Na igen.
De az ilyen általában nem is tudja, mi akar lenni.
Ha a játékírás iránt érdeklődne legalább kicsit, akkor sejtené, hogy nem első évben fog CoD nyócat írni.
Meg ha kicsit a sulinak is utánajárna, akkor látná, hogy na itt mit is oktatnak, meg milyen szinten, és jó-e ez nekem ... de nekem is van nem egy ismerősöm, aki csak jelentkezett valahova, aztán mikor elkezdett járni is, akkor édesányám, én nem ilyen lovat akartam ...
De ez is inkább csak erre a mai (de)generációra jellemző, 20-30 éve még nem volt ilyesmi.
Vagy év elején, vizsgaidőszak, haver reggel szól, hogy segítsek már, mert aznap vizsga ... mutogatja a feladataokat, fizikai, váltakozó áram.
Azt még megértem valamilyen szinten, ha egy faladatot nem tud kiszámolni, mert jó, nem arra jár az esze (bár akkor minek ment műszaki irányba), na mindegy. De hogy van egy A4-es oldalon kb. 20 kis kérdés és 1 soros válasz, hogy "Mi az áram?", meg hasonlóak, azt' egyet nem tud belőle, mi a csöcsért nem tanulja meg, én mit segítsek rajta ...
Megcsinálom az egyik feladatot, amit félig valahogy elkezdett, valami vektoros-áramos-feszültséges rajz volt egy kéthurkos RLC körben, aztán beszól, hogy á, megbuknék, mert ilyen tempóban nem tudnék sokat megcsinálni és lejárna az idő.
Mondom, kisapa, én ilyen feladatokat nem láttam már 20 éve, de inkább több éve. Idetolod a képem elé, hogy segítsek, erre minden előzetes felkészülés nélkül kapásból megcsinálom, amit te nem tudtál, pedig neked lesz ma vizsgád. Ha ma volna a vizsgám, akkor kenném-vágnám az egészet. Erre néz, meglepődik: "Jé, tényleg ..."
Mondtam is havernak, hogy ha ez a hülye is elvégzi, akkor én is jelentkezek a BME-re.
Igaz, anno suliban nekem is volt olyan haverom, kérdezték első nap, hogy ki miért ide jelentkezett, mindenki mondott valami indokot, hogy mert így tetszik, úgy tetszik, ezt szeretné csinálni, azt szeretné csinálni, erre haver srác:
- Ez volt közel ...
Tanár részéről 10 mp kínos csend