Idézet: BoGab - Dátum: 2011. 09. 07. 09:24
Akkor még egyszer. Te itt arról hadováltál nekünk, hogy a gondolatainkkal képesek vagyunk tárgyakat teremteni pszeudoanyagból.
Térjünk el a monitoros példától, mert faszság.
Művészkénk elképzel egy szobrot, meg akarja csinálni. Erre mit fog csinálni? Nem ül a fotelban és odaképzeli a tárgyat a szoba közepére, hanem fog egy szikladarabot vagy agyagot és megformázza a szobrot. Hol van itt a misztikum? A pszeudoanyag? A megvalósításhoz szüksége van az "evilági" részecskékből, atomokból, vegyületekből összeállt anyagra, amiből meg tudja formálni. A megvalósításnál nagyban befolyásolja a pillanatnyi érzelmi állapota, sőt mondhatjuk, hogy annak a kivetülése. De ebben számodra mi a misztikus? Ez kb középiskolás tananyag.
Eddig azt hangoztattad, hogy a gondolatainkkal és érzelmeinkkel képesek vagyunk a semmiből vagy éterből vagy pszeudoanyagból tárgyakat létrehozni. Aztán mutatsz egy monitort, amit legyártottak. Mit akarsz ezzel? Nem a gondolati és érzelmi töltést kérdőjelezzük meg (legalábbis én), hanem azt, hogy a semmiből lehet tárgyakat csinálni, mindenféle fizikai és/vagy vegyi folyamat nélkül. Mondjuk tudok olyan példát mondani, ahol a totális érzelemhiány látszódik a tervezésben. Nézz rá egy szürke panelházra.
Soha sem mondtam, hogy a mi Keretrendszerünkben a semmiből teremtünk. Hanem azt mondtam, hogy MINDEN fizikai forma, MINDEN tárgy ELŐSZÖR MENTÁLIS TÁRGY, AMIT fizikaivá materializálsz ALAPANYAGOK SEGÍTSÉGÉVEL!
De ettől függetlenül gondolatokból indul ki, gondolatok az ALAPOK, hiszen gondolatok nelkul el se tudnad kezdeni épiteni, csinalni amit akarsz!
De más dimenziokban egyáltalan nincs szükség közvetítő anyagokra!
A festőnek is először el kell képzelnie, mit fog lefesteni! éS CSAK AZUTAN TUD elkezdeni festeni!
Szerkesztette: Dextrose 2011. 09. 07. 13:41 -kor