HWSW Informatikai Kerekasztal: Tejivás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tejivás Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 26. 16:01

idézet:
Ezt írta eszpe:
Minden nap 1 liter 2,8-as Sole/Mizo/Jásztej, vagy ami van. :)
A szokáshoz híven 0,5l-es söröskorsóból :D
[/quote]

Nekem csak literes söröskorsóm van :eek: (lásd aláírásom, az erő velm van linkje)! :D
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#22 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 16:03

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
én már nem tudok tejet inni, mert +döglött bennem a tejemésztő enzim :([/quote]

Adjak egy párat, nekem túl sok van... :D :D :D :D(nagyon gyors az emésztésem ezért ehetek nagyon dúrván zsíros, nehéz kajákat reggeltől estig alig hízok meg, kivéve, ha intnzíven sportolok...)

#23 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 16:03

idézet:
Ezt írta L:

Még van. Azért remélem ebben az EU fog hozzánk igazodni. Vagy jön a tejdiktatúra.
[/quote]

Nekem úgy rémlik, hogy valóban nincs 2,8as tej az eu-ban, van viszont helyette 3,2-es, vagy 3,5? Annyira ez szerintem nem gáz.

Na megtaláltam az indexen:
"Háromfajta tej van: "teljes" (3,5-3,7 százalékos zsírtartalom), "félig fölözött" (1,5-1,8 százalék), valamint "sovány" (max. 0,5 százalék). Sajnos ezt meg kell szokni, bár nem azonnal: a magyar kormány öt év átmeneti időt harcolt ki, vagyis 2009-ig még ihatunk 2,8 százalékos tejet. "

[ 2003. október 26.: Yoisten szerkesztette a hozzászólást ]

#24 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 16:20

idézet:
Ezt írta L:
Még van. Azért remélem ebben az EU fog hozzánk igazodni. Vagy jön a tejdiktatúra.[/quote]
El kell hogy keserítselek. Az EU-ban csak 1,5%-os, ÉS 3,6%-os tej van. (utóbbit nem tudom pontosan)

Kaptunk 5 év derogációt:
A 2,8% zsírtartalmú tejet lehet forgalmazni a kiskereskedelemben a csatlakozást követő 5 éven keresztül.
Utána inkább iszom 3,6%-os tejet, mint a vízizű 1,5-öst.

--------
amíg kerestem hogy 3,? %-os, addig Yoisten már meg is szerkesztette. :)

[ 2003. október 26.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#25 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 16:29

[url="http://"http://www.sulinet.hu/tart/cikk/pf/0/12727/1"]Kerdesek es valaszok:[/url]

idézet:
Az EU-ban nincs 2,8 százalékos zsírtartalmú tej?

Háromfajta tej van: "teljes" (3,5-3,7 százalékos zsírtartalom), "félig fölözött" (1,5-1,8 százalék), valamint "sovány" (max. 0,5 százalék). Sajnos ezt meg kell szokni, bár nem azonnal: a magyar kormány öt év átmeneti időt harcolt ki, vagyis 2009-ig még ihatunk 2,8 százalékos tejet.[/quote]

Akkor majd iszunk "teljes" tejet... ;) mindenki furan nez amikor mustaros kajakhoz (sult kolbasz, teperto, etc.) vagy eppen bundas kenyerhez benyomok egy nagy poharral... :D

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#26 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 16:30

Sokaig fogalmaztam a hozzaszolast... :D

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#27 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 16:35

Az érdemi részhez szólva, a friss tejet részesítem előnyben a hosszanfriss-dobozosnál, igaz ez nagyobb macerával jár, mert nem lehet bespájzolni egy raklapnyit belőle.
A praktikusan nyitható/csukható/tárolható dobozokat is kedvelem, zacskós tejet leginkább ezért nem vennék.
Régebben csak 2,8-ast ittam, mára megbarátkoztam a 1,5-el is. Tejeskávé, tej, kakaó formában konzumálom.

#28 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 16:37

idézet:
Ezt írta Samott:
[url="http://"http://www.sulinet.hu/tart/cikk/pf/0/12727/1"]Kerdesek es valaszok:[/url]

Akkor majd iszunk "teljes" tejet... ;) mindenki furan nez amikor mustaros kajakhoz (sult kolbasz, teperto, etc.) vagy eppen bundas kenyerhez benyomok egy nagy poharral... :D

Samott
[/quote]

Húúúú mindjárt szólok anyámnak, hogy kezdjen főzni! :D :D :D

#29 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 16:40

A hosszanfriss tejeket én sem szeretem az ízük miatt.
Szintén előny a nyitható zárható (pl. csavaros kupakú) kiszerelés, de végülis mindegy, jöhet zacskós tej is mert egyben elfogy. :)

Samott:
A bundás kenyér + tej nekem is bejön. :)

[ 2003. október 26.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#30 Felhasználó inaktív   holmes1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 17:04

Én innen a szomszédos sarokrol, a Margit vagy Piroska nevű Holstein-fritz-ekből.
Frissen fejve vagy jó tejszínesen az igazi :cool:
Nem Vagyok Őrült!!!
A hangok is ezt bizonygatják.....

Felajánlások

#31 Felhasználó inaktív   Wick 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 17:09

Hali :)

Nekem a gyomrom nem bírja a zacsis tartósítószeres (pasztőrözött) tejet, mert begörcsölök. Az csak akkor megy le, ha előkezelem, felforralom (pl. tejbegríz ;))
Ilyen állagban imádom a tejet, akár minden nap. Még nagyon szeretem palacsintatésztának is :)

Na jó, bevallom, hogy a tejet szeretem natúr is. Én nem szoktam bolti tejet venni, tehát nem tudom, milyen zsírtartalmú a tej, amit iszok, ugyanis egy tehenészetből hozzák hetente kétszer a tejet. Én azt szoktam inni, és attól semmi bajom nincs :)

Nyaraláskor szoktam hosszanfriss tejeket inni. Általában Parmalat vagy Mizó 2,8-as.

Ja, egy történet :)
Olvasgattam mindenféle '2 órás nyálregényt' (Romana, Julia, Tiffany, etc). Egy este nem tudtam elaludni, kiderült, hogy sógornőm sem. Másnap viszont munka volt, kellett volna a pihenés. Kitaláltuk, hogy ha már ezekben a nyálkönyvekben bejön a meleg tej, nekünk is sikerülhet. (Azért meg kell hagyni, nem hittünk benne.) Melegítettünk két bögre tejet, és megittuk. Ezután azt hittük, nem érünk el az ágyig ;)

By, Wick
Ha csak a felét tudnám annak, amit nem tudok, én lennék a legokosabb ember a Világon! ®
Wick

#32 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 17:09

A volt munkatársamtól veszünk eredeti(házi) tejet jelenleg (70Ft/liter). Ez volt az első ital amit elkészítettem magamnak önállóan (kb. 4 évesen), frissen fejt tejből és kakaóporból+cukorból állt össze, aminek a magyar hangja a kakaó :D . Ezt még a mamám fejte anno, mikor még náluk laktunk.

#33 Felhasználó inaktív   GNR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 17:13

Amikor még komolyan edzettem, volt, hogy nyaranta edzés után 2l tejet benyomtam (azokon a napokon napi 4-5l tej!), annyira kívántam. Hidegen ez frissít a legjobban!!! Mostanság már csak napi 2l, amit benyomok, de most már csak is kizárólag azért, mert szeretem! :D
"and in this corner weighing in at 850 pounds, GUNS N' ROSES"

#34 Felhasználó inaktív   GNR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 17:16

idézet:
Ezt írta Wick:
...
Ja, egy történet :)
Olvasgattam mindenféle '2 órás nyálregényt' (Romana, Julia, Tiffany, etc). Egy este nem tudtam elaludni, kiderült, hogy sógornőm sem. Másnap viszont munka volt, kellett volna a pihenés. Kitaláltuk, hogy ha már ezekben a nyálkönyvekben bejön a meleg tej, nekünk is sikerülhet. (Azért meg kell hagyni, nem hittünk benne.) Melegítettünk két bögre tejet, és megittuk. Ezután azt hittük, nem érünk el az ágyig ;)

By, Wick
[/quote]

Ugye? Lám a népi "gyógyítás" mennyivel hatásosabb, mint a gyógyszerek szedése... :rolleyes:
"and in this corner weighing in at 850 pounds, GUNS N' ROSES"

#35 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 18:22

idézet:
Ezt írta GNR:
Amikor még komolyan edzettem, volt, hogy nyaranta edzés után 2l tejet benyomtam (azokon a napokon napi 4-5l tej!), annyira kívántam. Hidegen ez frissít a legjobban!!! Mostanság már csak napi 2l, amit benyomok, de most már csak is kizárólag azért, mert szeretem! :D[/quote]

Viccen kivül, nyári focimeccsek után simán 1 lityót jéghidegen megiszom. Ilyenkor vhogy nem kívánom az ásványvízet és társait.

#36 Felhasználó inaktív   Wick 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 18:39

idézet:
Ezt írta GNR:
Ugye? Lám a népi "gyógyítás" mennyivel hatásosabb, mint a gyógyszerek szedése... :rolleyes:[/quote]

Nem szedek gyógyszert, csak 'végszükség esetén' :D Altatót soha nem vettem magamhoz :)

By, Wick
Ha csak a felét tudnám annak, amit nem tudok, én lennék a legokosabb ember a Világon! ®
Wick

#37 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 18:39

Nos, én mindennap megiszom minimum négy liter tejet. Nyáron volt, hogy tizet is. Eddig csak fogam tört... :)
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#38 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 18:51

idézet:
Ezt írta Wick:
Hali :)

... Ezután azt hittük, nem érünk el az ágyig ;)

By, Wick
[/quote]

Na de Wick? Pont a sógornőddel??? :D :D :D :p :p

Na jó csak vicceltem!

Egyik ismerősöm a tejre és minden formájára allergiás!!!!
Na most ez úgy derült ki, hogy megevett (iagzából ivott) vagy 1 liter madártejet kb 20 perc leforgása alatt, majd lazán elkékült és lefordult a székről! :D

#39 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 19:01

Szlovén 3.8-as alpesi tejet veszek, a szomszéd horvátországi szupermarketben.UHT tetrapack müanyagkiöntős visszazárható.Kb.:150 ft/L.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#40 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 19:11

idézet:
Ezt írta L:
A tejcukrot az itteni népesség többmint fele szintén nem tudja (már) lebontani.[/quote]

Amikor velem közölték, hogy tejcukor-érzékeny vagyok, még azt mondták, hogy (itthon) csak az emberek negyede ilyen.

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó