Acélpatkányok ide, avagy a legjobb sci-fi könyvek a legjobb szerzöktöl.
Elküldve: 2002. 12. 13. 13:48
David Osbourne: K.E.E.C. - A Nagy Világregatta
Wick
Elküldve: 2002. 12. 13. 17:37
idézet:
Ezt írta bellone:
Talán még őt sem említette senki, de illene megemlékezni:
Kurt Vonnegut. Titán szirénjei?[/quote]
Apám olvasott abból is, amikor kicsi voltam. Azóta nem láttam...![]()
Elküldve: 2002. 12. 13. 17:45
idézet:
Ezt írta bellone:
Talán még őt sem említette senki, de illene megemlékezni:
Kurt Vonnegut. Titán szirénjei?[/quote]
Khmm, khmmm....
idézet:
https://www.hwsw.hu/...ic&f=8&t=000153[/quote]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 12. 13. 17:47
idézet:
Ezt írta lameXpert:
[QB][/QB][/quote]
Igazad van. De lásd be, hogy itt nem kell válogatni, ha konkrétan SCI-FI-t szeretnél!
Elküldve: 2002. 12. 13. 18:22
idézet:
Ezt írta Cybernetics Core:
Igazad van. De lásd be, hogy itt nem kell válogatni, ha konkrétan SCI-FI-t szeretnél![/quote]
Bocsi, igazán nem arról van szó, hogy abba kéne hagyni, dehogyis. Viszont néha kicsit sok a spanyolviasz, ezért szeretném tágítani a látóhatárt.....![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 12. 13. 19:32
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Bocsi, igazán nem arról van szó, hogy abba kéne hagyni, dehogyis. Viszont néha kicsit sok a spanyolviasz, ezért szeretném tágítani a látóhatárt.....[/quote]
Egyetértek.Csak akkor igyekezzünk olyan linkeket beszúrni, melyek konkrét hozzászólásra hivatkoznak, nem csak egy oldalra, hogy ne kelljen keresgélni (https://www.hwsw.hu/...bb=get_topic&f=[szám]&t=[szám]#[szám]).
Elküldve: 2002. 12. 16. 09:44
A múlt hét végén jelent meg az egyik kedvenc íróm, Orson Scott Card 'A hetedik fiú' című könyve a Kalandor könyvkiadónál, egy bizonyos Horváth Norbert fordításában.
Senki ne vegye meg! Amennyire fordítással el lehet ba*ni egy könyvet, annyira el is ba*ták. Szar az egész. Akit érdekel, az olvassa el eredetiben.
Még mielőtt elkezdenék ordítani, gyorsan abba is hagyom.
Elküldve: 2002. 12. 16. 10:43
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Bocsi, igazán nem arról van szó, hogy abba kéne hagyni, dehogyis. Viszont néha kicsit sok a spanyolviasz, ezért szeretném tágítani a látóhatárt.....[/quote]
Off
Örülök, hogy ilyen nagy tetteket tulajdonítasz nekem, mint a spanyolviasz feltalálása. Annak is örülök, hogy- a közösség épülésére- percenként be tudsz szúrni egy hivatkozást ahol valaki, valahol már leírta az okosságot(csodálatos dolog a számítógépes világháló!). Sőt tisztellek a végtelen() látótered miatt, amit saját vonatkozásodban sugalsz, de valahogy mégsem az átalam beírtakat érzem öncélúnak.
Elküldve: 2002. 12. 16. 11:37
idézet:
Ezt írta Wick:
Arthur C. Clark: Távoli Föld dalai
David Osbourne: K.E.E.C. - A Nagy Világregatta[/quote]
E mellé ide kívánkozik Orson Scott Card - Végjáték-ja! A sztori nagyon hasonló, csak Ő néhány folytatásban tovább vitte...
Douglas Adams
Elküldve: 2002. 12. 16. 11:57
idézet:
Ezt írta bellone:
Off
Örülök, hogy ilyen nagy tetteket tulajdonítasz nekem, mint a spanyolviasz feltalálása. Annak is örülök, hogy- a közösség épülésére- percenként be tudsz szúrni egy hivatkozást ahol valaki, valahol már leírta az okosságot(csodálatos dolog a számítógépes világháló!). Sőt tisztellek a végtelen() látótered miatt, amit saját vonatkozásodban sugalsz, de valahogy mégsem az átalam beírtakat érzem öncélúnak.[/quote]
Bellone barátom!![]()
Elküldve: 2002. 12. 16. 12:00
Àllítólag filmre is vitték, de én soha nem hallottam róla.
