HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#121 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 12. 09:45

idézet:
Ezt írta Drummaster:

... a franc tudja, hogy a Galaxis milliárdnyi bolygóján mi folyik...

[ 2003. augusztus 12.: Drummaster szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Így van, viszont magának a bolygórendszernek a kialakulásához is idő kell, no meg utána nem árt a stabil bolygópálya, mert egy szeszélyesen változó pálya szeszélyes viszonyokat teremt a bolygón, ami valószínűleg nem kedvez az élet kialakulásának, legyen az bármilyen típusú.
Ha csak a kistömegű csillagokkal (belőlük van a több) és stabil pályákkal számolunk, akkor is rengeteg helyen kialakulhatott az élet a Világegyetemben. Persze amikor valószínűségekről beszélünk, csakis a földi élethez hasonló élet kialakulásáról beszélhetünk, miután, mint mondtam, semmilyen mást nem ismerünk. Azonkívül az (értelmes) élet kialakulásának esélyét megbecsülni még csak közelítő pontoságal sem tudjuk, annyi a bizonytalan tényező. Jó példa erre a híres Drake-formula, ahol a paraméterek szélsőségeit behelyettesítve kijöhet százmillió értelmes civilizáció a Tejútrendszerben, meg kijöhet nulla is (azaz egy ugye mégiscsak van). Én azért bizakodó vagyok. :)
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#122 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 08. 12. 10:02

idézet:
Ezt írta Thrawn:
....., ahol a paraméterek szélsőségeit behelyettesítve kijöhet százmillió értelmes civilizáció a Tejútrendszerben, meg kijöhet nulla is (azaz egy ugye mégiscsak van).[/quote]

Legalábbis reméljük :)
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#123 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 10:05

idézet:
Ezt írta Salgó Béla:

[/quote]

Na igen. Lehet, hogy önhitten fogalmaztam? :confused: :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#124 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 10:13

idézet:
Ezt írta Salgó Béla:

[/quote]

Bízzunk benne. :)

Egyébként visszatérve egy pillanatra a Tunguz-témához, valóban elhamarkodottan nyilatkoztam a fényjelenséggel kapcsolatban, és az általad idézett cikk is érdekes.

#125 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 08. 12. 11:04

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Egyébként visszatérve egy pillanatra a Tunguz-témához, valóban elhamarkodottan nyilatkoztam a fényjelenséggel kapcsolatban, és az általad idézett cikk is érdekes.
[/quote]

Fátyol(felhő) reá..... :)
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#126 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 15:11

Hi!

Láttátok a Mars mentőexpedíciót?

Érdekes film volt. Ennek a forgatására hívtak valami Nasa szakértőt, aki elrohant és katonákkal tért vissza, hogy honnan szivárogtak ki a titkos új műszaki eszközök, amik a filmben vannak (nem, nem az SW topicban látható falra szerelt mobil rackról van szó :))

Vagy az Abyss (Mélység titka) is jó volt, ha valaki éppen a békés UFO-kat hiányolja, sörték-csápok nélkül. :)
Igaz, azok USO-k voltak?

Üdv!
Asztalravissza!

#127 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 16:38

idézet:
Ezt írta Dzsano:
Hi!

Vagy az Abyss (Mélység titka) is jó volt, ha valaki éppen a békés UFO-kat hiányolja, sörték-csápok nélkül. :)
Igaz, azok USO-k voltak?

Üdv!
[/quote]

:)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#128 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 00:46

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Érdeklődés van, pénz nincs. Jelenleg, bárhogy is igyekeznek a többiek, két ország jöhet(ne) számításba, Oroszország és USA. Az orosz gazdasági helyzetről nem kell sokat beszélni, katasztrofális, az alaposan összezsugorodott űrprogramjukhoz is koldulják a pénzt (űrtúrizmus). Az NASA is anyagi gondokkal küzd, a takarékossági intézkedések kudarcot vallottak, az ISS-be dől a pénz (szvsz indokolatlanul sok), másra nem nagyon jut. A kongresszus meg szűkmarkú. Állami forrásból nem is várható több, a magántőke pedig nem nagyon akar bekapcsolódni a szigorúan véve tudományos programokba, mert egy fitying haszna sincs belőle. A tőkét nem érdekli, hogy van-e folyékony vízből álló óceán az Europa holdon, akkor érdekelné, ha abból profitálni is tudna. Ami gőzerővel megy, az a telekommunikáció. Abból van haszon, lődözik is felfelé a távközlési holdakat serényen.
Ennyi az egész, nem kell nyakatekert elméleteket gyártani a hanyatló tudományos űrtevékenység magyarázatához.
[/quote]

Na igen, erről beszéltem. Nincs pénz rá, mert (látszólag) LESZARJÁK!
Ha IGAZÁN, NYILTAN érdekelné a gazdasági hatalmakat a kérdés, akkor nem azt kellene látnunk hogy néha pár idióta "kisautót" felküldenek a Marsra, amelyek csoda ha elérik a céljukat... Egyszerüen röhejes ez az egész.

Arra lennék kiváncsi hogy igazából hol is tartunk, mert az rohadtélet hogy nem itt.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#129 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 00:49

az elözö volt az 1000.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#130 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 21:24

idézet:
Ezt írta Valdy:
az elözö volt az 1000.[/quote]

Ezért kapsz egy kcs-t /off-vége :D :D :D
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#131 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 00:07

idézet:
Ezt írta Socket370:

Ezért kapsz egy kcs-t /off-vége :D :D :D
[/quote]

:D THX! :D

#132 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 03. 21:24

idézet:
Ezt írta Valdy:

:D THX! :D
[/quote]

up

#133 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 21:08

idézet:
Ezt írta Socket370:

up
[/quote]

Hali

Vagyok, vagyok... :)

--------------
Hali UFO

#134 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 10:06

idézet:
Ezt írta ufonauta:

Hali

Vagyok, vagyok... :)

--------------
Hali UFO
[/quote]

ok ;)

#135 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 08. 15:51

Ki látta 2-nappal ezelött a tv2-ön éjszaka azt az ufós dokumentumfilmet, hihetetlen volt az amit az az ürhajos vett föl. :eek:

#136 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 08. 20:27

idézet:
Ezt írta Socket370:
Ki látta 2-nappal ezelött a tv2-ön éjszaka azt az ufós dokumentumfilmet, hihetetlen volt az amit az az ürhajos vett föl. :eek:[/quote]

Mesélj, mi volt benne? Én nem láttam, mert az a csatorna (a szomszédjával együtt) nincs benne abban a kb. öt adóban amiket nézni szoktam :p

#137 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 08. 21:34

Biztosan vannak köztünk földönkívüliek , mert ennyi hülye nem születhetett egy bolygón.Nézz csak körül egyszer az utcán....
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#138 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 08. 22:24

idézet:
Ezt írta Rive:

Az elsődleges probléma az, hogy minden további vizsgálat nélkül alkalmazod a genetikában használt terminusokat nem genetikai jellegű tényezők evolúciójára, holott ezekre néha igen eltérő törvények vonatkoznak.
Az általad hozott példák esetében pont jól elcsíphető néhány ezáltal okozott probléma: a fanatizmus önmagában 'csak' lelkiállapot, így a megjelenése nem szükségszerűen kötődik eszmei elődökhöz. Sőt, a gazdaszervezet leírását sem tartalmazza - semmilyen szinten. Sőt, tetszőleges eszmével kapcsolatban jelentkezhet...
[/quote]
A genetikai terminusok nagy része nagyszerűen működik a kulturális evolúcióban is, sőt néha külön sem lehet választani a kettőt.

[url="http://"http://www.typotex.hu/book/p_0002.htm"]Steven Pinker: A nyelvi ösztön[/url]

Abban igazad van, hogy néha meglehetősen eltérő a biológiai és kulturális evolúció, de az egyetemes darwinizmus variáció-szelekció-retenció hármastörvénye minden replikátorra szükségszerűen igaz.

A fanatizmus szükségszerűen eszméhez kötődik. Mutass példát nekem eszme nélküli fanatizmusra.

A fanatizmus alapjául szolgáló mémplex pedig nagyszerűen leírja a gazdájának a viselkedését.
idézet:

Egy populáció számára határozottan előnyös, ha genetikai állománya heterogén, változatos. Vannak esetek, amikor a 'jobb' - esetlegesen csak: erőszakosabb - génállomány elterjedésének a génállomány heterogenitását védő mechanizmusok szabnak határt.
[/quote]
Ez igaz.
idézet:

Na, ez tipikusan egy olyanfajta szűklátókörű, egyoldalú evolucionalista megközelítés, amitől egy tudós fejreáll.
[/quote]
Az evolúcióra elég sok bizonyíték gyűlt már össze, és a mai tudományok és technikák nagy része ki sem fejlődhetett volna ha nincs evolúcióelmélet.
idézet:

Alapvető probléma például, hogy az evolúciós mechanizmusok tanpéldái kifejezetten csak és kizárólag tanpéldák, nem többek - ráadásul csakis a genetika körén belülről.
[/quote]
A tanpéldáknak miknek kéne lenniük?

Nem csak a genetika körén belül. Arról nem tehetek, hogy téged nem érdekel a kulturális evolúció.
idézet:

Az élet meg egy kicsit másképp működik. Példának okáért elég sokat küszködtek a tudósok azzal, hogy meghatározzák: vajon mennyire determináns az ember esetén a nem genetikai alapú átöröklés. Például, a petesejtek felépítése, fehérjéi által átvitt információk. Ja, meg a hormonális imprinting, meg a mitokondriális DNS, meg az Y kromoszóma, meg a retrovírusok, meg a prionok, meg az immunrendszer tanulása az anyaméhben és az első pár évben, meg még párszáz dolog, amiről fogalmunk sincs.
[/quote]
Egyre többet és többet tudunk ezekről a dolgokról. Te melyikük működésével nem vagy tisztában?
idézet:

Ezeket próbálod meg belegyömöszölni a genetika fogalomkörébe. Nem megy - nem mehet. A genetikai állományunk korántsem elegendő a gazdaszervezet leírásához - már biokémiai szinten sem.
[/quote]
Nem próbálom én belegyömöszölni őket sehova. A tudományok közötti határvonal egy mesterséges valami, csupán célszerűségből alkalmazzuk.

A genetikai kód nem elég magában. Persze hogy nem. Kell hozzá petesejt (hardver), amit felépít és megfelelő környezet, amiben működőképes a program.
idézet:

A másik oldalról, a 'mémek' felől tekintve: elég alapvető információ, hogy mindaz, ami a tudatunk felszínén megjelenik, csupán a teljes elménk, énünk egy kicsinyke részlete, ami semmiképpen sem képes leírni a teljességet - ráadául a teljesség működése szempontjából is jóval kevésbé determináns, mint azt szeretnénk.
Ezek után a 'mémek' definiálásához felhozott példák oly mértékben szegényesek és egyoldalúak, hogy egy kizárólagos 'csupán másológépek vagyunk' kijelentés alapjának mindenképpen botrányosan kevesek.
[/quote]
Nem tudom mit akarsz ezzel a "teljességgel". Szerintem soha nem fogjuk teljesen megérteni azt, hogy pontosan hogyan gondolkodunk.

[url="http://"http://www.typotex.hu/book/m_0001.htm"]Douglas Hofstadter: Gödel, Escher, Bach[/url]

A másológépes mondatom helyesen: "Csupán másoló- és rekombináló gépek vagyunk"

A mémekkel kapcsolatban meg Daniel Dennett, Susan Blackmore, és Richard Brodie műveit tudom ajánani.
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#139 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 08. 23:45

idézet:
Ezt írta NeoPampalini:

Mesélj, mi volt benne? Én nem láttam, mert az a csatorna (a szomszédjával együtt) nincs benne abban a kb. öt adóban amiket nézni szoktam :p
[/quote]

Sok minden, meglepő érdekességek....
idézet:
Biztosan vannak köztünk földönkívüliek , mert ennyi hülye nem születhetett egy bolygón.Nézz csak körül egyszer az utcán....[/quote] :)

#140 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 18:20

up