Idézet: Satriani - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 11:27
Mondjuk emlékszem én arra, amikor Pantani nyerte a Tourt, és Ullrich címvédőként vánszorgott felfele a hegyen... (Tán a Les Deux Alpes volt a szakasz?) Kiszáradt, kiült a só a szája szélére: rút látványt nyújtott szerencsétlen. Kapott 8-9 percet. Aztán két és fél percet vert a Kalózra az egyenkéntin, de az is kevés volt ahhoz, hogy nyerjen.
Hm, én akkor még nem néztem Tour-t, ezt a történetet is csak elbeszélésből hallottam (Ullrich ha jól tudom, eléhezett, és akkor már hiába kezdett kajálni)
Én 5 éve, Armstrong első győzelménél kezdtem el tévében is követni a Tourt-t (az volt Sipos első közvetítős éve is az Eurosporton, úgyhogy nagy élmény volt..

), csodálkoztam is, hogy senki számomra ismerős név - se Ullrich, se Pantani...
Mivel nem voltam akkor még túlságosan képben, nekem nagyon simának tűnt Armstrong győzelme, de később úgy olvastam, hogy állítólag Zullének (legalábbis azt hiszem) jó esélye lett volna megszolrongatni LA-t, csak belekerült egy bukásba és összeszedett vagy 6-8 percet és ezzel persze kampec. Így volt ez?
(Mondjuk kicsit kételkedem, mert emlékeim szerint Armstrong egyértelműen dominálta a hegyeket is és az időfutamokat is, nem hiszem, hogy abból a mezőnyből bárki megverte volna)
- - - - -
_Szerintem_ egyébként hosszú ideig ez lesz az utolsó nagyon-nagyon izgalmas Tour (mondjuk a tavalyihoz fogható). LA előtt ott az esély, hogy egyedüliként nyerjen 6ot, ráadásul zsinórban*, jövőre talán már nem is indul, vagy jövőre nem lesz formában, vagy ha nyer is, 6ról 7re már korántsemm akkora boom, mint 5ről 6ra (hehe...), szóval idén lesz a Nagy Verseny (úgyhogy hajrá Ullrich...

)
Issszonyat bosszant, hogy pont idén alig fogom látni... Na de legalább ma délután meg tudom nézni (idén először....

)
* Ezzel nem akarom azt mondani, hogy ilyen egyszerűen számokra lehetne redukálni sporteljesítményeket, mert szerintem nem, de hát a média és az "almanach"-ok úgyis eztteszik majd.
- - - - - -
Szerk: Hmm, "Zulle" azt hiszem helyesen "Zuelle" ....
Szerkesztette: d n . r 2004. 07. 10. 12:31 -kor