HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:25

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 14:24

Lement 14 oldal Mulder és személyeskedés nélkül, Rive pedig folyamatosan írogatott bele...

Nem mulder kezdte a személyeskedést hanem rive amikor ügyesen válaszolt a hozzászólásomra.

#762 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 17. 13:25

És egyben ennyit arról, hogy az államháztartásról szóló topic politikamentes tud maradni.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#763 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:26

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:19

A mindenkori kormány párthoz, pártokhoz kötődik, ezt kifelejtetted. Igy már rendben is van a dolog.

Evidens dolgokat is le kellene írni? A fogalomzavar tisztázására szerintem tökéletesen elegendő volt annyi, amit leírtam.

#764 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:27

Szürkegazdaság részarányát 30% körülre becsülik, ebben a körben inkább a Suzuki a tipikusabb jármű.

#765 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:27

A BMW X5 luxusterepjárót. Ami annyiban nem szügségszerüen rasszista sztereotipia, hogy a lakhelyem közelében épp csak 3 olyan ember ismerek névre, arcra, aki felveszi a munkanélükisegélyt és nem épp csőben lakik és rollerrel jár. Másképp mondva: furcsa hogy egy APEHnak nem tűnik fel a bejelentett 53e fizetés mellett, hogy a 2 emeletes, épitési engedély nélkül felhúzott apró vityilló előtt vajon miből áll az S600 Lorinzer. Én nem irigykedem, demagógkodom, csak érdekelne a titok, hogy vajon ezt minimálbérből hogyan lehet megoldani?
Persze lehet erre is mondani, hogy rasszista sztereoitipia, mivel igen, valóbanszép számmal akadnak teknővájó és bádogos romák, akik akkora kocsival járnak mint a lakásunk,életükben egy másodperc bejelentett munkaviszonyuk nem volt. Aki gondolja, nagyon szivesen körbevezetem Szentendre kies városában, ami a melegágya ezen elemeknek, mind vállalkozóban, mint kissebségben, mint pedig gengszterben.

#766 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:29

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:25

Nem mulder kezdte a személyeskedést hanem rive amikor ügyesen válaszolt a hozzászólásomra.

Szerkesztettem a fenti hozzászólásom, ha zavar, visszaszerkesztem az eredeti állapotára.

A lényeg: kicsit visszafogottabban, csúsztatások, direkt politikai felütések és demagógia nélkül is olyan szépen ment ez a téma, semmi szükség nem volt ezekre. Értelmes vita volt, nem puffogtatás.

#767 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:35

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:16

Vagyis a rasszista tartalmat te mondod most mögé. Neked van előitéleted. Az ismertetett szélhámos adócsaló, seftert tolvaj maffiózó multimillomos nyerészkedők sokkal többen vannak annál, hogy így leegyszerűsítsd a kérdést (vagyis, hogy általában honnan kerülnek ki ezek).

Ja, totálisan előítéletes vagyok. Bevállalom. Zsigerből útálom az összes rasszistát :) Meg azokat is, akik nem veszik a fáradtságot, hogy a panelnyelven túlmenően fogalmazzanak, gondolkozzanak. Ez van :)
Elköltöztem :-)

#768 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:36

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:17

...

Bla-bla-bla. Szerecsenmosdatás, némi demagógiával, az utóbbi években megszokott stílusban. Továbbra sincs mire válaszolni.

#769 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:37

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:18

Szerintem a kolléga itt nem a merciscigányra gondolt, hanem arra a vállalkozói rétegre, aki magát minimálbéren tartva szedi meg magát. (Az X5 pedig egy BMW terepjáró.)

Ha nem írja az elejét, még el is hiszem. De: odaírta - nem hiteles.

#770 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 14:26

Evidens dolgokat is le kellene írni? A fogalomzavar tisztázására szerintem tökéletesen elegendő volt annyi, amit leírtam.

Ezt irtad:
Te viszont azt állítottad a magyarorszag.hu-ról, hogy pártsajtó, holott ez nem igaz, ugyanis a domain semmelyik párthoz nem kötődik, annál inkább a mindenkori kormányhoz (erre utalt Rive, érthetően).

1. A portál a kormányhoz kötődik.
2. A kormány párthoz kötődik.
3. A portál nem kötődik párthoz? Itt vmi nem stimmel.

Majd most azt irod, hogy ez evidens.

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 14:27

Szürkegazdaság részarányát 30% körülre becsülik, ebben a körben inkább a Suzuki a tipikusabb jármű.

Értelemszerüen az APEH-es dolognál nem a szürkegazdaságra hanem a vállalkozói réteg bizonyos köreire gondoltam akik X5-el, SLK-val stb..-vel járnak.

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 14:29

A lényeg: kicsit visszafogottabban, csúsztatások, direkt politikai felütések és demagógia nélkül is olyan szépen ment ez a téma, semmi szükség nem volt ezekre. Értelmes vita volt, nem puffogtatás.

Ezt Rive-vel beszéld meg, ő kezdett puffogni, mert nem tetszett amiket irtam (egy nagytőkés neve miatt). Ész évre nincsen csak rasszistázik, demagógozik és annyi.

#771 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:42

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:26

Evidens dolgokat is le kellene írni?

Úgy látszik. Csak akkor meg mi értelme van? Ezer helyen látom az efféle topikokat: minimálisan differenciált gondolkozás híján képesek összekeverni a szezont a fazonnal, utána meg amikor már senki se érti, min megy a vita, személyeskednek.

A párt és a kormány nem ugyanaz. Sem szándékait, sem kommunikációját tekintve. Erre az egyik legkézenfekvőbb példa Megyó bukása: másik kézenfekvő példa egy elhíresült mondat a kampány és a kormányzás különbségéről. Ha valaki ennyit nem képes felfogni, akkor minek tolja a rizsát?

#772 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:42

Idézet: Rive - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 14:37

Ha nem írja az elejét, még el is hiszem. De: odaírta - nem hiteles.

Nem is tudom melyik zsidó tudós mondta, hogy a nácizmus ugyanakkora bűn, mint az amikor vki oktalanul nácizik. Rive te pont ilyen vagy, csak nem nácizol hanem rasszistázol.

#773 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:45

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:27

Aki gondolja, nagyon szivesen körbevezetem Szentendre kies városában, ami a melegágya ezen elemeknek, mind vállalkozóban, mint kissebségben, mint pedig gengszterben.

Innentől nem rasszizmus. Az adócsalás nem kisebbségi privilégium, sőt. A 'kisebbségieknek' még ezen a téren is súlyos előítéletekkel kell megküzdeniük :)

#774 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 17. 13:46

Idézet: Rive - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:35

Ja, totálisan előítéletes vagyok.

Az vagy. Mulderrel szemben szemmel láthatóan az vagy. :) Nem tisztem védeni, de nem hagyhattam megjegyzés nélkül, hogy konkrétan semmi rasszista tartalom nem volt abban, amit írt, de te többet akartál látni emögé.

És érzékeltettem, hogy éppen az hat rasszistának, amit írtál. Hogy nem Mulder agya járt a "merciscigány" sztereotipián, hanem a tiéd. Ha te nem hozod fel, akkor fel sem merül.

Szóval vigyázni kell a rasszistázó kijelentésekkel is!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#775 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:48

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:42

Nem is tudom melyik zsidó tudós mondta, hogy a nácizmus ugyanakkora bűn, mint az amikor vki oktalanul nácizik. Rive te pont ilyen vagy, csak nem nácizol hanem rasszistázol.

Blablabla. A rasszista prímán áll. Hozzátenném: a magyar közbeszéd egésze telített a bújtatott és kevésbé bújtatott rasszizmus hirdetésére szolgáló panelekkel. Ezek közül több is egy hozzászólásban... Ha valaki nem rasszista, az erre figyel. Pont.

#776 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:48

Pikkolo, légy szíves fogd vissza magad, hagyd abba a személyeskedést, a pufogtatást. Ha elfogynak az érvek, vagy hiányzik a megfelelő háttérismeret, akkor nem kell akadékoskodással pótolni.

Valamint mindenkit megkérek, hogy burkoltan se politizáljo és ne is személyeskedjen. Köszönöm.

#777 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:50

Idézet: Rive - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 14:48

Blablabla. A rasszista prímán áll. Hozzátenném: a magyar közbeszéd egésze telített a bújtatott és kevésbé bújtatott rasszizmus hirdetésére szolgáló panelekkel. Ezek közül több is egy hozzászólásban... Ha valaki nem rasszista, az erre figyel. Pont.

Én feltételeztem a fórumozokról, hogy nincsenek megitatva a "mindenkire mondjunk rasszistát" itallal, de tévedtem.

Továbbra is várom, hogy _érdemben_ válaszoljál a felvetésemre.

#778 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:50

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:40

Ezt irtad:
Te viszont azt állítottad a magyarorszag.hu-ról, hogy pártsajtó, holott ez nem igaz, ugyanis a domain semmelyik párthoz nem kötődik, annál inkább a mindenkori kormányhoz (erre utalt Rive, érthetően).

1. A portál a kormányhoz kötődik.
2. A kormány párthoz kötődik.
3. A portál nem kötődik párthoz? Itt vmi nem stimmel.

Huhh...

1. A mindenkori, ismétlem: mindenkori kormányról volt szó. Nem akarok személyeskedni, de annyit le kell írnom, hogy ha ezt nem érted, akkor ne olvass tovább.
2. A mindenkori, ismétlem: mindenkori kormány semmelyik párthoz nem kötődik (azaz az aktuális kormányzó párthoz/koalícióhoz természetesen kötődik, de az ciklusonként változik).
3. Így az az általánosítás, mi szerint a kormányzati portál valamelyik konkrét párthoz kötődik, egyszerűen nem igaz, csúsztatás.
4. Minden stimmel.

Hú, de túlbeszéltük. Muszáj ezt?

#779 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:52

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 13:46

Az vagy. Mulderrel szemben szemmel láthatóan az vagy. :) Nem tisztem védeni, de nem hagyhattam megjegyzés nélkül, hogy konkrétan semmi rasszista tartalom nem volt abban, amit írt, de te többet akartál látni emögé.

És érzékeltettem, hogy éppen az hat rasszistának, amit írtál. Hogy nem Mulder agya járt a "merciscigány" sztereotipián, hanem a tiéd. Ha te nem hozod fel, akkor fel sem merül.

Szóval vigyázni kell a rasszistázó kijelentésekkel is!

Nem Mujdej megjegyzéséről volt szó :) Amúgy: nincs igazad. Sajnos, mint írtam, a magyar közbeszéd minden szintje telített rasszista - és, igen: náci - panelekkel is. Annyira, hogy ha nem figyelsz, alig-alig veszed észre.

Amúgy: ha felszólalok a rasszizmus ellen, akkor rasszista vagyok :confused:

#780 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:58

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 11:59

Csak egyet kérdek, ez miért rasszista? Nem értem.

Ez sztem vmi utolso kartya ha mas mar nincs akkor ezt ra lehet sutni vkire :(
En sem talaltam benne semmi rasszistat, es kar ijen iranyba vinni a dolgokat szvsz.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.