Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 23:13
http://index.hu/sport/tour0726/
Nem vagyok Armstrong fan, de elismerem az eredményeit, és tisztelem az (akarat)erejét, kitartását.
Az is igaz, hogy Lance nem nyert Giro-t, meg Vuelta-t, de azért nem kellene lekicsinyelni az eredményeit, mert a 7x-es TDF győzelem az nem semmi. Pláne rák után.
Na most fölbasztam az agyam.
Indurain - akit annyira tisztel Amstrong - bekaphatja.
Mit tud többet felmutatni Miguel?
2 Giro-t nyert, és egy olimpiát. Ennyivel több Amstrongnál.
Viszont csak 5* nyert a Tour-on... az 5. után fogott még egy olimpiát (abban az évben nem is volt más jelentős versenyen első), és visszavonult.
Ráadásul Amstong a betegsége előtt majdnem kizárólag az USA-ban versenyzett, nem indult jelentős európai körversenyeken (legalábbis nem emlékszem rá - javítsatok ki nyugodtan). Emlékeim szerint a 2. Tour-indulása volt az, amit meg is nyert.
Amstrong a betegsége előtt egész más stílusban tekert: hirtelen robbantott, nem törődött a csapatmunkával, sorra elhagyta a háttérben irányító csapatvezetők tanácsait. Nem is nyert körversenyt (egynaposokat viszont sorban).
Miután felgyógyult, más ember lett belőle, és ezzel együtt más versenyző is. Sikerült őt meggyőzni, hogy változtasson a stílusán, és ennek meg is lett az eredménye: 7 Tour De France győzelem zsinórban.
Amstrong hihetetleül erős (időfutamban, hegymenetben különösen).
A Tour első napján erős lélektani előnyt ér egy jó időfutam-eredmény. A hegyek meg eldöntenek mindent. Ott nincs vonatozás, nincs bolyozás, csak az erő számít.
A cikkben szereplő 3 másik versenyző (Hinault, Mercx és Anquetil) nem mérhető Amstronghoz, hiszen nem egy korosztály, nem nagyon versenyeztek vele, nem lehet tudni, hogy ők mit tudtak volna felmutatni Lance ellenében.
Amúgy meg minden fikázónak: lehet Amstrong után csinálni. Nem muszáj minden körversenyen elindulni. Rá lehet hajtani a Tour-ra...
Indurain azt mondta, hogy le fogják nyomni Amstrongot, megdöntik ezt a rekordját.
Kicsoda?
A mai versenyzők közül nincs olyan, aki már nyert Tourt, és kimagaslóan a többiek fölé tudna emelkedni.
Ha így van, akkor még legalább 8 év kell, hogy ezt a rekordot túlszárnyalja valaki...

Súgó
A téma zárva.