Idézet: Mulder - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 15:21
Eleg

vagy felrevezeto kijelentes valoban. a forint eppen a kamat miatt eros es eppen ezert nincs akkora inflacio. Eleg erdekes a kamat/eros forint dolgot kiragadni mintha az nem fuggne ossze semmivel. De mar megszokhattuk.

Magyarán, ha csökkentenék a kamatot, akkor gyengülne a forint, egyúttal nőne az infláció. Ez egyébként a kormánynak sem érdeke, de így folyamatosan lehet másra mutogatni. A viszonylag alacsony inflációt persze saját érdemként kommunikálva.
Egyébként itt vannak a monetáris tanács tagjai és támogatóik:
Járai Zsigmond
2001. március 2-án kinevezve 6 évre; Orbán Viktor javaslatára
Szapáry György
2001. február 21-én kinevezve 6 évre; Surányi György javaslatára, Orbán Viktor egyetértésével
Auth Henrik
2001. július 2-án kinevezve 6 évre; Járai Zsigmond javaslatára, Orbán Viktor egyetértésével
Adamecz Péter
2001. július 2-án kinevezve 6 évre; Járai Zsigmond javaslatára, Orbán Viktor egyetértésével
Kádár Béla
2002. szeptember 23-án kinevezve 6 évre; Járai Zsigmond javaslatára, Medgyessy Péter egyetértésével
Oblath Gábor
2003. július 7-én kinevezve 6 évre; Járai Zsigmond javaslatára, Medgyessy Péter egyetértésével
Kopits György
2003. december 1-jén kinevezve 6 évre; Járai Zsigmond javaslatára, Medgyessy Péter egyetértésével
Hardy Ilona
2004. március 1-én kinevezve 6 évre; Járai Zsigmond javaslatára, Medgyessy Péter egyetértésével
Bihari Vilmos
2004. március 1-én kinevezve 6 évre; Járai Zsigmond javaslatára, Medgyessy Péter egyetértésével
Jól látható a tagok "aránya" a testületben. Öt tagot Medgyessy, négyet Orbán hagyott jóvá. Ráadásul az egyik orbános tagot Surányi jelölte, tehát 5,5/3,5 az arány a kormány javára. Az lesz majd a nagy vicc, amikor további két tagot delegál a kormány, mégsem fog változni a monetáris politika. Addig is lehet fújni a lufit.
Szerkesztette: Miki2 2004. 12. 07. 16:01 -kor
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.