HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 02. 09:05

Idézet: Litium - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 9:22

SZENZÁCIÓS GDP-ADAT!!!
04.6.2 09:01 

Az első negyedévben a vártnál jóval nagyobb ütemben, 4,2 százalékkal nőtt a magyar GDP, s felpörögtek a beruházások is: e téren a bővülés éves összevetésben 18,9 százalékot tett ki. 

[napionline]

:) akkor én most gratulálok a kormánynak és a pénzügyminiszternek :respect:

Tudod nekem még mindig savanyú a szőlő.
Teljesen pártfüggetlenül mondom, hogy ez nem igazán az ő érdemük. Akkor hát kié? - kérdezhetnéd. Látod, pont ezzel van a bajom. Én sem tudom. Akkor örülnék ennek a makroadatnak, ha érezném, hogy emögött tudatos és átfogó gazdaságprogram van, olyan aminek az első gyümölcse ez, és ami a későbbiekben megalapozza a gazdasági fejlődés fenntarthatóságát. Szóval véleményem szerint még mindig csak maszatolás megy a vásznon, amely maszatolásból néha már egy felismerhető alak is előtűnik, de még nem műalkotás.
A hiányolt gazdaságprogram, a hiányolt reformok, a potenciális lehetőségek lehető legjobb kiaknázása, nos, mindezek még váratnak magukra.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#302 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 02. 09:05

Idézet: Litium - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 9:39

demagóg

Akkor egy kis magyarázat, miért is írtam... az idézet jól hangzik, mint sok más, de engem -mint szerintem legtöbbünket- nem a hablaty érdekel. Nyökögök évek óta? Igen. Ennyi.

#303 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 09:06

A mostani kulcshatárokra tényleg ráférne egy racionalizálás. A TB munkavállaló által fizetett része persze növekedni fog ezzel párhuzamosan, de ezt nem lehet elkerülni.

#304 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 09:21

Idézet: bbence - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 10:05

Teljesen pártfüggetlenül mondom, hogy ez nem igazán az ő érdemük. Akkor hát kié?

A tavalyi visszaesésé  :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#305 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 09:24

Idézet: bbence - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 10:05

Tudod nekem még mindig savanyú a szőlő.
Teljesen pártfüggetlenül mondom, hogy ez nem igazán az ő érdemük. Akkor hát kié? - kérdezhetnéd. Látod, pont ezzel van a bajom. Én sem tudom. Akkor örülnék ennek a makroadatnak, ha érezném, hogy emögött tudatos és átfogó gazdaságprogram van, olyan aminek az első gyümölcse ez, és ami a későbbiekben megalapozza a gazdasági fejlődés fenntarthatóságát. Szóval véleményem szerint még mindig csak maszatolás megy a vásznon, amely maszatolásból néha már egy felismerhető alak is előtűnik, de még nem műalkotás.
A hiányolt gazdaságprogram, a hiányolt reformok, a potenciális lehetőségek lehető legjobb kiaknázása, nos, mindezek még váratnak magukra.

Nos amit írsz abban részben igazad van. Nincs (vagy csak alakul) a gazdaság politikánk. A kormány helyreállította a bizalamt. ennek köszönhetjük ezt (részben). Persze az Uniós csatlakozás mindenképpen járt volna valamilyen fellendüléssel.

#306 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 09:25

Idézet: Omega - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 10:05

Akkor egy kis magyarázat, miért is írtam... az idézet jól hangzik, mint sok más, de engem -mint szerintem legtöbbünket- nem a hablaty érdekel. Nyökögök évek óta? Igen. Ennyi.

Szerintem akkor írj a "Neked nincs eleged ami ebben az országban folyik " topikba

#307 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 09:42

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 10:06

A TB munkavállaló által fizetett része persze növekedni fog ezzel párhuzamosan, de ezt nem lehet elkerülni.

Az államháztartási-hiány adatok tükrében attól tartok, hogy van még egy pár elkerülhetetlen tétel  :rolleyes:

Szerkesztette: Miki2 2004. 06. 02. 09:43 -kor

#308 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 09:45

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 10:42

Az államháztartási-hiány adatok tükrében attól tartok, hogy van még egy pár elkerülhetetlen tétel  :rolleyes:

Igen nem lesz meg a 4,6 százalék. 4,9-ek az elemzői várakozások.Ha ennél magasabb akkor Megyó bekeményít (legalább is tegnap ezt nyilatkozta)

#309 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 10:09

Idézet: Litium - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 10:45

Igen nem lesz meg a 4,6 százalék. 4,9-ek az elemzői várakozások.Ha ennél magasabb akkor Megyó bekeményít (legalább is tegnap ezt nyilatkozta)

4,6 vs. 4,9%, ez nem tűnik vészesnek, de sokkal nagyobb lenne a különbség, ha nem privatizálták volna többek között a Postabankot. Aztán ott van az elmúlt félévben felvett kb. 1-1,5 MRD euró hitel, amit nem a régi adósságok törlesztésére fordítottak, hanem.... senki nem tudja, mire. Mindenesetre 20%-kal nőtt az államadósság, hosszú idő (talán 6-8 év) óta először. Ha az idén is felvesznek ennyi pénzt, akkor nem túlzás azt mondani, hogy kezdhetjük ismét az elejéről (mondjuk 95-től).

#310 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 02. 11:05

Idézet: Litium - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 10:25

Szerintem akkor írj a "Neked nincs eleged ami ebben az országban folyik " topikba

Szerintem gondolkodj...

#311 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 11:42

Idézet: Omega - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 12:05

Szerintem gondolkodj...

Okostojás.....Mondtam már neked valamit :doom:  :denever:  :alcohol:

#312 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 13:05

Hű mi van itt! :omg:
. . . a n y t h i n g

#313 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 13:07

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 14:05

Hű mi van itt! :omg:

:offtopic: Egy kis offtopic, baráti fejbeveregetésekkel, amúgy semmi említésre méltó :p :D

#314 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 09:01

Idézet

...a növekedést mindinkább az export, az ipar serkenti, nem pedig a fogyasztás, mint a 2002-es választásokat megelőző és követő időszakban. A vártnál gyorsabb növekedés ... javíthatja a pénzügyi egyensúlyt, csökkentheti a költségvetési hiány GDP-hez mért arányát, s lehetővé teheti a magas kamatok további mérséklését.

Lendületbe jött a gazdaság

Samott

Szerkesztette: Samott 2004. 06. 03. 09:01 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#315 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 09:25

Idézet a cikkből: "Ennél is fontosabb azonban, hogy mind a reálbér, mind a lakáshitel-állomány növekedése lassult, s két éve csökken a költségvetés hiánya."
A vastagított résznek valahogy így kellene szólnia a tények alapján: s két éve rohamosan nő a költségvetés hiánya, melynek összege már az idei év első öt hónapjában elérte a múlt évit.

Szerkesztette: Miki2 2004. 06. 03. 09:28 -kor

#316 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 09:58

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 10:25

Idézet a cikkből: "Ennél is fontosabb azonban, hogy mind a reálbér, mind a lakáshitel-állomány növekedése lassult, s két éve csökken a költségvetés hiánya."
A vastagított résznek valahogy így kellene szólnia a tények alapján: s két éve rohamosan nő a költségvetés hiánya, melynek összege már az idei év első öt hónapjában elérte a múlt évit.

Mi van? :confused: Koltsegvetesi hiany a GDP szazalekaban:

2002 - 9,6 %
2003 - 5,9 %
2004 - 4,6 % (tervezett), ami a hirek szerint tarthato...

Az Euro zonahoz valo csatlakozashoz ezt az erteket 3% ala kell szoritani... ebben az utemben ez 2007-re megvalosithato (szamolva azzal is, hogy 2006-ban valasztasok lesznek).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#317 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 03. 10:12

Idézet: Samott - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 10:58

.....
Az Euro zonahoz valo csatlakozashoz ezt az erteket 3% ala kell szoritani... ebben az utemben ez 2007-re megvalosithato (szamolva azzal is, hogy 2006-ban valasztasok lesznek).

Samott

Hát ez eröeljesen ellene szól a tapasztalat szerint. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#318 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 10:15

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 11:12

Hát ez eröeljesen ellene szól a tapasztalat szerint. :)

Azert irtam 2007-et... ha nem lennenek valasztasok, akkor 2006-ra is meglehetne, de valasztasi evben (ha az aktualis kormany hosszabbitani akar akkor) kizart a 3% szerintem... ;)

Samott

#319 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 10:56

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 10:25

"2002 - 9,6 %
2003 - 5,9 %
2004 - 4,6 %"

Ez meg magáért beszélsz

Fiam,

A költségvetési hiány bizonyos egyszeri tételek miatt illetve az adóbevételek egyéb bevételek miatt általában az első 6 hónapban elérik az egész évre tervezett 90 %-át. Ez mindig így volt.

#320 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 10:57

Idézet: Samott - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 10:58

Mi van? :confused: Koltsegvetesi hiany a GDP szazalekaban:

2002 - 9,6 %
2003 - 5,9 %
2004 - 4,6 % (tervezett), ami a hirek szerint tarthato...

Samott

Még van 2 kritérium.Az egyik az infláció ami viszont elég nehézkesen fog menni (az államadóság tekintetében már most megfelelünk)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.