HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma-1 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (357 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma-1 Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 09. 15:24

Idézet

És nem azért, mert nincs lé a 7 gangosra.

Persze, a Renaultnál nincsen rá lé....

Idézet

A hét gang azért kell

Ne már nekem kelljen ezt elmondani....

Idézet

mert egy olyan motor, aminek van nyomatéka csak magas fordulaton, azt jobban életben lehet tartani, rövidebbek lehetnek az egyes áttételek.

Teljesen mindegy, milyen a motor (kivéve persze, ha állandó a nyomaték a fordulatszám tartományban...), több fokozat mindig jobb, mivel állandóan max nyomaték, sebességeknél pedig teljesítmény fordulatán tudod tartani a motort.

Hogy miért nincsen 7 fokozat???

Hát tudod vannak váltási idők, és a váltás ideje alatt nem tud a motor nyomatékot átvinni az aszfaltra, ez ugye időkiesés. Lehet ezt a problémát nem tudják orvosolni, vagy pl a 6 fokozatú annyival jobb.

Idézet

Intermediettel mégszép hogy szakadó esöben nem gyorsabb, mint a többiek, akik kajak vizes - vízrevaló - gumival mennek. Amúgy akik Intermediettel mentek dobogósak lettek. (

Akkor amikor bemutatta mi az a esőmenés bizony MINDENKI SZÁRAZ GUMIVAL MENT esőben.
PErsze jöttek a magyarázatok, hogy a michelin száraz gumi jobb esőben, de a többi bridgestones pilóta nem tudta leutánozni MS félelmetes teljesítményét, mint ahogy multkor malájoknál sem.

Idézet

Pályacsúcsok és "teszteredmények" nem számítanak bele a VB-címért folytatott harcba

ÉS ezt pont te mondod, amikor két hónappal ezelött pont a teszteredményekkel jöttél???

Idézet

De IMHO nem lehet még akkor sem összehasonlítani az eredményeket... a MICHELIN száraz abrocsai még viszonylag jók szemerkélô esôben is.

Jó persze, legyen jobb.
LEGYEN...

Már számatalanszor kértem a magyarázatot...
Akkor hogy lehet hogy a többi Bridgestones pilótánál ez soha nem jelentkezik????
Furcsa....

Idézet

A Ferrarinak amúgy sincs ellenfele idén... BAR hátsószárny ide vagy oda.

Tavaly is így kezdték, a hungaroringre meg már McLaren, Renault, Williams is alázta őket...

Idézet

Michael Schumacher és Rubens Barrichello hibátlan kvalifikációt

LEhet, hogy józsi kocsija így is gyors volt, de nem hibátlan.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#782 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 15:59

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 9, péntek - 15:26

Akkor most majd betiltják a kiváló FERRARI motort, mert túl gyors?  :blink:

Pont erre próbáltam utalni, hogy azt nem fogjuk megérni már. mióta a lábtöréséből visszajött MS, azóta valahogy mindig igaza van és mindig ő a szent és sérthetetlen, és ez a csapatára is vonatkozik, elmarasztaló ítélet velük szemben azóta nem történt a FIA részéről.

#783 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 17:14

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 9, péntek - 14:58

Mi az, hogy amúgy sincs?  :omg: Honnan a fenéből veszed, hogy azzal sem vennék fel a versenyt? hm?

Kép

Eszmefuttatásoddal csak az a probléma, hogy "ilyen szárnyat" a többi csapat is tud(na) csinálni. :)
Ehhez nem kellenek hónapok, hogy kifejlesszék.
Aminek a végeredménye az lenne, hogy a mostani legjobb köridôk minden csapatnál nagyjából egyenletesen nônének.
Ha jól tudom, ez senkinek nem tenne jót, Barichello és Trulli is pont az ellen ágál, hogy túl gyorsak a verdák.

Emlékezhetsz 98-ban Imolában 1 verseny erejéig a Ferrari felrakta azt a "Prostos" fejlesztést az autóira, ami úgy nézett ki mint 2 db antenna a hütôblokkok felett. Egyrészt nagyon ronda volt, (akkor már a Prost autóin pár verseny óta rajtavolt), másrészt annyit nem hozott a konyhára a Mekik ellen.

Ez a cucc amit a BAR kitalált, lehet hogy jó. Tegyük fel, hogy 1 sec-el gyorsabbak Barcelonában.
A következô versenyre mindegyik csapat megcsinálja.
Ez akkor kinek jó? Hmmm?

Szerkesztette: RDaneel_hu 2004. 04. 09. 17:15 -kor

RDaneel_hu

#784 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 17:21

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 9, péntek - 16:29

Jó persze, legyen jobb.
LEGYEN...
Már számatalanszor kértem a magyarázatot...
Akkor hogy lehet hogy a többi Bridgestones pilótánál ez soha nem jelentkezik????

Tavaly is így kezdték, a hungaroringre meg már McLaren, Renault, Williams is alázta őket...

Szerintem ugyanúgy jelentkezik. Csak senki nem a középmezönyre figyel... fôleg nem a Jordan és a Minardi csapatra.
Jó Zsolti miatt, mostmár ök is a figyelem középpontjában vannak.

Tavaly nem így kezdte a Ferrari, hanem kapkodással.
Schuey-nek ha jól emlékszem az elsô 3 versenyen 4 vagy 5 pontja volt.
De lehet, hogy tévedek. :)
RDaneel_hu

#785 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 09. 20:35

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 22:01

Miért, honnan tudod, hogy mindd az 50 körön keresztül az élen volt????
Egyátalán mekkora üzemanyagmennyiség mellett??

Ez egy tesztnap, nemde?

Szóval egy nap alatt picit szárazabb idő is lehetett....

Igen, ez egy tesztnap volt, de te a futam időmérőjéről beszéltél, nem? :D
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#786 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 21:02

Idézet: MajaG - Dátum: 2004. április 9, péntek - 13:00

A McLaren a pálya szélén

Sok dolog vezetett az Ausztrál nagydíj Ferrari dominanciájához.

1: Az F2004 karosszéria a single-keel design gyöngyszeme.
2: Az új, teljes hétvégés Ferrari motor már most erősebb, mint a tavalyi egyfutamos.
3: Michael Schumacher és Rubens Barrichello hibátlan kvalifikációt és versenyt futottak (ellentétben például a Williams-pilótákkal, vagy a Renaultos Trullival)
4: A Bridgestone-nak mindig jól ment Melbourne, és idén még a pálya is huplisabb volt, ami szintén a Michelineknek rosszabb.
5: A Bridgestone idénre szögletesebb, nagyobb, Michelin-szerű gumikat hozott, amik ennek ellenére még mindig megengedik a nagy tapadást elősegítő homorú geometriát elöl.
6: Az évszakhoz mérten hideg volt, ami tudvalevőleg szintén nem a Michelinnek kedvez
7: A McLaren ott folytatta, ahol Valenciában abbahagyta.

Forrás?

Szerkesztette: J.P.Montoya 2004. 04. 10. 06:23 -kor

#787 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 22:19

Idézet

Igen, ez egy tesztnap volt, de te a futam időmérőjéről beszéltél, nem?

Mikor??

Régebben igen.

De most nem.... Nem értelek... Most erröl az edzésnapról van szó, nemde?

Idézet

Szerintem ugyanúgy jelentkezik. Csak senki nem a középmezönyre figyel... fôleg nem a Jordan és a Minardi csapatra.

Arra azért bárki felfigyel, ha valaki 3 pozíciót képes pár esőcsepp miatt veszíteni 1 kör alatt, mint józsi... Bari semmivel (tehát semmivel) sem lett lassabb az eső hatására...

Figyi, most lehet kozmetikázni, más gumikeverékekkel magyarázni a dolgot.
Nem véletlen, hogy minden esős versenyen előfordul vele...

Be tudja ő is mákolni megfelelő gumiválasztással a versenyt, mint ahogy tette az USA nagydíjon, de ennek ellenére egy amatőr esőben. És ezt remekül bizonyította és bizonyítani is fogja...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#788 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 23:48

Idézet: J.P.Montoya - Dátum: 2004. április 9, péntek - 22:07

Forrás?

Minek idézted be a teljes hozzászólást? Nem akarod kicsit meghúzni? :think:  :eek:

A forrásmegjelölés forszírozásában igazad van, egyébként. :)

Szerkesztette: Etele 2004. 04. 09. 23:49 -kor

#789 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 04:39

Itt mindenki ugy nyomja 1 forma1-s auto viselkedeset mintha ertene hozza, SZVSZ, senki nem ert hozza MO-n.CSAK ZSOLTI. S tudjatok miert , mert o vezet tobb szaz-ezer kilometeren keresztul.
Gi,s tobbiek, itt fikazod(zatok) mihalyt, mikor mindig nyer esoben szinte, ez LOL. Hibazik lehet,de nyer.Hogy lassu az elso 3 korbe.. legyen. Malajoknal o volt a leggyorsabb az ora szerint a B-sek kozul. 1 dolog. 1 szar ember oke? 1 szuletett tehetseg akkor is. Nincs jelenleg senki, aki ilyen sok szempont szerint PRO lenne.Vezetesileg evek ota van jopar ember, de osszesegben nincs. Faj nem faj, ez van. Faj, mi hogy 95-ben es 99-ben mashogy dontott.

#790 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 04:40

Idézet: Etele - Dátum: 2004. április 10, szombat - 0:53

Minek idézted be a teljes hozzászólást? Nem akarod kicsit meghúzni? :think:  :eek:

index forumbol olloztam, amugy asszem f1racing forditas.

#791 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 06:24

Idézet: Etele - Dátum: 2004. április 9, péntek - 22:53

Igazad van, bocs!
Szerkesztettem.

#792 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 10. 08:46

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 9, péntek - 21:24

Mikor??

Régebben igen.

De most nem.... Nem értelek... Most erröl az edzésnapról van szó, nemde?

Hoan monyjam, hogy érccse?
Szóval az a postod, amire én válaszoltam, az nitrousa hozzászólása előtt volt, amibe az esős teszt eredményeit írta. De ha te ennyire előre gondolkodtál, hogy rtudtad, mit fognak utánad írni, akkor bocs, én tévedtem. :D

Peace.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#793 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 10. 09:34

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 9, péntek - 23:24

Figyi, most lehet kozmetikázni, más gumikeverékekkel magyarázni a dolgot.
Nem véletlen, hogy minden esős versenyen előfordul vele...

Be tudja ő is mákolni megfelelő gumiválasztással a versenyt, mint ahogy tette az USA nagydíjon, de ennek ellenére egy amatőr esőben. És ezt remekül bizonyította és bizonyítani is fogja...

Szerintem nincs igazad, de mindegy. :)
Már megszoktam, hiába írok le tényeket, mindig ki fogod/akarod magyarázni.
A saját szájízed :) szerint.

Ha belegondolok, Neked mekkora pofon lehetett Melbourne-ben a Ferrari dominancia, akkor valahogy ez a gondolat mindig egy jókora mosolyt képes kiváltani belôlem. :p :cool:
"Józsi így, Józsi úgy"... olyat kaptatok ott, hogy arról kódultatok. :)

Szerkesztette: RDaneel_hu 2004. 04. 10. 11:42 -kor

RDaneel_hu

#794 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 09:53

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. április 10, szombat - 10:39

Szerintem nincs igazad, de mindegy. :)
Már megszoktam, hiába írok le tényeket, mindig ki fogod/akarod magyarázni.
A saját szájadíze :) szerint.

Ha belegondolok, Neked mekkora pofon lehetett Melbourne-ben a Ferrari dominancia, akkor valahogy ez a gondolat mindig egy jókora mosolyt képes kiváltani belôlem. :p :cool:
"Józsi így, Józsi úgy"... olyat kaptatok ott, hogy arról kódultatok. :)

Majd a hungaroringen mar tarol a meki, csak a mocsok fia segiti Jozsit utana!  :respect:  :D

#795 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 11:52

Idézet: J.P.Montoya - Dátum: 2004. április 10, szombat - 7:29

Igazad van, bocs!
Szerkesztettem.

Köszi! ;)

#796 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 13:10

RDaneel_Hu:

Idézet

Itt mindenki ugy nyomja 1 forma1-s auto viselkedeset mintha ertene hozza, SZVSZ, senki nem ert hozza MO-n.CSAK ZSOLTI. S tudjatok miert , mert o vezet tobb szaz-ezer kilometeren keresztul.

Zsolti hiába venné be magát a Pool vb-re, akkor sem tudna semmivel sem többet a Poolról, ha minden nap 2 órát játszana, mint egy jó kocsmás csávó...
Persze, ha Zsolti képességeit átlagosnak vesszük a Pool terén.

1 biztos, Zsolti IQ hányadosa (nem akarok senkit sem megbántani) minden bizonnyal az F1 mezőny alján helyezkedik el. És ez is sokat ront a helyzeten...
Fogalmam sincsen, hogy pl Monty milyen okos lehet, de hát anyanyelvén érthetőbben és határozotabban beszél számomra, mint Zsolti...

Szóval kész a gyerek.

Több százezer kilómétert meg nem hiszem, hogy vezetett Zsolti F1-es kocsiban. Talán pár ezret...

Idézet

Hibazik lehet,de nyer.

Figyi, Ott van RB... Ő lényegében egy Ferrari SE változattal fut és ha nem lenne józsi, ő is vezetné a VB-t.. Szóval hatalmas érdeme van...

Idézet

Nincs jelenleg senki, aki ilyen sok szempont szerint PRO lenne.

Mondom, szerintem az összes fiatal pilóta bőven tud annyit.
Alonso utolsó versenye egy dolog, ott szánalmasan sz*rul küldte korábbi versenyeihez képest, de bőven van olyan jó, mint józsi. Kimiröl és Webberöl nem is beszélve.

Monty is nagyszerű, bár ő kicsit más stílust képvisel vezetésileg... Látszik rajta a korábbi versenysorozat.

Idézet

Faj, mi hogy 95-ben es 99-ben mashogy dontott.

Kérdőjelnek kellene a mondat végén lenni.... :)
Ennek ellenére nem fáj...

Studi:

Idézet

Szóval az a postod, amire én válaszoltam, az nitrousa hozzászólása előtt volt, amibe az esős teszt eredményeit írta.

Na akkor most mi van?? Teszt, az teszt, tök mindegy...

Idézet

De ha te ennyire előre gondolkodtál, hogy rtudtad, mit fognak utánad írni, akkor bocs, én tévedtem.

Lehet, hogy engem fikáznak páran józsi eszement harcosai közül és azt mondják unalmas vagyok, de elhiheted én is kitalálom már a következő hozzászólásokat... :D

Idézet

Neked mekkora pofon lehetett Melbourne-ben a Ferrari dominancia

Miért lett volna az????
Istenem, most végre jók, örülj neki. És ha így folytatják, akkor megnyerik a VB-t is a FIA, meg a jogászok nélkül.
Végre kaphat józsi egy olyan kupát, amire azt mondom, hogy elismerem. Mert egy VB győztes autót raktak alá....

Az hor RB a hulladékautót kapja márcsak részletkérdés... Inkább annak örülj, hogy tartsák meg az előnyüket és tiszta versenyek legyenek...
Szóval én már "tiszta" szezont csak ebben az esetben tudok elképzelni.

Szóval ez egyátalán nem zavar úgy, mint a multkori.
Nyerjenek VB-t, tiszta sor, a McLaren jelenlegi állás szerint nem fog. Ebbe könnyű belenyugodni a multkorihoz képest...
UGye akkor a Hungaroringre nagyon valószínüvé vált, hogy a McLaren nyeri a VB-t... Aztán kivették a kezünkböl a kupát.. na jó persze a Williams még közbejátszhatott volna...

A szabálymódosítás után meg is mondtam, rá is kereshetsz, ha a Ferrari onnan elveszítené a VB-t, akkor egy rohadt nagy balf*sz gárda... Majdnem sikerült is nekik. Mondjuk azt hiszem már arra is azt írtam, ha onnantól megszorongatják őket....

Idézet

olyat kaptatok ott, hogy arról kódultatok.

Tavaly kapott már józsi is "olyat"

Idézet

Majd a hungaroringen mar tarol a meki, csak a mocsok fia segiti Jozsit utana!

