HWSW Informatikai Kerekasztal: Kutyák, macskák és egyéb állatfajták.. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kutyák, macskák és egyéb állatfajták.. Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 12. 15:07

Sztem a fergek nemigazan birjak a mikrot (pont ezen a borsoka peldan felbuzdulva irtam be ezt)...

De hogy ne lovagoljunk ezen tovabb feleslegesen eszembejutott ennek kapcsak egy masik kerdes: ketfele nezet van altalanossagban (es igazabol mindkettore lattam mar pozitiv es negativ peldat is, tehat valszeg egyedfuggo, vagy fene tudja... na folytatom) az egyik szerint vigyazni kell nagyon a kedvencunkre, telen ruci meg ne fazzon, vitamonokkal tomni, mindig nagyon odafigyelni ne szedjen fel semmit, minosegi kaja stb... a masik nezet szerint meg pont ezektol vagod tropara, zero ellenallokepessege lesz, es elviszi a spanyolnatha meg a lepra :D...

Jomagam valahol a ketto kozt tartom a dogot, kap immunerosito vitamint + kotelezo oltasokon felul par extra, de pl annyira nem erdekel mit szed fel az utcan (jo persze raszolok) meg nem oltoztetem fel akkor ha nulla fok kozeleben vagyunk (jo, mondjuk -10alatt mar lehet kapna valami rucit, azert megiscsak felo, hogy atfagy az egesz kutya hiszen alig par centi vastag az egesz  :Đ )

Ti mit gondoltok errol?!
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1042 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 22:52

Abban én is biztos vagyok, hogy nem bírják a mikrót, de hogy 3 fordulat a mikróban elég, azt erősen kétlem. De ezen nem veszünk össze :)

Az én blökim kedvence a főtt kaják meg a kutyakonzerv (ami sztem tök undi, de ha ő szereti, akkor egye :)), szokott kapni csontot is, meg szárazkaját, ez utóbbira néha finnyázik, de hát muszáj néha vmi keményet is ennie, a csonton kívül... Néha kap "maradékot" is, de olyat ami még emberi fogyasztásra is alkalmas, szal azért nem konyhamalacként tartom :) de zsíros kajákat nem kap, mert meghajtja :rolleyes:
Vitamintablettát nem kap, viszont szeret egy-két gyümölcsöt meg zöldséget, szal vitamint is kap, csak a természetesebb formából :) Kap még ilyen fogtisztító rágcsálnivalókat (pl. Pedigree Denta stix meg Denta rask), azt olvastam, h a kistestű kutyák hajlamosabbak a fogkőre, és emlékszem, hogy előző kutyánkkal (spániel) sokszor volt ilyen gond :rolleyes:
Felöltöztetni nem szoktam, ha hideg van, akkor nem engedem ki/nem sétálunk túl hosszú időt. Esőben meg hóban ha vizes lesz a bundája, akkor a biztonság kedvéért megtörölgetem, hogy ne fázzon meg.
A kötelező oltásokon túl meg évente oltatom Lyme-kór ellen, és 3-4 havonta féreghajtót is kap.

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 13. 22:54 -kor

Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#1043 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 14:21

Szaraz kajat tolok bele en is... eddig Eukanuba-t kapott, de eppen most valtottam, mert mar alig lehetett beleimadkozni :(... most Royal Canin-t vettem neki (ez sem ocsó... valami 4,5K 3Kg ebbol is) ezt eszi mint a vettmalac :) Eddig a napi adag 3/4edet alig ette meg 2reszletben, most meg siman benyomná egyszerre... jobban izlik neki ugyfest (pedig megkostoltam  :Đ  ez is ugyan olyan szar izu mint a Eukanuba) Nemtom majd meddig jon be ez neki, lehet csak egykis valtozatossagra vagyott...

Pedigree aprosagokat kap o is... a schmackos-t szereti legjobban :)... illetve van ez a préselt, bőrből keszult rudacska, na errol nem lehet lekattintani, orakig elvan vele :D

#1044 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 17:33

Az állatorvos és a tenyésztő, akitől a blökit vettük, szte az Eukanuba és a Royal Canin a legjobb száraz tápok. Nos, ezt hiába próbáltam elmagyarázni a kutyának, ő akkor is csak finnyázott rá :D Freisnapfban szoktam vásárolni a kaját, ott elég nagy a választék, szal találtam olyat, amit megeszik őkelme. Most épp a Hill's Veterinary Plan vagy milyen nevű száraztápot eszi, ez ízlik neki. De ahogy ismerem, egy idő után váltanunk kell, mert mindig ráun arra is, amit épp szeret. Kísérletezésgetésből áll az életünk, ha szárazkajáról van szó :D

A bőrből készült préselt izéket az enyém is szereti, az abszolút favorit nála a mindenféle hipergusztustalan, megabrutálbüdös száritott szervek, mint a disznófül, vagy a marhagége. Azokkal órákig elnyammog, közben a fogát is tisztítja, szal duplahaszon. Csak mindig el kell kergessem magam mellől, mert ezeknek a szagától megfordul a gyomrom  :rolleyes:  :Đ
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#1045 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 17:35

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 17:33

A bőrből készült préselt izéket az enyém is szereti, az abszolút favorit nála a mindenféle hipergusztustalan, megabrutálbüdös száritott szervek, mint a disznófül, vagy a marhagége. Azokkal órákig elnyammog, közben a fogát is tisztítja, szal duplahaszon. Csak mindig el kell kergessem magam mellől, mert ezeknek a szagától megfordul a gyomrom  :rolleyes:  :Đ

Pedig a disznófület emberek is élvezettel szokták rágcsálni, amikor vágás van. :)

#1046 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 17:42

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 17:35

Pedig a disznófület emberek is élvezettel szokták rágcsálni, amikor vágás van. :)

:fear: Erről még nem hallottam :think: Egyszer voltam disznóvágáson, de ott nem láttam, h bki is rágta volna a disznó fülét. Igaz, ez még kislánykoromban volt, szal lehet hogy rosszul emléxem. :)

Arra viszont emléxem, hogy a szüleim fülét sokszor rágtam egy-egy játékért, de "disznók" voltak, és nem teljesítették mindig a kívánságomat :reklamacio:  :Đ

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 14. 17:42 -kor

#1047 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 17:50

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 17:42

:fear: Erről még nem hallottam :think: Egyszer voltam disznóvágáson, de ott nem láttam, h bki is rágta volna a disznó fülét. Igaz, ez még kislánykoromban volt, szal lehet hogy rosszul emléxem. :)

Arra viszont emléxem, hogy a szüleim fülét sokszor rágtam egy-egy játékért, de "disznók" voltak, és nem teljesítették mindig a kívánságomat :reklamacio:  :Đ

Hát, pedig nekem elhiheted, elsőkézből származik az info. :) Én is kóstoltam, de nem tetszett annyira. Van, aki szereti. Van, aki meg a sült vért nem szereti, ez van. :D

#1048 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 17:58

Idézet: Sniper - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 15:07

az egyik szerint vigyazni kell nagyon a kedvencunkre, telen ruci meg ne fazzon, vitamonokkal tomni, mindig nagyon odafigyelni ne szedjen fel semmit, minosegi kaja stb... a masik nezet szerint meg pont ezektol vagod tropara, zero ellenallokepessege lesz, es elviszi a spanyolnatha meg a lepra :D...

Én a második megoldás mellett foglalnék állást. A kutya az kutya, kint a helye hidegben, melegben egyaránt. Fölösleges pátyolgatni.  Lehetőség szerint változatosan kell etetni. Ha bolhás akkor azt kezelni kell örvvel, vagy csepegtetővel, kullancsot ki kell szedni belőle. De ezeken túl szerintem jobb ha nem kényeztetjük el, "rucival", meg multivitaminnal. :rolleyes: Az én kutyám már elég idős, pontosan nem tudom hány éves (10 fölött van már), de állatorvost eddig még csak az oltások alkalmával látott.

Most mindenki sír, hogy milyen rossz az állatoknak, hogy ilyen enyhe idő van. Hát én nem tudom, de a kutyám élvezettel sütkérezett ma egésznap a napfényben. :D

#1049 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 18:29

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 18:58

Most mindenki sír, hogy milyen rossz az állatoknak, hogy ilyen enyhe idő van. Hát én nem tudom, de a kutyám élvezettel sütkérezett ma egésznap a napfényben. :D

Ne is mond :D alig birok vele... egesz nap kint lofraltunk, es igy is alig birtam felcibalni :)

#1050 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 03:06

Hu, egyik macsink még régen...
Következő a sztori:
Fater húst készített elő főzésre, vagy sütésre, már nem emlékszem. Természetesen bent van a dög, és koldul :D Nem bír magával, felágaskodik, és odakap. Jó érzékkel az öregem körme alá.... Szegény macsekbe fater akkorát rúgott fájdamában, hogy nekivágódott a szekrénynek. Utána szégyellte is magát érte, de egyszerűen nem is gondolkozott. Persze aztán még aznap visszajött a cica, akkor jól meg lett dédelgetve :)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1051 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 25. 12:11

Kép

#1052 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 13:50

Némileg off, de múltkor szóba került, úgyhogy belinkelem :) Cikk (elsősorban Snipernek), a mikrózás fertőtlenítő hatásáról :)

#1053 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 13:54

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 14:50

Némileg off, de múltkor szóba került, úgyhogy belinkelem :) Cikk (elsősorban Snipernek), a mikrózás fertőtlenítő hatásáról :)

Ebbol sajna egyetlen dolog nem derult ki... mekkora teljesitmenye volt a mikronak?!  Az enyem 1000W-os, ebbe ha egy macskaadagnyi szobahomersekletu szeletelt hust beteszek 2percre, akkor az tuti szénné ég :) (ezert javallottam csak par fordulatot...)

#1054 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 13:57

Idézet: Sniper - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 13:54

Ebbol sajna egyetlen dolog nem derult ki... mekkora teljesitmenye volt a mikronak?!  Az enyem 1000W-os, ebbe ha egy macskaadagnyi szobahomersekletu szeletelt hust beteszek 2percre, akkor az tuti szénné ég :) (ezert javallottam csak par fordulatot...)

Erről tényleg nem szól a cikk, de sztem egy mosogatószivacsnál nagyobb egy macskaadagnyi hús (bár sosem volt macskám, nem tudom pontosan mennyit esznek egy adagban), úgyhogy ha a mosogatószivacs nem ég meg, akkor remélhetőleg a hús sem. Habár a cikk azt írja, hogy vizesen érdemes a szivacsot betenni... igaz, víz a húsban is van :)

#1055 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 18:22

Egy ismerős kutyája (mopsz bébi) és egy plüsskutya... Mindenki döntse el, melyik melyik :D

Csatolt fájl:

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 25. 18:22 -kor

#1056 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 18:23

Angóra nyuszi :)

Csatolt fájl:

#1057 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 19:35

mint egy vattacukor :D :D :D
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1058 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:07

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 13:57

Habár a cikk azt írja, hogy vizesen érdemes a szivacsot betenni... igaz, víz a húsban is van :)

A mikro tudtommal a vízmolekulákat melegíti, ezért. :)

#1059 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 08:16

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 18:23

Angóra nyuszi :)

:eek: :nevet2:
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#1060 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa