HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#481 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 02. 12:08

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 12:17

Földönkívüli egy frászt, az egy gatyás majom, ingben és kalapban  :omg: :nevet2:

Tükörből fényképezve....  :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#482 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 03. 00:17

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 10:17

Földönkívüli egy frászt, az egy gatyás majom, ingben és kalapban  :omg:  :nevet2:

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 11:08

Tükörből fényképezve....  :)

hát ez kész!  "gatyás majom!!!"      :nevet:  :nevet:  :nevet:

:respect:
. . .

#483 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:42

Idézet: Dorien - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 22:27

Sorry, valószínűleg félreérthető voltam. Az előző postokban az általunk küldött üzeneteket értettem SETI-n, mert nagyon elmentünk abba az irányba. Persze tévesen fogalmaztam. Amúgy arról mi a véleményed?

A rádiós jelfigyelés jelentősége valószínűleg az, amit írtál. Nem feltétlenül a kapcsolatfelvétel, hanem csupán maga az információ, hogy nem egyedül mi vagyunk az egyetlen értelmes faj az univerzumban elősegítené, hogy az emberek nagy része kapjon egy jó nagy pofont, ami először életükben elgondolkodtatná őket azon, hogy talán téves az a világkép, hogy mi vagyunk a teremtés koronái. Nehéz megjósolni, hogy milyen hatásai lennének ennek az eseménynek, de bízom benne, hogy hamarosan megtudjuk a választ.

Sorry, kissé elmaradtam. Szóval bár a SETI@home projekt passzív, teljesen nyilvánvaló, hogy nekünk is sugározni kellene nagyteljesítményű rádió- és optikai jeleket folyamatosan, hogy azok, akik hozzánk hasonlóan fülelnek, meghalljanak minket (mivel ugyanezt várjuk el másoktól is). A kommunikáció terén ráadásul várhatóan sokkal hamarabb lesz kvantumfizikia áttörés, mint "materiális" formában. Magyarán elképzelhető(?), hogy hipersugárzással sokkal "gyorsabban" sokkal "távolabb" tudunk "kiáltani".

Kis érdekesség az intergalaktikus kommunikációval kapcsolatban:

Idézet

Shostak worked on the SETI Institute's Project Phoenix, a just-finished search for extraterrestrial radio signals (they didn't hear any) that was the most comprehensive so far. Not involved in Rose's research, Shostak wrote recently that sending a barely detectable radio-based signal across 100 light-years and in all directions would require 100 billion watts of power. Translation: You'd have to focus the output of all American power planets to do the job.

A cikk  továbbá azt taglalja, hogy hatékonyabb és eredményesebb mélyűrszondákat küldözgetni, amelyek akár le is szállnak a megfelelő bolygókon.

#484 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:50

Idézet

Astronomers at the SETI@Home project have spoken up to dismiss suggestions that the project intercepted signals from an alien civilisation.

[...]

...Dan Wertheimer, the chief scientist on the SETI@Home project, as saying that the signal was the most interesting yet identified by the project. He remarked: "We're not jumping up and down, but we are continuing to observe it."

[..]

Wertheimer told ther BBC today that the idea of contact was "all hype and noise". "We have nothing that is unusual. It's all out of proportion," he said.

Idézet

More interestingly, the signal was first detected by two home computer users in Germany and the United States, following which SETI redirected Arecibo towards the source.

Nahát, ezért csináljuk.:)

#485 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 10:56

A mi üzenetünk

A Voyagereken elhelyezett üzenetben például gyermeksírás, kutyaugatás, nevetés hallható, valamint üdvözlet 55 nyelven, köztük magyarul is. A becsületes megtalálót 90 percnyi zenei egyveleg is szórakoztatatja majd. A lemezen Mozart Varázsfuvolájától a zairei pigmeusok és az ausztráliai bennszülöttek énekén át Chuck Berry Johnny B. Goode-jáig sok zeneműből szerepel részlet. Az ismeretlen hallgatóhoz szól majd Kurt Waldheim, aki a felbocsátás idején az ENSZ főtitkára volt, és Jimmy Carter, az Egyesült Államok akkori elnöke is.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#486 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:21

Idézet: special - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 11:42

Sorry, kissé elmaradtam. Szóval bár a SETI@home projekt passzív, teljesen nyilvánvaló, hogy nekünk is sugározni kellene nagyteljesítményű rádió- és optikai jeleket folyamatosan, hogy azok, akik hozzánk hasonlóan fülelnek, meghalljanak minket (mivel ugyanezt várjuk el másoktól is). A kommunikáció terén ráadásul várhatóan sokkal hamarabb lesz kvantumfizikia áttörés, mint "materiális" formában. Magyarán elképzelhető(?), hogy hipersugárzással sokkal "gyorsabban" sokkal "távolabb" tudunk "kiáltani".

Kis érdekesség az intergalaktikus kommunikációval kapcsolatban:

A cikk  továbbá azt taglalja, hogy hatékonyabb és eredményesebb mélyűrszondákat küldözgetni, amelyek akár le is szállnak a megfelelő bolygókon.

Már sugároztunk, igaz, csak egyszeri kísérlet volt. Az areciboi teleszkóppal küldtek jeleket az M13 gömbhalmaz felé. Sajna 22ezer fényévre van, a válaszra még várhatunk egy ideig. A jelsorozatból egy nagyon egyszerű képet lehet kirakni, csupán arra kell rájönni a fogadó oldalon, hogy a jelek száma két prímszám szorzata, értelemszerűen a két prímszám fogja meghatározni a sorok és oszlopok számát.
A jelsorozatott tesztelésképpen odaadták több kívülállónak is, meglepően sokan megfejtették az üzenetet.
Ez persze nem mond sokat, de hát csak embereken tudták tesztelni. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#487 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 13:48

Mit gondoltok, az UFO-s képekről? pl. egy családi képben a távolban egy fekete pont van? Szerintetek csak egy trükk mind az? És az UFO-s videókról? A régi WTC-s videót láttátok amikor helikopterből filmezték azt a fura tárgyat? Szerintetek az kamu?

#488 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 03. 18:49

Nem. Csak földönkívüli intelligencia által van kódolva, és senki nem tudta megfejteni. Különösen a fekete pontot - aka légyszar - a családi fényképen.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#489 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 02:27

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 19:49

Nem. Csak földönkívüli intelligencia által van kódolva, és senki nem tudta megfejteni. Különösen a fekete pontot - aka légyszar - a családi fényképen.

A legegyszerübb mindig ezzel - vagy hasonlóval - lerendezni az ügyet...  :rolleyes:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#490 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 04. 06:41

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 3:27

A legegyszerübb mindig ezzel - vagy hasonlóval - lerendezni az ügyet...  :rolleyes:

Tudod, én hajlandó vagyok alkalmazni az "ártatlanság vélelmét", csak akkor azt kellene tudomásulvenni, hogy büntetőjogról van szó. Mert egyéb esetekben annak kell bizonyítani, aki valamit el kíván érni.

Természetesen a szamárbőgés mindig könnyebb.  Kép
¤

#491 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 00:54

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 7:41

Tudod, én hajlandó vagyok alkalmazni az "ártatlanság vélelmét", csak akkor azt kellene tudomásulvenni, hogy büntetőjogról van szó. Mert egyéb esetekben annak kell bizonyítani, aki valamit el kíván érni.

Természetesen a szamárbőgés mindig könnyebb.  Kép

Most is - mint oly soxor - fogalmam sincs hogy miről beszélsz. De feltételezem, hogy ez nem a Te hibád hanem az enyém...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#492 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 16:19

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 1:54

Most is - mint oly soxor - fogalmam sincs hogy miről beszélsz. De feltételezem, hogy ez nem a Te hibád hanem az enyém...

Nyugi,nem vagy egyedül. A srác általában vagy kötekszik,vagy össze vissza beszél.  :cool:
Nem kell figyelni rá.

#493 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 05. 16:39

Idézet: bgabor - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 17:19

Nyugi,nem vagy egyedül. A srác általában vagy kötekszik,vagy össze vissza beszél.  :cool:
Nem kell figyelni rá.

Vagy mégis? :think:

#494 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 18:06

ááá, nem jól gondoljátok: azt csak az okosok értik, amit lamex mond, olyan mély tartalma van. :D

Szerkesztette: one 2004. 09. 05. 18:08 -kor

Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#495 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 18:11

Idézet: one - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 19:06

ááá, nem jól gondoljátok: azt csak az okosok értik, amit lamex mond, olyan mély tartalma van. :D

Vagy azok,akik annak képzelik magukat. :think:  :D

#496 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 18:17

neeem, neeem, tényleg okosnak kell lenni, hogy meglásd a mélyen elrejtett hülyeségeket :D
Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#497 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 18:24

Nem. Csak ne légy felületes, és gondolkozz a hozzászóláson! Én is úgy voltam először, mint Ti (kettő előző hozzászóló, még mielőtt megkapnám a támadást, hogymiszerint felsőbbrendű köcsög vagyok - ugye, 'Sziget' topic :lol: ), aztán beleéreztem a stílusba. Nem hangoztattam, hogy lusta vagyok asszociálni, hanem csendben eltettem magamnak a dolgokat, fejben. Aztán kibukott a stílus és a jelentés. Nagyon 'finom'.

Persze, ha nem igényled és egyszerűbb csordába verődve fikkantani egyet? :think: Ez a Te bajod. :p

#498 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 18:44

Idézet: Omega - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 19:24

Nem. Csak ne légy felületes, és gondolkozz a hozzászóláson! Én is úgy voltam először, mint Ti (kettő előző hozzászóló, még mielőtt megkapnám a támadást, hogymiszerint felsőbbrendű köcsög vagyok - ugye, 'Sziget' topic :lol: ), aztán beleéreztem a stílusba. Nem hangoztattam, hogy lusta vagyok asszociálni, hanem csendben eltettem magamnak a dolgokat, fejben. Aztán kibukott a stílus és a jelentés. Nagyon 'finom'.

Persze, ha nem igényled és egyszerűbb csordába verődve fikkantani egyet? :think: Ez a Te bajod. :p

Senki sem akart téged felsőbbrendű köcsögnek nevezni,ha neked bejönnek lame szemétségei,akkor áldásom rátok.  Ha neked ez 'finom',akkor jó étvágyat. :D

#499 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 18:56

Idézet: bgabor - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 19:44

Senki sem akart téged felsőbbrendű köcsögnek nevezni,ha neked bejönnek lame szemétségei,akkor áldásom rátok.  Ha neked ez 'finom',akkor jó étvágyat. :D

Olvasd el a hozzászólásomat mégegyszer...

#500 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 05. 21:08

Kép

Szerkesztette: lameXpert 2004. 09. 05. 21:10 -kor

¤

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.