HWSW Informatikai Kerekasztal: Szakítás Után Mitévők Legyünk? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 202
  • 203
  • 204
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szakítás Után Mitévők Legyünk? Értékeld a témát: -----

#4061 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 23. 14:41

Idézet

Tankcsapda : Azt mondom állj

Amikor odalépett hozzám én má' éreztem hogy ebből nem lesz pardon
Aztán még aznap éjjel meztelenre vetkőztünk a folyóparton

Messziről szólt valami zene
De engem csak a szeme
Érdekelt és éreztem
A szerelem szele
Felkapta a szívem
Én nem hittem hogy ilyen velem
Megtörténhet még ...

Amikor odalépett hozzám én má' persze egyből gondolhattam volna
Hogy egy ilyen csaj ha józan lenne talán hozzám se szólna

De ő azt mondta hogy szia
Én meg azt hogy itt a pia
És kérdeztem és mondta
Hogy most éppen nincs faszija
Én tudom hogy ez hiba
De hagytam hogy a liba
Elmenjen mielőtt én ...

Azt mondom állj, állj, állj ilyet többet ne csinálj
Ha komolyan akarod nincsen akadály
De addig állj, állj, állj ilyet többet ne csinálj
Lehet hogy ez neked jó de nekem fáj
Azt mondom állj

Tudod én úgy éreztem magam
Mint egy húr amit húznak
De vigyáznak
Hogy el ne pattanjon a túsznak
Éppen annyi kaja kell
Hogy ne legyen baja de
Ez nekem így nem elég ...

Azt mondom állj, állj, állj ilyet többet ne csinálj
Ha komolyan akarod nincsen akadály
De addig állj, állj, állj ilyet többet ne csinálj
Állj, állj, állj ilyet többet ne csinálj
Oké hogy kutya vagyok de ne a farkamon
Állj, állj, állj ilyet többet ne csinálj

Azt mondom állj
Ez nekem így fáj

Szerkesztette: fram 2005. 02. 23. 15:01 -kor

Ciciman is on borda

#4062 Felhasználó inaktív   Anitaa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 20:15

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 0:28

Jaja, jöttek is az lányok és csodálkoztak, nem hitték volna, h az fiúk is megbeszélik ezeket a dolgokat  :cool:

Jaja... :D  ;)
Fiatal az, akinek fogalma sincs róla, hogy a „régi szép idők” most vannak.

#4063 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 23. 20:22

Idézet

Hallottam egy szép mesét,
hogy egy királyfi, ki messze élt
És elindult, hogy megmentse szerelmét...
Elment hát, hogy szeresse,
a királylányt és megmentse...
Így szerelmének mondjunk Hallelúját!
Hallelúja, Hallelúja...

Higgy bennem, én szeretlek,
a virágok is elvesznek,
ha nem vagy velem; és ez nekem fáj.
Ha kiönt a folyó és szakad a gát
és elsöpör mindent és Érted kiált,
én Érted mondom el, hogy Hallelúja!
Hallelúja, Hallelúja...

Hosszú fájó szerelem,
mondd: mi lesz most énvelem az úton?
Ha elmész tőlem, mindig fáj,
gyere vissza és kiabálj!
És mondd, hogy szeretsz és mindig Hallelúja!
Halleluja, Halleluja...

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#4064 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 10:42

Idézet

Tankcsapda: Föld és Ég

Tekerek aztán szívok és fújom a füstjét
Fotelben lábam egy puffon a TV-met nézem
Csodálkozom hogy miért történik meg ismét
Ami már megtörtént velem nem is olyan régen

Egyedül vagyok a magány a vendég nálam
Hajnal van hallom horkol a város
Hiába hívom nem jön a szememre álom
Persze minek is jönne én nem vagyok álmos

Semmi nincs amit még nem mondtam el
A kérdésedre csak a csend felel

Se a Föld se az Ég
Se a zöld se a kék
Se a Nap se a Hold
Nélküled nem olyan amilyen volt
Se a tűz se a víz
Se a szag se az íz
Se a jó se a rossz
Nyugalmat nincs már ami hoz
Nincs már ami hoz ...

Itt állok látod mossa a testemet
A hang a fény a füst lassan maga alá temet
Itt állok látod és ha erre születtem hát
Majd egyedül töltök el minden éjszakát

Semmi nincs amit még nem mondtam el
A kérdésedre csak a csend felel

Se a Föld se az Ég
Se a zöld se a kék
Se a Nap se a Hold
Nélküled nem olyan amilyen volt
Se a forma se a szín
Se az öröm se a kín
Se a már se a még
Nyugalmat nem adnak rég
Se a füst se a por
Se a nők se a bor
Se a szív se az ész
Se a terv se a kész
Se a nappal se az éj
Nincs semmilyen szenvedély
Ami nálad jobban kell
És ez soha nem múlik el
Se a tűz se a víz
Se szag se az íz
Se a jó se a rossz
Nyugalmat nincs már ami hoz
Nincs már ami hoz ...

Se a Föld se az Ég...

Ciciman is on borda

#4065 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 13:29

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. máj. 10., hétfő - 18:27

Oscar Wilde: A csalogány és a rózsa

- Azt ígérte, táncol velem, ha piros rózsát viszek neki - kiáltotta a diák -, csakhogy az én kertemben nincs egyetlen szál piros rózsa!
Hallotta ezt a csalogány fészkében, az örökzöld tölgy mélyén, kinézett a levélréseken át, és elcsodálkozott.

- Nincs a kertemben egyetlen szál piros rózsa! - kiáltotta a fiú, és szép szeme megtelt könnyel. - Milyen apróságokon múlik is a boldogság! Olvastam mindent, amit a bölcsek írtak, ismerem a tudományok titkait, mégis tönkremegy az életem egyetlen szál piros rózsa miatt.
- Végre egy hűséges szerető - mondta a csalogány. - Róla énekeltem minden éjszaka a csillagoknak, bár nem ismertem; róla meséltem minden éjszaka a csillagoknak, és most itt áll elöttem. Haja sötét, mint a bimbózó jácint, ajka piros, mint a vágy rózsája; de a szenvedély olyan halovánnyá tette az orcáját, mint a sápadt elefántcsont, és a szomorúság rányomta bélyegét a homlokára.
- A herceg bált ad holnap éjszaka - suttogta a diák -, és az én szerelmem ott lesz a társaságban. Ha viszek neki egy szál piros rózsát, hajnalig velem táncol. Ha viszek neki egyetlen szál piros rózsát, a karomban tarthatom, és ő majd ráhajtja fejét a vállamra, és a kezét a kezembe zárom. De nincs piros rózsa a kertemben, így hát magamban fogok ülni, és ő majd elsuhan mellettem, rám se pillant, és a szívem meghasad belé.
Leborult a fűre, kezébe temette arcát, és sírt.
- A leghűségesebb szerető, kétségkívül - mondta a csalogány, - Amiről én énekelek, azt ő végigszenvedi; ami nekem öröm, neki gyötrelem. Bizony, csodálatos dolog a szerelem! Értékesebb a smaragdnál, drágább a drága opálnál. Gyöngyön és gránátalmán meg nem vásárolható, nem is árusítják a vásártereken. Nem kapható a kereskedőknél, nem is lehet lemérni az aranymérlegen.

- Miért sír? - kérdezte a kis zöld gyíkocska, míg farkával egyensúlyozva elsurrant mellette.
- Vajon miért? - kérdezte a pillangó, aki ide-oda táncolt a napsugárban.
- Vajon miért? - suttogta a szomszédjának lágyan, halkan a százszorszép.
- Egy szál piros rózsáért sír - mondta a csalogány.
- Egy szál piros rózsáért? - kiáltották. Milyen nevetséges! - És a gyíkocska annyira cinikus volt, hogy hangosan is felnevetett.
De a csalogány átérezte a diák szomorúságának titkát, és némán üldögélt a tölgyfán, és a szerelem misztériumán gondolkodott.
Aztán egyszerre csak széttárta barna szárnyait, és a levegőbe emelkedett. Mint árnyék suhant át a ligeten, mint az árnyék lebegett a kert fölött. Gyönyörű rózsafa állt a pázsit közepén, amikor megpillantotta, leereszkedett hozzá, és megült az egyik ágán.
- Adj egy szál piros rózsát - szólította meg -, és én eléneklem érte a legszebb dalt, amit csak tudok.
De a rózsafa megrázta a fejét.
- Az én rózsáim fehérek - felelte -, fehérek, mint a tenger tajtéka, fehérebbek, mint a hegycsúcsokon a hó. De menj a bátyámhoz, aki a vén napórát fonja körül, ő talán megadja neked, amit kívánsz.
Így a csalogány átrepült ahhoz a rózsafához, amelyik a napórát fonja körül.
- Adj egy szál piros rózsát - szólt hozzá -, és én eléneklem érte a legszebb dalt, amit csak tudok.
- Az én rózsáim sárgák - felelte -, sárgák, mint a hableány haja, aki borostyántrónuson ül, és sárgábbak a réten virágzó nárciszoknál, mielőtt levágja őket az arató sarlója. De menj a bátyámhoz, aki hajt a diák ablaka alatt, ő talán megadja, amit kívánsz.
Így a csalogány odarepült ahhoz a rózsafához, amely a diák ablaka alatt nőtt.
- Adj egy szál piros rózsát - szólt hozzá - és én eléneklem érte a legszebb dalt, amit csak tudok.
- Az én rózsáim pirosak - felelte -, pirosak, mint a galamb lába, és pirosabbak a nagy korall-legyezőknél, amelyek az óceán üregeiben lengedeznek. De a tél megdermesztette nedveimet, a fény elpusztította bimbóimat, és a vihar letördelte ágaimat, nem lesznek rózsáim ebben az egész esztendőben.
- Csupán egyetlen szál piros rózsát szeretnék - kiáltotta a csalogány -, egyetlen szál piros rózsát! Hát nincs mód rá, hogy megkaphassam?
- Van egy módja - felelte a fa -, de az olyan rettenetes, hogy el sem merem mondani.
- Mondd csak - szólt a csalogány -. nem félek.
- Ha piros rózsát szeretnél - mondta a fa -, magadnak kell elővarázsolnod énekeddel a holdfényben, és önnön szíved vérével kell majd megfestened. A kebledet tövisnek szegezve kell énekelned. Teljes éjszaka kell így énekelned, és a tövisnek át kell szúrnia a szívedet, és eleven vérednek át kell ömölnie az én ereimbe és véremmé kell válnia.
- A halál nagy ár egy piros rózsáért - kiáltotta a csalogány -, és az élet mindenkinek drága kincs! Olyan jó elüldögélni a zöld erdőben, és figyelni a napot aranyszekerén és a holdat gyöngyös kocsiján. Édes a galagonya illata, édes a völgyben rejtőző harangvirág és a dombokon nyíló hangafű. De a szerelem többet ér, mint az élet, és mi egy madár szíve egy emberi szívhez képest?
Ezzel széttárta szárnyait, és a levegőbe emelkedett. Mint árnyék, suhant el a kert fölött, s mint az árnyék, lebegett végig a ligeten.

A diák még mindig ott feküdt a fűben, és szép szemében még fel sem száradtak a könnyek.
- Légy boldog - kiáltotta a csalogány -, légy boldog; megkapod a piros rózsát! Életre hívom énekemmel a holdfényben, és önnön szívem vérével festem meg. Viszont annyit kérek csupán, hogy hűséges szerető légy, mert a szerelem bölcsebb, mint a bölcselet, márpedig az igen bölcs, és erősebb a hatalomnál, pedig az nagyon erős. Lángszín a szárnya, és a teste is mint a láng. Ajka édes, mint a méz, és lehelete akár a tömjén.
A diák fölnézett a fűből, oda hallgatott, de nem értette, mit mond neki a csalogány, mert csak olyasféle dolgokról tudott, amelyekről a könyvek beszélnek.
De a tölgyfa megértette, és elszomorodott, mert nagyon szerette az ágai közt fészkelő kis csalogányt.
- Énekelj nekem még búcsúzóul - suttogta -, nagyon egyedül leszek majd nélküled.
A csalogány énekelt hát a tölgyfának, és a hangja olyan volt, mint az ezüstkorsóból felcsengő vízcsobogás. És mikor befejezte a dalt, a diák felkelt, s elővette zsebéből a jegyzőfüzetét és irónját.
- Kétségkívül van formaérzéke - mondta magában, míg keresztülsétált a ligeten -, ezt nem lehet tagadni; de vajon mit érez közben? Attól tartok, semmit. Nyilván olyan, mint a legtöbb művész; merő stílus, őszinteség nélkül. Nem áldozná fel magát másokért. Csak a zenével törődik, hiszen tudni való, hogy minden művészet önző.
Azzal bement a szobájába, lefeküdt keskeny szalmaágyára, elgondolkozott szerelmén, és nemsokára elnyomta az álom.

Amikor pedig a hold fönn ragyogott az égen, a csalogány odarepült a rózsafához, és tövisnek feszítette keblét. Egész éjszaka énekelt tövissel a keblében, és a hideg, kristályos hold lehajolt hozzá, úgy hallgatta. Egész éjszaka énekelt, és a tövis egyre mélyebben fúródott keblébe, és szíve vére egyre apadozott.
Előbb a szerelem ébredéséről dalolt egy ifjú meg egy fiatal lány szívében. És a rózsafa legfelső ágán virágba szökkent egy csodálatos rózsaszál, úgy tárta ki egyik szirmát a másik után, ahogy egyik dal követte a másikat. Eleinte halovány volt, mint a köd a folyó felett - halovány, mint a hajnal lába, és ezüstös, mint a virradat szárnya.
De a fa rákiáltott a csalogányra, hogy szegezze mellét erősebben a tövisnek.
- Szorosabban, kis csalogány - kiáltotta a fa -, vagy megvirrad, mielőtt elkészülne a rózsa!
S így a csalogány még erősebben nekifeszítette a keblét a tövisnek, egyre hangosabban és hangosabban énekelt, mert a szenvedélyről dalolt, amely egy férfi és egy hajadon lelkében születik.
És enyhe pír öntötte el a rózsa szirmait, ahogy a vőlegény arca elpirul, amikor megcsókolja menyasszonya ajkát. De a tövis még nem hatolt a csalogány szívébe, s így a rózsa bimbós belseje fehér maradt, mert csak egy csalogány szíve vére festheti karmazsinpirosra egy feslő rózsa szirmait.
És a fa rákiáltott a csalogányra, hogy szorítsa magát jobban a tövishez.
- Szorosabban, kis csalogány - kiáltotta a fa -, vagy megvirrad, mielőtt elkészülne a rózsa!
S így a csalogány még erősebben feszítette keblét a tövisnek, a tövis belefúródott a szívébe, és a szegény madarat gyötrelmes, vad kín járta át. Keservesen, egyre keservesebben fájt a seb, vadul, egyre vadabbul szállt az ének, mert a csalogány a szerelemről dalolt, amelyet beteljesít a halál, a szerelemről, amely nem hal meg a sírban.
És a csodálatos rózsaszál karmazsinpiros lett, mint a keleti égbolt rózsája.
De a csalogány hangja elgyengült, kis szárnya megereszkedett és szeme elhomályosult. Halkabban, egyre halkabban énekelt, és úgy érezte, valami összeszorítja a torkát.
S akkor utoljára még egyszer felcsapott a dal. Hallotta a fehér hold, és megfeledkezett a virradatról, s fenn vesztegelt az égen. Hallotta a piros rózsaszál, s átjárta a reszketeg gyönyörűség, és a hideg hajnali levegőben kitárta szirmait.
- Nézd, nézd - kiáltotta a fa -, kivirult a rózsa!
De a csalogány nem válaszolt, mert holtan feküdt a magas fű között, tövissel a szívében.

A diák meg kinyitotta délben az ablakát, és kinézett rajta.
- Ejnye, milyen csodálatos szerencse - kiáltott fel -, egy piros rózsa! Egész életemben nem láttam még hozzá foghatót. Olyan szép, hogy bizonyosan valami hosszú latin neve van. - Kihajolt, és leszakította.
Azután felvette a kalapját, és átszaladt a professzor házába, kezében a rózsával.
A professzor lánya a tornácon ült, és kék selyemfonalat gombolyított egy csévére, míg kutyuskája a lába előtt hevert.
- Megígérte, hogy velem fog táncolni, ha hozok egy szál piros rózsát! - kiáltotta a diák. - Íme, itt a világ legpirosabb rózsája. Tűzze ma este a szíve fölé, és ha majd együtt táncolunk, ez a rózsa el fogja mondani, mennyire szeretem magát.
De a lány arca elborult.
- Félek, nem illik a ruhámhoz - válaszolta -, különben is a kamarás unokaöccse néhány igazi drágakövet küldött nekem, és mindenki tudja, hogy a drágakő többet ér, mint a virág.
- Szavamra, maga nagyon hálátlan - mondta haragosan a diák; és a rózsát kihajította az utcára, egyenesen a kerékvágásba, és egy kocsi máris keresztülgázolt rajta.
- Hálátlan?! - mondta a lány. - Maga meg goromba, ha éppen tudni akarja; és végre is, mi maga? Csak egy diák. Aligha van olyan ezüstcsatos cipője, mint a kamarás unokaöccsének - azzal fölkelt a székéről, és bement a házba.

