HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1161
  • 1162
  • 1163
  • 1164
  • 1165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#23241 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 12. 24. 16:06

Olyan szivet melengeto erzes olvasni, ahogy egy mondatban mondja a NASA-rol, hogy hiteltelen hazug nepseg, akik hamisitottak egy holdraszallast az emberisegnek, es mindent elsopro bizonyiteknak titulal egy ugyanehhez a projekthez keszult dokumentumukat.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#23242 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 24. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2013. 12. 24. 16:06

Olyan szivet melengeto erzes olvasni, ahogy egy mondatban mondja a NASA-rol, hogy hiteltelen hazug nepseg, akik hamisitottak egy holdraszallast az emberisegnek, es mindent elsopro bizonyiteknak titulal egy ugyanehhez a projekthez keszult dokumentumukat.

Dupla csavar a bizonyításban :up:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#23243 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 24. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 12. 24. 15:31

Ezek sose tartoztak a fizikához, sose volt rájuk bizonyíték. Inkább csak vallásos meggyőződések voltak ezek, és egyházi tanok. A fizika nem keresi, hogy hol van a világ centruma, mert rohadtul nincs értelme annak, hogy Gizi néni retyója alatt vagy Józsi bácsi borospincéjében van esetleg, a képletekben 0 jelentősége van.

Őket meg különösen nem döntötték meg. Mindkét elmélet működik a mai napig és számolnak is vele, még n(j)útn-t sem dobták ki az ablakon, ha nem kell fénysebességhez közeli értékekkel számolni, meg nem kvantummechanikáról, ilyesmiről van szó, teljesen működik. Persze, az évek múlásával pontosabb képet kapnak, de nem a korábbiak vesztik érvényüket, inkább csak kiegészülnek, újabb dolgokat is megmagyaráznak. Még olyan modern dolgok, mint a húrelméletek sem döntötték meg ezeket, mert azokból is kijönnek Einstein egyenletei (mint speciális esetek), illetve utóbbiakból a korrekciós tényezőket elhagyagolhatónak (1-nek kerekítve, alacsony sebességeknél közelítve az 1-hez) véve meg a newton-i képletek vezethetők le 1:1-ben. Különösen Einstein munkája nem vált cáfolttá, annyi hogy a maga idejében nem magyarázott meg mindent (pl. gravitáció, egyes részecskék tulajdonsága), és ezért újabb elemekkel próbálják kiáltalánosítani, átfogó elméletté összegyúrni az újonnan felfedezett elemekkel.

Az sem dönti meg Newton elképzeléseit, hogy pl. az időt abszolútnak hitte, mert ez csak egyszerű magánemberi véleménye volt, nem is kívánta bizonyítani, és a képleteiben sehol nem jön elő, hogy csak abszolút idővel működik a dolog. Annyi, hogy fénysebességhez közeledve, meg kvantummechanikai atomi méreteknél ki kell egészíteni, hogy jó eredményt adjon. Nyilván, a maga idejében ő még nem tudott fénysebességekkel kísérletezni, meg nem volt részecskegyorsítója, ütköztetője sem, de ez nem jelenti azt, hogy tévelygő primitív hülye volt.

Ezen a Newton, Einstein megdöntése témán csak mikike, Gyula, Dex, és társaik rugóznak, mert elég klasszikus, micisapkás, kocsmai divatvitatéma lett belőle, akárcsak a magyar foci, tipikusan ha a Blikkből tájékozódik valaki. Olyan hülye volt ez a nútn meg ájnstájn, de kioktatnám, bezzeg én a szakmunkásképzőmmel... kaliberű dolgok ezek.

majd egyszer alkalomadtán osonkodj be egy tudománytörténettel foglalkozó előadásra, vagy szemináriumra, tudom, ez egy ilyen bölcsész meg filozófiai izé, aztán egy jogászi basszal meg valami okj-s számtekes izével a hátad mögött már simán illik itt két marékkal osztani az észt, főleg ha épp az alapvetésről sincs halovány dunsztos fingod se. de addig meg mi a fasznak ugatolódjunk a témáról, mert csak vagdalkozol egy fakarddal a levegőbe valami képzeletbeli ellenségképpel.
de az is elég, ha olvasgatsz egy james burke-öt.
a kóron fent van a the day the universe changed/ james burke gondolatai a változásról, kezdheted mondjuk azzal, mert jó.
és megspékelheted akkor mondjuk kenneth clarkkal, ugyanott.
bár ez meg olyan művészettörténettel foglalkozó dolog, ez buziknak való.

Szerkesztette: avmanster 2013. 12. 24. 18:06 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#23244 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 24. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 12. 24. 17:53

majd egyszer alkalomadtán osonkodj be egy tudománytörténettel foglalkozó előadásra, vagy szemináriumra, tudom, ez egy ilyen bölcsész meg filozófiai izé, aztán egy jogászi basszal meg valami okj-s számtekes izével a hátad mögött már simán illik itt két marékkal osztani az észt, főleg ha épp az alapvetésről sincs halovány dunsztos fingod se. de addig meg mi a fasznak ugatolódjunk a témáról, mert csak vagdalkozol egy fakarddal a levegőbe valami képzeletbeli ellenségképpel.
de az is elég, ha olvasgatsz egy james burke-öt.
a kóron fent van a the day the universe changed/ jame burke gondolatai a változásról, kezdheted mondjuk azzal, mert jó.
és megspékelheted akkor mondjuk akkor kenneth clarkkal, ugyanott.
bár ez meg olyan művészettörténettel foglalkozó dolog, ez buziknak való.

Jó, ha te a fizika definícióját illetően ilyen tudomány- és művészettörténeti humán fosolások alapján határozod meg, akkor persze, kijöhet, hogy a fizika csak csupa tévedés, csak kérdés, hogy mire mész vele, és attól még valóban tévedéshalmaz-e. Attól, hogy még bogdan-féle okoskodók ilyen faszomtudja milyen centrikus szarokat is belesorolnak, attól az még nem lesz fizika, ennyi erővel öreganyám macskáját is belesorolhatjuk.

Szerintem az ilyen álintellektüel műfanyalgások, meg szavakon lovagló, történeti fingreszelések helyett vegyél elő egy rendes fizikakönyvet (nem bullshites mondókagyűjteményt, hanem rendeset, képletekkel, levezetésekkel, példafeladatokkal), aztán a newtoni mechanikától haladj a relativitáselmélettel foglalkozó fejezetek felé, elvileg a matematikai ismereteidnek elegendőnek kellene lennie. Aztán ha elég matekod, akkor lehet továbbmenni a modernebb elméletek felé, persze azok már egyre inkább nehezednek megértésügyileg. Ha tényleg belevágsz, keresek hozzá bullshitmentes tankönyveket.

Az elbaszott pályaválasztás előtt matekos, fizikás voltam, de aztán nem ez lett a pályám (sajnos), de én ezeket rendes fizikakönyvekkel vettem végig. Jó, csak a relativitáselmélet egyszerűbb tárgyalásáig jutottam annak idején, attól távolabb már nem, de nem képességhiány miatt, hanem mert akkor nehezebben beszerezhetők voltak a könyvek, plusz jött másik életszakasz, pedig megvoltak hozzá a matekos alapjaim is. Én akár még most is foglalkoznék ezzel, érdekelne, de nem lehet vele boldogulni, nem lehet vele pénz keresni, plusz elég nagy koponyák dolgoznak rajta, aztán nem tudnám őket kioktatni, mint Dex. Nem hiszem, hogy pont nekem menne az, ami nekik nem, plusz nekik több évtizedes, karrierszerű fórjuk van. Elvégre mégiscsak közönségesen vonyító prérikategóriában indulnék, 2000m-es váltóban.

Edito ergo sum: mielőtt félreértenéd, fizikakönyv alatt nem általános ismeretterjesztő könyvekre, nem diákkönyvtári valamikre, nem középiskolás tankönyvekre gondolok. Hanem rendes fizikaösszefoglalókra minimum, vagy felsőoktatási tananyagokra. Ezt a témát középiskolás fokon max. csak távolról lehet ugatni.

Szerkesztette: Raynes 2013. 12. 24. 18:33 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#23245 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 24. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 24. 12:00

Dokumentált rendellenességek a Holdon.

"Csupán" ennyi van:

http://spiritufo.dit...a-holdon-1-resz

Hablaty az egész, ilyeneket bármikor írok neked tetszőleges bolygóról
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#23246 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 24. 19:30

Náluk Ő milliószor bölcsebb és okosabb:

Csak azért hangsúlyoztam ki, mert a világszemléletem a videón elhangzottak anyaga és az ehhez kapcsolódó Seth-materialok. Azaz én mindent jobban elhiszek ennek a nőnek (azaz Jane Robertsnek), mint Eisteinnek vagy Newtonnak. Sőt állítom, hogy ez a fizika helyébe léphetne.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#23247 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 24. 20:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 24. 19:30

Sőt állítom, hogy ez a fizika helyébe léphetne.

Igen, léphetne, nem tiltja meg neki, de ebből nehezen lenne 12 giga működő RAM-od, meg neted, például.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#23248 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 24. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 12. 24. 20:11

Igen, léphetne, nem tiltja meg neki, de ebből nehezen lenne 12 giga működő RAM-od, meg neted, például.

Alapvetően más technológiát használnánk ebben az esetben.

Szerkesztette: Dextrose 2013. 12. 24. 20:20 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#23249 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 24. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 24. 20:20

Alapvetően más technológiát használnánk ebben az esetben.

Milyet?

#23250 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 24. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 12. 24. 21:17

Milyet?

Ezt nehéz megmondani, de teljesen másmilyet. Ehhez bele kell merülni ebbe a témába ami nem egyszerű.

Ez a szakirodalom eleve tudatosnak tekinti a részecskéket, ami már egy alapvető eltérés a mi felfogásunkkal.

Szerkesztette: Dextrose 2013. 12. 24. 21:21 -kor

paranormal.hu

#23251 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 24. 21:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 24. 21:19

Ezt nehéz megmondani, de teljesen másmilyet. Ehhez bele kell merülni ebbe a témába ami nem egyszerű.

Ez a szakirodalom eleve tudatosnak tekinti a részecskéket, ami már egy alapvető eltérés a mi felfogásunkkal.

Szerintem tudatosan a kőbarleszben pattintgatnád a tüzet, az lenne az alapvető eltérés. Nem baj, vinnéd Gyulát, mikikét aztán megalapítanátok a közszövetkezeti rendszert, persze szigorúan sethista alapon.

#23252 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 24. 21:37

Ez a nő szimplán retardált szerintem, mint ilyen természetesen tökéletes példakép neked. Tudod, még mindig igaz a jó öreg mondás, aminek te az állatorvosi lova lehetnél:

Idézet

People are stupid; given proper motivation, almost anyone will believe almost anything. Because people are stupid, they will believe a lie because they want to believe it's true, or because they are afraid it might be true. People's heads are full of knowledge, facts, and beliefs, and most of it is false, yet they think it all true. People are stupid; they can only rarely tell the difference between a lie and the truth, and yet they are confident they can, and so are all the easier to fool.

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#23253 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 12. 25. 02:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 24. 21:19

Vízben el lehet merülni. Meg a kannás borban. Ez meg valóban nem egyszerű, meg sem néztem, csak ugyanazt mondom. A hidak vannak, hosszútávfutóink hosszú távot futnak, fent a műhold, szórja a műsort, GPS, memória, mp3 lejátszó. Mai tudomány megszervezte, megoldotta, bizonyította, nem? Akkor mit is szeretnánk? Ezt mindet sutba hajítani, majd rábökni, hogy nem is igaz? Ettől hidak leomlanak, Dubaiban az épületek összedőlnek, műholdak lepotyognak, repülők leesnek? Sőt, felesnek, mert ugye volt valami figura egy almás sztorival, az is lefelé esett a fáról valamennyi G gyorsulással.
Make love not Wor.

#23254 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 25. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 12. 24. 19:30

Náluk Ő milliószor bölcsebb és okosabb:

Csak azért hangsúlyoztam ki, mert a világszemléletem a videón elhangzottak anyaga és az ehhez kapcsolódó Seth-materialok. Azaz én mindent jobban elhiszek ennek a nőnek (azaz Jane Robertsnek), mint Eisteinnek vagy Newtonnak. Sőt állítom, hogy ez a fizika helyébe léphetne.

Ezt olvastad? Elég hosszan írnak a hátteréről és a kinyilatkoztatások előzményeiről.

Belenéztem a videóba és nekem túl sokat nem mondott. Lehet nem figyeltem eléggé. Az utolsó mondatod elég merész állítás, de a hit ugyanakkor pont erre való. Abban hiszel, amiben akarsz. Ettől függetlenül a fizika azért nem fogja sutba vágni saját magát.

Milyen rendszert képzelsz el ha a fizika helyébe lépne a Seth tanítás? Hogy nézne ki a mai világ?

#23255 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 25. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 12. 25. 02:39

Mai tudomány megszervezte, megoldotta, bizonyította, nem? Akkor mit is szeretnánk? Ezt mindet sutba hajítani, majd rábökni, hogy nem is igaz?

Én különben értem a gondolatmenetüket. Azért akarják a tudományokat kidobni a kukába, mert kényelmetlen nekik, hogy a fantáziálásaik hitelét állandóan lerontja a realizmussal, tényekkel, bizonyítékok hiányával vagy ellenbizonyítással, ennek tükrében meg hülyének tűnnek (illetve azok is). Fenn szeretnék tartani a mesevilágukat, semmitől nem zavartatva, és akadályok nélkül hülyíteni a többi embert a hittételeikkel. Ez az ufózás (nálam ez mindig földönkívülit jelent, öreganyám mérgében elvágott teáskannája is azonosítatlan repülő tárgy, csak senkit nem érdekel) és gyíkemberezés, meg lelkizés inkább vallás. A vallás sem szerette soha a tudományt.

Ezért lázadt mikike is, meg Gyula is.

#23256 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 25. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 12. 25. 10:09

Én különben értem a gondolatmenetüket. Azért akarják a tudományokat kidobni a kukába, mert kényelmetlen nekik, hogy a fantáziálásaik hitelét állandóan lerontja a realizmussal, tényekkel, bizonyítékok hiányával vagy ellenbizonyítással, ennek tükrében meg hülyének tűnnek (illetve azok is). Fenn szeretnék tartani a mesevilágukat, semmitől nem zavartatva, és akadályok nélkül hülyíteni a többi embert a hittételeikkel. Ez az ufózás (nálam ez mindig földönkívülit jelent, öreganyám mérgében elvágott teáskannája is azonosítatlan repülő tárgy, csak senkit nem érdekel) és gyíkemberezés, meg lelkizés inkább vallás. A vallás sem szerette soha a tudományt.

Ezért lázadt mikike is, meg Gyula is.

Ja. Meg tanulni és dolgozni kellene az eredményért. Mennyivel jobb már egy Dex képességű és tehetségű embernek, ha csak minden tudás nélkül, előre felé bámulva, megteremtődne, amire koncentrál. Csak hát nem.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#23257 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 25. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 12. 25. 10:27

Ja. Meg tanulni és dolgozni kellene az eredményért. Mennyivel jobb már egy Dex képességű és tehetségű embernek, ha csak minden tudás nélkül, előre felé bámulva, megteremtődne, amire koncentrál. Csak hát nem.

Megnéztem olyan 4 percet a videóból, aztán elvesztettem a türelmemet és lecsuktam. Nekem nem jött át a fantasztikus bölcsesség vagy tudás belőle, de mondom csak 4 percet néztem.
Abban biztos vagyok, hogy a jelenlegi rendszert csak úgy sutba vágni és gyökerestül megtagadni "picit" bátor dolog.

A hölgy egyesek szerint próféta, a wiki cikk szerint sokan démon által megszállt személyt láttak benne. Nekem az jött le, hogy rettentő nehéz körülmények között felnőtt egy beteg családban és egész életében nyomorult volt mind testileg mind lelkileg. Aztán egy idő után teljesen bekattant és a rohamait ledokumentálták. Némi erőfeszítéssel biztos bele lehet látni bármit, de azért ez nem a jelenlegi fizikai elméletek végét jelenti.

Stephen Hawking is rettentő beteg, de az ő elméleteit sokkal jobban el tudom hinni. Még akkor is, ha a matematikai tudás hiánya miatt csak igen leegyszerűsített formában tudom megemészteni a kutatásait.

#23258 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 25. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 12. 25. 10:38

Megnéztem olyan 4 percet a videóból, aztán elvesztettem a türelmemet és lecsuktam. Nekem nem jött át a fantasztikus bölcsesség vagy tudás belőle, de mondom csak 4 percet néztem.
Abban biztos vagyok, hogy a jelenlegi rendszert csak úgy sutba vágni és gyökerestül megtagadni "picit" bátor dolog.

A hölgy egyesek szerint próféta, a wiki cikk szerint sokan démon által megszállt személyt láttak benne. Nekem az jött le, hogy rettentő nehéz körülmények között felnőtt egy beteg családban és egész életében nyomorult volt mind testileg mind lelkileg. Aztán egy idő után teljesen bekattant és a rohamait ledokumentálták. Némi erőfeszítéssel biztos bele lehet látni bármit, de azért ez nem a jelenlegi fizikai elméletek végét jelenti.

Stephen Hawking is rettentő beteg, de az ő elméleteit sokkal jobban el tudom hinni. Még akkor is, ha a matematikai tudás hiánya miatt csak igen leegyszerűsített formában tudom megemészteni a kutatásait.

Na jó, de hol vannak a megismételhető, ne adj isten mérhető eredmények a seth faszságból?

Idézet

#23259 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 25. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 12. 25. 11:32

Na jó, de hol vannak a megismételhető, ne adj isten mérhető eredmények a seth faszságból?

Megismétled a videót 2x és mérhetően lezsibbaszt. Mi kell még?

#23260 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 25. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 12. 25. 10:38

Megnéztem olyan 4 percet a videóból, aztán elvesztettem a türelmemet és lecsuktam.

Mivel mazohista vagyok, megnéztem végig, de botrányos. Tczhihiátriai eset a nő, elborulva, 2 szavanként böfög valami bulsétet, aztán percenként próbál akcentust váltani, persze komolytalan az egész. Agyzsibbasztóan buta agymenés. Továbbra sem értem, ha valaki ennyire buta, akkor minek okoskodik ilyen dolgokban. Találhatott volna magának más hobbit, sütés, főzés, kertészkedés, agyagköcsögözés, festés, stb..

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1161
  • 1162
  • 1163
  • 1164
  • 1165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.