Látni meg pláne nem...

Nem tudom ki hogy van vele, de Zsoldos Péter Ellenpontjának többször neki kellett mennem, mire teljes egészében átláttam a dolgot...
Elküldve: 2002. 12. 16. 12:07
Elküldve: 2002. 12. 16. 12:37
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Ha jól tudom, újra megcsinálták a Solarist, George Clooney-val.[/quote]
Hello Jimmy!
Hááát...Clooney-t nehezen tudom elképzelni ilyen szerepben, persze lehet, hogy fel tud mutatni eddig fel nem deített színészerényeket. Mindenesetre jobban tette volna, ha megmarad a sztetoszkópnál, esetleg a vámpírok kergetésénél...![]()
Elküldve: 2002. 12. 16. 12:54
idézet:
Ezt írta CDman:
E mellé ide kívánkozik Orson Scott Card - Végjáték-ja! A sztori nagyon hasonló, csak Ő néhány folytatásban tovább vitte...[/quote]
Nem hasonlítanám össze a két könyvet...
Amúgy, mégegyszer, nehogy aztán valaki mégis...
Orson Scott Card nagyon király, de a 'A hetedik fiú' fordítása olyan sz*r, hogy nem érdemes megvenni!
Elküldve: 2002. 12. 16. 13:02
idézet:
Ezt írta drummaster:
Stanislaw Lem egyik legjobb könyve-szerintem-a Solaris.
Àllítólag filmre is vitték, de én soha nem hallottam róla.
Látni meg pláne nem...
Nem tudom ki hogy van vele, de Zsoldos Péter Ellenpontjának többször neki kellett mennem, mire teljes egészében átláttam a dolgot...[/quote]
Starkovszkij rendezte. A sci-fi film klasszikusokhoz sorolják.
Ja ha már a kedvenc könyvek. Igaz nem klasszikus, de szeretem Fawcett (Fonyódi Tibor) történeteit. Könnyed, szórakoztató. Nem véletlenül Brett Shaw a nicknevem.
[ 2002. december 16.: Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ]
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2002. 12. 16. 13:17
idézet:
Ezt írta drummaster:
Hello Jimmy!
Hááát...Clooney-t nehezen tudom elképzelni ilyen szerepben, persze lehet, hogy fel tud mutatni eddig fel nem deített színészerényeket. Mindenesetre jobban tette volna, ha megmarad a sztetoszkópnál, esetleg a vámpírok kergetésénél...[/quote]
Üdv!
Mondjuk tőle én sem várok sokat (a vámpírkergetés az mondjuk nagyon bejött tőle), de a film talán lehet jó...persze addig valószínűleg be kellene szerezni az eredetit (Tarkovszkij???), hogy legyen összehasonlítási alapom...
Elküldve: 2002. 12. 16. 13:22
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Üdv!
Mondjuk tőle én sem várok sokat (a vámpírkergetés az mondjuk nagyon bejött tőle), de a film talán lehet jó...persze addig valószínűleg be kellene szerezni az eredetit (Tarkovszkij???), hogy legyen összehasonlítási alapom...[/quote]
A Tabánban átlag havonta kétszer lenyomják...
Elküldve: 2002. 12. 16. 13:27
idézet:
Ezt írta Rive:
A Tabánban átlag havonta kétszer lenyomják...[/quote]
Kösz, ezt feljegyzem (szégyen s gyalázat, de nem követem az undergroundabb moziműsorokat...meg az overgroundabbakat sem igazán...)...ha megjön az új, megnézem valami jó kis időközzel, mert gyorsan felejtek
![]()
Elküldve: 2002. 12. 16. 14:03
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Kösz, ezt feljegyzem (szégyen s gyalázat, de nem követem az undergroundabb moziműsorokat...meg az overgroundabbakat sem igazán...)...ha megjön az új, megnézem valami jó kis időközzel, mert gyorsan felejtek
[/quote]
Hoppá... Akkor sürgősen fizess be a Stalker-re is...
Elküldve: 2002. 12. 16. 14:07
idézet:
Ezt írta Rive:
Hoppá... Akkor sürgősen fizess be a Stalker-re is...[/quote]
Abból is lesz új?