HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen sf/fantasy könyvet látnál szívesen megfilmesítve - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen sf/fantasy könyvet látnál szívesen megfilmesítve Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 15. 00:18

Zsoldos Péter valamelyik könyve pl. A holtak nem vetnek árnyékot, A feladat, A Viking visszatér (és folytatásai,
A feladat már volt filmesítve de :rolleyes: )

#142 Felhasználó inaktív   Wick 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 17. 02:37

idézet:
Ezt írta Integer:
Jó hír azoknak, akik Orson Scott Card műveit szeretnék viszontlátni a vásznon.

A nálunk Végjáték címmel megjelenő Ender's Game-ről már többször felmerült, hogy megfilmesíti valamelyik hollywoodi nagyágyú, de mindezidáig nem volt kézzelfogható eredménye...
[/quote]

Húúúú, hát remélem, nem fogok csalódni... ezt a filmet meg fogom nézni!!!

Viszont ugyanilyen szívesen megnézném, ha a K.E.E.C.-A Nagy Világregatta című művet is megfilmesítenék (és most nem holmi Utolsó Csillagharcos típusú filmre gondoltam)
Ha csak a felét tudnám annak, amit nem tudok, én lennék a legokosabb ember a Világon! ®
Wick

#143 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 18. 11:57

Amiket én látnék szivesen (és még nem írtátok eddig; volt egy jópár ami az én listámon is szerepelt :) ) :

- Nemere István : Világok világa
- Luigi Menghini : Felhőbirodalom
- Poul Anderson : Majd ha az Orion fölszáll

Flash

#144 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 16:22

Nem egy mai hír, de talán még nem hallottátok:

idézet:
Margaret Weis Confirms Movie Speculation!
24 August 2002

In a post on the Wizards of the Coast message boards, Margaret Weis confirmed that a production company had indeed optioned Dragonlance for a live action film.

But before we all get very excited, from Margaret`s comments it would appear that our original suspicion of an option being taken (rather than "excercised") is correct. This is definitely a step in the right direction; however it`s important to remember than many properties that are optioned for film never make it to the big screen. The reasons for this can be many-fold, but usually have to do with the option-taker not being able to "get it all together" during the option period, and therefore the option lapses. See the discuss on "options" in the previous news item.

Film financing is a complex business and fantasy is a particularly risky genre to work in. OK, Lord of the Rings did amazing business at the box-office, but it is Lord of the Rings - the defining series of the genre, one of the 20th century`s greatest works of fiction etc etc etc. Don`t get me wrong - Dragonlance rules, however it does not have the same literary standing as LoTR and therefore represents a far greater risk to a potential financier.

Hopefully we will find out who is involved and what their plans are soon.
[/quote]

Caramonnak kapásból Ralph Möller-t javasolnám. (Gladiátor, Conan-sorozat)
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#145 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 17:10

A topic címére válaszolva:
Én Pratchet-től a Korngvilágából azokat melyek Rincewind-hez kapcsolódnak és egy sorozatot alkotnak. Persze csak is én lennék a megfelelő rendező erre a feladatra.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#146 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:47

Bejelentették a Végjáték (Ender's Game) forgatását Wolfgang Petersen (Trója, Vírus, Kedves ellenségem) rendezésével.
> IMDb <

Hétfőn kiveszem könyvtárból, mert még nem olvastam.
Wherever you go, go with all your heart.

#147 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:58

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 18:47

Bejelentették a Végjáték (Ender's Game) forgatását Wolfgang Petersen (Trója, Vírus, Kedves ellenségem) rendezésével.
> IMDb <

Hétfőn kiveszem könyvtárból, mert még nem olvastam.

Ne feledkezz el a folytatásról sem, úgy lesz igazi kerek a történet, bár a stílus nem ugyanaz mint az első részben.
Azt hiszem Mo.-on két részben jelent meg (legalábbis nekem egy ilyen Valhalla Páholyos kiadásom van):
Végjáték 2 - A Holtak Szószólója (Speaker of the Dead)
Végjáték 3 - --||--

#148 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 06:01

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 18:58

Ne feledkezz el a folytatásról sem, úgy lesz igazi kerek a történet, bár a stílus nem ugyanaz mint az első részben.
Azt hiszem Mo.-on két részben jelent meg (legalábbis nekem egy ilyen Valhalla Páholyos kiadásom van):
Végjáték 2 - A Holtak Szószólója (Speaker of the Dead)
Végjáték 3 - --||--

És az Ender's Shadow az mi?

