idézet:
Ezt írta eszpe:
Minden nap 1 liter 2,8-as Sole/Mizo/Jásztej, vagy ami van.
A szokáshoz híven 0,5l-es söröskorsóból[/quote]
Nekem csak literes söröskorsóm van(lásd aláírásom, az erő velm van linkje)!
![]()
Tejivás
Elküldve: 2003. 10. 26. 16:01
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2003. 10. 26. 16:03
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
én már nem tudok tejet inni, mert +döglött bennem a tejemésztő enzim[/quote]
Adjak egy párat, nekem túl sok van...![]()
![]()
![]()
(nagyon gyors az emésztésem ezért ehetek nagyon dúrván zsíros, nehéz kajákat reggeltől estig alig hízok meg, kivéve, ha intnzíven sportolok...)
Elküldve: 2003. 10. 26. 16:03
idézet:
Ezt írta L:
Még van. Azért remélem ebben az EU fog hozzánk igazodni. Vagy jön a tejdiktatúra.[/quote]
Nekem úgy rémlik, hogy valóban nincs 2,8as tej az eu-ban, van viszont helyette 3,2-es, vagy 3,5? Annyira ez szerintem nem gáz.
Na megtaláltam az indexen:
"Háromfajta tej van: "teljes" (3,5-3,7 százalékos zsírtartalom), "félig fölözött" (1,5-1,8 százalék), valamint "sovány" (max. 0,5 százalék). Sajnos ezt meg kell szokni, bár nem azonnal: a magyar kormány öt év átmeneti időt harcolt ki, vagyis 2009-ig még ihatunk 2,8 százalékos tejet. "
[ 2003. október 26.: Yoisten szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 26. 16:20
idézet:
Ezt írta L:
Még van. Azért remélem ebben az EU fog hozzánk igazodni. Vagy jön a tejdiktatúra.[/quote]
El kell hogy keserítselek. Az EU-ban csak 1,5%-os, ÉS 3,6%-os tej van. (utóbbit nem tudom pontosan)
Kaptunk 5 év derogációt:
A 2,8% zsírtartalmú tejet lehet forgalmazni a kiskereskedelemben a csatlakozást követő 5 éven keresztül.
Utána inkább iszom 3,6%-os tejet, mint a vízizű 1,5-öst.
--------
amíg kerestem hogy 3,? %-os, addig Yoisten már meg is szerkesztette.
[ 2003. október 26.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 26. 16:29
idézet:
Az EU-ban nincs 2,8 százalékos zsírtartalmú tej?
Háromfajta tej van: "teljes" (3,5-3,7 százalékos zsírtartalom), "félig fölözött" (1,5-1,8 százalék), valamint "sovány" (max. 0,5 százalék). Sajnos ezt meg kell szokni, bár nem azonnal: a magyar kormány öt év átmeneti időt harcolt ki, vagyis 2009-ig még ihatunk 2,8 százalékos tejet.[/quote]
Akkor majd iszunk "teljes" tejet...mindenki furan nez amikor mustaros kajakhoz (sult kolbasz, teperto, etc.) vagy eppen bundas kenyerhez benyomok egy nagy poharral...
Samott
Elküldve: 2003. 10. 26. 16:30
Samott
Elküldve: 2003. 10. 26. 16:35
A praktikusan nyitható/csukható/tárolható dobozokat is kedvelem, zacskós tejet leginkább ezért nem vennék.
Régebben csak 2,8-ast ittam, mára megbarátkoztam a 1,5-el is. Tejeskávé, tej, kakaó formában konzumálom.
Elküldve: 2003. 10. 26. 16:37
idézet:
Ezt írta Samott:
[url="http://"http://www.sulinet.hu/tart/cikk/pf/0/12727/1"]Kerdesek es valaszok:[/url]
Akkor majd iszunk "teljes" tejet...mindenki furan nez amikor mustaros kajakhoz (sult kolbasz, teperto, etc.) vagy eppen bundas kenyerhez benyomok egy nagy poharral...
Samott[/quote]
Húúúú mindjárt szólok anyámnak, hogy kezdjen főzni!![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 10. 26. 16:40
Szintén előny a nyitható zárható (pl. csavaros kupakú) kiszerelés, de végülis mindegy, jöhet zacskós tej is mert egyben elfogy.
Samott:
A bundás kenyér + tej nekem is bejön.
[ 2003. október 26.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 26. 17:04
Frissen fejve vagy jó tejszínesen az igazi
Elküldve: 2003. 10. 26. 17:09
Nekem a gyomrom nem bírja a zacsis tartósítószeres (pasztőrözött) tejet, mert begörcsölök. Az csak akkor megy le, ha előkezelem, felforralom (pl. tejbegríz
Ilyen állagban imádom a tejet, akár minden nap. Még nagyon szeretem palacsintatésztának is
Na jó, bevallom, hogy a tejet szeretem natúr is. Én nem szoktam bolti tejet venni, tehát nem tudom, milyen zsírtartalmú a tej, amit iszok, ugyanis egy tehenészetből hozzák hetente kétszer a tejet. Én azt szoktam inni, és attól semmi bajom nincs
Nyaraláskor szoktam hosszanfriss tejeket inni. Általában Parmalat vagy Mizó 2,8-as.
Ja, egy történet
Olvasgattam mindenféle '2 órás nyálregényt' (Romana, Julia, Tiffany, etc). Egy este nem tudtam elaludni, kiderült, hogy sógornőm sem. Másnap viszont munka volt, kellett volna a pihenés. Kitaláltuk, hogy ha már ezekben a nyálkönyvekben bejön a meleg tej, nekünk is sikerülhet. (Azért meg kell hagyni, nem hittünk benne.) Melegítettünk két bögre tejet, és megittuk. Ezután azt hittük, nem érünk el az ágyig
By, Wick
Wick
Elküldve: 2003. 10. 26. 17:09
Elküldve: 2003. 10. 26. 17:13
Elküldve: 2003. 10. 26. 17:16
idézet:
Ezt írta Wick:
...
Ja, egy történet
Olvasgattam mindenféle '2 órás nyálregényt' (Romana, Julia, Tiffany, etc). Egy este nem tudtam elaludni, kiderült, hogy sógornőm sem. Másnap viszont munka volt, kellett volna a pihenés. Kitaláltuk, hogy ha már ezekben a nyálkönyvekben bejön a meleg tej, nekünk is sikerülhet. (Azért meg kell hagyni, nem hittünk benne.) Melegítettünk két bögre tejet, és megittuk. Ezután azt hittük, nem érünk el az ágyig
By, Wick[/quote]
Ugye? Lám a népi "gyógyítás" mennyivel hatásosabb, mint a gyógyszerek szedése...![]()
Elküldve: 2003. 10. 26. 18:22
idézet:
Ezt írta GNR:
Amikor még komolyan edzettem, volt, hogy nyaranta edzés után 2l tejet benyomtam (azokon a napokon napi 4-5l tej!), annyira kívántam. Hidegen ez frissít a legjobban!!! Mostanság már csak napi 2l, amit benyomok, de most már csak is kizárólag azért, mert szeretem![/quote]
Viccen kivül, nyári focimeccsek után simán 1 lityót jéghidegen megiszom. Ilyenkor vhogy nem kívánom az ásványvízet és társait.
Elküldve: 2003. 10. 26. 18:39
idézet:
Ezt írta GNR:
Ugye? Lám a népi "gyógyítás" mennyivel hatásosabb, mint a gyógyszerek szedése...[/quote]
Nem szedek gyógyszert, csak 'végszükség esetén'Altatót soha nem vettem magamhoz
By, Wick
Wick
Elküldve: 2003. 10. 26. 18:39
Lehellet megszegik
Elküldve: 2003. 10. 26. 18:51
idézet:
Ezt írta Wick:
Hali
... Ezután azt hittük, nem érünk el az ágyig
By, Wick[/quote]
Na de Wick? Pont a sógornőddel???![]()
![]()
![]()
![]()
Na jó csak vicceltem!
Egyik ismerősöm a tejre és minden formájára allergiás!!!!
Na most ez úgy derült ki, hogy megevett (iagzából ivott) vagy 1 liter madártejet kb 20 perc leforgása alatt, majd lazán elkékült és lefordult a székről!![]()
Elküldve: 2003. 10. 26. 19:01
Elküldve: 2003. 10. 26. 19:11
idézet:
Ezt írta L:
A tejcukrot az itteni népesség többmint fele szintén nem tudja (már) lebontani.[/quote]
Amikor velem közölték, hogy tejcukor-érzékeny vagyok, még azt mondták, hogy (itthon) csak az emberek negyede ilyen.

Súgó
A téma zárva.