HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 08. 05:36

idézet:
Ezt írta Netmaster:
Abszolút nem fognak növekedni a piaci árak, ugyanis a hazai termelés már sok esetben drágább, mint az import. Persze ez nem azt jelenti, hogy folytatni kell az ész nélküli termelést, de a helyzet ennél jóval bonyolultabb, pl. mi legyen azokkal, akiknek így megszűnik a munkájuk?[/quote]

A piaci árakat többek között az importtermékek árain - az import mennyiségén - keresztül az árfolyam-politika is módosítja.

Sírjon, ki hogy akar: az import akkor éri meg, akkor olcsó, ha a forint erős.
Lehet választani: erős forint - nagy import - csökkenő hazai termelés + melldöngetés: gyengébb forint - drágább import - a hazai termelőhöz kerülő pénz.

Ui.: aki úgy gondolja, hogy a 'gyengébb' azonos a hiperinflációval vagy a 400HUF/EUR árfolyammal, az hagyjon békén :rolleyes:

[ 2004. március 08.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elköltöztem :-)

#22 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 08:22

idézet:
Ezt írta Rive:

A piaci árakat többek között az importtermékek árain - az import mennyiségén - keresztül az árfolyam-politika is módosítja.

Sírjon, ki hogy akar: az import akkor éri meg, akkor olcsó, ha a forint erős.
Lehet választani: erős forint - nagy import - csökkenő hazai termelés + melldöngetés: gyengébb forint - drágább import - a hazai termelőhöz kerülő pénz.

Ui.: aki úgy gondolja, hogy a 'gyengébb' azonos a hiperinflációval vagy a 400HUF/EUR árfolyammal, az hagyjon békén :rolleyes:

[/quote]

Lehetne választani gyengébb forint kisebb szigor a jegybank részéről kisebb alapkamatok évi 100-200-300 milliárd megtakarítás.

Mezőgazdaság:
Nevteséges (gazdatüntetés is az). Magyarországon akkor kapnak támogatást ha termelnek a gazdák meg hőbörögnek.Kint akkor ha nem termelnek (nem csinálnak folyamatosan veszteséget saját maguknak). Mért mért mért kapnak ennyi pénzt. Fel kéne fogni piacgazdaságban élünk.

Szociális juttatások:

Gyermek után járó kedvezmények.Vicc....Nem akarok hatalmas veszekedést csinálni de hogy is van az a kisebbségek által nyíltan vállalt felfogás: csinálok még egy gyereket még több segély....Én akkor adnék nekik ha nem szaporodnának.

Beruházás ösztönző támogatatások:

Továbbrra is szükség van rájuk de jól átgondoltan kéne csinálni....És nem minden rossz a mi annak látszik...Lásd Sulinet express akárhogy is szidják SIKERES.(lásd KSH statisztikák)

És természetesen a közigazgatásban hatlmas leépítésekre van szükség....(senkin nem meri meglépni a drasztikus változtatást).Egyidejüleg hatalmas korszerűsítésre is szükség van.

Adók

Nem csak a kormány(ok) hibája hogy kivitelezhetetlen.A magyar mentalitás miatt nem lehet meglépni (a kevesbből is lecsalnánk a felét) egy drasztikusabb csökkentést nem lehet megcsinálni.

#23 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 08:25

idézet:
Ezt írta obersmith:

ez így igaz..

annakidején az egészségügyi dolgozók és a tanárok fizetésemelésével is javarészt csak az állam járt jól mert amennyivel megemelték, a dolgozók nagy részének annyival növekedett a jövedelme, hogy magasabb adósávba kerülhettek.
[/quote]

Ez hatalmas ostobaság.Egy része a jövedelmeknek természetesen visszakerült az államhoz de 10X annyiba került az a bizonyos (átlagosan) 50 % emelés. Ez

[ 2004. március 08.: Litium szerkesztette a hozzászólást ]

#24 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 08. 08:54

idézet:
Ezt írta Litium:
...... És nem minden rossz a mi annak látszik...Lásd Sulinet express akárhogy is szidják SIKERES.(lásd KSH statisztikák)........[/quote]

Attól, hogy sikeres, még nem jó.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#25 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 08:56

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Attól, hogy sikeres, még nem jó.
[/quote]

Szerintem az hoygy sok csomó embernek lesz szgépe illetve jobb gépe (ezzel együtt a régi gépe valakié lesz akinek addig nem volt)az jó.

