idézet:
Ezt írta Rive:
A Samott által idézetten kívül ott van még az is, hogy a KNDK látja el fegyverrel szinte a teljes közel-keletet, afrikát, talán még dél-amerikát is. Ez egyrészt érdekeket sért, másrészt a szállító hitelét nagyban növeli, ha megszellőzteti: nemsokára esetleg atombomba is akad a kínálatban.[/quote]
Aki kepes atombombat epiteni az nem hulye annyira hogy aruba is bocsajtsa azt...Egyebkent volt/van egy igen komoly technologiai transzfer Eszak-Korea es Pakisztan kozt... e-korea raketatechnologiat ad pakisztan meg nuklearis ismereteket... szoval hagyomanyos fegyvereket (meg raketakat is) epit/arul korea de ha lesz nuklearis fegyvere arra nagyon fog vigyazni mert akikel uzletel azok ot sem kimelnek... nem tevedett Bush amikor terrorista allamnak belyegezte e-koreat csak nem kellett volna direktbe kimondani, hanem szepen lassan kedvezmenyekkel menyerni es leszerelni... az ero fitotgatas ellenallast valt ki az e-koreaiakban... ha ott lenne akkora felvonulas mint az obolben mar onvedelembol tamadtak volna... szoval csak ovatosan e-koreaval... viszont amig nem bantjak o sem fog bantani senkit. Eddig sem bantott senkit mar tobb mint 40 eve... alapvetoen egy bezarkozo orszag. Igaz sok jot nem kaptak meg a vilagtol ezert ertheto ez a hozzaallas.
Samott
Észak-Korea - miért?
Elküldve: 2003. 02. 14. 14:46
Elküldve: 2003. 02. 14. 15:15
idézet:
Ezt írta Samott:
Aki kepes atombombat epiteni az nem hulye annyira hogy aruba is bocsajtsa azt...Egyebkent volt/van egy igen komoly technologiai transzfer Eszak-Korea es Pakisztan kozt... e-korea raketatechnologiat ad pakisztan meg nuklearis ismereteket... szoval hagyomanyos fegyvereket (meg raketakat is) epit/arul korea de ha lesz nuklearis fegyvere arra nagyon fog vigyazni mert akikel uzletel azok ot sem kimelnek... nem tevedett Bush amikor terrorista allamnak belyegezte e-koreat csak nem kellett volna direktbe kimondani, hanem szepen lassan kedvezmenyekkel menyerni es leszerelni... az ero fitotgatas ellenallast valt ki az e-koreaiakban... ha ott lenne akkora felvonulas mint az obolben mar onvedelembol tamadtak volna... szoval csak ovatosan e-koreaval... viszont amig nem bantjak o sem fog bantani senkit. Eddig sem bantott senkit mar tobb mint 40 eve... alapvetoen egy bezarkozo orszag. Igaz sok jot nem kaptak meg a vilagtol ezert ertheto ez a hozzaallas.
Samott[/quote]
Sok országnak egyedül rajtuk keresztül van esélye komolyabb fegyvereket szerezni: nincsenek veszélyben, mert aki az ügyfeleik közül nekiktámad, azt szétszedik a többiek. Szerintem reális esély, hogy a VIP ügyefeleik előbb-utóbb atomfegyvert is kapjanak.
Másik, hogy a KNDK-nak az exportja gyakorlatilag kizárólag fegyvereket jelent.
Én, a magam részéről, félek tőlük. Jobban, mint a szomszédaitól folytogatott Iraktól.
Elküldve: 2003. 02. 14. 15:20
idézet:
Ezt írta Samott:
"Mindennapi antiszemitizmus" cimu rovatunkat hallottak... miert kell ilyen ide?
Samott[/quote]
[OFF]
a) nem tudsz meggyőzni, hogy az vagyok - bár (feltételezem) ez nem is nagyon érdekel - de azok számára, akik széleskörűen (jobb, bal, közép stb.) tájékozottak, nem is kérdéses, hogy amit írtam, nem az...
B) nem vagy tisztában azzal, hogy mely népcsoportot nevezünk szemitának (ne félj, 'neeem vagy egyedüül...')
c) nyilvánvalóan egyetértesz Izrael Állam politikájával, így nem is foglak tudni meggyőzni arról, hogy ott állami szintre emelték a gyűlöletet(/--> Nazi Germany, USSR/) (nem mintha ők lennének az egyedüliek, akár jelenleg sem...) , ergo fölösleges ezen polemizálni.
[/OFF]
Hm. Ezt talán priviben kellett volna írnom...
SzG
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
3. Nem vagy elég részeg, amíg a padlón nem keresel kapaszkodót...
Elküldve: 2003. 02. 14. 15:35
idézet:
Ezt írta Wyco:
szerintem Muldernak igaza van. japán huzná a rövidebbet[/quote]
Japán és a KNDK nem egy súlycsoport (a KNDK hadereje Japánéhoz képest nem egy nagy puffanás)
Ezenkívül Japánnak a szociáldemokrata miniszterelnökök örökül hagyták a békét és a fegyverkezés visszaszorítását, ezért tartanak most ott, ahol tartanak. Tehát nem restrikciós intézkedések miatt nem fegyverkeznek...
SzG
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
Elküldve: 2003. 02. 14. 15:37
idézet:
Ezt írta szucsg:
[OFF]
a) nem tudsz meggyőzni, hogy az vagyok - bár (feltételezem) ez nem is nagyon érdekel - de azok számára, akik széleskörűen (jobb, bal, közép stb.) tájékozottak, nem is kérdéses, hogy amit írtam, nem az...
B) nem vagy tisztában azzal, hogy mely népcsoportot nevezünk szemitának (ne félj, 'neeem vagy egyedüül...')
c) nyilvánvalóan egyetértesz Izrael Állam politikájával, így nem is foglak tudni meggyőzni arról, hogy ott állami szintre emelték a gyűlöletet(/--> Nazi Germany, USSR/) (nem mintha ők lennének az egyedüliek, akár jelenleg sem...) , ergo fölösleges ezen polemizálni.
[/OFF]
Hm. Ezt talán priviben kellett volna írnom...
SzG [/quote]
[OFF]
a) Nem allt szandekomban meggyozni teged... akit erdekel elolvashatja a tobbi kapcsolodo hozzaszolasodat... a szelso jobboldalt leszamitva nem ez az uralkodo nezet.
B) Tisztaban vagyok vele... de a koznapi ertelemben ez a legjobb szo erre.
c) En sem ertek egyet izrael allam politikajaval... de itt nem errol volt szo. A cionozmus pont ugyan olyan rossz mint barmilyen mas rossz ertelemben vett nacionalizmus.
[/OFF]
Reszemrol a vitat itt, ezugyben lezartam. Ha kell meg valami kerlek priviben.
Samott
Elküldve: 2003. 02. 14. 15:47
idézet:
Ezt írta szucsg:
Japán és a KNDK nem egy súlycsoport (a KNDK hadereje Japánéhoz képest nem egy nagy puffanás)
[/quote]
A KNDK-é a világ harmadik legnagyobb hadserege!
Elküldve: 2003. 02. 14. 15:49
idézet:
Ezt írta Abel:
A KNDK-é a világ harmadik legnagyobb hadserege![/quote]
Japáné meg a világ egyik legfejlettebbje, ráadásul tele fanatikus, felsőbbrendűségi komplexussal küzdő szamuráj-fiókákkal.
Elküldve: 2003. 02. 14. 15:54
Elküldve: 2003. 02. 14. 15:59
idézet:
Ezt írta szabiii:
off on
az világos, hogy a kiépített rakétavédelmi rendszer miatt kb. 99%, hogy nem érheti silóból indított interkontinentális rakétatámadás usa-t. ennyi haszna volt talán a hidegháborúnak... (szvsz akár az űrből is hatástalaníthatják/eltéríthetik valami speckó lézerrel, ha nem sikerülne a földről indított elhárítókkal elkapni)
[/b][/quote]
Na azert boven nincs ugy kiepitve az es foleg nem ijen hatekony hogy99%-ot irjal. meg a kiserletek azokon a teruleteken ahol ki is van epitve es szamitanak a rocketre azokat is csak 50%-os an szedtek le eddig. bar ketsegtelen hogy mostanaban javulo tendencia figelheto meg de az usanak meg 2 vedelmi bazis kell csinalni, ebbol egyet europaban vhol.
Elküldve: 2003. 02. 14. 16:11
idézet:
Ezt írta Abel:
A KNDK-é a világ harmadik legnagyobb hadserege![/quote]
Ja. '38-as stukkerrel fog majd x millió koreai menni a harcászati és hadműveleti fegyvereket (ágyú, repülő, hajó stb.) használó japánok ellen...
SzG
Elküldve: 2003. 02. 14. 16:13
idézet:
Ezt írta Rive:
..., ráadásul tele fanatikus, felsőbbrendűségi komplexussal küzdő szamuráj-fiókákkal.[/quote]
Ez már régóta nincs így, legalábbis két ismerősöm (akik az elmúlt 5 évben külön-külön lehúztak Japánban pár évet) nem így mesélte.
Szerintük a WW2 után a németekből és a japánokból békés nemzeteket csináltak, és ez így is van jól.
SzG
Elküldve: 2003. 02. 14. 16:15
idézet:
Ezt írta Mulder, de csak orlangon:
Na azert boven nincs ugy kiepitve az es foleg nem ijen hatekony hogy99%-ot irjal. meg a kiserletek azokon a teruleteken ahol ki is van epitve es szamitanak a rocketre azokat is csak 50%-os an szedtek le eddig. bar ketsegtelen hogy mostanaban javulo tendencia figelheto meg de az usanak meg 2 vedelmi bazis kell csinalni, ebbol egyet europaban vhol.[/quote]
A Patriot rendszer _szinte tökéletes_ védelmet nyújt rakéták és robotrepülőgépek ellen, és átfedéses módszerrel az egész atlanti és pacifikus partvidéket lefogják vele...
SzG
Elküldve: 2003. 02. 14. 16:29
idézet:
Ezt írta szucsg:
A Patriot rendszer _szinte tökéletes_ védelmet nyújt rakéták és robotrepülőgépek ellen, és átfedéses módszerrel az egész atlanti és pacifikus partvidéket lefogják vele...
SzG[/quote]
eszak koreatol ami leginkabb vedi az az oceanpajs mivel koreanak nincs ICBMje!
Elküldve: 2003. 02. 14. 16:39
idézet:
Ezt írta szucsg:
Ja. '38-as stukkerrel fog majd x millió koreai menni a harcászati és hadműveleti fegyvereket (ágyú, repülő, hajó stb.) használó japánok ellen...[/quote]
Gondoltam csoportosan átúsznak Japánba![]()
Elküldve: 2003. 02. 14. 19:29
idézet:
Ezt írta Abel:
Gondoltam csoportosan átúsznak Japánba[/quote]
Küldtem mailt, nézd meg.
Elküldve: 2003. 02. 14. 22:05
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2003. 02. 15. 05:16
idézet:
Ezt írta Wyco:
annak akit érdekel, most épp mukodik a szavazás[/quote]
es mar szavaztam is![]()
egy ilyet hianyoltam: olyasvalaki akinek csak az olaj kell + kizárolag Izraelt védi
Elküldve: 2003. 02. 15. 16:10
Szeirntem ha amerikai lennék, etgy ilyet biztos terrortámadásnak minősitenék:
[url="http://"http://index.hu/politika/bulvar/tc0215"]http://index.hu/politika/bulvar/tc0215[/url]
[ 2003. február 15.: Wyco szerkesztette a hozzászólást ]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2003. 02. 15. 17:18
idézet:
Ezt írta Wyco:
Off: [/quote]
Nem volna kedved valahova máshova menni sorozatosan offolni ????![]()
![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 02. 15. 17:26
nem arrol irtam az elobb hogy itthon milyen dinnyeszagu légfrissitő van. mert az marhára off lenne, és akkor még igazad is lenne.
ha nyitnék egyet, ami usa+irak+anyámkinja, az lenne a bajod. én se piszkállak minden héten kétszer azért mert olyat irsz ami esetleg nem tetsztik nekem. no offense.

Súgó
A téma zárva.