Idézet: -=Tiger=-

Ha valaki elolvassa a mesét azt szépen kérem, hogy írja le a véleményét. Előre is köszönöm.

A csalogány dala                                                                             (~5MB)

Szerkesztette: fram 2005. 02. 28. 13:43 -kor

Ciciman is on borda

#4066 Felhasználó inaktív   Lovecraft 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:30

Csao Mindenkinek! Szükségem lenne valakire, aki utána tudna nézni egy titkos telefonszámnak. Nem államtitkokat akarok megtudni. Csak szeretnék még néhány szerelmes sms-t küldeni az életem nőjének... A segítséget előre is köszönöm. L

#4067 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:55

Ha annyira életed nője, akkor próbálkozz nála személyesen, és akkor majd a telefonszámát is megadja ha ő is úgy gondolja...

Elolvastam újra: még néhány sms-t, tehát már vége van? Akkor inkább hagyd békén, valószínűleg ő is azt szeretné, különben tudnád a számát.
WoT nick: Atti77

#4068 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 12:20

Idézet: Lovecraft - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 11:30

Csao Mindenkinek! Szükségem lenne valakire, aki utána tudna nézni egy titkos telefonszámnak. Nem államtitkokat akarok megtudni. Csak szeretnék még néhány szerelmes sms-t küldeni az életem nőjének... A segítséget előre is köszönöm. L

Hívd el inkább vmova... Ezzel csak eleve lejáratod magad.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#4069 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 13:45

Most fedeztem fel ezt topicot, de tök jó! majd elkezdem olvasgatni! én 2003 szilveszterén vagyis inkább 2004 január 3-án barinőm szakított velem 2 éve voltunk együtt. Teljesen blőd indokokra hivatkozva! nagyon magam alá kerültem, úgy mint még soha! nem foglalkoztam semmivel és senkivel és végig reménykedtem hogy talán újra kibékülünk és újra szép és jó lesz minden, és hogy azért még szeret. bombáztam smsekkel emilekkel de semmit nem értem el nála! és rájöttem hogy nem szeret már. megtudtam hogy van barátja akkor tört bennem minden össze! barátok vígasztaltak, és ekkor jöttem rá a barátok lényegére fontosságára! ez tuti hogy segít. nem szabad egyedül maradni mert befordul az ember! Aztán március végén összejöttem jelenlegi párommal (előtte nyáron ismertem meg) és július végén össze is költöztünk és azóta is boldogságban szeretetben élünk együtt, de mondom rengeteget szenvedtem tehát osztom itt sok ember érzését....

#4070 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 17:50

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 13:45

Barátok vígasztaltak, és ekkor jöttem rá a barátok lényegére fontosságára! Ez tuti hogy segít. Nem szabad egyedül maradni, mert befordul az ember!

Van olyan, mikor a barátok sem tudnak segíteni. De tényleg jó érzés, ha tudod, nem vagy egyedül.
Ciciman is on borda

#4071 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 19:59

Persze hogy van olyan hogy nem tudnak segíteni! De ahogy írtad jó érzés tudni hogy nem vagy egyedül! És még ha nem is érzed jól magad a barátokkal, de 100x jobb velük ülni, mint egyedül! Ezt is tapasztalatból mondom! A szakítás mindenképpen rossz, főleg ha az embert dobják és olyankor semmi és senki nem segíthet rajt! ez tuti!

#4072 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 20:29

Nem mindegy, hogy egyedül iszol, vagy van, aki fizet, ha már neked nincs miből.  :reszeg:
Üdvözlettel:
Gabi

#4073 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 08. 13:33

Nem ez a lényeg, de ez is igazság:)! :up:

#4074 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 13:38

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 20:29

Nem mindegy, hogy egyedül iszol, vagy van, aki fizet, ha már neked nincs miből.  :reszeg:

Bizony :D

Üdv

#4075 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 09:56

lehet mindjárt bezár a bazár? :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#4076 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa