HWSW Informatikai Kerekasztal: Érdemes elolvasni - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Érdemes elolvasni Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 12. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 01. 11. 22:41

Bár régi a cikk, frissen linkelted én csak most olvastam. S mint a kommentekben is sok ellenvélemény van, hasonlóról tudok én is beszámolni. Szinte alig-alig van benne igaz állítás, talán semmi. Jó, az amerikai minta és kapcsolat stimmel, de az is önmaga ok-okozata, mert Indiában, Kínában, Oroszországban van-e hasonló kereszténység? Amúgy a HGy-be is sokféle ember van. Fideszesből is sok van, de még jobbikos is talán (na ez az ellentmondás), szdsz meg ma már sehol sincs. Még egymást közt is (vérre tán nem menő) vitát tudnak folytatni bibliai dolgokról, pokolról, mennyről. Próbáltam én is belemenni abba, hogy alul pokol, felül menny, de egy ideje a Föld gömböjű és a másik oldalon fejjel lefele csüngnek az emberek, nekik fent a nekünk lent és fordítva. De ez már túlterhelte a processzort és lefagyott.
Azt kéne figyelembe venni, mit ad a hitesség és a biblia a társadalomnak: jó erkölcs, becsület, tisztesség, nem lop-csal-hazudik, családcentrikusság: nem verexik a papa, de még hazaszeretet is jócskán meg van prédikálva - pont ezek miatt inkább a jobbikkal van a legtöbb közös nevező, a cigány és zsidóüldözéshez meg nem tudok hozzászólni, nem ismeresm ezt a vonatkozását.
Az viszont rossz megközelítés, hogy a zene meg a hangulat miatt legyen valaki tag. A "mély" hitesek mindegyike azért ment be vagy maradt ott, mert érez valamit az anyagi világon túl, azon felül (kb mint a mátrixban, hogy valami nem stimmel). Mellesleg én pont a zenével nem vagyok teljes mértékben megelégedve, úgyhogy alkalmasint társítani kell tiesto-t, armin van búrát, stb. Tegnap is volt koncert, sok nem hites is jött, Geszti Péter és énekelt párat. Sajnos a hangteknik-man elrontotta, úgyhogy jó pocsék lett, de ez is csak nekem nem teccik. (vagy esetleg jobb piezo sugárzók kellenének?)
Csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni, ezt is inkább zárójelben, ezen a fórumon úgyse folyik e téren téma, de szeretném elejét venni az álhírek rossz kihatásának. Tehát ezt a cikket NEM érdemes elolvasni.

Az az izraeli zászló mindennapos amúgy? Mert akkor nem tiszta nekem, hogy melyik haza szeretetére utalnak a prédikációk.
Nameg téged se ismerlek, se azt aki a cikket írta, lehet, hogy mindketten kamuztok, én ezt sajnos nem tudhatom.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#782 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 13. 12:25

A lustaságra ösztönözne, a szorgalom ellen hatna

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#783 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 13. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2014. 01. 13. 12:25

Ez mondjuk szerintem nem egy nagyon sikerült publicisztika.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#784 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 13. 13:49

Energiamezők Magyarországon Kettő (Nincs az a konteo, aminél a magyar valóság ne lenne durvább.) ;-)

JonesC: viszont igaza van.

Samott

Szerkesztette: Samott 2014. 01. 13. 13:50 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#785 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 13. 15:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2014. 01. 13. 13:49

Energiamezők Magyarországon Kettő (Nincs az a konteo, aminél a magyar valóság ne lenne durvább.) ;-)

JonesC: viszont igaza van.

Samott

Abban, hogy az országnak ez nem való, abban igen. De a körítés indoklás gyenge, és részben nem is helytálló.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#786 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 13. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2014. 01. 12. 19:22

izraeli zászló

Szerintem állandó, de van vagy 5-6 idegen zászló. Bár nekem úgy tűnt, nagyobb alkalmakra húzzák fel. Nem szoktam figyelni. Mér, a köztéren mit keres az amcsi elnök szobra?
Vagy féloldalas regényt akartam volna megint, kifejteni ezt-azt, de nem offolok ekkorát.
Hogy meggyőződj dolgokról magad is, el lehet menni személyesen. De erre jön a félelem, jajjaj be akarlak szervezni, elvenni a pénzed.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#787 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 14. 09:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 01. 13. 19:31

Szerintem állandó, de van vagy 5-6 idegen zászló. Bár nekem úgy tűnt, nagyobb alkalmakra húzzák fel. Nem szoktam figyelni. Mér, a köztéren mit keres az amcsi elnök szobra?
Vagy féloldalas regényt akartam volna megint, kifejteni ezt-azt, de nem offolok ekkorát.
Hogy meggyőződj dolgokról magad is, el lehet menni személyesen. De erre jön a félelem, jajjaj be akarlak szervezni, elvenni a pénzed.

Milyen zászlók vannak még ott? Miért húzzák fel őket? A köztéri szobornak nyilván valami jelentősége van, ott milyen jelentősége van nem magyar zászlóknak?
Egyrészt nem mennék el már csak azért sem, mert nem bírom a néphülyítést pláne ekkora méretekben. Másrészt csak azt tudják beszervezni aki hagyja magát és befolyásolható én max röhögnék rajtuk egyet :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#788 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 01. 22. 12:11

A valaha meltan hires magyar oktatas ma.
A stilus persze 444-es, de aki ma nem tud hirt hamozni, az csak korlatozottan eletkepes, ergo nem olvassa ezt.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#789 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 22. 21:42

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2014. 01. 22. 12:11

A valaha meltan hires magyar oktatas ma.
A stilus persze 444-es, de aki ma nem tud hirt hamozni, az csak korlatozottan eletkepes, ergo nem olvassa ezt.

Ezt én PISA teszt nélkül is mindig mondtam. Sőt, ha kivételesen valami mákkal jól teljesítettünk volna a PISA teszten, akkor is ugyanilyen szar lenne a magyar közoktatás (is... meg a felsőoktatás is...). Egyszerűen a tanári gárda nem tud tanítani, szakmailag sem jól felkészült. Ezen kívül az iskolák csak lexikális-elméleti ismereteket nyomnak, a készségeket egyáltalán nem fejlesztik, az életre 0%-ban készítenek fel, eleve az alaptantervek sem érnek lófaszt sem. Lényegében a közoktatás jó ideje csak hivatalos gyerekmegőrző és szociális intézmény, és nem azért van, hogy a kölkök használhatók legyenek később valamire.

Nincs igaza a cikkírónak, hogy ez azért van, mert csak mit tudom én hány ezer dollárt költenek egy gyerekre. Ez szervezési kérdés, az egész rendszer úgy szar, ahogy van.

Elég megnézni egy amerikai iskolát: szakmákat mutatnak meg nekik, főzni tanulnak az iskolában, különböző hangszereken tanulnak zenélni, de sportot is sokkal jobban tolják. Egyszerűen ott rámennek a gyakorlatra és a készségekre. Jó, USÁ-t hagyjuk, mert nemzetközi felméréseken ők sem szerepelnek jól, de lényeg, hogy az oktatási rendszerük mégis milliószor jobb.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#790 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 22. 22:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 22. 20:42

Ezt én PISA teszt nélkül is mindig mondtam. Sőt, ha kivételesen valami mákkal jól teljesítettünk volna a PISA teszten, akkor is ugyanilyen szar lenne a magyar közoktatás (is... meg a felsőoktatás is...). Egyszerűen a tanári gárda nem tud tanítani, szakmailag sem jól felkészült. Ezen kívül az iskolák csak lexikális-elméleti ismereteket nyomnak, a készségeket egyáltalán nem fejlesztik, az életre 0%-ban készítenek fel, eleve az alaptantervek sem érnek lófaszt sem. Lényegében a közoktatás jó ideje csak hivatalos gyerekmegőrző és szociális intézmény, és nem azért van, hogy a kölkök használhatók legyenek később valamire.

Nincs igaza a cikkírónak, hogy ez azért van, mert csak mit tudom én hány ezer dollárt költenek egy gyerekre. Ez szervezési kérdés, az egész rendszer úgy szar, ahogy van.

Elég megnézni egy amerikai iskolát: szakmákat mutatnak meg nekik, főzni tanulnak az iskolában, különböző hangszereken tanulnak zenélni, de sportot is sokkal jobban tolják. Egyszerűen ott rámennek a gyakorlatra és a készségekre. Jó, USÁ-t hagyjuk, mert nemzetközi felméréseken ők sem szerepelnek jól, de lényeg, hogy az oktatási rendszerük mégis milliószor jobb.

Számomra az a megdöbbentő, hogy 10-15 évvel a számítógépek masszív, széleskörű elterjedése után is van rengeteg tanár aki úgy néz rá mint egy ördögre és csak egy nyomtatószoftverként használja amikor a leveleket stb kinyomtatja... Persze emellett a tanulás fontosságát híreszteli... És ennek köszönhetően semmi igazi újítás nem terjed.
Szerintem a PISA teszt is ezt tükrözi, egyszerűen nem képesek felkelteni a gyerekek érdeklődését ezzel a hozzáállással.

És emellé társul a hihetetlen amatőrizmus (pl tankönyvterjesztés).

De szerencsére legalább a cigány kisebbség kényszeres integrálása lekerült a terítékről mert rájöttek mekkora zsákutca..

#791 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 23. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2014. 01. 22. 22:55

Számomra az a megdöbbentő, hogy 10-15 évvel a számítógépek masszív, széleskörű elterjedése után is van rengeteg tanár aki úgy néz rá mint egy ördögre és csak egy nyomtatószoftverként használja amikor a leveleket stb kinyomtatja... Persze emellett a tanulás fontosságát híreszteli... És ennek köszönhetően semmi igazi újítás nem terjed.
Szerintem a PISA teszt is ezt tükrözi, egyszerűen nem képesek felkelteni a gyerekek érdeklődését ezzel a hozzáállással.

És emellé társul a hihetetlen amatőrizmus (pl tankönyvterjesztés).

De szerencsére legalább a cigány kisebbség kényszeres integrálása lekerült a terítékről mert rájöttek mekkora zsákutca..

Hát, az IT oktatás meg egy külön vicc volt mindig is, ahogy a nyelv- és a matematikaoktatás is.

Abban egyetértek, hogy nem keltik fel a tanulók érdeklődését, nem fejlesztik a gyerekeket. Pedig a magyar gyerek tuti sem hülyébb semmivel, mint a PISA teszten legjobban teljesítő országok kölkei.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#792 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 01. 23. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 23. 09:00

Abban egyetértek, hogy nem keltik fel a tanulók érdeklődését, nem fejlesztik a gyerekeket.

Ehhez pedig mas modon kepzett pedagogusok kellenenek, uj modszertan es rengeteg uj felszereles. Itt jon be az, hogy igenis mulik a befektetett osszegen a kepzes minosege.
Nem csak a penzen, nyilvan, es nem arrol van szo, hogy harmincezres irasvetito van a tanteremben vagy ketszazezres projektor.
A befektetesnek korabban kell kezdodnie, a pedagogusnak motivaltnak kell lennie kivulrol es belulrol egyarant. Ez pedig megvalosithatatlan a mai tanito- es tanarkepzessel, ami kb olyan, mint egy vagohid. Bemegy az ember lelkesen, aztan ahogy elobbre es elobbre kerul a sorban, valami furcsa kezd lenni, a lendulet letorik, es amikor kikerul, akkor nyoma sincs benne a kezdeti eletnek. Dobbenetesen keves modern modszertant tanul a mai tanito- es tanarjelolt, csoda, ha jol tudja kezelni a gyereket mikor elkezd tanitani, onnan pedig nehez kitorni, ujat tanulni es azt felhasznalni, leginkabb maradnak a regi szokasok, amiket a barna kopenyes olvasott fel felalomban az egyetemen. Ilyen oktatoktol nem is varhato el hogy minosegi munkat vegezzenek.
Felszereles. Ugy gondolom, hogy az ezereves modszer, hogy az osztaly korusban modja az abecet, szorzotablat, igeragozast, ma nem mukodik. A gyereke lesz a mantra, de nem lesz ove a tudas mint eszkoz. Megvaltozott a tudas, amit el kell sajatitania, es megvaltozott a gyerekek gondolkodasmodja is. Vizualis a vilag, miert ne lehetne vizualis a tanitas. Szemleltetes, megtapasztalas, megertes - ezekhez eszkozok kellenek. Legyen az husz jegkocka amit felolvaszthatnak, egy terem tele sikidomokkal, amikbol testeket allithatnak ossze, vagy egy kozeli park kepzett vezetovel aki bemutatja nekik a novenyeket es allatokat.
Es vegul maga a gyerek. Kell, hogy nyitott legyen, erdeklodo. Ehhez pedig kell a szulo, aki foglalkozik vele, erdekeltte teszi a gyereket abban, hogy kerdezzen, es a kerdeseit megvalaszolja a teve/konzol/telefon helyett. Aki nem tul faradt ehhez, akar csak kifogas ez a valasz, akar kemeny igazsag.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#793 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 29. 11:07

UP - Hogyan lettünk Európa termelési központja?
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#794 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 13. 16:41

Nem lesz bűncselekmény a fájlcserélés

Már életbe lépett. 2012. évi C. törvény 385. § (5) bekezdés.

#795 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 13. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2014. 01. 29. 11:07

Ja, parasztvakításra jó :)

Idézet

#796 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 13. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 02. 13. 18:57

Ja, parasztvakításra jó :)

Amik ömlenek ki Szijjártó meg a hasonszőrűek szájából? Így van! ;)

#797 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 13. 20:36

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2014. 02. 13. 20:33

Amik ömlenek ki Szijjártó meg a hasonszőrűek szájából? Így van! ;)

Inkább ne erőltesd. Fogalmad sincs, hogy az agrár/ipar/szolgáltatás mi alapján alakul. Senkit sem érdekel szíjgyártó, pontosan az olyan kétbites droidoknak kommunikál, mint up, csak másik oldalra. Bár az tény, hogy up jobb stílusban teszi ezt.

Idézet

#798 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 13. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 02. 13. 20:36

Inkább ne erőltesd. Fogalmad sincs, hogy az agrár/ipar/szolgáltatás mi alapján alakul. Senkit sem érdekel szíjgyártó, pontosan az olyan kétbites droidoknak kommunikál, mint up, csak másik oldalra. Bár az tény, hogy up jobb stílusban teszi ezt.

De hát így könnyű, hogy senkit nem érdekel... UP-ot igen is érdekli, és igenis baromságokat beszél, tök mindegy, hogy kinek címezve. Nyilván szándékos mindenféle kommunikáció a kormány részéről, megtalálják szépen a célközönséget, én ezzel egyetértek, de attól még akkor is baromságokat mondott, amikre UP rámutatott. Számokkal alátámasztva. Szóval lehet "parasztvakításozni", de felesleges, nekem meg egyszerűen csak tetszett a cikk, ennyi. :)

#799 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 13. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 02. 13. 20:36

Fogalmad sincs, hogy az agrár/ipar/szolgáltatás mi alapján alakul.

Egyébként ezt honnan veszed? :)

#800 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 13. 21:05

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2014. 02. 13. 20:50

Egyébként ezt honnan veszed? :)

Onnan, hogy nekem van. :)

És ha neked is lenne, akkor nem írtad volna, hogy "számokkal alátámasztva". Olyan szolgáltatás is indult az elmúlt három évben, ami mellett az iparnak esélye sem volt nagyobb szeletre a tortából, annak ellenére, hogy bövült.

Egyébként semmi gond azzal ha tetszik neked up cikke, neki ez a munkája, hogy titeket szórakoztasson.

Szerkesztette: JonesC 2014. 02. 13. 21:06 -kor

Idézet

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.