#26 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:02

idézet:
Ezt írta Litium:
Szerintem az hoygy sok csomó embernek lesz szgépe illetve jobb gépe (ezzel együtt a régi gépe valakié lesz akinek addig nem volt)az jó.[/quote]

Szerintem meg az lenne a 'jó', ha ezt a pénzt mindenki arra költhetné, amire akarja, és nem a kereskedőket kellene vele támogatnia. Ezen túl, még jobb lenne, ha a SEX-nél szabadabb, a kereskedők hatókörén kívüli rendszer keretein belül, piaci áron kaphatnának gépet azok, akik nem képesek önerőből megvenni, esetleg nincs 60k befizetett adójuk, de szükségük lenne rá.

Amúgy a SEX-re költött pénz - belegondoltár már? - importtámogatás. Hm?

#27 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:13

idézet:
Ezt írta Rive:
[qb]

Szerintem meg az lenne a 'jó', ha ezt a pénzt mindenki arra költhetné, amire akarja, és nem a kereskedőket kellene vele támogatnia. Ezen túl, még jobb lenne, ha a SEX-nél szabadabb, a kereskedők hatókörén kívüli rendszer keretein belül, piaci áron kaphatnának gépet azok, akik nem képesek önerőből megvenni, esetleg nincs 60k befizetett adójuk, de szükségük lenne rá.

Amúgy a SEX-re költött pénz - belegondoltár már? - importtámogatás. Hm?

[ 2004. március 08.: Rive szerkesztette a hozzászólást ][/b][/quote]

qPersze persze az lenne jó ha mindenki kapna egy nagy csomó pénzt és azt utánna gépekre költené...Hiszen tudod hogy ez nem lehetséges.....Rászorultsági alapon azért nem érdemes ezta kérdést megvizsgálni mert egy igazán rászorult nem biztos hogy akar tud szeretne egyáltalán érdemes lenne a gépvásárlás...

persze hogy vannak nagy butaságok....Pl digitális fényképezőgép a sulinet programban...(ma lett kivéve).Ostobaság butaság volt hiszen digi fényképezőt általában nem a minimál béren te3ngődök szoktak venni.

És ezzel együtt is jelentősen nött a számítógép birtoklók aránya valamint az internet felhasználólé.Ez jó.

#28 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:19

idézet:
Ezt írta Litium:

Ez hatalmas ostobaság.Egy része a jövedelmeknek természetesen visszakerült az államhoz de 10X annyiba került az a bizonyos (átlagosan) 50 % emelés. Ez

[/quote]

ostobaság?

abból az átlagosan 50%-os emelésből édesanyám aki lassan 40 éve az egészségügyben dolgozik, mintegy 10%-ot kapott, és majdhogynem KEVESEBBET keres, mint azelőtt, hála az "emelésnek". de mindegy, nem vág szorosan a témához, szóval abba is hagytam.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#29 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:28

idézet:
Ezt írta obersmith:

ostobaság?

abból az átlagosan 50%-os emelésből édesanyám aki lassan 40 éve az egészségügyben dolgozik, mintegy 10%-ot kapott, és majdhogynem KEVESEBBET keres, mint azelőtt, hála az "emelésnek". de mindegy, nem vág szorosan a témához, szóval abba is hagytam.
[/quote]

Az édesanyád gondolom erősen fideszes dolgozó (tudom tudom ugyis azt mondod ő soha nem érdeklin a politika sőt egyemesemn a Megyóra szavazott).Tudod mit szkanneld be (ha esetleg meg van) az emelés elötti fizetési bizonylatát és a mostanit.Aztán számolunk egy kicsit.Ne érts félre nem azt akarom mondani hogy ez elég de legalább a tényekkel ne vitatkozz.....Ajánlom figyelmedbe a KSH adatait illetve javaslom hogy nézz utánna mit is mond az édesanyád. Ja nekem 3 közeli orvos ill ápoló ismerősöm van akik utálják a politikát egyfolytában (jogosan) sírnak de azt a bizonyos 50 %százalékot nem tagadják....

#30 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:28

idézet:
Ezt írta Litium:
...

Ostobaság butaság volt hiszen digi fényképezőt általában nem a minimál béren te3ngődök szoktak venni.

És ezzel együtt is jelentősen nött a számítógép birtoklók aránya valamint az internet felhasználólé.Ez jó.
[/quote]

Az első részt szimplán nem értem.

A minimálbéren tengődők semmilyen módon sem tudnak résztvenni a SEX programban.
Nincs ugyanis annyi befizetett adójuk, amennyiből visszaigényelhetnék a termékek árát.

A számítógépet birtoklók aránya nagyon-nagyon közömbös. A számítógéphasználók és a számítógépet kezelni képesek számának növekedése lenne 'jó'.

Hadd ne mondjam, ezeket a számokat pl. a hivatalok, az iskolák és a könyvtárak számítógépesítésével sokkal hatékonyabban lehetne növelni... Ezek támogatása ugyanis nem az amúgyis gazdagabb területeket hozná kivételezett helyzetbe.

#31 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:34

idézet:
Ezt írta Litium:

Az édesanyád gondolom erősen fideszes dolgozó (tudom tudom ugyis azt mondod ő soha nem érdeklin a politika sőt egyemesemn a Megyóra szavazott).Tudod mit szkanneld be (ha esetleg meg van) az emelés elötti fizetési bizonylatát és a mostanit.Aztán számolunk egy kicsit.Ne érts félre nem azt akarom mondani hogy ez elég de legalább a tényekkel ne vitatkozz.....Ajánlom figyelmedbe a KSH adatait illetve javaslom hogy nézz utánna mit is mond az édesanyád. Ja nekem 3 közeli orvos ill ápoló ismerősöm van akik utálják a politikát egyfolytában (jogosan) sírnak de azt a bizonyos 50 %százalékot nem tagadják....
[/quote]

a ksh adataira alapozni marhaság, abban mondhatnak bármit.

az emelés mértéke meg puszta matematika, számolj utána. anyám eddigi fizetése az emelés előtt nettó 75 volt. emelés után nettó 85 lett. akkor ez most SZERINTED hány százalék? akárhogy számolom a 75ezernek a fele nem tízezer...
Idézet (*Iguana*)

#32 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:36

idézet:
Ezt írta Rive:

Az első részt szimplán nem értem.

Nincs ugyanis annyi befizetett adójuk, amennyiből visszaigényelhetnék a termékek árát.

A számítógépet birtoklók aránya nagyon-nagyon közömbös. A számítógéphasználók és a számítógépet kezelni képesek számának növekedése lenne 'jó'.

Hadd ne mondjam, ezeket a számokat pl. a hivatalok, az iskolák és a könyvtárak számítógépesítésével sokkal hatékonyabban lehetne növelni... Ezek támogatása ugyanis nem az amúgyis gazdagabb területeket hozná kivételezett helyzetbe.
[/quote]

"A megvalósítás szakaszához ért az eMagyarország program keretében készülő Közháló, a Kormányzat több tízmilliárdos informatikai közműfejlesztési programja

Február 10-én, kedden digitális alapkőletétellel elindul a Közháló megvalósítása, amely az utóbbi évek legnagyobb, több tízmilliárd forintos, kormányzat által támogatott informatikai infrastruktúra-építési programja. A digitális alapkőletételen részt vesz Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, valamint a megvalósításban résztvevő cégek képviselői.

A Közháló egy az egész országot behálózó informatikai alapközmű, amely néhány éven belül valamennyi, a kormányzati informatikába nem tartozó helyi közigazgatási szerv, közintézmény, iskola, valamint a közfeladatokat ellátó egyéb szervezet, továbbá a civil szervezetek számára biztosítja majd a szélessávú hozzáférést a világhálóhoz.

A Közháló hozzáférhetővé teszi az internetes szolgáltatásokat és információkat, csökkenti az állampolgárok és az igazgatási szervek közti távolságot, átláthatóbbá teszi a közigazgatás és államigazgatás működését. A Közháló segítségével az ország lényegében minden pontján elérhetőek lesznek az eGazdaság, eKereskedelem csatornái is, felgyorsul az információs társadalom megteremtésének folyamata.

A Közháló fontos feladata továbbá az eMagyarország program keretében létesülő eMagyarország pontok (számítógépes információs pont) megvalósításának támogatása. A program megvalósulása érdekében az IHM támogatni kívánja azokat a szervezeteket és intézményeket - könyvtárakat, közművelődési intézményeket, teleházakat, önkormányzatokat, egyházi intézményeket, kórházakat, szanatóriumokat, az idősek otthonait, klubjait, alapítványokat - amelyek már működtetnek közösségi internet-hozzáférési helyeket, vagy vállalják új közösségi internet-hozzáférést szolgáltató pontok létrehozását és eMagyarország pontként történő működtetését. A program - a kistelepülések speciális helyzetére való tekintettel - lehetővé teszi az internetszolgáltatás összekapcsolását más közellátási feladatokkal, elsősorban postai szolgáltatásokkal, így a kistelepüléseken élők is megfizethető áron, lakóhelyük közelében juthatnak hozzá az internet használatához.

A Közháló nem egy új hálózat kiépítése állami beruházás formájában, hanem a piaci szereplők szolgáltatásainak igénybevétele. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) tervei szerint a Közháló program három -- egymásra épülő - fázisban valósul meg.

Az első fázis megvalósítására a minisztérium tavaly indított hét közbeszerzési eljárást, melyek nyerteseivel a múlt héten zárult le a szállítói szerződések megkötése. Ebben, a 2005 szeptemberéig tartó szakaszban a Közháló több mint 2500 településre jut el. Az első fázisban összesen 7300 szélessávú végpont kerül átadásra, melyből 5 ezer a Közháló alhálójaként működő Sulinet keretében, az IHM és az Oktatási Minisztérium társfinanszírozásában valósul meg. Az IHM által finanszírozott 2300 további végpont településeinek kiválasztásakor döntő szempont volt, hogy a végpontok lehetőleg a hátrányos helyzetű területeken valósuljanak meg.

A megvalósuló végpontok magas száma lehetővé teszi, hogy a vállalkozási alapon létrejövő szolgáltatási rendszer lényegesen kedvezőbb árakon üzemeljen, valamint azt, hogy a szolgáltatás olyan végpontokhoz is eljusson, amelyekhez a szolgáltatást a kisebb végpontszám esetén nem lehetne gazdaságosan biztosítani. "

#33 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:42

idézet:
Ezt írta Litium:
...[/quote]

És?

Mi köze ennek az elkésett, nehézkesen és várhatóan a piaci árakhoz képest elképesztő többletköltséggel talán megvalósuló, amahhoz hasonlóan az egyenlőtlenségeket tovább növelő tervezetnek a SEX totális elhibázottságához?

#34 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:47

idézet:
Ezt írta obersmith:

a ksh adataira alapozni marhaság, abban mondhatnak bármit.

az emelés mértéke meg puszta matematika, számolj utána. anyám eddigi fizetése az emelés előtt nettó 75 volt. emelés után nettó 85 lett. akkor ez most SZERINTED hány százalék? akárhogy számolom a 75ezernek a fele nem tízezer...
[/quote]

Persze persze marhaság...tudom téged még sosem kérdeztek meg...Sőt valójában 100 miliárdan vagyunk Magyarországon
az infláció az 10 000 százalék a KSH hazudik.Direkt.( érdemes lett volna tegnap nézned a szólás szabadságát egy ksh nő nyilatkozott a számokról és ő kerek perec megmondta ez egy független hivatal nem érékeli a kormány gazdaság politikáját ő csak a számokat közli akár rosszak akár nem.)

Már megint butaságot írtál.A kormány nem azt mondta hogy a NETTó bérek fognak nőni 50 százalékkal 8ha ez megtörtént volna akkor körülbelül 2 percen belül tönkre ment volna az ország) 75ről 85 re az valamivel több mint 10 százalékos !!!NETTÓ!!!! ( tudod egyáltalán mi a különbség a nettó és a bruttó között????) növekedés. Ahhoz hogy ez megvalósuljon mert ugye adózni meg különböző járulékot fizetni kell legalább minimum 30 százalékos emelésre volt szükség. Egyébként épp ésszel fel nem foghatom hoyg egy több mint 10 százalékos !!!nettó!!! növekedés után hogyan lehet panaszkodni???? Jóval a Magyar gazdaság teljesítő képességén felül történt az emelés.Ezt kéne fel fogni (meg azt hogy de ez már politika hogy a rendszer váltás óta nem volt ekkora béremelés).

#35 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:50

idézet:
Ezt írta Rive:

És?

Mi köze ennek az elkésett, nehézkesen és várhatóan a piaci árakhoz képest elképesztő többletköltséggel talán megvalósuló, amahhoz hasonlóan az egyenlőtlenségeket tovább növelő tervezetnek a SEX totális elhibázottságához?
[/quote]

Totálisan nem nevzném elhibázottnak.mert mint már írtam egyre több emberkének vann szgépe a rosszabak talán már legyűrűznek a szegényebb rétegekhez is. Hibás mert a luxus cikkeket (persze ennek a meghatározása is nézőpont kérdése) nem szabadott volna támogatni.

Nem lehet mindenkit mindig támogatni.

#36 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:55

A kérdésre is lesz válasz?

Esetleg, hamár oly könnyedén elsiklottál felette, akkor szólsz pár szót a
idézet:

A számítógépet birtoklók aránya nagyon-nagyon közömbös. A számítógéphasználók és a számítógépet kezelni képesek számának növekedése lenne 'jó'. [/quote]

részhez is?

#37 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:56

idézet:
Ezt írta Rive:
Szóval, mi köze a két dolognak egymáshoz?[/quote]

Erről beszéltél nem?Én csak beszúrtam egy cikket ami erről szól.Nem tudom mi lesz belöle de a gondolta jó.

#38 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:58

idézet:
Ezt írta Litium:

Persze persze marhaság...tudom téged még sosem kérdeztek meg...Sőt valójában 100 miliárdan vagyunk Magyarországon
az infláció az 10 000 százalék a KSH hazudik.Direkt.( érdemes lett volna tegnap nézned a szólás szabadságát egy ksh nő nyilatkozott a számokról és ő kerek perec megmondta ez egy független hivatal nem érékeli a kormány gazdaság politikáját ő csak a számokat közli akár rosszak akár nem.)

Már megint butaságot írtál.A kormány nem azt mondta hogy a NETTó bérek fognak nőni 50 százalékkal 8ha ez megtörtént volna akkor körülbelül 2 percen belül tönkre ment volna az ország) 75ről 85 re az valamivel több mint 10 százalékos !!!NETTÓ!!!! ( tudod egyáltalán mi a különbség a nettó és a bruttó között????) növekedés. Ahhoz hogy ez megvalósuljon mert ugye adózni meg különböző járulékot fizetni kell legalább minimum 30 százalékos emelésre volt szükség. Egyébként épp ésszel fel nem foghatom hoyg egy több mint 10 százalékos !!!nettó!!! növekedés után hogyan lehet panaszkodni???? Jóval a Magyar gazdaság teljesítő képességén felül történt az emelés.Ezt kéne fel fogni (meg azt hogy de ez már politika hogy a rendszer váltás óta nem volt ekkora béremelés).
[/quote]

Liti, vegyél vissza az arcodból, ez a stílus nem nyerő, a pol utalásokat meg sürge felejtsd el. Bruttó 50% az nem nettó 10%, vedd elő a számológépet és számold ki. Az én feleségem is köztisztviselő, ő is nettó 9%-ot látott a nagy hype-al beharangozott 50%-ból. Senki nem mondta, hogy esetleg a 10% panaszra ad okot, csak akkor a küzvélemény ne 50%-ról tudjon, mert az enyhén szólva is hazugság.

#39 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 10:03

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Liti, vegyél vissza az arcodból, ez a stílus nem nyerő, a pol utalásokat meg sürge felejtsd el. Bruttó 50% az nem nettó 10%, vedd elő a számológépet és számold ki. Az én feleségem is köztisztviselő, ő is nettó 9%-ot látott a nagy hype-al beharangozott 50%-ból. Senki nem mondta, hogy esetleg a 10% panaszra ad okot, csak akkor a küzvélemény ne 50%-ról tudjon, mert az enyhén szólva is hazugság.
[/quote]

!!!Átlagosan!!! 50 százalék (nem azt modták hogy mindenki kerek 50 föleg nem azt hogy NETTÓ 50 százalékot kap). Már kiszámolták helyettem körülbelül a 10 százalékos nettó béremelés az 35 százalékos bruttó emelést jelent. Amíg hőbörögnek és nem tudják hogy mi a különbség a bruttó illetve a nettó között addig nekem is ekkora lesz az arcom.A politikai utalásokat befejeztem.

#40 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 10:07

idézet:
Ezt írta Litium:

!!!Átlagosan!!! 50 százalék (nem azt modták hogy mindenki kerek 50 föleg nem azt hogy NETTÓ 50 százalékot kap). Már kiszámolták helyettem körülbelül a 10 százalékos nettó béremelés az 35 százalékos bruttó emelést jelent. Amíg hőbörögnek és nem tudják hogy mi a különbség a bruttó illetve a nettó között addig nekem is ekkora lesz az arcom.A politikai utalásokat befejeztem.
[/quote]

hidd el, pontosan tudom hogy mi a különbség a nettó és a bruttó között, nem kevés gazdasági tantárgyam volt még anno, úgyhogy az arcod lehet kisebb is. és csak azért mondtam nettó árakat, mert az egyszerűbb. amit te hőbörgésnek veszel, az egy észrevétel volt.
Idézet (*Iguana*)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó