idézet:
Ezt írta Anitaa:
Az év MEGASZTÁRJÁT keresik, nem az év hangját...
Itt a döntőben már mindenkinek nagyon jó hangja van, ez nem kétséges...
[/quote]
Miért nem kétséges? Mert a zsűri azt mondta? LOL![]()
![]()
idézet:
Ezt írta Anitaa:
de a zsűri is elmondja hétről hétre, hogy ez kevés, ettől nem lesz vki megasztár.[..]sok tényezős a dolog.
[/quote]
Az egyszer biztos. Mint ahogy az is, hogy régen rossz, amikor valaki "készül megasztrának".![]()
Megasztár!!! Giga-csillag?
Elküldve: 2004. 03. 16. 23:18
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2004. 03. 16. 23:21
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
Lehet, hogy Somának ez tetszik benne?[/quote]
Nem. Mindketten éppen egyforma elborult zenéket szeretnek.
Björk és társai... New-wave-ragga-trip-ultimate-drum & jazzo-pop stílusú zenéket.![]()
![]()
Elküldve: 2004. 03. 17. 00:13
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Hát igen. Pedig én Evelyne és Ibolya párost várok az "ezüst- és aranyéremre".[/quote]
tehát vagy "cserháti" vera, vagy "győzike" esik ki?
azért az már nagyon kilógó lóláb. ( bár eddig is az....)
Elküldve: 2004. 03. 17. 00:57
idézet:
Ezt írta joe39:
tehát vagy "cserháti" vera, vagy "győzike" esik ki?
azért az már nagyon kilógó lóláb. ( bár eddig is az....)[/quote]
Nézd. Abban gondolom senki nem kételkedik az előző részek alapján, hogy Ibolya kapja minden részben a legtöbb szavazatot.
Talán Laci többet kap, mint Evelyne. Majd meglátjuk.
De mindegy is. Mert a többiből soha nem lesz zenész, maximum egy csinált "megasztár".
Gáspár Laci és Szabó Leslie pedig már régóta azok. ZENÉSZEK.![]()
Elküldve: 2004. 03. 17. 07:17
Eddig se voltam nagy Megasztár néző, párszor elkaptam egy-két produkciót, ennyi. De pár hete valami szörnyű ütötte meg a fülem... Evelyn énekelte a Sugababes: Hole in the head címezetű számát. Na, az már fájt. Azóta nagyívben kerülöm a Megasztárt
Elküldve: 2004. 03. 17. 08:09
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Nézd meg egy konceten, hogy viselkedik a többiekkel vagy a feleségével......... és a benyomásaid erősödni fognak.[/quote]
No de nem is a viselkedése miat szeressük, hanem a tudása miatt..A mi barnuskánkkal szvsz egy lapon sem lehet emliteni![]()
Elküldve: 2004. 03. 17. 09:15
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Amikor nem utánozták Máté Pétert, hanem egy Máté Péter nevű "tehetségkutatott" előadott egy számot valakitől. És nem az volt az érzésem, hogy hű most azt a "valakit" hallom, hanem az, hogy ez az - izé ki is ez? - énekel. Kicsit botladozva, kicsit görcsösen, de Ő énekel. Aztán ott, akkor elénekelt valamit, amiről senki nem tudta, hogy valaki énelkelte volna előtte. Aztán Máté Péter lett belőle....
[/quote]
Figy lamex, neked az a gondod, hogy ismert eloadok ismert szamait adtak elo? Mert ez szerintem nem problema. Mate Peter kiveteles tehetseg volt, zenesz es enekes is egyben, de ez nem varhato el ezektol ez emberkektol. Itt elsosorban a HANG a lenyeg szerintem. Az meg, hogy milyen szamokon keresztul ismerhetjuk meg az emberkek hangjat az mar masodlagos...
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
No offense 1idoben rendszeresen karaokeztam nyilvanos helyen es bizony jopar olyan hobbibol enekelgeto emberkevel atalakoztam, aki ezeket az onjelolt emberkeket lemossa a szinrol. Es ezek a karaokezo emberek csak a poen kedveert csinaljak, mindenfele sztarallur nelkul. Az ilyen tatika+ musorokat ellenben valahol nem csipem. Jobb lett volna, ha a versenyzok sajat produktummal állnak elő...[/quote]
Szeva SFIJ!
Figyelted a musor, hogy ez a musor mirol szol? Az ev hangjat keresik! Nem az ev "zenesz-zeneszerzo-enekes-dalszovegirojat".Szal' jo, hogyha valaki ilyen "univerzalis" tehetseg (es volt is lehetoseg eloadni sajat szamokat, sot volt aki elt is ezzel a lehetoseggel), de nem varhatod el ezektol az emberektol, hogy sajat szamokat adjanak elo...Az mar egy masik musor lenne....
Szinten no offense, de az meg, hogy a karaoke klubban milyen fantasztikus hangu emberek enekelnek az biztosan szep dolog, de emmiatt a megasztar resztvevoket nem kell am elasni... Nyitott volt a lehetoseg mindenki szamara hogy jelentkezzen...
idézet:
Ezt írta Piftuka:
De mindegy is. Mert a többiből soha nem lesz zenész, maximum egy csinált "megasztár".
Gáspár Laci és Szabó Leslie pedig már régóta azok. ZENÉSZEK.[/quote]
Ez a "zeneszt, de mindenaron, a tobbi ugyis csak muember lehet" dolog, ez rogeszme nalad?
Akkor neked is mondom, hogy nem zeneszt keresnek am ebben a musorban!
(Csak hogy egy peldat is mondjak: ha valahol rendeznek egy webdesign versenyt, akkor ott az elkeszult honlapokat "arculatat" kell ertekelnuk. Az hogyha valaki sajat maga irta akar az egesz webszervert, ahova az oldalt feltette, az dicseretes, de a verseny szempontjabol tokeletesen lenyegtelen)
(Jah meg valami: a Harom Tenort sem azert szeretik az emberek mert huuuuu de sok sajat szerzemenyuk van....)
Elküldve: 2004. 03. 17. 10:22
idézet:
Ezt írta KennyMcCormick [Gyoker]:
Ez a "zeneszt, de mindenaron, a tobbi ugyis csak muember lehet" dolog, ez rogeszme nalad?
[/quote]
Számomra a zenész szó többet jelent. Nem csak az zenész, aki dalokat ír. Ide sorolom mindazon énekeseket is, akik igényes, hiteles előadóművészek.
A legfontosabb dolog pedig a mindenen felül álló alázat; a zene és a közönség iránt. Ez elengedhetetlen.
Akiben mindez megvan, azt lehet nevezni zenésznek. Emellett MEGASZTÁR-nak is. Az ugyanis nem attól lesz valaki, hogy "ráaggatják" a címet és/vagy kinevezi magát.
Például Pege Aladár, vagy Máté Péter (hogy az itt említett hírességeket említsem) számomra MEGASZTÁR.
Az a baj, hogy sokan fogalomzavarban szenvednek, amikor erről a szóról van szó. Persze tudom, a műsor szerkesztői nem éppen ezen jelentésében gondoltak a "megasztárságra", amikor ezt a címet adták a műsornak.
Elküldve: 2004. 03. 17. 23:32
Sorolhatnám reggelig.
Az én értelmezésem szerint a sztárság fenti jellemzői csak együtt érvényesek.
Hiába ismernek vkit a népek, nem biztos hogy elismerik (csinálhat sz@r zenét pl) - nem lesz sztár.
Hiába ismer el vkit egy szűk réteg, az ismertségének hiánya miatt ő sem lesz sztár (ld. fenti listakezdemény).
Ha viszont sokan ismernek vkit, és elismerik a művészetét/tehetségét/képességeit/blablabla, akkor jó úton halad a sztárság felé.
Bocsi, hogy ilyen szájbarágósan magyaráztam, este van, fáradt vagyok (Blash, kinyírlak).
Nekem nagy kedvencem volt S.Vera, de vhol itt (bár nem feltétlenül Evelyn mögött) volt a helye a sorrendben. Vannak nála gátlástalanabb/jobb résztvevők. A gátlástalan jelzőt nem rossz értelemben írtam.
Nagyon örülnék viszont, ha Leslie-nek sikerülne kiadnia végre egy lemezt. Utána meg a másodikat...
[ 2004. március 18.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 20. 20:11
Továbbra is tartom: komoly hátszele volt a csajszinak, nála sokkal jobb énekesek estek ki "helyette".
Elküldve: 2004. 03. 20. 20:20
idézet:
Ezt írta AEomega:
Megint Soma elvont hülyeségeit hallgatni a legjobb![]()
[/quote]
Majd 11-től a Korridor-on. Nincs tv-m...![]()
Elküldve: 2004. 03. 20. 22:01
Elküldve: 2004. 03. 21. 00:30
idézet:
Ezt írta Etele:
Érdekes, hogy Evelyne-t most kezdték csak el szapulni.. vajon eddig nem vették észre, hogy hamisan énekel?
[/quote]
Etele. Forgatókönyv! Két hét múlva már utolsó adás lesz. Akkor úgyis Ibolyka győz. Eddig kellett Evelyne (azért jó, hogy már mégegyszer nem kell hallgatni a nyavajgását).
Amúgy azért NAGGGYON finom kis szapulás volt ez is. Szóval amikor elpicsorodott a csaj, akkor mindjárt jött a "tutti nő; jelenség; egy különálló egész lény stb." ócska szöveg.
De a k***a hamis szó egyszer sem hangzott el. A "némi intonációs hiba" kifejezés igen.
Ibolya ma viszont nem volt nagy szám, ennek ellenére dicsérni kellett. És ha már a produkciót nem lehetett olyan szinten dicsérni, mint Gáspár Lacinál, akkor jönnek a legátlátszóbb szövegek, a "csodás nőről", a "világ megváltójáról"... mindenről, csak arról nem, hogy hogyan énekelt.
Mindegy. Nem húzom fel magam ezen a bandán. Presser megint alkotott. Marha "egyenes" ember. Azt mondja "ki nem állhatom a nosztalgiát".
Aztán most tartott nemrégen egy monstre nosztalgia-koncertet; még lemezen is megjelentette. Pffffff! :o Ez a zsűri, meg a műsor is egy nagy LOL.
Elküldve: 2004. 03. 21. 01:50
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Sztem a sztárság (lehet mega- is) alapja az ismertség/elismertség. Pege nagyon nagy zenész, de nem sztár. [/quote]
Ööö... ezt hogy is érted? Azt akarod mondani, hogy Pege bácsi nem ismert/elismert?
A fenébe, akkor szólni kell az egész jazzvilágnak, mert a jazzvilág 98%-a úgy gondolja, hogy Pege bácsi a VILÁG legjobb bőgőse... asszem ez elég nagy ismertség, elismertség...
Kérdezz csak meg egy jazz halgató embert, vagy zenészt kubában, vagy timbuktuban, vagy akárhol. Pege Aladárról tudni fogják, hogy kicsoda.
Elküldve: 2004. 03. 21. 02:22
idézet:
Ezt írta Targa:
Ööö... ezt hogy is érted? Azt akarod mondani, hogy Pege bácsi nem ismert/elismert?
A fenébe, akkor szólni kell az egész jazzvilágnak, mert a jazzvilág 98%-a úgy gondolja, hogy Pege bácsi a VILÁG legjobb bőgőse... asszem ez elég nagy ismertség, elismertség...
Kérdezz csak meg egy jazz halgató embert, vagy zenészt kubában, vagy timbuktuban, vagy akárhol. Pege Aladárról tudni fogják, hogy kicsoda.[/quote]
Értelmezd újra, amit írtam. Elismert ő, de csak egy szűk réteg számára. Nem sokan hallgatunk már manapság jazzt. <- a jazzvilág nem olyan nagy...
[ 2004. március 21.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:03
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Értelmezd újra, amit írtam. Elismert ő, de csak egy szűk réteg számára. Nem sokan hallgatunk már manapság jazzt. <- a jazzvilág nem olyan nagy...
[ 2004. március 21.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Érdekes gondolat...
Nézz körül Franciaországban, Kanadában, Ausztriában, Amerikában. Akkora jazz-fesztiválok érik egymást hétről-hétre, hogy beszarsz, behugyozol. És azokon kérem Pege bácsi Pet Methenyvel, meg a jazz isteneivel játszik együtt, abszolute egyenrangú, ismert, és elismert partnerként.
Az, hogy magyarországon a toplák nép nem hallgat jazzt, kéremszépen minden, csak nem mérvadó. Nem ez az egyetlen dolog, amiben néhány magyar nagyon nagyot alakít, és a hazájában még csak azt se tudják, hogy kicsoda is ő.
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:31
idézet:
Ezt írta Targa:
Érdekes gondolat...
Nézz körül Franciaországban, Kanadában, Ausztriában, Amerikában. Akkora jazz-fesztiválok érik egymást hétről-hétre, hogy beszarsz, behugyozol. És azokon kérem Pege bácsi Pet Methenyvel, meg a jazz isteneivel játszik együtt, abszolute egyenrangú, ismert, és elismert partnerként.
Az, hogy magyarországon a toplák nép nem hallgat jazzt, kéremszépen minden, csak nem mérvadó. Nem ez az egyetlen dolog, amiben néhány magyar nagyon nagyot alakít, és a hazájában még csak azt se tudják, hogy kicsoda is ő.[/quote]
De mi Magyarországon vagyunk, ezért az itteni helyzet számomra mérvadó. Hiszen a műsor, amiről beszélgetünk, szintén magyar megasztárokat keres.
Nekem nincs (eddig nem volt) lehetőségem együtt meghallgatni Metheny-t Pegével (bár Meola-val, Lucia-val, ill. a Trio Midnight 2 tagjával már láttam Metheny-t).
Amúgy nem véletlenül említettem fentebb Berki Tamást. Őt még annyira sem ismerik itthon, mint Pege ˇbácsit".
Sajnos a mai magyar jazz tényleg csak néhány embernek szól (itthon). Ebben a stílusban nem lehet olyan példányszámban eladni lemezt, mint mondjuk a Gangsta, vagy éppen a United lemezeit (a különböző rádiók válogatásairól nem is beszélve).
A külföldi nagy jazzfesztiválok nagyon sok embert megmozgatnak, de ellenpéldaként megemlíteném, hogy egy őszi magyar jazzfesztiválon (az adott este, amikor el tudtunk menni - három estés volt egyébként a fesztivál) kb. 50-en voltunk, de ez a létszám is erősen lecsökkent a 3. előadó színrelépésekor (mondjuk az első számnak vszínűleg ez volt a szerepe).
Egyébként osztom én is azt a véleményt, hogy Pege a legjobb jazzbőgős a világon.
PS. bocsi a szerkesztgetésért...
[ 2004. március 21.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:35
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
De mi Magyarországon vagyunk, ezért az itteni helyzet számomra mérvadó. [/quote]
Minek a szempontjából? Pege Aladár ismertségének, elsimertségének szempontjából messze nem az itteni helyzet a mérvadó.

Súgó
A téma zárva.