Idézet: hkpk - Dátum: 2011. 12. 16. 20:48
A 80-as évek elején hasonló téma volt, persze, a mai gólyák erről nem tudhatnak.
Nyomták a sódert az indiai levitáló dervisekről, ill. a tibeti szerzetesekről. Voltak akik annyira komolyan vették, hogy le volt kamerázva, és TV-ben is bemutatták. És igen, eljutott egészen ide a felvétel, TV-ben lement, és még mindig levitációnak állították a dolgot. Egy sportcsarnokban hosszú futószőnyeg végén ültek lótusz ülésben a dervisek a tömeg előtt, majd felszálltak, és apró röptékben elröpködtek a futószőnyeg másik végéig. Nekem, meg mindenki másnak aki látta teljesen úgy tűnt, hogy ugrabugrálnak. A gyorsulásuk, a levegőben töltött idő, a földet érés módja (sebessége), a mozgás íve mint teljesen megfelelt a szökdécselés műveletének. Teljesen olyan volt, mint amikor hülyének nézik az embert...

Erre nem emlékszem.
Van egy ismerősöm, ő meg valami gyűlésekre jár, pontosan nem tudom, hogy mi, de ilyenek vannak, hogy néha eljön hozzájuk egy-két "szent ember" vagy mi a túró, és ilyeneket csinálnak, hogy a levegőből/semmiből/energiából teremtenek apró köveket, kavicsokat, amiknek állítólag gyógyító erejük van; vagy látszólag a semmiből hamut szór a kezével egy ipse, meg ilyenek.
Egyszer mondtam neki, hogy átverés az egész, de annyira ellenkezett, hogy nem lehet szóval meggyőzni, én meg nem erőlködtem inkább. Csak néztem és csodálkoztam, hogy XXI. században így elhiszi valaki a szemfényvesztést, mint a sötét középkorban ...