HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#721 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:22

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 11:01

Kicsit átfogalmazva, még véletlenül sem oda küldik, ahol nagy valószínűséggel találhatnak valami értelmes életre utaló nyomot.
Mondjuk még akkor is ott lenne a szokásos képmanipuláció, amivel eltüntethenék a "nem oda való" dolgokat, csak ha ilyen helyre mennek, akkor lehet h elég sok képen kellene megcsinálni, így meg jóval kevesebben.

Kérdezem én: miért csinálnának ilyet? :think: Mi értelme lenne eltitkolni egy esetleges őskori földönkívüli civilizáció nyomait? Miért ilyen jó játék összeesküvés-elméleteket gyártani?

Szerinted hova fognak küldeni egy milliárd dolláros expedíciót? Egy furcsa metánszivárgáshoz, ami megválaszol pár kérdést, és biztos ott van, biztos lesz eredménye a kutatásnak, vagy egy kőrakáshoz, ahol TALÁN van valami nyom, ami ESETLEG egy földönkívüli civilizáció létezését bizonyítja?
Erőforráshiány és költségvetés-szigorítás van a NASA-nál is, csak olyan űrexpedíciókba mennek bele, ami a lehető legnagyobb százalékban sikerrel kecsegtet. Persze kalandosabb az összeesküvés-elmélet meg a kormányokon átívelő E.T.-eltusolási program, de nem árt más aspektusból is vizsgálni a dolgokat.

#722 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:04

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:22

Kérdezem én: miért csinálnának ilyet? :think: Mi értelme lenne eltitkolni egy esetleges őskori földönkívüli civilizáció nyomait? Miért ilyen jó játék összeesküvés-elméleteket gyártani?

Szerinted hova fognak küldeni egy milliárd dolláros expedíciót? Egy furcsa metánszivárgáshoz, ami megválaszol pár kérdést, és biztos ott van, biztos lesz eredménye a kutatásnak, vagy egy kőrakáshoz, ahol TALÁN van valami nyom, ami ESETLEG egy földönkívüli civilizáció létezését bizonyítja?
Erőforráshiány és költségvetés-szigorítás van a NASA-nál is, csak olyan űrexpedíciókba mennek bele, ami a lehető legnagyobb százalékban sikerrel kecsegtet. Persze kalandosabb az összeesküvés-elmélet meg a kormányokon átívelő E.T.-eltusolási program, de nem árt más aspektusból is vizsgálni a dolgokat.

Addig nem is fogják elmondani neked hogy találtak valamit, amíg meg nem ismerik, és ki nem aknázzák a benne lévő lehetőségeket.
Miért ilyen jó játék mindent elhinni amit mondanak/mutatnak?

Szerintem, ha van egy csöppnyi esélye h új fajt/civilizációt ismerhetünk meg, akkor az úgy lenne a normális hogy elsődleges prioritást élvezzen. Ugye most ebben az esetben ez nem áll fönn, miért? Egy szaros ki metánszivárgás vagy mi fontosabb lenne ennél? Nem hiszem....
Vagy csak igaz az amit írtam, mégpedig hogy már régóta tudnak róla, csak nem kötik az orrunkra :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#723 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:20

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 11:01

Kicsit átfogalmazva, még véletlenül sem oda küldik, ahol nagy valószínűséggel találhatnak valami értelmes életre utaló nyomot.
Mondjuk még akkor is ott lenne a szokásos képmanipuláció, amivel eltüntethenék a "nem oda való" dolgokat, csak ha ilyen helyre mennek, akkor lehet h elég sok képen kellene megcsinálni, így meg jóval kevesebben.

Talán azért nem küldenek az "Arc-hoz" marsjárót, mert már régebben bebizonyosodott, hogy midnössze fény és árny játéka keltett érzékcsalódás:

Kép

#724 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:24

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 2:48

Most nemrég elég népszerű volt ez a Marskutatásos téma (Spirit, egyéb)

Én azt nem értem, hogy miért a legeldugottabb, legszarabb helyekre küldik a marsjárót? Miért nem mondjuk a titokzatos Mars-arc közelébe, hogy megtudjuk, valoban építmény-e?

Egy ilyen expedíció célpontját két fő szempont alapján választják ki:
- biztonságos leszállóhely;
- tudományos szempontból érdekes helyszín.
A "marsi arc" a fentiek közül egyiket sem tudja. Ami érdekes lehet akár a marsi élet szempontjából is, az a két sarkköri vidék, ahol vízjég is található a felszínen, de ezekre a helyekre a "leesik a lufi és pattog" módszerrel meg nem lehet leszállni.

#725 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 24. 13:28

Idézet: snakekiller - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 14:20

Talán azért nem küldenek az "Arc-hoz" marsjárót, mert már régebben bebizonyosodott, hogy midnössze fény és árny játéka keltett érzékcsalódás:

Latod, ez az igazan dobbenetes benne... kepesek voltak ugy felepiteni, hogy csak bizonyos megvilagitasban es szogbol nezve arc... hol vagyunk mi ezektol.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#726 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:29

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 14:04

Szerintem, ha van egy csöppnyi esélye h új fajt/civilizációt ismerhetünk meg, akkor az úgy lenne a normális hogy elsődleges prioritást élvezzen. Ugye most ebben az esetben ez nem áll fönn, miért?

Szerintem, ha ezer forintért lehet normális minőségű húst venni, az lenne a normális, hogy senki sem veszi az ötszáz forintos Tesco-húst. Ez úgy általában nem áll fönn, miért?

Mert az emberek árérzékenyek. Nem keresnek eleget ahhoz, hogy mindenből a nagyobb hasznot hajtó, de jóval drágább cuccot vegyék. Ez nagyban ugyanígy működik. Baromi kevés pénz van, és ezt próbálják olyan dologra elkölteni, ami a legnagyobb valószínűséggel megéri az árát. A "szaros kis metánszivárgás" vizsgálata lehet, hogy egy kutatócsoport munkájában hatalmas előrelépést jelenthet, ezért ők is beszállnak az egység felszerelésének, a rakéta fellövésének és egyéb dolgoknak a költségébe. Egy másik kutatócsoport azokról az érdekes, sötétlila Mars-kövekről szeretne egy tömegspektroszkópos vizsgálatot, ezért ők is perkálnak. Ésatöbbi, ésatöbbi. És a kutatócsoportok nem saját zsebből fizetnek, hanem állami, támogatói pénzekhez nyúlnak.

Izgalmas dolog lenne felfedezni egy idegen civilizációt, de sajnos nem sok olyan ember van, aki ezt jelentős összegekkel megtámogatná. Ha a NASA (az a NASA, aki eléggé a szakadék szélén billeg, amióta lecsengett a nagy űrverseny, sorra vonják meg tőlük a támogatásokat, és a "civil" szponzorok is sorban lépnek vissza) megkapná érte a pénzét, odaküldenék a Mars-járót, hidd el.

#727 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:42

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 14:28

Latod, ez az igazan dobbenetes benne... kepesek voltak ugy felepiteni, hogy csak bizonyos megvilagitasban es szogbol nezve arc... hol vagyunk mi ezektol.

Samott

Világosan látszik hogy ez egy hegyes völgyes terület, ide őrültség lenne leszállni.

#728 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:44

Samott

:lol:

#729 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 24. 13:54

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 14:42

Világosan látszik hogy ez egy hegyes völgyes terület, ide őrültség lenne leszállni.

Persze, nem is ra kellene leszallni hanem melle... az ufok se a piramisokra, hanem mellejuk szalltak le.

Samott

ui: milyen szmajlit tegyek meg, hogy feltunjon, hogy csak poen az egesz? ;)
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#730 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 14:04

Samott

:nevet2: :up:

#731 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 17:23

Ezek is izgalmas kérdéseket vetnek fel.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#732 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 24. 17:34

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 18:23

Ezek is izgalmas kérdéseket vetnek fel.

Igen. Például, hogy ki mondta az Aranyi Lacinak az oldalán található hülyeségeket? Meg hogy miért nem verte agyon a családja, amikor erről tudomást szereztek?  :D

#733 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 24. 17:42

"Az egyik mellékelt felvételen egy emberi arcot ismerhetünk fel"

Egy fenét! Én egy hegyet látok. Ja persze nem látok olyat ami nincs mert nem képzelgek.

#734 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:00

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 18:34

Igen. Például, hogy ki mondta az Aranyi Lacinak az oldalán található hülyeségeket? Meg hogy miért nem verte agyon a családja, amikor erről tudomást szereztek?  :D

Ne bantsd Aranyi Lacit! En - hala Dextrosenak - a multheten fedeztem fel a "munkassagat"... mostanaban ramozdultam az aldokumentumfilmekre (Olajfalok, Az igazi Mao, Michael Moore teljes munkassaga) es azokbol okulva mondhatom neha zsenialis amit csinal.. muveszien vegyiti a valosagot a fikcioval (mondhatjuk ugy is, hogy a marhasaggal)... az ember olvassa a muveit, es kozben jar az agya: "igen, ezt en is igy tanultam", "nem, ez biztos marhasag"... minden reszlet kihivas hogy a jo kategoriaba keruljon. Mellesleg ha sci-fi-kent kezeled, egesz erdekes tud lenni... ;)

Samott

#735 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:04

"Mellesleg ha sci-fi-kent kezeled, egesz erdekes tud lenni"

Pont ez a baj hogy sokan valóságként kezelik hiába mondod hogy fikció.

#736 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:04

Szent szögek. Szent értékek.
Szentisten  :omg:
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#737 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:52

Most nemrég elég népszerű volt ez a Marskutatásos téma (Spirit, egyéb)

Én azt nem értem, hogy miért a legeldugottabb, legszarabb helyekre küldik a marsjárót? Miért nem mondjuk a titokzatos Mars-arc közelébe, hogy megtudjuk, valoban építmény-e?

Kép

Vagy miért nem ezekre a helyekre:

http://www.freeweb.h...i/mars/mars.htm
http://www.freeweb.h...ty/marscity.htm

Tudjuk ezen helyek pontos koordinátáit, ezek lennének csak az igazán izgalmas Mars expedíciók.

Aki nem látja egyértelműen hogy ez egy hegy mellete egy becsapódás kráterével, annak komoly baj van a szemével, vagy az agyával?

#738 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:34

Ugye a repulokok feher es voros villogo helyzetjelzok vannak, igaz? Es ha 1 folyamatosan ego feher lampa van plusz imbolyogva mozog es lassan? Tuti bizonyitek a zUfokra. Jonnek a zIdegenek! :D
(Najo, most komolyan... csak meglepodtem, mer eddig meg repcsiket csak feher es voros villogoval lattam.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#739 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:49

Idézet: Boba - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 21:34

Ugye a repulokok feher es voros villogo helyzetjelzok vannak, igaz? Es ha 1 folyamatosan ego feher lampa van plusz imbolyogva mozog es lassan? Tuti bizonyitek a zUfokra. Jonnek a zIdegenek! :D
(Najo, most komolyan... csak meglepodtem, mer eddig meg repcsiket csak feher es voros villogoval lattam.)

Ha felkapcsolja a reflektorát, akkor az biza fehér. Egyszer engem is becsapott egy repülő, pont szembe repült velem, nem látszott más, csak a reflektora. Már épp rohantam volna a kamerámért, mikor észbe kaptam... repülő b+...  :Đ

#740 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:50

Kép

"Ez a szokatlan kép talán az első azok közül, melyek azt ábrázolják, hogy vannak élőlények a Mars felszínén. Nagyobb, mint egy dinoszaurusz, a nyaka és a feje emlékeztet a bolhákéra vagy az atkákéra, melyeket jól ismerünk a kutyákból illetve a macskákból. Úgy tűnik, kötélvastagságú szőrzet fedi, mely hozzásegíti, hogy alkalmazkodni tudjon a bolygó alacsony hőmérsékletéhez."

Ki ez  faszi???????????????????????????????????????????????????????
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »