fracia és a jenkik kozt [hogy ne az adminisztráciot figyeljuk], hogy a franciákat nem szeretik sokan, mert "garlic eating scums" akik marha beképzeltek, ennek ellenére az adminisztráciojuk nem ugrál állapoan mint egy kismajom. ellenpélda az usa. az amcsik köztudottan, vagyis közvélemény szerint [hogy ez igaz vagy sem, most hagyjuk] hulyék, és beképzeltek. erre még rájön az is hogy az amcsi vezetőség sose tudott a seggén ulni. Vietnamtol kezdve, Öbölháboru, Szerbia, most meg Irak.
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2003. 02. 13. 11:23
idézet:
Ezt írta Solarian Drummaster:
...kivéve Szeretett Vezér Elvtársat...[/quote]
na ja de Ő igen...
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2003. 02. 13. 11:34
idézet:
Az amerika-ellenességröl csak annyit, hogy a "világ zsandárja" kifejezést nem véletlenül ragasztották rá.[/quote]
Olyanok, akiknek az érdekeit nagyon zavarta a dolog....
idézet:
.... beszúrt cikk elég logikusan elmondja, miért nem okos dolog Amerikát "magára hagyni", bár a mindenkori adminisztráció dolgot nem teljesen értem, hisz "köztudott", hogy az amerikai külpolitikát valójában az üzlet és az üzletemberek irányitják. [/quote]
Minden ország (kül)politikáját az "üzlet és üzletemberek" írányítják, csak van ahol hadúrnak, van ahol törzsi vezetőnek, van ahol másnak nevezik őket.
idézet:
....... Hogy visszatérjek a topic eredeti témájához, azt azért szeretném megjegyezni, hogy Èszak Koreát abból a szempontból megértem, hogy ha az én szomszédomban kezdenének hatalmas haderöt összevonni, én is fenyegetöznék, mert lehet, hogy félnék. Szerintem a kubai rakétaválság óta senki nem gondolhat komolyan egy atomcsapást, kivéve Szeretett Vezér Elvtársat...[/quote]
Érdemes megnézni, hogyan is tört ki a koreai háború (1950-1953), és miért....
(Nehezen olvasóknak: észak-koreai csapatok 1950. június 25-én lerohanták Dél-Koreát, a harmadik nap elfoglalták Szöult....
![]()
![]()
...........)
[ 2003. február 13.: lameXpert szerkesztette a hozzászólást ]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 02. 13. 11:57
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Érdemes megnézni, hogyan is tört ki a koreai háború (1950-1953), és miért....
(Nehezen olvasóknak: észak-koreai csapatok 1950. június 25-én lerohanták Dél-Koreát, a harmadik nap elfoglalták Szöult....
...........)
[ 2003. február 13.: lameXpert szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Igen, ismerem ezt a sztorit, természetesen én sem helyeslem az észak Koreai külpolitikát, csak annyit mondtam, hogy érthetö az ijedelmük, meg a fenyegetözésük.
Amerikával semmi bajom nem lenne, ha nem csinálna úgy, mint aki nem tévedhet. Persze, hogy tévedhet, mint bárki más.
Az pedig, hogy az üzlet irányítja a (kül)politikát nem jó, de talán nem is érdekelne, ha nem vezetne háborúhoz. Mert ugye egyetértünk abban, hogy ha kitör a balhé, akkor nem ússza meg a világ annyival, mint az Öböl-válság idején...
Elküldve: 2003. 02. 13. 12:15
idézet:
Igen, ismerem ezt a sztorit, természetesen én sem helyeslem az észak Koreai külpolitikát, csak annyit mondtam, hogy érthetö az ijedelmük, meg a fenyegetözésük.[/quote]
Igen, egyetértünk
idézet:
.......Az pedig, hogy az üzlet irányítja a (kül)politikát nem jó, de talán nem is érdekelne, ha nem vezetne háborúhoz. Mert ugye egyetértünk abban, hogy ha kitör a balhé, akkor nem ússza meg a világ annyival, mint az Öböl-válság idején...[/quote]
Igazándiból az érdek irányítja a politikát, ugyanúgy, - merthogy ez sem más -, mint az emberek közötti kapcsolatokat. Lehet - és kell - árnyalni ezt a képet erkölccsel, igazság- és szépérzékkel, kultúrával, számos más tényezővel.... de ez igazán itt a HWSW-n sem megy egyszerűen![]()
(Hányszor hangzott el az érv lopott holmival kereskedőktől, hogy nem kell a vaker, mi közöd hozzá, hogyan kíván megélni?)
Az érdeket pedig a gazda(g)ság motiválja.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 02. 13. 13:25
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Igazándiból az érdek irányítja a politikát, ugyanúgy, - merthogy ez sem más -, mint az emberek közötti kapcsolatokat. Lehet - és kell - árnyalni ezt a képet erkölccsel, igazság- és szépérzékkel, kultúrával, számos más tényezővel.... de ez igazán itt a HWSW-n sem megy egyszerűen![]()
(Hányszor hangzott el az érv lopott holmival kereskedőktől, hogy nem kell a vaker, mi közöd hozzá, hogyan kíván megélni?)
Az érdeket pedig a gazda(g)ság motiválja.[/quote]
Lehet, hogy maradi vagyok, de régen voltak olyan emberek, akik a közös érdeket felül tudták helyezni az egyéni érdekkel szemben. Nem mondom, hogy az egyéni érdekükkel nem foglalkoztak, de csak a közösségi érdek UTÀN, amiböl gyakran az sült ki, hogy ily módon az egyéni érdekük is érvényesült, esetleg hatványozottan. Èn nem foglalkozom túlzottan a politikával, sokkal inkább az emberekkel, akiknek a politika (vagy más) tette tönkre az életét, vette el családját, otthonát igaztalanul, és nem csak háborúban. A kultúra, az igazság- és szépérzék, az erkölcs mind szép, de sajnos nem kell ahhoz a politikát alapul venni, hogy rájöjjünk: ezek a fogalmak haldokolnak. Elég, ha csak itt, a munkahelyemen körülnézek, szomorú kép tárul elém.
Viszont az emberi-vagy mondjuk személyes- kapcsolatok terén nem teljesen tudok egyetérteni veled, mert a kapcsolat erössége az, ami befojásolhatja a milyenségét.
Egy biztos: Az általad felsorolt tényezök igen fontosak, de úgy nézem, hogy azok az emberek, akik az emberiség sorsát befolyásolják, híján vannak ezen tulajdonságoknak.
Elküldve: 2003. 02. 13. 14:06
idézet:
Egy biztos: Az általad felsorolt tényezök igen fontosak, de úgy nézem, hogy azok az emberek, akik az emberiség sorsát befolyásolják, híján vannak ezen tulajdonságoknak.[/quote]
Gondolkodtam egy darabig, hogy leírjam-e a vélemémyen, mert elég durva. Úgy gondoltam, mégis leírom, mert végül is Te is erre a következtetésre jutottál, csak virágnyelven fogalmaztad meg.
Tehát: Szerintem az emberiséget az erkölcsi értelemben vett söpredék irányítja, kivételek persze akadhatnak. Ezek az emberek törtetve, másokat eltaposva juthatnak posztjukig. Más beállítottságú ember egyszerűen nem viheti odáig, hogy jelentősebb politikai befolyásra tehessen szert, mert az előbb említett törtetők eltapossák. Még egyszer hangsúlyozom, lehetnek kivételek.
Elküldve: 2003. 02. 13. 14:08
idézet:
Lehet, hogy maradi vagyok, de régen voltak olyan emberek, akik a közös érdeket felül tudták helyezni az egyéni érdekkel szemben. Nem mondom, hogy az egyéni érdekükkel nem foglalkoztak, de csak a közösségi érdek UTÀN.......[/quote]
szvsz ráhúztak egy (szem)fedőt....
Elküldve: 2003. 02. 13. 14:15
idézet:
Ezt írta lameXpert:
szvsz ráhúztak egy (szem)fedőt....[/quote]
Ezt kifejthetnéd picit bövebben, mert nem vagyok biztos benne, hogy úgy értelmezem a szavaid, ahogy értetni akarod. thx
Elküldve: 2003. 02. 13. 14:18
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Gondolkodtam egy darabig, hogy leírjam-e a vélemémyen, mert elég durva. Úgy gondoltam, mégis leírom, mert végül is Te is erre a következtetésre jutottál, csak virágnyelven fogalmaztad meg.
Tehát: Szerintem az emberiséget az erkölcsi értelemben vett söpredék irányítja, kivételek persze akadhatnak. Ezek az emberek törtetve, másokat eltaposva juthatnak posztjukig. Más beállítottságú ember egyszerűen nem viheti odáig, hogy jelentősebb politikai befolyásra tehessen szert, mert az előbb említett törtetők eltapossák. Még egyszer hangsúlyozom, lehetnek kivételek.[/quote]
Igen, így is fogalmazhattam volna, a virágnyelv nem volt szándékos, csak jött...![]()
Elküldve: 2003. 02. 13. 14:27
idézet:
Ezt kifejthetnéd picit bövebben, mert nem vagyok biztos benne, hogy úgy értelmezem a szavaid, ahogy értetni akarod. thx[/quote]
idézet:
Lehet, hogy maradi vagyok, de régen voltak olyan emberek, akik a közös érdeket felül tudták helyezni az egyéni érdekkel szemben. Nem mondom, hogy az egyéni érdekükkel nem foglalkoztak, de csak a közösségi érdek UTÀN.......[/quote]
Mondj kérlek példákat... s hátha már abból kiderül egy picivel több.
Elküldve: 2003. 02. 13. 14:53
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Mondj kérlek példákat... s hátha már abból kiderül egy picivel több.[/quote]
Oké, így már stimmt, és egyetértek. Szomorú, hogy egyet kell értsek. Öööö, akarom mondani nem az a szomorú, hogy egyetértek, hanem a valóság, ami miatt.
Èrdekes, hogy "néhány" ember milliárdokat tud sakkban tartani, porig alázni, gyötörni, eltaposni. A milliárdok meg hagyják. A másik milliárdok meg gyülnek a néhány embernél.
Tudtátok, hogy Kim Ir Szennek ma is kamionszámra küldik a finom kajákat? Tisztára úgy veszik, mintha még mindíg élne.
Hallottatok már olyan virágról, hogy kimirszenilia? Ès olyanról, hogy kimdzsongililia? Pedig vannak. KNDK-ban.
Elküldve: 2003. 02. 13. 15:17
idézet:
Èrdekes, hogy "néhány" ember milliárdokat tud sakkban tartani, porig alázni, gyötörni, eltaposni. A milliárdok meg hagyják. A másik milliárdok meg gyülnek a néhány embernél.
Tudtátok, hogy Kim Ir Szennek ma is kamionszámra küldik a finom kajákat? Tisztára úgy veszik, mintha még mindíg élne.
Hallottatok már olyan virágról, hogy kimirszenilia? Ès olyanról, hogy kimdzsongililia? Pedig vannak. KNDK-ban.[/quote]
Sajnos ennek a néhány embernek vannak szép számmal talpnyalóik is, akik kisebb-nagyobb előnyökért minden aljasságra képesek. Nélkülük semmire sem menne az a "néhány" ember. Vagy ezekre gondoltál, amikor a "másik milliárdok"-ról írtál?
Elküldve: 2003. 02. 13. 15:34
Az egyik, hogy N-Koreának miért volt szüksége a nuke programra.
A másik, hogy a USA miért nem bombáztatta le a kommunisták erőművét, mint ahogy Izraellel tetette (ez nem volt semmi
A harmadik, hogy miért lehet egy nyilvánvalóan soviniszta-náci szellemiségű kormány kezében 100 db nukleáris robbanófej.
A negyedik, hogy egyáltalán miért csinálják ezeket az atomprogramokat, amikor a volt (déli) szovjet tagköztársaságok raktáraiból kilószámra tűnik el a plutónium... Vajon hova?
Az ötödik, hogy miért egy olyan kormány játssza - milyen okból és milyen jogon - a világcsendőrt, amely kifejlesztette és két esetben (mellesleg egyedül a világon) kipróbálta - százezrek halála árán - az emberiség szégyenét?
SzG
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
3. Nem vagy elég részeg, amíg a padlón nem keresel kapaszkodót...
Elküldve: 2003. 02. 13. 15:46
idézet:
Ezt írta szucsg:
Öt dolgot nem értek igazán.
A másik, hogy a USA miért nem bombáztatta le a kommunisták erőművét, mint ahogy Izraellel tetette (ez nem volt semmi...) az osiraki reaktor ellen.
A harmadik, hogy miért lehet egy nyilvánvalóan soviniszta-náci szellemiségű kormány kezében 100 db nukleáris robbanófej.
A negyedik, hogy egyáltalán miért csinálják ezeket az atomprogramokat, amikor a volt (déli) szovjet tagköztársaságok raktáraiból kilószámra tűnik el a plutónium... Vajon hova?
Az ötödik, hogy miért egy olyan kormány játssza - milyen okból és milyen jogon - a világcsendőrt, amely kifejlesztette és két esetben (mellesleg egyedül a világon) kipróbálta - százezrek halála árán - az emberiség szégyenét?
SzG[/quote]
Szerintem:
1-Egy diktátor erős akar lenni, vagy legalábbis szeret erősnek látszani.
2-Talán a kínai reakciók miatt nem jöhetett szóba.
3-Goto 2
4-Saját forrás biztosabb. (Na meg ki tudja mennyi tűnt el? Úgy tudom plutóniumból kb.4 kg a kritikus tömeg)
5- :confused: :confused: :confused:
Elküldve: 2003. 02. 13. 16:00
idézet:
Ezt írta Samott:
Bush egy idiota ez nem kerdeses de errol a szurkeoltonyos dr genyarol sokkal inkabb egy szurkeoltonyos eszak koreai gyenya jut eszembe... a fel orszag ehenhal ez meg atombombara kolti a penzt... most komolyan ki a gonoszabb?
Samott[/quote]
Na, ennyit arról, hogy Piftuka egy komoly topicban oldani próbálja a feszültséget !
HOL VAGY RULAAAAAAAAAAAAAA ?????![]()
Akkor is:
![]()
idézet:
" Mikol Isten köztünk jált, olyan volt, mint bálki más..." [/quote]
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 02. 13. 16:05
idézet:
Ezt írta szucsg:
Öt dolgot nem értek igazán.
A másik, hogy a USA miért nem bombáztatta le a kommunisták erőművét, mint ahogy Izraellel tetette (ez nem volt semmi...) az osiraki reaktor ellen.
SzG[/quote]
Hoppá hoppá, vigyázzunk!
1)Bárkinek miért van szüksége atomprogramra?
2)Kína...
3)Hogy lehet bárkiében több ezer...
4)Oda, ahol az atomprogramokat csinálják, de azért valamennyit gyártanak is, hogy ne legyen gyanús.
5) Más ország is kifejlesztette, és kipróbálta SAJÀT népén nem csak az atom, de még a hidrogénbombát is. Ott sem volt kevesebb áldozat, csak azt nem kürtölték világgá.
Elküldve: 2003. 02. 13. 16:07
idézet:
Ezt írta szucsg:
A harmadik, hogy miért lehet egy nyilvánvalóan soviniszta-náci szellemiségű kormány kezében 100 db nukleáris robbanófej. [/quote]
Ez melyik orszag?
Samott

Súgó
A téma zárva.