#149 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 11:30

Keresgéltem fórumon van-e SF/Fantasy témával foglalkozó topic, de csak ezt találtam. Kicsit off lesz de szerintem belefér :)

Utóbbi időben kezdem megszeretni ezt a két műfajt és gondoltam kérek tőletek tippeket, hogy mit lenne érdemes még olvasni. A Dune és az Alapítvány jellegű könyvek jönnek be jobban (pl Clarke Város és a Csillagok nagyon tetszett, de a gyermekkor vége... felakasztom magam érzésem volt kb. :D ).

Amiket eddig olvastam
Fantasy:
David Gemmeltől a Drenai series nagy része
Ajánlották a Warhammer könyveket, de nem tudom mivel érdemes kezdeni.

SF:
Robert Charles Wilson - Pörgés
Arthur C. Clarke - Gyermekkor Vége, Város és a Csillagok
Frank Herbert - Dune (ill most kezdem a Dune Messiását)
Asimov - Alapítvány (ide még vadászom a folytatásokat)
Stanislav Lem - megvettem az összes művének első kötetét.
Ian M. Banks - Holtpont, Száműző a játékmestert ajánlották többen, de elég nehéz beszerezni.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#150 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 11:48

Jo volt elolvasni az utso 1 oldalt. Valaki mondta a Hobitot erre tessek, hamarosan lesz is.:) Valakik meg mondtam a Pratchett konyveket es tadamm, van. A 3ik resz is hamarosan meglesz. A Hogfather meg a The Colour of the magic mar kesz van, a Going Postalt pedig hamarosan lesz.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#151 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 11:52

Nevl: gyűrűk úra, és az eragorn alap. :) Elöbbi jó volt a film is, de a könyvhöz képest gyatra, az eragorn megfilmesített verziója hatalmas szégyen volt.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#152 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 12:07

A topic címére válaszolva:

Semmilyet. Megöli a fantáziát... anélkül meg tudomány sincs.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#153 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 12:10

David Gemmel könyveit nagyon szeretem :)

Terry Goodkind is jó, főleg ha rendesen meg is érti az ember, krv messze van a könyv mondanivalója az idióta sorozattól, amit csináltak belőle.  :cool:

Én személy szerint nagyon szeretem Steven Erikson könyveit is.

És ne felejtsük ki például Zsoldos Péter könyveit sem, szvsz megérdemeltek volna fordítást, és külföldi kiadást, sikeres lehetett volna, nagyon jók a könyvei.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#154 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 12:11

Jah igen, nem megfilmesítésre ajánlanám az előzőeket, hanem elolvasni. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#155 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 12:50

Idézet: Nevl - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 11:30

Utóbbi időben kezdem megszeretni ezt a két műfajt és gondoltam kérek tőletek tippeket, hogy mit lenne érdemes még olvasni.

Kép

#156 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 12:58

Olvasni? Hmmm....  ;)

Apáti Miklós                      A Fekete Gén
Bogáti Péter                      Az utolsó ember
Bogáti Péter                      Halló, itt Mátyás király
Botond-Bolics György        Ezer év a Vénuszon
Botond-Bolics György        Ha felszáll a köd
Botond-Bolics György        Idegen bolygón született
Botond-Bolics György        Redivius tüzet kér
Cserna József                      Dráma a Holdon
Csernai Zoltán                        Titok a világ tetején
Csernai Zoltán                        Az özönviz balladája
Dévényi Tibor                      Hová lett Arthúr?
Földes Péter                        Az ibolyaszinű fény
Fehér Klára                            A földrengések szigete
Fekete Gyula                          A Kék sziget
Fábián László                      Itt a bobókat is megölik?
Gyertyán Ervin                    A kiberneroszok tündöklése és bukása
Jókai Mór                            A jövö század regénye
Lengyel Péter                      Ogg második bolygója
Lörincz L. László                    A föld alatti piramis
Lörincz L. László                    A nagy kupola szégyene
Marton Béla                        A Ceresz foglyai
Marton Béla                        Utazás a Vénuszra
Q. G. & F. Lyn - A. F. Bian    Az ellentmondások bolygója
Q. G. & F. Lyn - A. F. Bian    Üzen a nyolcadik bolygó
Ráth-Végh István                Az ércmadár
Szathmáry Sándor                  Kazohínia
Szentmihályi Szabó Péter        A sebezhetetlen
Szentmihályi Szabó Péter        A tökéletes változat
Török Rezsö                          Az elúszott sziget
Zsoldos Péter                        A feladat
Zsoldos Péter                        A holtak nem vetnek árnyékot
Zsoldos Péter                        A Viking visszatér
Zsoldos Péter                        Az utolsó kísértés
Zsoldos Péter                        Ellenpont
Zsoldos Péter                        Távoli tüz

#157 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 13:05

Idézet: Dorien - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 12:50

Korbacs

Erdekes stilus... de nekem is hatarozottan bejott. En kicsit hianyoltam a horrort, de a hangulata nagyon jol eltalalt.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#158 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 13:14

Idézet

Ezután megindult a kampány. Nagy-Britannia és más országok obszervatóriumai fényképeket készítettek és tettek közé. A napilapok elsõ oldalon hozták a képeket, kivéve természetesen a Tirrlest, amely az utolsó oldalon hozta, némelyik lap még retusált is rajtuk. Jól ismert tudósok cikkei is megjelentek.
Az emberek megtudták, hogy ritka sûrûségû csillagközi gázról van szó, és hogy ez a gáz hatalmas teret foglal el a csillagok között. Megtudták, hogy ez a gáz finom szemcsék, esetleg jégszemcsék milliárdjaival keveredett; s hogy e szemcsék nem nagyobbak a hüvelyk százezred részénél. Ilyen szemcsékbõl állnak azok a sötét foltok is amelyeket tucat számra találhatunk a Tejútban. A sötét foltok fényképeit is közölték. Ilyen folt az új jelenség is, csak közelebbrõl látjuk. A csillagászok ismert tényként közölték, hogy a Naprendszer többször került már ilyen halmaz közelébe. Ezek az elképzelések alapul szolgáltak az üstökösök keletkezésérõl szóló egyik jól ismert elméletnek is. Az üstökösök fényképeit is közölték.
A tudományos köröket, persze, nem elégítette ki ez a magyarázat. A Felhõ fontos beszédtéma és számos töprengés tárgya lett a laboratóriumokban. Weichart egy évvel korábban elhangzott eszmefuttatását mások is felfedezték. Arra is hamarosan rájöttek, hogy a Felhõ anyagának sûrûsége kritikus. Általánosságban túlságosan közelinek gondolták, de egyik-másik tudós még emlékezett Kingsley megjegyzéseire, a Brit Csillagászati Egyesület ülésérõl. Egyesek arra is felfigyeltek, hogy az egyetemekrõl számos szakember eltûnt. A körülményeket általában riasztónak érezték. A riadalom még inkább fokozódott, amikor a kormányok Angliában - és másutt is - felhívással fordultak a tudósokhoz. A felhívás arra kérte a tudósokat, hogy vegyenek részt az immár reálisan közeledõ szükségállapot elõkészítésében, segítsenek a szervezésben, az élelmiszer- és fûtõanyag-probléma megoldásában, az óvóhelyek építésében.
A riadalom bizonyos mértékig a tömegekre is átterjedt. December elsõ két hetét növekvõ nyugtalanság jellemezte. Ismert publicisták hivatalos sajtótájékoztatást követeltek a kormánytól, ugyanolyan éles hangon, mint néhány évvel korábban a Burges-Mac Lean-ügyben. De igen érdekes módon, a szorongás elsõ hulláma hamarosan elcsitult. December harmadik hete hideg és felhõtlen volt. Az emberek nem törõdtek a hideggel, autókon és buszokon özönlöttek kifelé a városból, hogy az éjszakai égboltot megfigyelhessék. De semmiféle jelenség, semmiféle lyuk nem volt az égen. Csak néhány csillag és a telihold fénye látszott. Hiába magyarázta a sajtó, hogy a Felhõt csak csillagos háttér elõtt lehet észlelni. A Felhõ szenzációja, legalábbis egyelõre, szinte nyomtalanul elenyészett. Különben is már csak néhány nap volt karácsonyig.
A kormánynak minden oka megvolt, hogy hálás legyen a Felhõ gyors "eltûnéséért", mivel éppen decemberben riasztó jelentést kapott Nortonstowe-ból. Érdekesek azok a körülmények, amelyek között a jelentés létrejött.

A nyár folyamán Nortonstowe-ban tökéletesen megszervezték a munkát. A tudósok két csoportba tömörültek, egyik csoport a "Felhõ-kutatással" foglalkozott, a
másik azokkal a kommunikációs problémákkal, amelyekrõl Marlowe-nak beszélt Kingsley. A nem tudományos munkatársak gazdasági ügyeken és az óvóhely építésén dolgoztak. Minden héten értekezletet tartottak mindhárom szekció dolgozóival, de az értekezleten csak azok vettek részt, akik éppen akartak. Ily módon figyelemmel lehetett kísérni a dolgok alakulását anélkül, hogy a másik szekció munkájával és problémáival részletesen foglalkoztak volna. Marlowe a Felhõkutató Csoportban dolgozott, Cambridge-bõl áttelepített Schmidt-teleszkópot használta. Októberre Roger Emersonnal együtt megoldotta a Felhõ mozgási irányának a problémáját.

Marlowe az anyagot egészen részletesen ismertette az értekezlettel, amelyet azért hívtak össze, hogy a legújabb eredményekrõl beszámoljanak.
- Tehát úgy látszik - fejezte be elõadását -, hogy a Felhõ mozgása a Nap irányával gyakorlatilag nulla fokos szöget zár be.
- Hogy értsük ezt tulajdonképpen? - kérdezte McNeil.
- Úgy, hogy a Nap is és a Föld is elkerülhetetlenül az útjába esik. Ha volna valami kis eltérés, akkor az utolsó pillanatban még számíthatnánk arra, hogy a Felhõ elkerül bennünket. Most azonban már világos, hogy erre nem számíthatunk. A Felhõ egyenesen a Nap felé mozog.
- Nem furcsa, hogy olyan pontosan megcélozta a Napot? - kötekedett McNeil.
- Valamerre csak kell haladnia - válaszolta Bill Barnett. - És az egyik irány éppen olyan valószínû, mint a másik.
- De én mégis nagyon furcsának tartom - ismételte a csökönyös ír -, hogy pontosan megcélozta a Napot.
Alexandrov, aki éppen azzal foglalkozott, hogy az egyik titkárnõt a térdére ültesse, abbahagyta kísérleteit.
- Átkozottul fura - jelentette ki. - De sok minden átkozottul fura. Átkozottul fura, hogy a Hold akkorának látszik, mint a Nap. Átkozottul fura az is, hogy itt vagyok, ugyi?
- Átkozott pech - mormolta a titkárnõ.
Néhány percnyi összefüggéstelen vita után felállt Yvette Hedelfort és a gyülekezethez fordult.
- Bajban vagyok - mondta.
Általános derültség. - Átkozottul fura, ugyi? kiáltotta egy hang.
- Nem olyan bajra gondolok - folytatta a lány. Másféle bajról beszélek. Dr. Marlowe azt mondja, hogy a Felhõ anyaga hidrogén. A mérések szerint a Felhõ belsejének sûrûsége valamivel nagyobb, mint köbcentiméterenként 10-10 gramm. Kiszámítottam, hogy amennyiben a Föld körülbelül egy hónapig ebben a felhõben mozog, akkor a hidrogén hozzáadódik atmoszféránkhoz, ami azt jelenti, hogy a Föld minden négyzetcentiméterén 100 grammal növekszik a légnyomás. Helyes ez a számítás?
A megjegyzést sûrû csönd követte, értelmét is csak néhány tudós fogta fel, de õk is lassan.
- Jó lesz utánaszámolni - motyogta Weichart. Papírt húzott maga elé, és körülbelül öt percig számolt.
- Azt hiszem, helyes - mondta lassan.
Az értekezlet szinte szó nélkül feloszlott. Parkinson Marlowe-hoz lépett.
- De hát mit jelent mindez, dr. Marlowe?
- Uram isten, hát nem érti? Azt jelenti, hogy éppen elég hidrogén érkezik a Föld atmoszférájába, hogy az oxigénnel vegyüljön. A hidrogén és az oxigén kémiai vegyülete erõsen labilis. Az egész atmoszféra az égig fog robbanni. És ezt egy nõ vette észre.

(Fred Hoyle: The black cloud)

#159 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 13:27

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 11:52

Nevl: gyűrűk úra, és az eragorn alap. :) Elöbbi jó volt a film is, de a könyvhöz képest gyatra, az eragorn megfilmesített verziója hatalmas szégyen volt.

Hupsz a LotR lemaradt, többször kiolvasva (asszem elsőre 2.5 nap alatt végigolvastam a 3 kötetet) :)

Eragon... na ezzel gondban vagyok, nagy kedvencem mitológiai lények közül a sárkány és ezért vártam a filmet, de iszonyat csalódás volt. A könyv ezekszerint nem az a gyermeteg, B kategóriás eksön cucc?

#160 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 13:32

Thx a tippeket srácok, asszem lesz mit beszerezni :)

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.