HWSW Informatikai Kerekasztal: Acélpatkányok ide, avagy a legjobb sci-fi könyvek a legjobb szerzöktöl. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Acélpatkányok ide, avagy a legjobb sci-fi könyvek a legjobb szerzöktöl. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 16. 15:13

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Abból is lesz új?[/quote]

Remélem nem... Ha mégis, akkor úgy fog járni, mint a Jézus utolsó megkísértése Londonban... Ezt garantálom...
Elköltöztem :-)

#82 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 16. 15:22

idézet:
Ezt írta Rive:

Hoppá... Akkor sürgősen fizess be a Stalker-re is...
[/quote]

A Stalker az NAGYON jó. MIEZAZOFFOLÁS? :D

#83 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 16. 16:25

idézet:
Ezt írta Rive:

Remélem nem... Ha mégis, akkor úgy fog járni, mint a Jézus utolsó megkísértése Londonban... Ezt garantálom...
[/quote]

Segíts némi információval egy műveletlen fórumtársadnak, kérlek... :)

Drummaster: majd' 80%-ig Sci-Fi volt a téma ;)

#84 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 17. 08:52

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Segíts némi információval egy műveletlen fórumtársadnak, kérlek... :)

Drummaster: majd' 80%-ig Sci-Fi volt a téma ;)
[/quote]

Ja, akkor 80%-ig nem szóltam... :D

#85 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 17. 10:11

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Segíts némi információval egy műveletlen fórumtársadnak, kérlek... :)[/quote]

Tudtommal Londonban rágyújtották az egyik mozit a Scorsese-film vetítésére.
Ha a Stalker-t ujraforgatják... Hm...
Elköltöztem :-)

#86 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 17. 10:38

idézet:
Ezt írta Rive:

Tudtommal Londonban rágyújtották az egyik mozit a Scorsese-film vetítésére.
[/quote]

Csábító lenne itt kitérni egy kis vallással kapcsolatos elmélkedésre, de nem teszem... :)...mindenesetre kösz az infot!

#87 Felhasználó inaktív   bellone 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 18. 06:56

Sziasztok!

Robert A. Heinlein: Angyali üdvözlet(Stranger in a strange land) az egyik kedvencem. Tegnap kezdtem el újra olvasni, ajánlom mindenkinek.

#88 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 18. 07:58

idézet:
Ezt írta drummaster:
Helló kollégák!

Réges rég tátongó ürt szeretnék betölteni ezzel a topikkal.
Nos, én egy olyan nyalánksággal kezdeném, amit lehet, hogy kevesen ismernek, de abban biztos vagyok, hogy aki ismeri annak uaz a véleménye mint nekem: A sci-fi irodalom történetének egyik legjobb darabja.
[/quote]

:cool: Éppen ezt akartam beírni ide, komolyan azt hittem, hogy csak én ismerem. ;) Nagyon jó könyv, kicsit hihetőbb és közelebb áll hozzánk emberekhez, mint pl. az SW sorozat, amihez a szerkesztő is hasonlítja a kötet hátulján. Szóval mindenképp érdemes elolvasni, birtokolni!
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#89 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 12. 20. 10:33

idézet:
Ezt írta Rive:
Ismerem. Szerintem agitprop, dehát izlések és pofonok...

Akkor már inkább Lem. Neki igen jó novellái vannak, bár a regényei neki is eléggé propagandajellegűek......
[/quote]

Kérlek ne feledd, azokat a regényeket mikor is írta? (Azt hiszem, a Magellán Felhőre gondolsz, meg előtte még volt egy Vénuszon játszódó is.....)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#90 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 26. 15:43

Olvasta valaki az "új" Nemere könyvet???
Lehet nem is új (írt vagy 300-at legalább) csak én nem láttam még, de a könyvesboltban nézve nem volt benne, hogy hatmilliomodik kiadás. Még nem vetem meg, de a fülszöveg szerint a sztori átmenet a Lőrinc L. László - Üvöltő Bika és Szepes Mária - Vörös Oroszlánja között. Röviden egy több életen át tartó sztori. Ha azt mondjátok van olyan jó, mint a régi sorozatai, akkor megveszem.
Kérdések:
1. Mivel lehet rávenni L.L.L.-t, hogy írjon folytatást az Üvoltő Biká-hoz? A krimi-horrorjai már kicsit egysíkúak nekem ...
2. A KEEC-nek (Nagy világ regatta) nincsen folytatása????
3. Mivel büntetnétek azokat, akik valami nagy név mellé téve magukat, próbálnak meg silány utánzatokat eldadni???
Gondolok itt a kamu Düne folytatásokra, a kamu Alapítvány részekre, a novellákból-filmekből készített "könyv"-ekre, stb.
"Öreg" koromra kell ráébrednem, hogy kihagytam olyan nagy arcokat mint Lem, Vonegut és sok más nagyszerű arcot :( , de igyekszem pótolni.
Nekem tetszett az "Isten Emberek", igaz csak 11 voltam akkor. A mai naip olyan érzésem van, hogy a Star Trek univerzum alapjai vannak benne lerakva (ne kövezzetek agyon!), bár kicsit túl materialista beállítottságú volt talán ...
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#91 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 28. 19:12

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Kösz, ezt feljegyzem (szégyen s gyalázat, de nem követem az undergroundabb moziműsorokat...meg az overgroundabbakat sem igazán... :D)...ha megjön az új, megnézem valami jó kis időközzel, mert gyorsan felejtek :)
[/quote]

Attól tartok, ez az amcsi rendezés elviszi nagyon a filmet csilivili irányba..
A tarkovszkij rendezés etalon szerintem :)
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#92 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 29. 15:20

idézet:
Ezt írta drummaster:

Idézet

Na majd elfelejtettem az OGG második bolygoja c. müvet..

Az bizony Nemere, ha jól emlékszem. Aztán van egy olyan könyv, amelynek címe Ellenpont. A szerzö nem jut eszembe, de emlékszem, hogy jó kis agymunka volt.

MAr ne is haragudj, de ez azert csunya volt: az 'Ogg masodik bolygoja' iroja Lengyel Peter, tessen szives lenni felvesni.
A mufajban o is alapszerzonek szamit odahaza, Zsoldos es Szepes mellett.

PS: Nemeret inkabb hagyjuk beken, lof@sz koze nincs a sci-fihez. :) :D Irt sokat, teny, nem is rosszak - de nem is jok IMHO. (Csak a sci-fi irasairol beszelek.) En is szeretem, elkepesztoen termekeny iro, tobb iranyzat is fekszik neki - de IMHO a sci-fi bezony nem tartozik ezek koze... :p ;)

[ 2002. december 29.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]

#93 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 29. 15:25

Mellesleg kimaradt a nagy klasszikus, nagyon ugy tunik, uraim: Jokai...

#94 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 30. 14:40

Ha mán jókai, akkor idefér Fekete gyula is..

A kék szigetn nekem anno nagyon begyütt, Showfözö zsigával & hajna Söke kolléganövel :D
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#95 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 30. 15:30

idézet:
Ezt írta Gandalf:
Ha mán jókai, akkor idefér Fekete Gyula is.. ...[/quote]

Ha már sötét... akkor SzSzP-t se feledd :)

Meg:

idézet:
FEHÉR Klára : A FÖLDRENGÉSEK SZIGETE

A regény 2057-ben játszódik, amikor a rendkívül fejlett technika és tudomány megkönnyíti ugyan az életet, de a földrengések pusztító ereje még mindig rettegésben tartja az emberiséget. Egy tudós geológus, Bencze András életcéljául tűzi ki a földrengések megelõzését. Hosszas munkával szerkeszti meg az erre a célra alkalmas műszert, a presziknotektonográfot, azután expedíciót szervez a készülék helyszíni kipróbálására a Föld legnyugtalanabb pontjára, a Földrengések szigetére. A kis expedíció és a három utánuk szökött gyerek életveszélyes kalandok egész sorát éli át szárazon és vízen, víz alatt és levegõben: tűzhányók és gejzírek, hatalmas viharok és tengerrengések szakadatlanul próbára teszik bátorságukat, találékonyságukat. Fáradozásaik végül is sikerrel járnak: a csendes-óceáni szigettõl egy héttel elõre jelzik a hatalmas földrengés bekövetkezését.[/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#96 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 30. 19:16

Jól látom, hogy még senki sem említette minden idők leg-átfogóbb SciFi művét? HHGtTG

Azaz közérthetőbb nyelven:
Douglas Adams "Galaxis Útikalauz Stopposoknak" című ötkötetes trilógiája, melyben oda-vissza utazhatunk kétmillió évet az időben, ellátogathatunk arra a bolygóra, ahol Isten elhelyezte az utolsó üzenetét a világnak, sokmindent megtudhatunk a matracok életéről, a depressziós robotokéról még annál is többet, valamint olvashatunk egy-két szösszenetet a világegyetem harmadik legrosszabb költészetéből, a Vogon-versírás remekeiből, és további számtalan érdekes dologra választ lelhetünk. Pl. aa nagy kérdésre, mely szerint "Az élet, a világmindenség, meg minden!"

Fejlettebb lelkek egyetértően bólogatnak most, és a bajszuk alatt mormogják: "Bizony, 42..."

:)

[ 2002. december 30.: Targa szerkesztette a hozzászólást ]

#97 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 30. 19:18

idézet:
Ezt írta Targa:
Jól látom, hogy még senki sem említette minden idők leg-átfogóbb SciFi művét? HHGtTG
[/quote]

Csak annyiban tévedsz, hogy ez egy új topic, és ebben még nem........ :D
¤

#98 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 30. 19:23

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Csak annyiban tévedsz, hogy ez egy új topic, és ebben még nem........ :D
[/quote]

Mivel jelen topicban írok, hozzászólásom kétség nélkül a jelen topicra vonatkozik. Emberek ezrei írtak már számos médiában bőlére eresztett, avagy mérhetetlenül szűkszavúra fogott értekezést, vagy csupán egy megjegyzést az említett műről, miszerint "Ja, van ilyen is.", én mégsem azokkal foglalkozom jelenleg. A másik topicot pedig köszönöm, de nem szükséges bemutatnod, megnyílása óta olvasója vagyok, egyszer talán még írtam is bele.

Üdv!

Targa

#99 Felhasználó inaktív   bellone 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 30. 19:39

.

[ 2003. január 01.: bellone szerkesztette a hozzászólást ]

#100 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 30. 19:44

idézet:
Ezt írta Targa:

Mivel jelen topicban írok, hozzászólásom kétség nélkül a jelen topicra vonatkozik..........
[/quote]

Nem tudom miért, de úgy tűnik, még bal kézzel támaszkodtál is..... :)
¤

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.