idézet:
Eredetileg joe39 írta:
sokan nem értették meg.
tény, ha valaki úgy nézte a filmet, hogy nem olvasta a könyvet, nem tudhatta, mit lát.[/quote]
Ami azért is érdekes, mert előbb volt a film
------------------
Aki mer.....
annál van a kanál!
Filmajánló
#81 Guest_lameXpert_*
Elküldve: 2001. 12. 15. 23:46
#82 Guest_lameXpert_*
Elküldve: 2001. 12. 15. 23:51
- Szabó István - Álmodozások kora
Szabó István - Apa
Szabó István - Budapesti mesék
Szabó István - Mephisto I-II.
Szabó István - Redl ezredes I-II.
------------------
Aki mer.....
annál van a kanál!
#83 Guest_Integer_*
Elküldve: 2001. 12. 15. 23:52
idézet:
Eredetileg lameXpert írta:
[/quote]
Igen? Na, látod, szégyen ide vagy oda, ezt nem is tudtam.
#84 Guest_joe39_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 00:03
idézet:
[/quote]
nem mondod komolyan.
könyv 1968
film 1969
#85 Guest_Integer_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 00:07
idézet:
Eredetileg joe39 írta:
nem mondod komolyan.
könyv 1968
film 1969[/quote]
Film 1968!
#86 Guest_Integer_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 00:12
idézet:
1964-ben Stanley Kubrikkal együtt egy forgatókönyvet kezdtek írni. Négy évvel később elkészült a nagyszerű alkotás, a 2001: Űrodisszeia.
Clarke leghíresebb műve minden bizonnyal a 2001: Űrodisszeia, mely az általános írói gyakorlattól eltérő módon először forgatókönyv formájában készült el, és csak utána írta át regénnyé. [/quote]
Így már ezt is tudjuk!
[Ezt a hozzászólást Integer szerkesztette (2001. December 16.).]
#87 Guest_joe39_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 00:32
mégtöbb helyen 68-asnak, bocs.
The original concept came from the Arthur C. Clarke short story "The Sentinel". Stanley Kubrick and Arthur.C.Clarke wrote the original screenplay for 2001:A Space Odyssey. Arthur C. Clarke went away to turn the screenplay into the 2001 novel, and when Stanley Kubrick began filming changed the shooting script, and in addition removed many entire scenes from the film in the editing. Editing was allegedly done in part on the QE2 on his way to the Hollywood Premier of 2001 (Stanley Kubrick will not travel by air).
#88 Guest_joe39_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 00:38
Production began in England in December of 1965. By May of 1966 the live action scenes were finished and the crew spent the next year and a half filming the special effects. Originally budgeted at $6 million, mastering the 205 special effects shots pushed the final cost of the film to $10.5 million.
#89 Guest_lameXpert_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 02:53
Jesus Christ Superstar
------------------
Aki mer.....
annál van a kanál!
#91 Guest_Integer_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 02:59
idézet:
Jesus Christ Superstar
[/quote]
Hmmm!![]()
idézet:
Eredetileg Wick írta:
Pink Floyd: The Wall [/quote]
Hmmm!![]()
#92 Guest_Ducika_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 03:04
idézet:
SOSE HALUNK MEG, 1992
r: Koltai Róbert, f: Nógrádi Gábor, Koltai Róbert, o: Halász Gábor, z: Dés László, ének: Presser Gábor, l: Pauer Stúdió, dsz: Bereményi Géza, ének: Presser Gábor, gyc: Hunnia Stúdió, Magic Média, sz: szí, ho: 2565 m, 95 perc, sze: Koltai Róbert (Gyuszi bácsi), Szabados Mihály (Imi), Máté Gábor (Imre), Kathleen Gáti (Nusika), Jordán Tamás (Boldi, a könyvügynök), Csákányi László (Deutsch bácsi), Lukáts Andor (pap).
Tordai Imre színész munkája végeztével rohan az ügetőre. Szokás szerint veszít, de hirtelen felidéződik benne a kamaszkora, amikor Gyuszi bácsival egyszer rengeteg pénzt nyertek. Vásározó vállfaárus nagybátyja vitte először lóversenyre, vidékre, vásárba, ő ismertette meg vele a szabadság, a nők, az élet ízeit néhány szertelen, furcsa nap alatt a hatvanas évek elején. A lóverseny volt Gyuszi bácsi számára a legfontosabb — a kötetlenség és a nők mellett —, de életének ezt az utolsó, nagy nyereményt hozó lóversenyét nem élte túl. Mégis: sose hal meg az, akire így emlékeznek.
[/quote]
#93 Guest_keselyuu_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 04:38
------------------
...a keselyű él...
#94 Guest_lameXpert_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 04:51
Ryan közlegény megmentése
------------------
Protekciós:
Ha bajban vagyok, legalább...
a harang biztos szól értem
#95 Guest_Ducika_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 05:13
[url="http://"http://www.szeged.hu/helytortenet/betyarok/index.shtm"]Összevonja szemöldökét[/url]
#96 Guest_lameXpert_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 09:17
idézet:
Eredetileg Ducika írta:
.......Összevonja szemöldökét[/URL][/quote]
öööööö......... bakfitty
------------------
Protekciós:
Ha bajban vagyok, legalább...
a harang biztos szól értem
#97 Guest_Ducika_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 10:22
idézet:
öööööö......... bakfitty
[/quote]
öööööö....... Rózsa Sándor, de nem találtam a filmről semmit, pardon sömmit, lehet, nem is baj...![]()
#98 Guest_Erasmus_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 13:05
, de szerintem minden későbbi Kádár-éra nosztalgia (beleértve a Koltai filmjeit is) ennek köpönyegéből bújt elő... 
lameX: a Megáll az idő valóban király, nekem hirtelen (meg még azután sem) nem jutott eszembe a címe, köszi, hogy felhoztad.
Ez egyébként kicsit off lesz, de én úgy érzem, hogy a Bereményinek nem tett jót a rendszerváltás. Ez a Hídember projekt számomra már-már árulással egyenlő. Valahol persze érthető, hogy ezek a korábban alapvetően ellenzéki beállítottságú írók (mint pl. Esterházy is) kicsit talajt és témát vesztettek a rendszerváltozás után, de ez az állami Hídember, ez azért fáj...
Nem tudom, ki emlékszik Spielberg első filmjeinek egyikére, a Párbajra. [url="http://"http://members.tripod.com/~DavidMann/main.html"]Egy gagyi oldal a filmről[/url]. Szerintem zseniális.
üdv,
Erasmus

[Ezt a hozzászólást Erasmus szerkesztette (2001. December 16.).]
#99 Guest_Ducika_*
Elküldve: 2001. 12. 16. 13:15
idézet:
Szindbád
színes magyar film, 90 perc, készült 1971-ben
rendezte: Huszárik Zoltán
operatőr: Sára Sándor
vágó: Morell Mihály
főszereplők: Latinovits Zoltán, Ruttkai Éva