HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1003
  • 1004
  • 1005
  • 1006
  • 1007
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#20081 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 12. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 10:11

Gondolom, már kétszer kitolta a Call of Duty Összest meg a Stalkert, és onnantól kezdve úgy érzi, hogy mindent megtapasztalt, ami emberileg lehetséges. :-) Az elméletet meg majd átülteti a gyakorlatba, az a legkisebb baj.

A béna csaj legalább edzett, meg futott és sportolt, mondom annak van értelme. Mutatta a felhalmozott élelmiszert is, de volt kis logikai hiba, kitalálta, hogy oaljválság, minden megáll, akkor el kell hagyni a várost. Persze ehhez 1 darab útvonal az adott, "felhalmozott" kaját viszont ott hagyja. Ami nekem egy kisebb bevásárlás, mert mutatott pár csomag tésztát és 6 darab fél literes ásványvizet, mondván kicsi a lakás. Város szélén eldugott egy autót, aminek nem volt akkora a tankja, hogy egy töltéssel átjusson a szomszéd államba :-D

Másik csóka mondta, ha nem lesz villany és akármi van, még nem kezdődik el a fosztogatás, jó eséllyel KP-val tud fizetni, így van nála egy adag kp, plusz a cserekereskedelmes apróságok. Ott már nem értettem mire jó kereskedésileg a házilag gyártott nyílhegy, de biztos igaza volt :-D
Make love not Wor.

#20082 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 12. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 12. 11:28

Másik csóka mondta, ha nem lesz villany és akármi van, még nem kezdődik el a fosztogatás, jó eséllyel KP-val tud fizetni, így van nála egy adag kp, plusz a cserekereskedelmes apróságok. Ott már nem értettem mire jó kereskedésileg a házilag gyártott nyílhegy, de biztos igaza volt :-D

Ja, végül meg lehet gyűjtögetni a Nuka-Cola kupakokat :Đ

#20083 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 01:12

A legjobb, amikor összepakol valaki ekkora távra magának 20 kg-t :omg:

Dext is így kezdte, ezért mondom, hogy lófasz, mert nem gyakorlatias. Menjen fel egyszer a hegyre és jöjjön le, vagy sátrazzon 1 hetet az erdőben, vagy a mittomén. Aztán írhat belőle dokumentációt. Első csapat legalább mindent kipróbált, azok jópofák voltak, még a kecskék is be voltak idomítva, parancsszóra 1 órán belül megrakták kajával a buszt, abban fekhelyek, sok víz, elég gázolaj, utánfutón meg húzták az állatfarmot. Puska csőre töltve, lövész helye kijelölve, gyakorlatban is tudta használni a, nem csak a CODból.
Make love not Wor.

#20084 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 12. 11:30

Puska csőre töltve, lövész helye kijelölve, gyakorlatban is tudta használni a, nem csak a CODból.

Épp ez a vicces, ha mindenki úgy áll hozzá, hogy márpedig lövöldözés lesz, akkor nyilván lövöldözés is lesz. :-) Sok geek inkább elrakná a puskákat, nem egyből a fejét akarná leszedni bárkinek, aki felbukkan a láthatáron, akkor akár lehetne is valami jóféle dolog a végén. Most hogy egy-két júzer elbohóckodik a puskával az üres mezőn, az még oké, ha meg beüt a krach, és minden bokorban zombiapokalipszis-filmeken nevelkedett lövész lesz csőre töltött puskával, akkor abból mészárlás lesz, nem civilizáció újjáépítése, még idegenek meg FEMA táborok se kellenek hozzá.

#20085 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 11:35

Épp ez a vicces, ha mindenki úgy áll hozzá, hogy márpedig lövöldözés lesz, akkor nyilván lövöldözés is lesz. :-)

Ez az ember a préri közepén lakott, arra készülve, mi lesz ha odaát a nagy nagy városban kihalnak. Márpedig aki ilyenkor közelít és Neked van kajád, az szerintem nem lesz éppen barátságos, így lehet lőni :-) Alapesetben védekezésre, aztán menekülésre készültek fel. Aki menekül azt kergetik, az is lőhet.

Másik csóka is mondta, ha egy focimeccset azzal "ünnepelnek", hogy szétverik a várost, akkor mi lenne egy földrengésnél? Káosz és kész, el kell hagyni valamerre a prérin keresztül, ahol önellát, bízván benne, hogy lesz még pár ilyen hülye akivel újra lehet kezdeni a civilizációt.
Make love not Wor.

#20086 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 10:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 12. 11:38

Ez az ember a préri közepén lakott, arra készülve, mi lesz ha odaát a nagy nagy városban kihalnak.

Jó, egyértelmű, hogy van az az egy-két júzer a százból, aki jogosan akar lövöldözni. A többi 99-ről meg messziről eldönteni, hogy balhézni jött vagy nem, focihuligánok sincsenek sokan, csak eléggé hangosak. Ellenben látod, Dex is arra készül, hogy megpakolja magát pisztolyszablyakésekkel, aztán ha valaki elvenné a haribó zacskóját, azt gyomrontolja macsétával, mert eddig csak olyat látott a filmekben, hogy van a magányos vándor, aki hullahegyeken áttrappolva egyedül menti meg a világot, aztán benne van a fejében, hogy ő a kiválasztott, akit évszázadokig emlegetnek, hogy a pusztaság hőse. Ez valahol érthető is, nyilván senki se a néger srác szerepébe képzeli bele magát, akinek csak annyi a dolga, hogy öt perccel a zombiapokalipszis kitörése után már legyen áldozat. Tíz ilyen júzert összeeresztve jó, ha egy túléli a szurkálást, közben meg tízen együtt akár összerakhatnának egy olyan stratégiát meg túlélőkészletet, amivel még ki is húznák pár hétig.

Az önellátással meg baromira sokra megy az ember, ha az első szembejövő úgy fogadja, hogy golyót küld a májába, mert célozni annyira még nem tud, hogy a fejét küldje meg, aztán ott hagyja az út szélén, hogy hadd döglődjön egy pár napig a saját hugyában-szarában. Az elmélet baromi okos, gyakorlatban meg szerintem annyira nem jó, ha mindenki magányos rambóként akar túlélni, pláne a városi júzerek, ahol az általuk ismert "tuti, elhagyatott helyek" igen könnyen túlzsúfolttá válnak, amikor kiderül, hogy a környékbeli hegyekből mindenki ismeri a turistautakat, meg azt a fasza lángosost.

#20087 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 11:50

Az elmélet baromi okos, gyakorlatban meg szerintem annyira nem jó, ha mindenki magányos rambóként akar túlélni, pláne a városi júzerek

Ezért tetszett az első banda, azok vidékiek voltak, tényleg a pusztába mentek volna, és viszonylag sokan voltak, adott feladatkörökkel. Csávó elég katonásra fogta a dolgot, de értelmesen találta ki. Ezért is sikerül nyűg esetén 1 órán belül elhagyni a "bázist", megfelelően felpakolva. Bár látom jobb javaslatod Neked sincs :-)
Make love not Wor.

#20088 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 11:35

Hoppá, október 12-én tényleg invázió lesz!

Invázió magyarul

Külföldi kontakta hiteles infója
Make love not Wor.

#20089 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 10:16

Dextrose-ék a Balázs showban:

Bazz, milyen komoly arccal adták elő! Szerintem a fiatalabb gyerek a szódásüveg szemüvegben, az Dex :Đ Félelmetes, hány garázsnyi kutatási anyaguk lehet, biztos ők is készülnek a 2012-es világvégére :-D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#20090 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 12. 11:28

A béna csaj legalább edzett, meg futott és sportolt, mondom annak van értelme. Mutatta a felhalmozott élelmiszert is, de volt kis logikai hiba, kitalálta, hogy oaljválság, minden megáll, akkor el kell hagyni a várost. Persze ehhez 1 darab útvonal az adott, "felhalmozott" kaját viszont ott hagyja. Ami nekem egy kisebb bevásárlás, mert mutatott pár csomag tésztát és 6 darab fél literes ásványvizet, mondván kicsi a lakás. Város szélén eldugott egy autót, aminek nem volt akkora a tankja, hogy egy töltéssel átjusson a szomszéd államba :-D

A tank nem nagy gond, csomagtartóba, hátsó ülés helyére jópár kanna, oszt' egy darabig elég lesz :)

Ja, erről jut eszembe, ismertem olyan csajt, aki ha valami akciós volt, akkor óriási készleteket vett belőle egy ~40 nm-es lakásba.
Igaz nem kajából, de pl. WC papírból, meg mosóporból, meg ilyesmikből annyi volt nála, hogy a lakásba alig lehetett járkálni a helyiségekben, szó szerint úgy lellett átküzdeni magamat a budipapírok között egy keskeny járaton. Mondtam is neki, ha az életben nem veszel budipapírt, akkor se használod el, ha 100 évig élsz még :)

Úgyhogy van menekülés tervem: ha kitör Dex balhéja, akkor hozzá megyek :) Kaja ugyan nincs, de a seggemet legalább lesz mibe törölnöm :D

#20091 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 11:59

Én olyan világvégére készülök, hogy csak nagymellű amazonhordák fogják járni a világot, szaporodási céllal. Szerintem ez is nagyon reális, és kutatni való.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#20092 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 12. 11:30

Dext is így kezdte, ezért mondom, hogy lófasz, mert nem gyakorlatias. Menjen fel egyszer a hegyre és jöjjön le, vagy sátrazzon 1 hetet az erdőben, vagy a mittomén. Aztán írhat belőle dokumentációt. Első csapat legalább mindent kipróbált, azok jópofák voltak, még a kecskék is be voltak idomítva, parancsszóra 1 órán belül megrakták kajával a buszt, abban fekhelyek, sok víz, elég gázolaj, utánfutón meg húzták az állatfarmot. Puska csőre töltve, lövész helye kijelölve, gyakorlatban is tudta használni a, nem csak a CODból.

Jaja.
Egyszer túrázós csajjal mentem valami éjszakai túrára, mert elhívott, hogy nézzem meg, kikkel szokott gyalogtúrázni.
Jött még rajtam kívül is pár új alak, na akik szoktak túrázni azok jöttek max. egy palack ásványvízzel meg egy tábla csokival, akik meg nem, azokból volt, aki tizeniksz kilós hátizsákkal.
Azt' mondom neki, ember, minek kell ahhoz tizenakárhány kilós csomag, hogy sétálsz 5-6 órát :img:

#20093 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 12:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 12. 12:21

Ezért tetszett az első banda, azok vidékiek voltak, tényleg a pusztába mentek volna, és viszonylag sokan voltak, adott feladatkörökkel. Csávó elég katonásra fogta a dolgot, de értelmesen találta ki.

Igen, ennek van értelme, normálisan megszervezett csapat, akik értik a dolgukat, nem magányos bolyongók, amik minden árnyékba belelőnek kettőt. Gondolom, ha már ilyen szervezettségre eljutottak, akkor azt is meg tudják oldani, hogy lövés előtt azért megkérdezzék, hogy mi a tököt akarsz. :-) Ilyen csapatot meg akár terepen is össze lehet rakni, ha mindenki félrerakja egy kicsit a magányos megmentő szerepkört, akkor hamar kiderülhet, hogy Józsi nagyon jól tud tüzet rakni, Pisti fogott már harminc kilós harcsát zsebpecával, Peti meg ha nagyon sok stressz éri, akkor megszelesedik, úgyhogy őt annyira nem kéne terhelni, de háború esetén jó lesz túsznak. Ugyanez már elég megerőltető feladat, ha öt perccel azelőtt mindenki szitává lődözte meg szurkálta egymást.

Szerkesztette: debaj 2012. 09. 12. 12:08 -kor

#20094 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 12:06

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 11:35

Épp ez a vicces, ha mindenki úgy áll hozzá, hogy márpedig lövöldözés lesz, akkor nyilván lövöldözés is lesz. :-) Sok geek inkább elrakná a puskákat, nem egyből a fejét akarná leszedni bárkinek, aki felbukkan a láthatáron, akkor akár lehetne is valami jóféle dolog a végén. Most hogy egy-két júzer elbohóckodik a puskával az üres mezőn, az még oké, ha meg beüt a krach, és minden bokorban zombiapokalipszis-filmeken nevelkedett lövész lesz csőre töltött puskával, akkor abból mészárlás lesz, nem civilizáció újjáépítése, még idegenek meg FEMA táborok se kellenek hozzá.

Azért csak jó, ha felkészülsz, hogy ellenséges szándékkal jönnek páran, akár simán többszörös túlerőben.
Fosztogatók, cigányok, stb ...

Persze nem kell mindenkit lelőni, akit meglátsz. De még a mostani életben is mik előfordulnak, képzeld el akkor ezt ha anarchia tör ki, minden rögtön hatványozódik.

#20095 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 13:06

Azért csak jó, ha felkészülsz, hogy ellenséges szándékkal jönnek páran, akár simán többszörös túlerőben.

És az a felkészülés, hogy felszerelkezel olyan arzenállal, amit kezelni se tudsz, meg húsz tonna olyan cuccal, amiből 19 tonnának semmi értelme, aztán majd lesz valahogy? Ha a cigányok jönnek, azt észreveszed időben anélkül is, hogy mindenkit gyomron szúrnál, aki nagyjából arra néz, amerre te vagy.

#20096 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 13:10

És az a felkészülés, hogy felszerelkezel olyan arzenállal, amit kezelni se tudsz, meg húsz tonna olyan cuccal, amiből 19 tonnának semmi értelme, aztán majd lesz valahogy? Ha a cigányok jönnek, azt észreveszed időben anélkül is, hogy mindenkit gyomron szúrnál, aki nagyjából arra néz, amerre te vagy.

Dehogy, csak azt szúrnám gyomron, aki a Dex táskáját akarja elvenni :Đ

Persze, ez értelmetlen hülyeség.
Minden ésszel csinálva lehet csak jó. Meg ha az ember ismeri a korlátait, nem az, hogy napi nyócszáz km-t fogok tudni tekerni, mert a szobában ülve úgy érzem, hogy menne. Meg hogy majd az erdőben kinyírok mindenkit, aki megtámad, mert sok emberre sok ellenfeles stratégiát találok ki, kevés emberre meg kevés ellenfeleset. Hülyeség.

Egyébként olyan nincs, hogy mindenre felkészülök. Főképp házilag, hobbi túlélésből.

#20097 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 13:18

Minden ésszel csinálva lehet csak jó.

Na, nekem az itt-ott felbukkanó fórumos/blogos/fészbukos hobbitúlélők elméleteiből legtöbbször pont ez hiányzik. :-) Az ésszel csinálás, meg a belegondolás. Öt perc alatt összeraknak egy jó sztorit, aztán onnantól kezdve úgy kapaszkodnak belé, mintha az lenne a tervek terve.

Kicsit olyan ez, mint az a pár csalódott gólya villanykaron, aki azért jön infóra, mert egyrészt nagyon szeret játszani a gépen, másrészt a Borzasztó Károly Szakközépiskolában sikerült egy négyes középszintű matekérettségit összehoznia, aztán az egyetemen meg kiderül, hogy nem a kóll of djuti ötöt kezdi el kódolni az első órán, hanem az elkövetkezendő x évben leginkább hülyénél hülyébb matematikai problémákat kell kibogoznia.

Szerkesztette: debaj 2012. 09. 12. 12:25 -kor

#20098 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 12:47

Na igen.
De az ilyen általában nem is tudja, mi akar lenni.
Ha a játékírás iránt érdeklődne legalább kicsit, akkor sejtené, hogy nem első évben fog CoD nyócat írni.
Meg ha kicsit a sulinak is utánajárna, akkor látná, hogy na itt mit is oktatnak, meg milyen szinten, és jó-e ez nekem ... de nekem is van nem egy ismerősöm, aki csak jelentkezett valahova, aztán mikor elkezdett járni is, akkor édesányám, én nem ilyen lovat akartam ...
De ez is inkább csak erre a mai (de)generációra jellemző, 20-30 éve még nem volt ilyesmi.

Vagy év elején, vizsgaidőszak, haver reggel szól, hogy segítsek már, mert aznap vizsga ... mutogatja a feladataokat, fizikai, váltakozó áram.
Azt még megértem valamilyen szinten, ha egy faladatot nem tud kiszámolni, mert jó, nem arra jár az esze (bár akkor minek ment műszaki irányba), na mindegy. De hogy van egy A4-es oldalon kb. 20 kis kérdés és 1 soros válasz, hogy "Mi az áram?", meg hasonlóak, azt' egyet nem tud belőle, mi a csöcsért nem tanulja meg, én mit segítsek rajta ...
Megcsinálom az egyik feladatot, amit félig valahogy elkezdett, valami vektoros-áramos-feszültséges rajz volt egy kéthurkos RLC körben, aztán beszól, hogy á, megbuknék, mert ilyen tempóban nem tudnék sokat megcsinálni és lejárna az idő.
Mondom, kisapa, én ilyen feladatokat nem láttam már 20 éve, de inkább több éve. Idetolod a képem elé, hogy segítsek, erre minden előzetes felkészülés nélkül kapásból megcsinálom, amit te nem tudtál, pedig neked lesz ma vizsgád. Ha ma volna a vizsgám, akkor kenném-vágnám az egészet. Erre néz, meglepődik: "Jé, tényleg ..."
Mondtam is havernak, hogy ha ez a hülye is elvégzi, akkor én is jelentkezek a BME-re.

Igaz, anno suliban nekem is volt olyan haverom, kérdezték első nap, hogy ki miért ide jelentkezett, mindenki mondott valami indokot, hogy mert így tetszik, úgy tetszik, ezt szeretné csinálni, azt szeretné csinálni, erre haver srác:
- Ez volt közel ...
Tanár részéről 10 mp kínos csend :D

#20099 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 13:47

De az ilyen általában nem is tudja, mi akar lenni.

Dehogynem, informatikus, mert rólunk az az elfogadott kép, hogy egész nap csak pizzázunk meg a kólásdobozokat roppantjuk össze a papucsos lábunkkal, hónap elején meg hazavisszük a nagy pénzt. Sok kölyöknél ez a lényeg, sok pénz kevés munkával, aztán az informatikus épp eléggé láblógatós melónak tűnik, aztán jöhet a sírás, hogy "tanuljuk ezt a sok szart, amit az életben nem fogunk használni". Aztán ja, van olyan is, meg van olyan is, amit pár év múlva fog sajnálni, hogy csak a kettesre hajtott, aztán összemákolt egy hármast.

#20100 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 13:20

Kép

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1003
  • 1004