De ha tarolnak, akkor leszedeted a tetoválásokat a kezedről, ugye?? Akkor végre humanoid formát veszel fel. :)

#797 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 13:33

Idézet

Jean Todt lehetne az FIA új elnöke
2007-től
Az F1 Racing című brit szaklap értesülései szerint 2007-től a jelenleg a Ferrarit irányító Jean Todt lehetne az FIA új, megbízott elnöke. Todt kinevezését állítólag többen támogatják, köztük a posztot régóta betöltő Max Mosley is. A csapatfőnök szintén Eddie Jordan "elfogadhatónak" tartaná, ha Todt lenne az elnök.

Todt, mint FIA-elnök? - nagyítható
Az F1 Racing című brit szaklap értesülései szerint 2007-től a jelenleg a Ferrarit irányító Jean Todt lehetne az FIA új, megbízott elnöke.

Todt, aki 1993. óta áll a Ferrari élén, s sikerre vitte az előzőleg kaotikus állapotban lévő csapatot, sokrétű tapasztalatai révén jól eligazodik a Forma-1 politikai útvesztőiben. Néhány istálló valószínűleg nem fogadná szívesen, ha - miután a Ferrarinál a szerződése 2006. végén lejárt - Todt befolyáshoz jutna a sport egésze fölött, mások, köztük Eddie Jordan, viszont mellette állnak.

"Ez elfogadható ötletnek tűnik" - mondta Jordan az F1 Racing kérdésére. - "De még mindig csak pletyka. Mindenesetre Jean rendkívül tapasztalt ezen a téren, és az a tény, hogy tagja az FIA Motorsport Világtanácsnak, még jobb fényt vet rá. Az igazat megvallva biztos vagyok benne, hogy ez a híresztelés megalapozott."

"Jean vérbeli profi - ez abból is nyilvánvaló, hogy Michael (Schumacher), Ross (Brawn), Rory (Byrne) és mások társaságában felvirágoztatta a Ferrarit. Ez elég bizonyíték ahhoz, hogy képes lenne irányítani az FIA-t."

Maga Todt nem kommentálta a híresztelést, az FIA jelenlegi elnöke, Max Mosley, viszont nem cáfolta meg. "Jean Todt egyike azoknak, akikből kitűnő FIA-elnök válna, de amennyire én tudom, a sikerei révén elégedett a jelenlegi helyzetével" - mondta Mosley.

No comment.... Már csak ez kellene....
Eddig is ez volt:

FIA=Ferrari Italyan Alliance

Hát még ezután...
Bekaphatja az egész dákóslukkoló banda...  Zsántodt menjen haza aztán gyarapítsa a tollgyűjteményét, meg ha annyira szerelmes suhámrbe mint amennyire mondja, menjen délutánonkánt át hozzá köcs*gölni... Biztosan meglennének.

F1 hírek:

Idézet

Jean Todt:
„Ez teljesen nyilvánvaló, hogy kedvelem õt. Én egyszerûen szerelmes vagyok belé. Munkánk már hosszú évek óta töretlen. (Guardian)

Biztosan zsán minden csapatot egyenrangúan kezelne, mint börni.
Én még azokat az idióta Williams vezetőket sem engedném oda.. (ugye köztudottan suhámer szurkolók)
Hányingerem van annak a csapatnak a vezetésétöl...

#798 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 13:38

Ron Dennis sem lenne egyszerű mint az új Bernie, de Todt mint a fia elnöke  :nevet2: Ennél csak az lenne nagyobb poént, ha mellette a Ferrari csapatfőnöki címét sem adná le, hanem a kettőt párhuzamosan csinálni, mint néhány politikus idehaza.

#799 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 13:45

Idézet: GI - Dátum: 2004. április 10, szombat - 14:38

Jean Todt lehetne az FIA új elnöke

Ez ugye csak valami rossz vicc? Ilyen helyre nem fuggetlen embereket szoktak ultetni?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#800 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 13:46

Idézet

Ennél csak az lenne nagyobb poént, ha mellette a Ferrari csapatfőnöki címét sem adná le, hanem a kettőt párhuzamosan csinálni, mint néhány politikus idehaza.

Pofa szerintem megvan hozzá... Sajnos...

Ráadásul az az idióta max is támogatja.,..  Mondjuk a ferrari szurkoló fejétöl mást mit is várnék...

Téma megosztása:

• (357 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »